Şimdi Ara

Sony Vaio Driver Yüklemeleri(Kanser Etti Beni..)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sony Vaio pcg-71312l- VPCEB11FM marka/model bir vaio'm var.. Bilgisayarın recovery si yok formatlanmış.Ben driverları kurdum ama sağlıklı çalışmıyor..Fn tuşu işlem görmüyor..Yabancı forumlara baktım belli bir yükleme sırası varmış nasıl yüklemem gerekiyor.İşin içinden çıkamadım şimdiden teşekkürler..

• Peqa- P kullanıcısına yanıt
    http://esupport.sony.com/US/p/model-home.pl?mdl=VPCEB11FMWI&template_id=1®ion_id=1&tab=download#/downloadTab
    buradaki sürücüleri sırası ile yüklediniz mi.

işlem sırası vaio özel bi sıra olacağını sanmam.

Birde hangi işletim sistemini kurdunuz acaba tam olarak?
    Cihazınız sadece Windows 7 64bit ve Windows XP 32bit desteğine sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 12 Mart 2014; 14:08:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

http://esupport.sony.com/US/p/model-home.pl?mdl=VPCEB11FMWI&template_id=1®ion_id=1&tab=download#/downloadTab

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim..Ayrıca yoğun iş temposu nedeniyle size geç döndüğüm içinde ayrıca özür dilerim..
    Kurduğum işletim sistemi Win 7 Home Basic x64(Fabrika Ayarında Gelen) Verdiğiniz sitedeki bütün driverları kurdum hatta yabancı sitelerde sıra ile yükleyin dediler sıraya görede yükledim anladığım kadarıyla yine olmadı..
    Birde belki işinize yarar esuport sony den indirdiğim işletim sistemime uygun bazı driverların yüklemesi bittikten sonra bir uyarı kutusu geliyor ve Bu program uyumlu olmayabilir , ÖNerilen ayarları kullanarak yeniden yükle gibi seçenekler beliriyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Peqa-

quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim..Ayrıca yoğun iş temposu nedeniyle size geç döndüğüm içinde ayrıca özür dilerim..
    Kurduğum işletim sistemi Win 7 Home Basic x64(Fabrika Ayarında Gelen) ÖNerilen ayarları kullanarak yeniden yükle gibi seçenekler beliriyor..

Yüklediğiniz işletim sistemi kurulumunda bir hata oluşuyor olabilir.
    Farklı bir medyadan işletim sistemi kurmayı deneyin.

bir diğer durum ise son yazdığınız hata mesajını uyumsuz sürücü yüklemelerinde ve yükleme dosyasında hatalar varsa alırısınız. ilgili sürücüleri tekrar indirmeyi deneyebilirsiniz.

• Vallahi 2 farklı format cd sinden denedim 2 kere bütün driver ları baştan indirdim yok şaka gibi...
  • Merhaba arkadaşım,

Laptopta donanımsal bir arıza yada değişen bir parça yoksa driverler belki sorun çıkarabilir ama yüklenir kesinlikle. İşletim sistemi olarak orijinal windows kullan. MSDN sürümleri dahi olmayabilir. (Tecrübemle biliyorum.-Başka bir markanın laptopunda net olarak çözümlediğim bir sorun.) Mümkünse (araştırmak için zamanım yok malesef ama olduğunu biliyorum) microsoftun kendi sitesinden indir işletim sistemini. Forumlardan değil. Sonrasında da driverlerde ilk önce anakart driverini kur. PC yi restart et. mass storage ve benzeri bir driver varsa (Senin modelini bilmiyorum bu sebeple göreceli yazıyorum.) onları yükle. Her driver yüklemesinde sadece tek bir driver kur. her driver kurulumundan sonra bilgisayarı restart et. Sonrasında kuracağın driverlerin sıralaması çok önemli değil.

