Şimdi Ara

Sony Vaio&Asus&Toshiba Qosmio >>>>> Hangisini tercih etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eskiden beri bu forumu takip ederim ama yeni üye oldum,forumu çok dolaştığım halde sorularıma cevap bulamadığım için sorma ihtiyacı hissettim.Laptop almak istiyorum,benim için ön planda olan şeyler,ekran çözünürlüğünün yüksek olması yani Full HD olması,ekran kartının iyi olması,performansıda çok önemli,büyük boyutlu programlar çalıştırıyorum çünkü,bu sebepten en yeni işlemci olmasını tercih ediyorum,yani Intel® Core™ i7-720QM processor...Batarya ömrü yada ağır olması fazla önem taşımıyor.Ayrıca ekran kartı çok çok iyi olsun demiyorum ama en azından ortalamanın biraz üstü olsa işimi görür.

Ayrıca kafama takılan şey,bir laptopun performansında işlemcisi mi daha fazla önem taşır,yoksa RAM mi?

Sony Vaio VPCF11Z1E/BI

http://www.sony.com.tr/product/vn-f-series/vpcf11z1e-bi

Öncelikle bunu almak istemiştim zaten,ama ekran kartının iyi olmaması bana göre tek eksi özelliği.Ama şöyle bir artı özelliği daha var:Aynı özelliklere sahip diğer laptop modellerinin fiyatı daha yüksek,fiyatıda daha makul görünüyor yani diğerlerine nazaran.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Asus G73JH-TZ008V

http://www.asuslaptop.co.uk/proddetail.php?prod=G73JH-TZ008V

Her şeyiyle tam istediğim laptop.Ekran kartı çok iyi,işlemcisi,Full HD oluşu.Tek eksi yanı fiyatı...Fiyatı çok yüksek,ayrıca sanırım bu laptop daha Türkiye'ye gelmemiş...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Toshiba Qosmio X505-Q870

http://laptops.toshiba.com/laptops/qosmio/X500/X505-Q870

Bir üst modeliyle arasında pek fark yok,ekran kartı orta kalite,Asus'la karşılaştırdığımızda.Ayrıca Full HD olmaması eksi bir özellik.RAM'ide diğer modellere nazaran düşük...

Sonuç olarak,ya daha düşük işlemcili bir laptop tercih edip,ekran kartının ve Full HD olmasını önde tutucam,yada acaba Sony laptop'u alsam ve daha sonra ekran kartını değiştirsem diye düşünüyorum.Acaba bu mümkün mü?

Eğer sizin daha farklı önerileriniz varsa paylaşırsanız çok memnun olurum.

• eger program destekli bir ekran karti istiyorsan nvidia tercih etmelisin cunku ati daha cok oyun performansina yoneliktir... i7 islemci zaten tercih edilebilecek en iyisi. onun disinda sony yi kullaniyorum ve ekran kartina dusuk demek biraz hakiszlik olur assasins creed 2 gibi bir oyunu 1440 cozunurlukte 8aa da full grafik 50 fps ile oynuyorum... hangi programlari kullanacaksin bilmiyorum ama i7 islemci tercihinin yaninda ddr3 1333mhz lik bir ram tercih et 1066 mhz ramlerden performans farki yuksektir...full hd ekran olarakta sony ekranlariyla baska bir ekran arasinda buyuk fark vardir. premium olan sony ekran alirsan 1080p degil 1080i full hd bir ekrana sahip olursun bu da full hddeki son teknolijidir...
  • bilgiler çok faydalı oldu teşekkürler,evet program destekli bir ekran kartı istiyorum.DW,PS vs. gibi bir kaç programı aynı anda kullanıyorum ve grafik özellikler benim için çok önemli bu yüzden ekran kartı iyi olmalı.Ama mesela Asus'un bazı modellerinde ekran kartı çok iyi olmasına rağmen çözünürlük iyi olmuyor buda ekran kartının işlevini gösterememesine sebep oluyormuş netbookcheck.net sitesinde okuduğuma göre...Bu yüzden Full HD olması öncelikli benim için.Sizin yorumunuzdan sonra tercihim yine Sony'e yaklaştı...

