25m2 lik salonumda bulunan projeksiyon için ses sistemi arıyorum. Fakat bir türlü soundbar mı yoksa AVR+hoparlör mü karar veremedim. Elimde iki adet eski bir sony sisteminden kalma hoparlör var güzel çalışıyorlar. Bu iki hoparlör için Sony Str-Dh590 AVR mi almak mantıklı yoksa sıfırdan JBL BAR 2.1 almak mı? Ses sistemi ile aramız yaklaşık 4 metre. Benim için önemli olan bu iki sistemde de bluetooth özelliğinin olması, salonda kablo dolaştırmak istemiyorum. Projeksiyonuma bağlı olan Mi box üzerinden hoparlöre bağlanıp film/müzik dinlemeyi planlıyorum. Bu iki hoparlör ile ilgili deneyimi olan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilir mi? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syntax33345 -- 22 Ağustos 2021; 20:21:14 > |
Sony Str-Dh590 vs JBL BAR 2.1
-
-
Gerçek bir subwoofer ile soundbar ile gelen subwoofer arasında dağlar kadar fark olur. Gerçek bir sub alma niyetin yoksa zaten avr işinden vazgeç. Bahsettiğin speakerlar da ne kadar kaliteli, avr almaya değecek kadar iş yapar mı bilemiyorum. Avrdan tam performans almak için hdmi ile bağlamak lazım.
Ses sistemi kurmak uzun vadeli bir yatırımdır. Bir speakeri alır on yıllarca kullanırsın, teknoloji değişir - sadece avr değiştirirsin, sub yetersiz gelir - bütçe olunca daha iyisini alırsın, belki şimdi istemiyorsun ama ileride düşünürsen 5.1 7.1 5.1.4 upgrade etme şansın olur. Ama soundbar alırsan, paket gelir, ya tüm parçalar gider ya da tümü kalır. Biri bozulursa tümü değişmek zorundadır.
Kolaylık ve ucuz yollu çözüm istiyorsan soundbar alabilirsin, kalite ve uzun vadeli bir yatırım düşünüyorsan avr.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dediğiniz gibi soundbar'ın paket gelmesi modüler olmaması beni biraz daha AVR'ye itiyor. Sony Str-Dh590 hakkında düşünceleriniz neler? Daha fiyat performans olduğunu düşündüğünüz bir ürün var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syntax33345 -- 22 Ağustos 2021; 20:59:24 > -
ben kendim deneyimlediğim için değil ama bu konuda çok okuyan ve araştıran biriyim. bu dünyada genel kanı, sony receiverlarının iyi olmadığı yönünde ama fiyatları uygun, o yüzden fiyat ve performans olarak kıyaslama yapamıyorum. bütçe zorlanırsa denon düşünebilirsin, yoksa forumdaki diğer yorumları okumanı tavsiye ederim.
dh590 bildiğim kadarıyla 2018'in cihazı ve earc özelliği yok. projeksiyon+android tv kullandığın için seni çok etkilemeyebilir.
-
İki gündür araştırıyorum ben de sizin dediğiniz gibi sony receiverların iyi olmadığının söylediğini gördüm çoğu forumda. Fakat dediğiniz denon markasının ürünleri arasında bulabildiğim en ucuz ürünü 6600 küsür tl. Bu fiyatlar bütçemi sarsıyor açıkçası. Benim bütçem 3500-4000 tl arasında belki biraz 4000 üzerine çıkabilirim. Yabancı sitelerde gördüğüm 300$ AVR'ler Türkiyede 8000 tl ye satılıyor bu durumu da pek anlamış değilim hadi dolar/euro 10 desen bile 3000-4000 eder karını iki katı olarak koyuyor firmalar.
-
Ses sistemlerine ekstra ötv var diye biliyorum. Yurtdisinda 100 daha koy sony yerine denon al diyebiliyorlar ama Türkiyede fark 2 katına kadar çıkıyor işte malesef.
Anladım hocam. Son olarak 3000-4000 tl aralığında önerebileceğiniz bir AVR var mı?
-
En yakın fiyat denon s650h var ama fiyat bütçenin biraz üstünde. Ama İnternet fiyatlarına aldanmayın mağazaya gidin fiyat alın çok ciddi indirim yapıyorlar.
Eski sony hoparlorlerinizin modeli nedir. Kule, raf tipi, küp hoparlor mu? Bu bilgi olmadan sadece avr ile mukayese olmaz. Soundbarda ise 2.1 degil, 3.1 olanlardan arastirmaya baslayin. Soundbar sadece cihazlar arasi kablosuz baglantinacisindan degil ayrica hoparlorler arasi kabloya da ihtiyac duymadigi icin temiz cihazlardir. Ornegin benim soundbarim tv'ye kablosuz wifi uzerinden bagli. Arka hoparlorler de kablosuz eifi den bagli. Subwoofer olan bir model degil. Bu acidan tek kablo elektrik fisleri diyebiliriz.
Sizin cebinizdeki meblag 4000 ustune cikamiyorsa daha da usutune yatirim yapamayacaginizdan soundbar guzel bir alternatif. Evde kablo kalabaligi, temizlik, es faktoru gibi nedenler varsa yine soundbar guzel bir alternatif.
Avr'li sistemdeki kablo karmasasina bazen ben bile isyan ediyorum. Ozellikle atmos ile daha cok hoparlor, tv'nin ustune hoparlor derken bir de ikitane 4'lu uzatma kablosunu hesaba katinca soundbar cok iyi cozum oluyor.
Saygilarimla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam gözümü kararttım denon s650h satın aldım. Güzel cihaz olduğunu düşünüyorum. Henüz daha detaylıca kullanamadım bir tek spotify'dan müzik dinledim. Fakat bluetooth işi yaş gibi kendi içerisindeki bluetooth ile mi box arasında seste gecikme oluyor. Daha önce ApTX olan bir receiver üzerinden bağlanılır ise gecikme olmayacağı hakkında bir yorum okumuştum fakat bunu riske atmak istemediğim için sesi kablo ile taşıyacağım. Fakat kablonun odanın diğer ucuna gitmesi için min 7 metre yolu var. Bu durumda seste cızırtı, azalma vs olur mu acaba bilen var mı? Önereceğiniz kablo var mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: syntax33345Hocam gözümü kararttım denon s650h satın aldım. Güzel cihaz olduğunu düşünüyorum. Henüz daha detaylıca kullanamadım bir tek spotify'dan müzik dinledim. Fakat bluetooth işi yaş gibi kendi içerisindeki bluetooth ile mi box arasında seste gecikme oluyor. Daha önce ApTX olan bir receiver üzerinden bağlanılır ise gecikme olmayacağı hakkında bir yorum okumuştum fakat bunu riske atmak istemediğim için sesi kablo ile taşıyacağım. Fakat kablonun odanın diğer ucuna gitmesi için min 7 metre yolu var. Bu durumda seste cızırtı, azalma vs olur mu acaba bilen var mı? Önereceğiniz kablo var mı?
hayırlısı olsun :) o mesafe için fiber optik hdmi kablo tavsiye ederim, biraz tuzludur ama fiber optik olmayan bir kablo ile 4k görüntüde sorun olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X