Bu şekilde kurulumda sorun yaşayacak olursan internette araştıracak olursan bulacağın Driver pack lar var. coğunlukla bir DVD boyutunda filan oluyorlar. Onlardan indirip o program yardımı ile driverleri kurabilirsin. Ancak bu yolla sadece driverleri kurabilirsin. Yardımcı programları ayrıca kurman gerekir. Mesela ATI (AMD) ekran kartı varsa sadece ekran kartının driveri kurulur ancak ayarlarını yapabileceğin CATALYIST CENTER yüklenmez. (Bu bir örnekleme.) BU sebeple gene sony driver web sayfasından yardımcı programları ayrıca indirmen gerekiyor.

Son olarak belki genede bazı driverlerdesorun görebilirsin. Tüm driverleri doğru yüklediğine kanaat getirdikten sonra (Gerçi nete bağlı olduğu için kendisi otomatik olarak başlayacaktır ama) güncellemeleri yükle. Bunu bir defa değil, güncellemekalmayıncaya kadar devam et. Muhtemelen çözülmeyen sorunların güncellemelerden sonra çözülecektir.

Genede sorunun çözülmezse ekran görüntülerini buradan paylaşman durumunda belki yardımcı olabilecek arkadaşlarımız olacaktır. Ben görecek olursam bende yardımcı olurum.

Umarım sorunun çözümlenir.

SAYGILAR...

• Çok teşekkür ederim sedatkocal ilginiz için..Orjinal windows edinme ihtimalim şu anlık malesef ki yok.Yüklemeleri dediğiniz gibi yaptım önce önemli donanım driverları sonra yardımcı programlar şeklinde..Ama Vaio kurtarma cd si gibi birşey varmış onu takınca otomatik olarak oluşturuluyormuş o cd yi bizde oluşturabiliyormuşuz zamanım olduğunda onunla da ilgileneceğim..Ama geçen bir vaio daha geldi teknik servisime ondada aynı sorunu yaşadım ve oda yurt dışından gelmeydi..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sıra ilgili internetten araştırdığım kadarı ile genel bir bilgi paylaşayım.

IMPORTANT: It is strongly recommended that you install the files in the following order:
    Audio Driver

Enables sound for the notebook speakers.
    Resolves the Device Manager Exclaimation Point Error "PCI Device" or "Audio" error that may appear in Device Manager.
    Bluetooth Driver
    Enables the computer to connect to Bluetooth enabled equipment.
    Resolve the Device Manager Exclaimation Point Error "BCM2046 Bluetooth Device" or "UGX" error that may appear in Device Manager if the driver is uninstalled.
    Chipset Driver
    Enables the motherboard to communicate with other hardware devices.
    Resolves the Device Manager Exclaimation Point Error "SM Bus controller" error that may appear in Device Manager.
    Memory Stick
    Enable use of Sony memory cards (e.g. SD (secure digital) cards).
    Resolves the Device Manager Exclaimation Point Error "Base System Device" error that may appear in Device Manager.
    Memory Card Reader/Writer
    Enable the use of external memory cards such as SD and MMC (secure digital/multimedia cards).
    Modem
    Enables to computer to use a dial-up connection.
    Resolves the Device Manager Exclaimation Point Error "Modem Device" or "High Definition Audio Bus" error that may appear in Device Manager.
    Network
    Enables the computer to connect to a network.
    Resolves the Device Manager Exclaimation Point Error "Ethernet Controller" error that may appear in Device Manager.
    Video
    Enables the computer to show an improved display / resolution quality.
    Resolves the Device Manager Exclaimation Point Error "Video Controller" error that may appear in Device Manager.
    Wireless LAN
    Enables connection with a wireless network and other wireless devices.
    Resolves the Device Manager Exclaimation Point Error "Network Controller" error that may appear in Device Manager.
    Sony Shared Library
    Required for other Sony applications (Notebook Utilities) to function correctly.
    Notebook Control Device
    Installs essential system components that enable Sony utilities (Notebook Utilities) to run properly.
    Sony Notebook Utilities
    Installs the VAIO software component required for Function keys operation.
    Note: Even after installing this file, the Brightness, Monitor Output and Zoom Function keys may not work.

http://esupport.sony.com/US/perl/support-info.pl?info_id=507

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.