slm millet ben 1 yıl önce 2. el sony vaio f22s1e aldım sonra pc deki orijinal win 7 ve içindeki programlar çok çok çok fazla kasııyordu gittim corsair gs128gb ssd aldım taktım formatladım win8.1 kurdum ama gel gör ki DRİVER BELASI illeti çıktı karşıma. ne saçma bir mantık yaw koskoca bir şirket laptop üretiyor bunun yanında birçok teknoloji aleti üretiyor ama ürünün arkasında kalmıyor, yeni bir sisteme driver yapmak çok mu zor? belki şimdi diyeceksiniz sony nin sitesinden driver indir kur çalışması lazım.
ama öyle olmuyor işte adamlar öyle bir driver sitesi yapmışş ki YGS+LYS+ALES sınavında sözel veya sayısal matık soruları gibi sorsalar emin olun türkiyede bi Allah'ın kulu yapamaz :D
bütün sayfanın fotoğrafını çekip çıktı aldım tek tek tek isimlere baktım adamlar aynı driver ı 2 kere koymuşlar karmakarışık, neyse en sonunda ayıkladım yaklaşık 150-170 driver arasından aynı olanları farklı versiyonları sile sile 50 ye kadar düşürdüm hepsini -belli bir sırası varmış- kurdum fakat sonuç tabiki de HÜSRAN :D ben makine mühendisiyim o kadar üniversite de soru çözmüşüzdür fakat bu souryu çözemedim varsa burda baba yiğit ben varım dersin :D
Sorunlar; arka aydınlatmalı klavyenin ışığını istediğin zaman kapatamıyorsun WİN 8.1 de , FN tuşları çalışmıyor, surround ses teknolojisine geçemiyorsun vs.... laptop bildiğiniz resmen ot gibi birşey, ama pc canavar gibi çalışıyor açılış 9 sn kapanış 6 sn, photoshop son versiyon açılma 2 sn.
SİZ SİZ OLUN KİMSEYE SONY VAİO LAPTOP ALMAYIN ALDIRMAYIN...