Şimdi Ara

Sony Vaio S serisi laptop tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
3
Favori
8.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aswerth

quote:

Orijinalden alıntı: ManJaQ_Blade

Hala da getirmediler şu laptopu ya la

İptal ettiğim siparişi tekrar geri aldım ben. 3 hafta sonra yurtdışına çıkacağım, yeni S serisini bekleyecek vaktim yok. Ki gelse de %25 indirimli VPCSE2F1E'ye göre çok daha pahalı olacaktır diye düşünüyorum.
    Bu arada isterseniz fotoğraf falan paylaşabilirim.

Aynen hocam yeni seri gelsede, pek uygun fiyatlı olacağını sanmıyorum.
    Resim paylaşabilirseniz çok iyi olur. Birde izlenimleriniz neler, fan sesi, ısınması, yani + ve - leri neler acaba?

• Genelde Stamina modunda kullanıyorum, internete girerken film izlerken falan hız bakımından hiçbir fark olmuyor. Stamina modundayken sesi pek çıkmıyor bilgisayarın, speed modunda ise biraz zorlayınca fanlar çalışmaya başlıyor. (sanal makineye windows 8 kurdum)
    Tasarım olarak birşey dememe gerek yok zaten, muhteşem zarif duruyor bilgisayar, çok da hafif. Klavye de çok fena hoşuma gitti, karanlıkta otomatik olarak yanıyor. Şu ana kadar sevmediğim tek yönü içine bir sürü program yüklemiş olmalaları, hiçbir program açık değilken 2 GB'ın üzerinde RAM harcıyor, sen düşün... Bazıları çalışmıyor zaten, haftaya Windows 8 hesabım gelecek onu yüklerim artık. Bir de, önceki bilgisayarıma SSD almıştım, normal HDD'nin hızına düşünce bi anda afalladım. Onu da taktırmak lazım bi ara Diğer fotoğrafları gün içinde paylaşırım, karanlıkta pek güzel çekemiyor telefon.

Sony Vaio S serisi laptop tavsiyesi

• Tamam hocam diğer resimleride merakla bekliyorum, sağol paylaşımın için :)
    Birde ses kalitesi nasıl acaba, eski sony laptopumda hoparlör sesi çok kötüydü. Son olarakta laptop beyaz mı gri mi?
  • Vaio S serisinin yenisini bekliyorum. S13 olan 13" lik modellerden birini alacağım. İstanbul Bilişim haricinde satan yok :( Sony Türkiye'nin sitesinde var ama satış yapan yer yok :S

Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam istanbul bilişim'in stoklarında var mı bu yeni seri fiyatı çok uygun duruyor stoklarında olduğunu sanmıyorum.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/svs1511n3e-sony-vaio-%%sv%%-notebook-en-ucuz-fiyatlari-taksitleri,35755.html
  • Stoklarında var mı bilmiyorum ama firmaya güvenemiyorum, o nedenle stok olup olmadığını araştırmadım.
  • 13.3" olan seriden var, bizzat gidip gördüm, Fiyatı da 2.199 TL idi. Almayı düşünerek gittim ama cihazların klavyeleri bildiğiniz English Q klavyelerden (Amerika'da satılanlar gibi) fakat üzerindeki Türkçe harflerin olduğu tuşlara profesyonel şekilde tuşlar yapıştırılmış/basılmış.

Yani şöyle düşünün, Amerika'ya gittiniz oradan cihazı aldınız, buraya gelince Türkçe harfleri tuşlara yapıştırdınız. Durum bunun gibi.. Tabi ne farkı var 2 sene İstanbul Bilişim garantisi alıyorsunuz ve taksitle satın alma şansınız var..

Ama ben klavyeyi öyle görünce hayal kırıklığına uğrayıp çıktım mağazadan. Yoksa fiyat ve cihaz çok güzel bence!
  • Arkadaşlar şimdi benim kafam karıştı. Sony Vaio ve 13'3 olan i5 bir bilgisayar almak istiyorum.

Bu İstanbul Bilişimde çok fazla model var. VPCSB3Z9E düşünüyordum ama İstanbul Bilişimdekileri görünce kararsız kaldım.

