Şimdi Ara

SONY STR-DN 1080 7.2 ATMOS DTS-X ..KULLANANLAR VE PAYLAŞIM BAŞLIĞI (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
898
Cevap
32
Favori
54.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Şuan evde değilim ama HDMI ayarları içerisinde "Standby Through" olması lazım. Bunu "On" yaparsanız AVR standby modundayken de ses ve görüntüyü TV ye aktarması lazım. Ama hangi cihazı izlemek istiyorsanız o hdmı girişinde olmanız gerekiyor diye biliyorum ben bu özelliği kullanmadığımdan emin değilim.

Bahsettiğim ayara bir bakın olmazsa eve geçince tam yerini ve ismini söylerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dousk kullanıcısına yanıt
    Benim amfim de Sony 4k 5 serisinden. Onu bende istiyorum amfi uykudayken de görüntü ses gelsin TV den ama olmuyor. HDMI ayarında o seçenek var aktif ama olmuyor nedense.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dostlar merhaba.. bi dn 1080 ile samy s90c yi bağlamak için earc çıkışından avr'nin earc girişine hdmı bağlamam gerekiyor dimi.. xboxsx oleddeki diğer hdmı lerden birine bağlıyorum.. avr'den ve oledden earc yi açıyorum işlem tamam ... bu bağlantı doğru dimi arkadaşlar.. bu durumda 7.1 değil ama 5.1 sıkıştırılmamış sesi avrye gönderebiliyorum.. yanlış olan bişey yok dimi ?....

veya şöyle sorayım xbox, oled ve avr yi bağlamanın başka yüksek performanslı yolu varmı ?....selamlar önerdiğiniz başka setup varmı ?..

• gokayozyer G kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz bağlantı şekli doğru, bende aynı şekilde kullanıyorum.

• teşekkürler dostum.

genelde saf sesi severim ama bu setupta ses fazla cansız geliyor. oyunda ve sinemada canlı açık sesi severim.. xboxta dolby d'yi açınca biraz ses canlanıyor ama gecikme çok can sıkıcı..

avrde sese müdahale eden tüm setupları kapattım. açıkkkende pek olumlu sonuç alamadım zaten...

tv ile avr arasında xbox 'in kutusundan çıkan kablo ayrıca xbox ta olede kutudan çıkan orjinal kablo ile bağlı.. ama ses genede cansız ve renksiz geliyor. ps5 te durum nasıl acaba..

Kapalı ses büyük olasılıkla hoparlörleriniz+ekolayzer ayarlarınızla ilgilidir. Hangi hoparlörleri kullanıyorsunuz ?

• Bende Xbox kullanıyorum ama sesin cansız olmasına anlam veremedim. Earc sesi olduğu gibi (kayıpsız) aktarması lazım. Dn1080 kumandadan afd tuşuna basın (ekranda da afd yazdığını görün, 2 farklı işlevi var) bu ayar sese müdahale etmeden geldiği gibi verir. Ses Xbox tan seçtiğiniz şekilde gelmiyorsa bir yerlerde sorun var demektir. Bir önceki yazdığınız 5.1 kanal limiti de bildiğim kadarıyla yok zira bir dönem denemek için Media playeri TV ye takıp sesi earc ile TV üzerinden aldığımda Dolby TrueHD (Atmos) dahil tüm kayıplı ve kayıpsız ses formatlarını AVR ekranında 7.1/5.1 olarak görmüştüm. 5.1.2 hoparlör düzeni kullanıyorum.

• hoparlörlerim uzun zamandır kullandığım cantonun mx125 takımı.. oldukça memnunum..daha önce onkyo nr609 ile sürmüştüm. başka avrler le de sürdüm.

xbox 360 da direk optik ile bağladığımda çok iyi sesler aldığı hatırlıyorum.

sesin cansızlığını yanlış anlattım sanırım eski nesiller gibi değil ses tokluğu daha cansız , tamam her sesi kayıpsız alıyoruz ama ses parlamıyor.. sesi dd yapınca daha iyi geliyor kulağa sanki ama buda gecikmeye neden oluyor..

xboıxtan 5.1 sıkıştırılmamış yapınca sesi gönderiyor tv üzerinden geçirip avrye gönderiyor.. bi süre önce yoktu , oledin bi güncelleme sonrası geldi diye hatırlıyorum. ama 7.1 çıkmıyor xbox setupında.. 5.1 aktif..resim paylaşa bilrim.. ama ses dd de daha parlak.. 5.1 de daha dd'ye göre daha soluk ama detay çok iyi..

Sesin parlaklığını arttırmak istiyorsanız "Music Center" uygulamasını indirip DN1080'den her hoparlörün ayrı ayrı tiz ayarını arttırırsanız istediğiniz sesi alabilirsiniz. Onkyo NR609, DN1080 ile boy ölçüşebilecek bir avr değil zira. Ses parladığında detaylar kaybolur bu arada ama bu tarz sesi seviyorsanız tizleri arttırarak çözüm sağlayabilirsiniz.

• General Daimos kullanıcısına yanıt

ekoda ben hep flat dinlerim.. hoparlör setim mx125 canton..

evet farkındayım ama hep flat dinler,im.. nadir eko uygularım..

eskiden xbox360 ile onkyonun nr609 öyle iyi ses çıkarıyorlardıki borderlandda tetiğe basmak muhteşem mutlu ediyordu..ps4 te ve bu dönemde gittikçe düşüyor gibi geliyor bana sesteki heyecan..

Çünkü Onkyo flat seste de biraz parlar. Ekolayzerde dediğim gibi tizi biraz arttırın. Bu aradan kullandığınız Canton paket tipi hoparlörler DN1080'in potansiyelini tam olarak yansıtamayabilir, kule/raf tipi hoparlör takımı ile daha iyi ses alabilirsiniz bu da tabiki ek bütçe gerektirir.

tv'niz farklı ise olabilir.. s90c sadece 5.1 sıkıştırılmamış sesi gönderebiliyor.. demekki işlenmiş atmos, sıkıştırılmamış 7.1 den daha az yer kaplıyor olmalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayozyer -- 27 Şubat 2025; 12:17:36 >

tvye çok yakınım , yer hoparlörleri fazla gelecektir o sebeple.. uydular iyi ses veriyor ondan şikayetim yok. ama eski ses patlamasını alamıyorum artık.. evet onkyo fazla parlaktı heralde.. bide o zamnlar sıkıştırılmamış olayı yoktu.. direk işlenmiş dolby yi avrden alıyorduk:. gecikme falanda dikkatimizi çekmiyordu heralde :)

• Ben DN1080'de gecikme sorunu hiç yaşamadım bu forumda da hiç duymadım bu arada. Diğer avrm olan Onkyo'da bu sorunu yaşayan çok duydum ama Sony'de olmadı Lips Sync yaptınız mı?

Bu arada yanlış anlaşılma olmasın ben Onkyo'yu çok severek kullanıyorum.

• özellikle oyunlarda oluyor. sinemada veya replikli içerikte farkedilmesi zor.. ama oyunda fena belli oluyor. souls oyunlarını özellikle çok oynarım . vuruş sırasında ses sonradan geliyor. bide sıkıştırılmamış sese alışmıssan normal dolby gecikmesi çok belli oluyor.

sinemada fark edilmez fazla..

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.