Sony'nin ekran kartını bu siteden diğer emsali notebooklarla karşılaştırarak düşük demiştim:
    http://www.notebookcheck.net/Comparison-of-Graphic-Cards.130.0.html

Birde HP Envy 15 var,sanırım daha Türkiye'ye gelmedi?Google'dan araştırdım göremedim:

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/ca/en/ho/WF06a/321957-321957-3329744-3995710-3995710-3995936.html

Önerilerinizi bekliyorum.

• http://www.notebookcheck.net/Review-Sony-Vaio-VPC-F11Z1-E-Notebook.25724.0.html

netbookchek.net sitesinde review'in sonunda şöyle bir paragraf var:

"The competition

The Asus G60J offers better graphics but a worse display. The Asus M60J is available in a very similar configuration for about 1.100 Euros, the Asus X62J for under 1.000. In both cases however, the display only provides an HD-Ready resolution."

Yani kısaca burda demek istenen şey benzer özelliklere sahip(hatta daha iyi grafik özelliklere sahip) Asus marka çok daha ucuza laptop almak mümkün ama display HD-Ready'de kalıyor.

Bu benim kafamı karıştırıyor,yani hangisi ekran kalitesinde daha önemli yere sahip:
    Ekran kartı mı,yoksa çözünürlük mü?Tercihimde hangisini öncelikli tutmalıyım?

ikinci sorumda performansta seçim yaparken hangisini öncelikli tutmalıyım:
    Ram mi yoksa İşlemci mi?

• bütün pcler güzel, ancak, son gösterdiğin hp'nin de o fiyata ekran kartı biraz düşük derecede geldi, asus en uygunu şu durumda ancak türkiye'ye ne kadara ve ne zaman geleceği de önemli, bence şu pc leri düşünmüştüm ancak bu gösterdiğin pcler türkiyeye yakın bir zamanda gelecekse beklemeyi düşünebilirim:))))

ASUS N61JQ 160DV
    İşlemci Markası: Intel
    İşlemci Modeli: Intel Calpella Core i7 720QM
    İşlemci Hızı: 1.6 GHz
    sistem Belleği: 4GB DDR3 1066
    Sabit Disk Kapasitesi: 500 GB SATA
    Ekran Kartı Modeli: ATI Mobility Radeon HD 5730
    Ekran Boyutu: 16
    Ekran Tipi: LED HD
    Ekran Çözünürlüğü: 1366x768 WXGA
    Optik Sürücü: 8X Super Multi DVD Writer
    İşletim Sistemi: Windows 7 Home Premium
    Kablosuz İletişim: Var
    Bluetooth Özelliği: Var
    Ethernet: 10/100/1000
    Kart Okuyucu: Var
    Kamera: Var
    Batarya: 6 Hücreli Li-ion
    Ek Özellikler: Numerik klavye, USB 3.0 ile 10 kat daha hızlı veri transferi
    Ağırlık: 2.9 Kg
    Garanti Süresi: 2 Yıl
    Garanti Açıklama: Uluslararası Garanti
    HEDİYE: Mouse

TOSHIBAQOSMIO F60-11C
    İşlemci: Intel Core i7-620M İşlemci (2,66 / 3,33 Turbo GHz, 4 MB L3 cache, 1066 MHZ FSB)
    Sistem Belleği: 4,096 Mb (2,048 + 2,048) DDR3 Ram - Max. 8,192 Mb (1066 Mhz)
    Ekran Kartı: 1 Gb NVidia GeForce GT 330M Harici Ekran Kartı
    Ses Kartı: Harman Kardon stereo hoparlörler
    Ağ Kartı: Gigabit Ethernet Lan 10/100/1000
    Sabit Disk Kapasitesi: 500 Gb (5.400 Rpm) Seri Ata Hdd
    Optik Sürücü: Dvd Super Multi Çift Katmanlı Sürücü
    Batarya: Li-Ion Batarya
    Klavye: Numerik Tuş Takımı
    Ekran: 16" Led arka ışık teknolojisine sahip Toshiba TruBrite® 16:9 HD TFT ekran (1.366 x 768)
    İşletim Sistemi: Windows 7 Home Premium Edition (64 bit) Türkçe / İngilizce
    Boyutlar: 2.8 Kg
    Geliştirilmiş Portlar: 3 x USB 2.0, 1 x eSATA/USB (paylaşımlı), Express Card™ Slot, Kulaklık soketi ile paylaşımlı S/PDIF (optik), HDMI-CEC
    Kablosuz Haberleşme: Wireless (802.11b/g), Bluetooth™ 2.1 EDR
    Bellek Kart Yuvası: 5’i birarada Medya Kart Yuvası
    Açıklama: HD web kamera (Yüz Tanıma Fonksiyonlu) ve mikrofon, HD Audio, 3 yıl Uluslararası garanti
    Açıklama: 3D HDD koruma sistemi, Çoklu Dokunmatik Kontrole Sahip Touch Pad, ECO modu

