Şimdi Ara

Sony str-dn1000 için 5+1 ses sistemi tavsiyesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yurt dışından sony Str-dn1000 AV receiver siparişi verdim. Önümüzdeki hafta içinde elimde olacak inşallah. Aldığım receiver'in özelliklerini gösteren link burada:

http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10151&catalogId=10551&langId=-1&productId=8198552921665944651#specifications

Sizden bu receiver'a uygun 5+1 ses sistemi tavsiyesi istiyorum.

Öncelikle belirtmek istediğim hususlar şunlar:
    1.Bu benim kuracağım ilk ses sistemi, ve hoparlor konusunda bilgim yok. Yani hoparlor markalarını bile bu forumdan öğreniyorum. Yani bir audiophil değilim. Fakat müzik dinlemeyi çok severim. Gerek işyerinde gerek evdeki eski sistemde toplamda hergun ortalama 3 saat müzik dinlerim. Bu yüzden kuracağım ses sisteminin minimum ortalama seviyesinde , maddi gücüm yeterse ortalamanın da biraz üstünde olmasını tercih ederim.

2. Kullanım alanı %60 müzik dinleme, %40 film izleme olacak.

3. Sevdiğim müzik türleri rock, blues ve klasik müziktir.

4. Önereceğiniz ses sistemi komple bir set de olabilir, kendimin alıp birleştireceği ayrı hoparlorlerden de oluşabilir.

5. Gelelim en önemli kritere :) fiyat olarak 600 lira benim için ideal. Fakat duruma göre 800 liraya kadar çıkabilirim.

Okuyan ve cevap yazan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• 800TL 5.1 set zor. ufak uydulu bir set çıkar en fazla.
    üstelik müzik ağırlıklı.
    800TL'ye 2. el yer tipi kolon bulursursunuz.
    Monitor Audio RS serisi mi önersek? fiyat? ne dersiniz ahali?_
    maalaesef bu iş bütçeyi kemiren bir faredir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

800TL 5.1 set zor. ufak uydulu bir set çıkar en fazla.
    üstelik müzik ağırlıklı.
    800TL'ye 2. el yer tipi kolon bulursursunuz.
    Monitor Audio RS serisi mi önersek? fiyat? ne dersiniz ahali?_
    maalaesef bu iş bütçeyi kemiren bir faredir.

ne ettin üstad

800 5.1 zor tamamda 2 tane front MA RS da peşin fiyatı 1.850 tl adamacağıza bari wharfedale 9.6 önerseydin front takım 900tl...yada ucuz yollu sony f6000 ler var 500tl arkalarada sony b1000 alır 200tl...tabi sony kolonla müzik dinlenmez film izlenir ancak

• Yapmayın arkadaşlar ,hiç mi umut yok

Ama biseyler düşüncem artık, receiver'ı aldık, gerisini getircez mecburen ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik
    800 5.1 zor tamamda 2 tane front MA RS da peşin fiyatı 1.850 tl adamacağıza bari wharfedale 9.6 önerseydin front takım 900tl...yada ucuz yollu sony f6000 ler var 500tl arkalarada sony b1000 alır 200tl...tabi sony kolonla müzik dinlenmez film izlenir ancak

est. hocam ustalık bana fazla.layık mıyım değilim. şimdi arkadaşa umut mu verelim gerçekler mi yüzleşsin. wharfedale bookself 9.2 ve önlerde 9.6 kolon ile bir sistem düşüneülebilir am sony'e wharfedale pek uymaz bence. ön kolonlarda raf tipi(bookself) yapılır ve iyi bişr SW eklenirse bir şeyler olabilir.

• Bir sorum daha olacak,

Receiver elime ulaştı, fakat abd'den geldiği için 120V 60Hz girişi güç girişi var.
    Buna uygun bir trafo alıp, 220V 'u 120'ye indirmek durumundayım.
    Fakat buradaki frekans uyumsuzluğunu(bizim voltajımız 50 Hz) nasıl gidericem? Trafo'larda bir şekilde frekans cevrimi de oluyo mu?

Bir de seçeceğim trafonun gücü ne olmalı? Aletin speklerinde 'consumption power = 250 W' yazıyor. Fakat kanal başına 110W çıkışı var. Trafonun gücü 770W'mı(7*110W) olmalı , yoksa 250W yeter mi?
  • pm attım sana bi bak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anlaşılan 800 liraya ortalama ses kalitesinde bir sistem tavsiyesi yok gibi görünüyor.

