Şimdi Ara

SONY VAIO batarya problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, 1,5 senedir sony vaio laptop kullanıcısıyım, fakat bugun bi problemle karşılaştım, batarya %100 dolu gorunmesine ragmen fişi çekince laptop direk kapanıyor, ayrıca batarya takılı durumda fişe takınca, sag altta prizde işareti cıkmıyor sadece %100 dolu gorunuyor, batarya soktugum zaman ise fişe takılı işareti çıkıyor. sorunu nasıl çözebilirim?

• hwm monitör programını kurup batarya yıpranmasına bir bakarmısın muhtemelen bitik yıpranmayı bir görelim birde orada simgesinin görünmemesinin nedeni muhtemelen simge ve bilgirimleri sakla olarak işaretli görev çubuğunda seçeneklerin orada ok işaretine basın özelleştir seçeneğine girin batarya simgesini görürsünü simge ve bilgirimleri göster seçeneğini işaretleyin.muhtemelen piliniz bitmiş olabilir.
  • programı indirip en kısa sürede deniyorum fakat, aynı marka/model 2 farklı bilgisayarın bataryasını taktım, aynı sıkıntı devam etti, benim bataryamı diger bilgisayarlara taktıgımda ise sorunsuz çalıştı
  • yazılımsal olabilir windowsta batarya gücü kesilebiliyor yeni olduysa sistem geri yükleme noktası oluşturduysanız yüklermisiniz.olmazsa recovery kısmı varsa recovery yapmanı yoksa format atmanı isteyeceğim bilgileriniz varsa yedekleyin eğer yine olmazsa batarya şarz bloğunda güç kartındadır sıkıntı vardır donanımsal olduğuna hem fikir oluruz.
  • @Nahiren
    aynı sorun bende de oluştu. Sony Vaio VPC F13Z8E/BI. tek fark batarya takılıyken (-prize takılı olmadan çalışmıyor) sadece "pil" ikonu görünüyor, kalan hep %100 olarak görülüyor. fişi çıkarınca kapanıyor. sorunu çözebildiysen nasıl çözdüğünü anlatabilir misin?
  • Aynı sorunu bende yaşıyorum. Sony Vaio vpcf13z1e bilgisayarım var. Fiş takılıyken bataryayı kesinlikle şarj etmiyor, fişi çekince bilgisayar anında kapanıyor. Kendi pilimi başka bir bilgisayarda deneyince pil sorunsuz çalışıyor. Yaptığım bir kaç araştırmaya göre galiba pili besleyen ve pilden çalışmayı sağlayan güç entegresi yanmış. Güç entegresinin nasıl tamir edileceğini bilen varsa lütfen yardım etsin. ..
  • Arkadaşlar benim eb4x1e de de aynı sorun var adaptör şarjı kesiyo biraz baskı yapınca elle tekrar başlıyor. Garantiye vermiştim format atıp verdiler. Meger adaptör bozulmuş bende yeni anladım tekrar servise vereceğim. Adaprötün kutu gibi olan yerini elle sıkınca çalışıyor belli süre sonra tekrar gidiyor. Denemenizi tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SONY VAIO KAPANMA SORUNU
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • biraz gec olucak bu baslıgı tamamen unutmusum kusura bakmayın, sorun yukarıdakı arkadasın anlattıgı gibi anakart da besleme unitesini bozulması, bu parcayı orjinal bi sekilde bulup degistirmek mumkun degil, ya anakartı tamir ettirip kullancaksınız ki bunu yapabilen servis yurtdısında bile cok az var, ya da yeni anakart alacaksınız, ben anakart ı degistirdim mecburen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.