bir de burdakilerden biraz daha üstün bir sistem toplayıp, 82 ekran lcd ye bağlamak gibi bir fikrim war, sizce kullanışlı olur mu ?

• gösterdiğin laptoplarda güzel ama Sony'nin Ram'i yüksek bunlara göre,ama gösterdiğin Toshiba modelininde işlemci hızı oldukça iyiymiş...Yinede gösterdiğin modellerden hiç biri Full HD değil...

en mantıklısı şu anda Sony almak gibi görünüyor.

82 ekran lcd'ye bağlamak süper bir fikir ama bu durumda yanına portatif tuvalet ve buzdolabıda yaptırmak gerek (: böyle bir şey daha önce okumuştum ekranın kaldırmayacağı söylenmişti galiba ama emin değilim...
    laptop olması yinede daha avantajlı ağır bile olsa,bir masaüstü pc kadar ağır değil,en azından odadan odaya yada tatil yapacağın yere vs. taşıyabilirsin.
  • Birde HP HDX18 var baya hoşuma giden.baya iyi özellikleri var ama işlemcisi fazla yüksek değil,biraz eski bir model...Sizce bu seri nasıldır?

http://cgi.ebay.com.au/HP-HDX18-18-4-3-1GHz-1TB-6GB-BLU-RAY-Laptop-WINDOWS-7_W0QQitemZ130383633025QQcmdZViewItemQQptZAU_comp_laptop?hash=item1e5b785a81

General
    Operating System Windows Vista 64-bit + Windows 7 Home Premium 64-bit
    CPU Type Intel Core 2 Duo T9900 3.06GHz
    Screen 18.4" (1920x1080, 1080p) WUXGA
    Memory Size 6GB DDR3 (max 8GB)
    Hard Disk 1000GB 7200rpm
    Optical Drive Blu-Ray + DVD Super Multi
    Graphics Card NVIDIA GeForce GT 130M
    Video Memory 1GB dedicated
    Card slot 1 x Express Card
    Dimensions 15.59 (L) x 11.22" (W) x 1.31 (min H)/1.66(max H)
    Weight 7.64 lbs.
    Tech Intel Centrino 2 Processor Technology
    Other Features HP Fluid Imprint finish, HP Pavilion WebCam with Integrated Digital Microphone

Security
    Kensington MicroSaver lock slot
    Power-on password
    Accepts 3rd party security lock devices

Communications
    LAN 10/100/1000Mbps
    WLAN Intel WiFi Link 5100AGN
    Ports
    Card Slot 1 x ExpressCard/54 Slot (also supports ExpressCard/34)
    USB 4
    IEEE 1394 1
    Video Port 1 x VGA, 1 x HDMI
    Other port 1 Consumer IR (Remote Receiver)
    1 eSATA
    Port Replicator 1 Expansion port 3
    Audio Ports 2 Headphone out
    1 microphone-in
    Audio
    Audio Integrated Sound card
    Speaker Altec Lansing with Dolby Home Theater with Sub-Woofer
    Input Device
    Touchpad Touch Pad with On/Off button and dedicated vertical Scroll Up/Down pad
    Keyboard 101-key compatible with full size keyboard with integrated numeric keypad & 1 Quick Launch Button
    Supplemental Drive
    Card Reader 5-in-1 integrated Digital Media Reader for Secure Digital cards, MultiMedia cards, Memory Stick, Memory Stick Pro, or xD Picture cards
    Webcam Yes
    Power
    AC Adapter 90-watt AC adapter
    Battery 6-cell lithium ion
    Physical spec
    Dimensions 15.59 (L) x 11.22" (W) x 1.31 (min H)/1.66(max H)
    Weight 7.64 lbs.