Peki şöyle bir şey yapsam, nasıl olur? (Gerçi başka da bir çarem yokmuş gibi görünüyor şu durumda...)
    Elimde 2 tane eski müzik setinden kalma sansui marka 40 wattlık hoparlorler var (ebatları 30*20*15 cm). Bunları rear hoparlor olarak kullanıp, sadece 2 front ve 1 center hop alsam ?
    Ses sistemini kuracağım odanın ebatları çok büyük değil , yaklaşık 4*3 metre. Sub almadan 5.0 şeklinde kullansam nasıl olur sizce? tabii bu durumda frontları da düşük frekansları biraz daha kapsayacak şekilde almam gerekiyor galiba ...
  • m.seti hop. genelde işe yaramaz.
    sansui hop. resimlerini ve hop.ün arkasında kimlik etiketi varsa onunda resmini ekleyiver.
    dönüştürüc trafonun frekansını yaptıracağın yer-yapan yer halleder. ortalama 500watts trafo yeter gelir.
  • sansui'lerin resmini aşağıya ekliyorum.
    Dediğim gibi rear speaker'lar olarak kullanmak istiyorum.
    Trafo olayını ben de dediğiniz gibi 500 watt düşünüyodum. Onayladığınız iyi oldu. 220/110 volt trafolar genelde 50-60 Hz 'in ikisini de destekliyo oluyolar gördüğüm kadarıyla. O yüzden frekans olayını çok kafaya takmıyorum artık.

peki Sub almama fikrime ne diyosunuz? dediğim gibi oda çok büyük değil, sub almadan da idare ederim diye düşünüyorum.

• hop. ızgarasınıda sökseydin iyi olacaktı.sürücü hakkında belki fikrimiz olurdu.
    lakin hık demiş surround da çalışır.

Subwoofer'ız eğlence olmaz. subwoofer lazım.
    az önce vatandaşın biri nette tacima 220V-110V düşürücü trafo bulmuş; 2000W ve 100TL. nereden bulmuşsa. sana da öneririm.
  • Cantan önerilerin için teşekkürler,
    yalnız 'lakin hık demiş surround da çalışır.' derken, ne demek istediğini anlamadım :) malum pek tecrubeli değilim bu konularda.

Baktığım birkaç sitede sony receiverların tannoy veya wharfedale hoparlorlerle ses renkleri açısından uyumlu olduğunu okudum. Tannoy markaya baktığım sitelerde pek rastlamadım. Dolayısıyla wharfedale 'ye yakınlaştım biraz. 9.2 veya 10.2 serisi hoparlorleri düşünüyorum front olarak. Bu 2 serinin arasındaki farklar nelerdir ?
    Bir de yine aynı serinin cs center modelinden de alabilirim. Bu modellerin 2. elini bulursam, onlara da bakicam. İlk etapta bütçeden dolayı sub alamayacam galiba. Daha sonra bakicam duruma göre.
  • Yani arkalara koyarsan iş görür manasında söylemiş. Tannoy iyidir başlangıç için. Bakmak istersenwww.enucuzdikmen.com dan bakabilirsin. 4 Mx1 (veya iki tane alısın ve senin sansui leri de arkalara koyarsın) ve ve bir Mxc center , yanına da bir sub aldınmı tamamdır. Fiyat ta uygun olur.
  • amfinin 85 w çıkış gücü olduğu düşünülürse 9.2 iyi bir seçenek olur bence.fakat şu var
    quadral quintas 500 5.0 lı hop. takımı bu amfi ile kullanılabilir ve fiyatıda 650 tl ler civarında idi.
    bir de yine bu fiyata yani 650 tl ye ankara gsa elektronikte çok güzel bir 5.0 hop. takımı vardı,
    ürünle ilgili bilgi için şu linke bakmanı tavsiye ederim,sorunu çözecek bir set bence;
    http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=556218
  • Sayın tamerege, benim amfinin çıkış gücü 110 W görünüyor speklerde.
    Büyük floorstander'lara ayıracak musait bir yerim yok şu anda maalesef. Bir de müzik dinlerken ve film izlerken frontlardan birini farklı yerlerde kullanmayı düşünüyorum. O yüzden bana şu anda uyan front için bookshelf tipinde hoparlorler . Fiyatları uygun olsa da önerdiğiniz paket seçenekler şu anda benim kullanım amacıma uymuyor. Birkaç sene sonra floorstander almayı düşünebilirim.

İlk etapta sub alamayacağım için de, Tannoy Mx1 'lerin frekans aralığı benim için biraz yüksek kalıyo (55 Hz'den başlıyo). Wharfedale'ler ise 40 veya 45 hz'den başlıyo. Gerçi 10 hz senin için ne ifade ediyo derseniz, ona da verecek çok mantıklı bir cevabım yok :)

Şu anda en uygun seçenek wharfedale'ler gibi.
    Yalnız 9.2 ile 10.2 arasında ne fark var ? onu da hala tam olarak anlayabilmiş değilim. bilen biri varsa, yorumlarını paylaşırsa çok sevinirim. Çok fazla fiyat farkı da gözükmüyo çünkü aralarında.
    Bir de bu whaferdale'leri uygun fiyata alabileceğim nereyi tavsiye edeblir siniz? Internet veya herhangi bir ses sistemleri satan bir market de olabilir. Ankara'dayım. Yarın mediamarkt'ı bu konuda bi ziyaret etmeyi planlıyorum...

