< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
SONY STR-DN 1080 7.2 ATMOS DTS-X ..KULLANANLAR VE PAYLAŞIM BAŞLIĞI (44. sayfa)
-
-
Birde su konuda fikrinizi alayımquote:
Orijinalden alıntı: turuncu55
Eğer projeksiyonu tam karşıya koymayacaksanız size horizontal shifting (yatay kaydırma özelliği) olan projeksiyon lazım. Bu özellik de daha üst modeller de oluyor. Misal benimkinin üst versiyonu olan w5700 modeli. Optoma yada Epson’da hangi modele denk geliyor tam bilmiyorum ama kabaca 2000 usd seviyesindeki projeksiyonlarda oluyor bu özellik.
O yüzden iyice araştırma yapmadan alım yapmayın.
Bu arada sizin tv sehpası alt kısımda ağırlık sebebiyle alta doğru göbek yapmış. Bu sebeple çekmeceler de tam kapanmıyor.
Sehpayı boşaltıp tam ortaya biraz içe doğru yandaki ayaklarla aynı yükseklikte bir tahta yada ayak koymanızı tavsiye ederim.
Bir diğer gözüme çarpan detay da AVR’nin sehpanın üstünde olması. Eğer perdeyi tam sehpanın üstüne kadar indirirseniz perde AVR’yi kapatacak. Bu sebeple ses açma kapama gibi işlemlerde sorun yaşayabilirsiniz. Buna çözüm olarak AVR’ye kablolu kızıl ötesi alıcı takabilirsiniz. IR extender olarak da geçer bu cihaz. Perdeyi açtığınızda alıcı gözü perdenin önünde kalacak şekilde yerleştirirseniz sorun çözülür diye düşünüyorum.
Perdeyi 15-20 cm yukarıda bırakırsanız da ekran çok yukarıda kalabilir. Bu da izlerken biraz yorucu olabiliyor.
Bir nokta da tv sehpasının üst kısmı ile tavan arasındaki mesafe biraz kısa gibi görünüyor. Perdenin kasası 10 cm gibi olsa, perdenin alt siyah kısmı da 5-6 cm olsa, o mesafeden 15 cm düşerek maksimum görüntü yüksekliğini bulabilirsiniz.
Kabaca 120” bir ekranda görüntünün yüksekliği 150 cm gibi oluyor.
Perde ve projeksiyon alırken bunu da dikkate almanız lazım
Ben bütün yayınları projeksiyondan izlemicem sadece film
Bu durumda tavana monte edip elektrik hdmı montaj aparatı vs bunlarla uğraşmak yerine zaten 4.5-5 izleme mesafem var önde sehpa üzerine koyup izleyip kaldırsam daha portatif bişi daha az zahmetli olmaz mı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
O da mantıklı aslında.
Ama evde küçük çocuk varsa yada evcil hayvan, projeksiyon sehpa üzerindeyken kabloya takılma vs gibi sorunlar yaşanabilir.
Yada gece film bitti ve uykunuz geldi, üşenip projeksiyonu kaldırmadınız. O arada çocuk yada hayvan kaynaklı bir şeyler olabilir.
Yani bu durum tamamen evin kendine özel şartlarına göre sizin karar vermeniz gereken detaylar.
Bu arada bu şekilde sehpa üzerinde seyyar bir kullanıma gidecekseniz, kesinlikle ve kesinlikle avr yada projeksiyon açıkken kablo takıp çıkarma yapmamalısınız. Özellikle hdmi yuvaları kablo takıp çıkarmaya karşı çok hassas oluyor.
Bunun yanı sıra seyyar kullanımda, projeksiyonu çalıştırdıktan sonra ekranı oturtmak için projeksiyonu çok hafif şekilde kaydırmanız gerekiyor.
Ve de projeksiyonu kapattıktan sonra kaldırmak için bir süre soğumasını beklemek gerekiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Aynen ilk etapta seyyar daha mantıklı gibi. Bu durumda projeksiyon yerleşimi sizin için daha kolay olacaktır.
Sadece cihazlar açıkken kablo takıp çıkarmamayı unutmayın.
Bunun yanı sıra, ön kuleleriniz tam duvara dayalı şekilde duruyordu. Film izlerken en azından tv sehpası ile aynı hizaya gelecek şekilde öne çekerseniz bile seste ciddi bir iyileşme olur.
Ses dalga şeklinde genişleyerek yayıldığı için fotodaki yerleşimde tv sehpası ciddi şekilde sesi bloke ediyordur.
Aynı şekilde orta hoparlörü de film seyredeceğiniz zaman tv sehpasının ön kısmına çekerseniz, o da fayda sağlar.
Tamamdır çok tşk 🙏
selamlar, artık kullanmadığım için bu anfiyi satmak istiyorum. Nette çok bilgi bulamadım fiyat konusunda. Kaç lira bandında satışa koymalıyım?
-
Aleykümselam. Gider fiyatı 20-25 arası tahminim. sarı sitede abartı rakamlar var. Ona kanmayın.
-
2 ay kadar önce 20 bine sattım, maximum 25 bin civarı ederi var.
-
arkadaşlar sony str dh790 satmayı düşünen olursa benimle iletişime geçebilir.
-
Selamlar
STR DN1070 cihazım var ve ONVO OV85500 TV im var.
HDMI ARc ile bağlı bundan 1,5-2 ay öncesine kadar sorunsuz kullanıyordum. hiçbir bağlantı değişmemesine rağmen şuan tv özelliklerinden ses cıkışını hdmi arc sectiğimde ses yok hiçbir şekilde sanki hdmi arc bağlı değilmiş gibi davranıyor. Hdmı kablosunu değiştirdim yine sorun aynı. zone ayarları, HDMI A ve B ayarları doğru mu diye bakıyorum. Bağlantı doğru mu diye kontrol etmek için bluetooth ile gönderiyorum sesi ozaman sorunsuz 5+1 olarak calıyor.sadece bluetooth ile calıyor.
Bunu eskisi gibi hdmi arc ile calışır hale nasıl getirebilirim ?
-
Merhaba; Tv ninizi bir formatlayın isterseniz. Yazılım şişmesi olmuş olabilir. Aynı şekilde avr nin de yazılımı var ise onuda bir kontrol edip yükleyiniz.
-
Arkadaşlar STR dn 1080 kullanıyorum ama avr nin display ekranı bazen kayboluyor bu neden olabilir ? Ekrana dokununca tekrar açılıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Normal bir durum değil muhtemelen ekrana giden kablolarda veya sokette vs bir problem var. Benim hiç başıma gelmedi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir ihtimal soğuk lehim oluşmuştur.
-
Sony STR-DE475 amfi,
Sony SA-WMS7 subwoofer,
Sony SS-MS7 uydu (5 adet)
Uydu ayakları (5 adet)
Uydu gri kapakları(5 adet)
Uydu mavi kapaklar (5 adet)
Uydu küçük ayaklar (5 adet)
Bu cihazlara sahibim. Satmak istiyorum. Bu setin değeri nedir acaba?
-
Amfim satılıktır arkadaşlar ilgilenen PM üzerinden ulaşabilir.
https://www.sahibinden.com/s/s2meT9Xm
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X