Ama HDX'in bu versiyonu Türkiye'de bu donanımlara sahip olarak bulunmuyor,yada ben bulamadım.

• Sony içerilerinde en iyisi ancak fan sesi vb problemleri kafana takacaksan alma... Yurtdışı imkanın varsa yeni serisinde bu problemlerde yokmuş.
    Eğer yurtdışı şansın varsa Asus ekran kartı olarak da çok iyi, G73 serisinini full HD ekranlı 8 GB modeli olanı ile Full HD olmayan modeli arasında çok fiyat farkı var. İhtiyaca göre seçmek lazım. Asusların global garantiside olması ayrı bir avantaj.
    Toshibanın bahsettiğiniz 870 ile 880 i arasında ekran kalite farkı var. O fiyata 870 alınmaz bence ama yine de güzel cihaz.
    Hp derseniz ben 2 tane kendim kullanmış. 3 tane arkadaşımın elinde patlamış biri olarak asla ve asla HP tavsiye etmiyorum. PArça uyumsuzluğu desen onda birkaç ay geçmeden bas bas fan sesi, ısınma , bol bol anakart yanması desen onda. Hpnin cihazlarında bana göre şekil var. Çok özellik var. Ama ucuz satılmasınında bir nedeni var.
    Eğer imkanınınız varsa gidip cihazları görmeden sakın ama sakın karar vermeyin, çünkü notebook olayında kişi alışkanlıkları ve ergonomisi çok önemli. Sözgelimi Asus G73 çok güzel ama dolma parmaklıysanız kalıba göre küçük ve bitişik tuşlar kullandığı için çok yazı yazan biri için tam anlamıyla işkence haline gelebilir.
    Şu an kullanmakta olduğum Sony i seçmemin en önemli nedenlerinden birisi de klavye yapısını çok ama çok beğeniyor olmam.
    Sonuçta bütçeye, kişisel ihtiyaçlar ve tercihlere göre belirlenmeli notebook seçimi... Herkesin beğenisi farklı olabilir...

• program agirlikli kullacaksan t serisi eski bir islemci ve sadece 2 cekirdekli arkadasin tavsiye ettigi toshiba i7 620qm ancak i7 olmasina ragmen gercek 2 cekirdek ve sanal 2 cekirdekle 4 cekirdekli ghz degerinin yuksek olmasi yaniltmasin. i7 720 qm islemcide gercek 4 cekirdek sanal 4 cekirdekle 8cekirdek vardir o yuzden cekirdek sayilari daha onemli ghz degerleri degil...

birde islemci mi ram mi soruna cevap olarak en az i7 720qm ve 1333mhzlik degere sahip ram en hizli konfigurasyon olur tek tek degerlendirmek zor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF34 -- 25 Nisan 2010; 2:27:12 >
  • Öncelikle gözüme takılan birkaç yanlış bilgiyi düzelteyim.

1) 1080p>1080i Buradaki p: progressive, i: interlaced demektir. Satırların işlenmesiyle ilgili terimlerdir. Buradan sonrasında tam net bir bilgiye sahip değilim sanıyorum ki i yada p olması televizyonun işlemcisiyle alakalı. Eh, bilgisayarlardaki işlemciler elbette televizyondakileri biraz rezil eder :)