• dostum 10 hz e inecek bir hop. de benim bildiğim yok zaten ancak çok kaliteli bazı 18" sub lar 17-18hz e inebiliyor.onlarında fiyatları
    küçük bir araba parası yani düşündüğün hiç bir hop. o seviyelere inemez.
    wharfadale lerin özellikle 9 serisinin bas performansı kevlar malzemeden yapıldıkları için etkileyicidir.teorik değerlere çok takılma,
    alacağın ses önemli.ben wharf. 9 serisini daha çok beğeniyorum,yani bookself ile işe başlayacaksan 9.2 tercihin olsun.fakat belli bir
    süre sub alamam bas lar çok kuvvetli olsun diyorsan,sana 9.3 ü tavsiye ederim o vakit.20 cm lik sürücüsü benim 9.6 nınki ile aynı
    ve amfinlede rahatça sürersin.
    alacağın yere gelince madem ankara'dasın o zaman tabiiki gsa elektronik,m.markt dan ziyade oraya gitmende fayda var.orhan diye bir
    kardeşimiz var orada,selamımıda muhakkak söyle,yardımcı olacaktır.hem ürünleride adam gibi dinleyebilirsin,daha kolay karar verirsin.

• Selamlar sevgili tamerege,
    10 Hz derken 'farklı hoparlorlerin frekans aralıklarında gösterilen (55-20KHz) ile (45-20Khz) arasındaki 55-45=10Hz başlangıç frekansındaki fark' ı kastetmiştim. Ben en azından şu anda bu farkı anlayamam diye düşünmüştüm. Tam anlatamamışım galiba...

tavsiyeniz üzerine yarın gsa elektronik'e bi bakicam. Bugun sogutozu mediamarkt'a baktım, wharfedale'in herhangi bir ürününü göremedim.

Bu arada bugun 400 watt ataba marka 220/110 donusturucu aldım 55 lira'ya. Receiver sorunsuz çalıştı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaja_sinis

Selamlar sevgili tamerege,
    10 Hz derken 'farklı hoparlorlerin frekans aralıklarında gösterilen (55-20KHz) ile (45-20Khz) arasındaki 55-45=10Hz başlangıç frekansındaki fark' ı kastetmiştim. Ben en azından şu anda bu farkı anlayamam diye düşünmüştüm. Tam anlatamamışım galiba...

tavsiyeniz üzerine yarın gsa elektronik'e bi bakicam. Bugun sogutozu mediamarkt'a baktım, wharfedale'in herhangi bir ürününü göremedim.

Bu arada bugun 400 watt ataba marka 220/110 donusturucu aldım 55 lira'ya. Receiver sorunsuz çalıştı :)

bende yanlış anlamışım galiba
    gsa ya uğramanda fayda var ,yardımcı olacaklardır...

• Merhaba,
    bir sorum daha olacak.
    Ses sistemiyle beraber projeksiyon cihazı kullanacağım. Ve projeksiyon cihazına da görüntüyü hdmi ile avr'den aktaracağım. Fakat avr'yi nereye koymam gerektiği konusunda tam karar veremedim.
    2 seçenek var. Ya projeksiyon cihazının olduğu duvara ya da tam karşısındaki perdenin ve front hoparlorlerinin olduğu duvara koyma seçenekleri var.
    Projeksiyonun altına koyarsam, 2 front ve center için 10-12-14 metre uzunluklarında 3 kablo ile avr'lerden hoparlorlere gitmem gerekir. Bu seçenekte rear'lar avr'ye yakın oluyolar.
    Perdenin altına koyarsam da 15 metrelik bir hdmi kablosu ile görüntüyü taşımam gerekir. Ayrıca yine 10-12 metre uzunlukta kablolarla bu sefer rear'lara sesi taşımam da gerekecek. Fakat frontlar daha önemli olacağı için rear'ları ikinci planda düşünüyorum şimdilik.
    En az kaybı hangi konfigürasyonda yaşarım ?

Benim düşüncem, audio sinyaller analog alduğundan ve gürültüye daha açık olduklarından avr'yi front hoparlorlere yakın tutmak ve dolayısıyla perdenin altına koymak. Hdmi kablosunu ise gerekirse araya 'repeater' tarzında birşeyler ekleyerek uzun tutmak.
    Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaja_sinis -- 25 Ocak 2010; 22:05:19 >

• HDMI kablosuz vidyo aktarıcı yok mudur? merak ettim de. ondan kullan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.