2) Çözünürlük olayı tam kafalarda net değil sanırım. Özellikle şu cümleyi okuduktan sonra bu kanıya vardım: "Asus'un bazı modellerinde ekran kartı çok iyi olmasına rağmen çözünürlük iyi olmuyor buda ekran kartının işlevini gösterememesine sebep oluyormuş"
    Çözünürlük basit bir örnekle açıklayabilirim. Mesela elinizdeki resmin büyüklüğü 30 m^2 olsun. Düşük çözünürlüklü asus'ta bu resmin sadece 10 m^2 lik kısmını görebilirsiniz, geri kalan kısımlar için maus ile gezinmeniz gerekir. Sony'nin yüksek çözünürlüklü ekranında ise bu resmin 20 m^2 lik kısmını görürsünüz. Çözünürlük sadece ekranda görülebilen boyutu etkiler. Ekran kartı gücü ise farklıdır. Mesela Asus taki ekran kartı o çözünürlük için fazla güçlü olabilir ama bu kötü değil iyi bir özelliktir bence. Çünkü 1-2 sene sonra da o çözünürlükte oyunları rahatça açabilir. Ama Sony de durum biraz farklı. 330 m 1080 çözünürülük için oyunlarda an itibarıyla ancak yeterli gelmekte, yani 1 sene sonra oyunlar için yetersiz kalacaktır.Ama nVidia daki CUDA gibi özellikler sayesinde encoding vb. işlerinde daha başarılıdır.

Ben kendime %95 Sony Vaio F11S1E alacağım. Fan sesi fazla önemli değil fakat ıslık sesi duymam umarım. Bence şuan piyasadaki en performanslı alet Sony F11'dir.

• Oyun oynamak istiyorsan asus çok güclü bir ekran kartı var ATI Mobility™ Radeon® HD 5870, 1GB GDDR5 dedicated graphics memory

sony'nin üzerindeki ekran kartı NVIDIA® GeForce® GT 330M iyi bir ekran kartı değil oyun performansı olarak sana hiç bir şey vermez ki ATİ'nın ilk dx11 kartı bile olsaydı ATİ 5650,GT330dan baya iyi olurdu ama asus en cazip gibi gelen ürün üzerindeki ekran kartına bakıcak olursak öyle gösteriyor
  • GT 330 günümüz oyunlarını gayet tatmin edici düzeyde açmaltadır. Benim gibi oyunları hikayesi vb. için oynayanlara gayet yeterli gelecektir diye düşünüyorum.

edit: oyunlarda en mükemmel görüntüyü alayım derseniz o zaman yetersiz kalır. Bu arada Vaio F başlığını bir inceleyin. COD MW2 tam kapasitede açılıyorsa bu kart benim için gayet yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onno92 -- 25 Nisan 2010; 20:34:17 >
  • arkadaşlar bende yeni bir bilgisayar alacam ama karar veremiyorum açıkcası. Sony FS415B kullanıyorum.. baya eski yani. gerçi hala çok memnunum ama tek sorunum çok yavaşladı.. Toshiba almak istiyorum fakat onunda çoğu serisinde ısınma problemi yaşandığını duydum. Asusun kalitesine özellikle ekran kartlarındaki seçimleri çok iyi kafamı karıştırıyor.. En önemlisi Toshiba ve sony i artık türkiye üretiyor diye duydum ..doğrumudur ? Ben bilgisayarda oyun felan oynamıyorum ama benim için ekran kalitesi ve hızı çok önemli. Bide mesela ben kendi pcmde kesinlikle ısınma problemi yaşamadım . Isınmayan bir bilgisayar seçmek istiyorum..Önerileriniz neler ? Şimdiden tşk ederim
  • yorumlar için çok teşekkürler baya faydalı oldu benim için...

Asus G73JH-TZ008V içlerinde açık ara en iyisi,özellikleri çok iyi olduğu için fiyatıda normal fakat beni aşıyor maalesef,bu yüzden Sony'de karar kıldım gibi görünüyor...Oyun oynuyorum fakat çok fazla değil,o yüzden dediğiniz gibi Sony yeterli olacaktır zannedersem...

Ben bir 5 sene kullanmak isterim bu fiyata alacaksam.Peki sizce Sony'nin ekran kartı program ağırlık çalışacağımı ve arada oyun oynayacağımı düşünürsek bana yeterli gelir mi?Yoksa Asus'un fiyatının düşmesini mi beklemeliyim?Teknoloji o kadar hızla ilerkiyorki,nerdeyse her hafta yeni özellikli bir alet çıkıyor piyasaya,yoksa Sony'e bile bu kadar para vermeyipta düşük modellerine mi baksam?
  • @onno92

neden Sony Vaio F11S1E'yi tercih ediyorsun,VPCF11Z1E/BI varken?çok aşırı bir fiyat farkı yok zannedersem...

birde çözünürlük konusunda demek istediğim şey Asus'un daha ucuz modellerinde Sony'dekinden daha iyi ekran kartı var,fakat ekran kalitesi anca HD Ready buda tabiri caizse ekran kartını israf etmek oluyor,ama dediğiniz gibi geleceği düşünürsek Sony belki bazı oyunları açamazken,Asus o ekran kartıyla açabilecek,ama ekran kalitesi için aynı şeyi söyleyemeyiz...

Peki şunu diyebilir miyiz:uzun vadede program ağırlıklı çalışacak birisi kaliteli ve rahat bir şekilde Sony'nin ekran kartıyla memnun olur?(F11Z)
  • @medmania

Sony'nin yeni serisinde fan sesi yok demişsin,ben internetten biraz araştırdım,yeni seriyi göremedim,link verebilir misin?

Ayrıca yurtdışından alma imkanım var fakat fiyatı sordurdum,burdakiyle aralarında çok büyük fark yok, o yüzden burdan alıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbulication

@onno92

neden Sony Vaio F11S1E'yi tercih ediyorsun,VPCF11Z1E/BI varken?çok aşırı bir fiyat farkı yok zannedersem...

birde çözünürlük konusunda demek istediğim şey Asus'un daha ucuz modellerinde Sony'dekinden daha iyi ekran kartı var,fakat ekran kalitesi anca HD Ready buda tabiri caizse ekran kartını israf etmek oluyor,ama dediğiniz gibi geleceği düşünürsek Sony belki bazı oyunları açamazken,Asus o ekran kartıyla açabilecek,ama ekran kalitesi için aynı şeyi söyleyemeyiz...

Peki şunu diyebilir miyiz:uzun vadede program ağırlıklı çalışacak birisi kaliteli ve rahat bir şekilde Sony'nin ekran kartıyla memnun olur?(F11Z)

Öncelikle fiyat olarak baz aldığım sitede(www.hepsisony.com) ikisi arasında 600 TL fark var. Fiyat farkı dışındaki farklar ise F11Z siyah, bluray yazıcısı var, ve 8gb rami var. F11S'te ise bluray okuyucu, renk biraz grimsi ve 6gb rami var. Açıkcası benim için çok önemli farklar değil.

Çözünürlük konusunda ben şunu demek istemiştim. LCD ekranlar en iyi performansı doğal çözünürlüklerinde verirler. Bu değer Sony'nin modelinde 1920x1080 Asus'ta ise daha düşük. Bunun sonucunda Asus şuan doğal çözünürlüğünde oyunlarır 10/10 performansla çalıştırıyorsa, Sony de kendi çözünürlüğünde oyunları 9/10 performansla çalıştırıyorsa bu değer 1 sene sonra Asus için yine 10/10 kalırken Sony'de 7/10'a düşecektir. Ekran kalitesi ise Sony'nin bu iki modelinde mükemmel olması lazım. Kendi gözlerimle göremediğim için kesin birşey söyleyemiyorum ama Darty'de FW serisinden çift lambalı bir Sony ekranı inceledim, mükemmeldi. Tr piyasasında en iyi ekranlı laptop şimdilik Bu F11S ile F11Z.

Program konusunda pek birşey diyemeyeceğim çünkü tecrübem yok.

F serisi başlığında fandan çok ama çok şikayetçiler, bence bekleme imkanınız varsa yazı bekleyin. Yazın F21 kodlu 2. seri cihazlar çıkması bekleniyor. Hem i9 işlemcili hem de 4xx serisi ekran kartlı.

• @onno92
    evet F11S almak daha mantıklı görünüyor fakat forumdaki sony f serisi yorumları okumak beni iyice soğuttu bu aleti almaktan...
    F21 kodlu diye bahsettiğin seri fahiş bir fiyatla piyasaya sürülür gibime geliyor...

benim laptop'a acil ihtiyacım vardı ama kafam o kadar karıştıki,Sony F serisini bulunca hah tamam bu işte demiştim,beni büyük hayal kırıklığına uğrattı...
    benim için Full HD olması ve işlemcisinin i7 olması gerek...bana bu özelliklerde herhangi bir markanın notebook'unu tavsiye edebilecek olan var mı?
    benim baktıklarımdan Toshiba ve HP Envy isteklerime cevap veriyordu ama çok tuzlu!
    bu durumda acaba standartlarımı düşürüp Full HD'den vaz geçip şu modellere mi yönelsem diyorum?:

HP DV6-2065ET CORE İ7 720QM 1.6GHZ-4096MB-500GB-1024MB GT230M-15,6''-BT-DVDRW-W7P

http://www.vatanbilgisayar.com/hp-vy657ea-dv6-2065et-core-i7-720qm-1.6ghz-4096mb-500gb-1024mb-gt230m-15,6-bt-dvdrw-w7p/productdetails.aspx?I_ID=40222#divDigerResimler

TOSHIBA F60-11C CORE İ7-620M 2.66GHZ-4GB-500GB-15.6"-1024MB GT330M-BT-DVD/RW-W7PR

http://www.vatanbilgisayar.com/toshiba-f60-11c-f60-11c-core-i7-620m-2.66ghz-4gb-500gb-15.6-1024mb-gt330m-bt-dvdrw-w7pr/productdetails.aspx?I_ID=44325#divDigerResimler

• toshiba o konuda işinizi gçrücektir fiyat konusunda iyi araştırmanızda fayda var

http://www.pcdepo.com/asp/product/65268/TOSHIBA-QOSMIO-F60-11C-i7-620-4GB-500GB-16-W7P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga145 -- 8 Mayıs 2010; 11:46:17 >
  • tasarım olarak HP ve Sony bana hitap ediyor.ama toshiba'da göz ardı edilecek gibi değil.ayrıca asus ve dell'de kafamı karıştırmıya devam ediyor!çıldırmamak elde değil,forumları okumaktan gözlerim ağrıdı!yani sona kalan şimdiki finalistler:

DELL DELL STUDIO XPS1645

http://www.delikarga.com/store/ProductDetails.aspx?productid=123022

ASUS N61JQ

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n61jq-jx050v-n61jq-core-i7-720qm-1.6ghz-4gb-640gb-16hd-sl-cam-bt-1024mb-hd5730-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=45230

HP DV6-2065ET CORE İ7 720QM 1.6GHZ-4096MB-500GB-1024MB GT230M-15,6''-BT-DVDRW-W7P

http://www.vatanbilgisayar.com/hp-vy657ea-dv6-2065et-core-i7-720qm-1.6ghz-4096mb-500gb-1024mb-gt230m-15,6-bt-dvdrw-w7p/productdetails.aspx?I_ID=40222#divDigerResimler

TOSHIBA F60-11C CORE İ7-620M 2.66GHZ-4GB-500GB-15.6"-1024MB GT330M-BT-DVD/RW-W7PR

http://www.vatanbilgisayar.com/toshiba-f60-11c-f60-11c-core-i7-620m-2.66ghz-4gb-500gb-15.6-1024mb-gt330m-bt-dvdrw-w7pr/productdetails.aspx?I_ID=44325#divDigerResimler

Hp'nin uzaktan kumandası falan olması ve tasarımı beni cezbediyor,evet biliyorum seçim kriterlerinde kumanda olduğu için seçmek mantıksız ama benim gibi tembel biri için baya hoşuma giden bir özellik :S

Dell'dede aşırı ısınmadan dolayı iade eden kişiler olduğunu okudum.forumda bazı konular vardı,yeni i7 işlemcili laptoplarda ortak rastlanan bir sorun mu bu ısınma ve fan sesi diye.bu konu kesinleşti mi acaba?eğer durum böyleyse o zaman belkide sony almalıyım,fan sesini o kadar kafaya takan biri değilim,şu anda HP Compaq nx7400 kullanan biri olarak ses beni fazla etkilemez...:)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.