Ne diyorsunuz ?
  • Biraz daha beklersen yeni S serisi Vaio'lar geliyor, SVS kodlu.. Sony yetkili satıcısı Eylül ilk haftası satışa başlanacak diye bilgi verdi, umarım öyle olur.

Ben şu modelden almak istiyorum >http://www.sony.com.tr/product/vn-s-series/svs1311f3e Intel 3.nesil Core i5 işlemcili
  • Merhaba, öneri için teşekkür ederim sanırım eylülü beklemek en mantıklısı bu durumda.

Fakat, VPCSB3Z9E ile SVS1311F3E arasında ben pek bir fark göremedim. Hatta bu modelin ekran kartı bile Intel. Bu modelin avantajı nedir ? Çok mu ucuz olacak bunlar VPC serisine oranla ?
  • En büyük fark SVS serisinde Intel'in 3.nesin işlemci ailesi olan Ivy Bridge (22 nm) ürünleri oldu. Bu işlemci eski nesile göre daha verimli ayrıca dahili ekran yongası da Intel HD 3000 iken HD 4000 oldu, neredeyse yarıdan fazla performans artışı gösterdi..

Ben oyun amaçlı almayacağım için harici ekran kartına ihtiyacım yok..

Yeni SVS serisinin optik sürücüsü slot-in şekline dönüştü, daha şık ve yerden tasarruflu, ayrıca touchpad i de yenilendi, çok daha büyük ve kullanışlı oldu..

Eğer harici ekran kartına ihtiyaç duyuyorsanız SVS serisinin şu modeline bakın >http://www.sony.com.tr/product/vn-s-series/svs1311l9e

Bu modelde 1 GB NVIDIA GeForce GT 640M LE harici ekran kartı var

• bende svs1511n3e modelini gördüm sony sitesinde ama satış olarak sadece istanbul bilişimde görünüyor ve fiyatı hiç inandırıcı gelmedi(1899 tl)buradan okuduğum kadarıyla da güvenilir bir site değilmiş.acaba bilgisi olan var mı ne zaman çıkacak ve ortalama fiyatı ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AthloN

En büyük fark SVS serisinde Intel'in 3.nesin işlemci ailesi olan Ivy Bridge (22 nm) ürünleri oldu. Bu işlemci eski nesile göre daha verimli ayrıca dahili ekran yongası da Intel HD 3000 iken HD 4000 oldu, neredeyse yarıdan fazla performans artışı gösterdi..

Ben oyun amaçlı almayacağım için harici ekran kartına ihtiyacım yok..

Yeni SVS serisinin optik sürücüsü slot-in şekline dönüştü, daha şık ve yerden tasarruflu, ayrıca touchpad i de yenilendi, çok daha büyük ve kullanışlı oldu..

Eğer harici ekran kartına ihtiyaç duyuyorsanız SVS serisinin şu modeline bakın >http://www.sony.com.tr/product/vn-s-series/svs1311l9e

Bu modelde 1 GB NVIDIA GeForce GT 640M LE harici ekran kartı var

Çok teşekkür ederim bilgiler için. Ah birde bunun siyahı olsa :)

Siz satın alımı nereden yapıyorsunuz ? İstanbul Bilişim'in sakat olduğunu bende yıllardır okuyorum...

• Siyahı gelecektir kesin, sitede her renk için ayrı ürün yok. Sadece model kodunun sonun /S /W /B gibi farklılıklar oluyor, bu da modelin rengini belirtiyor.

Ben İstanbul Bilişim'deki öyle sonradan harf yapıştırılan cihaz istemiyorum. O yüzden Sony Türkiye'nin bir an önce cihazı getirmesini bekliyorum. Geldikten sonra uygun fiyatlı bulduğum herhangi bir yerden alacağım (Tabi Sony Eurasia garantisinde olan)

İstanbul Bilişim'de cihazı inceledim, gerçekten malzeme kalitesi falan harikaydı. İri olmasına rağmen 1,7 kg gibi ultrabooklarla yarışan bir ağırlığı var. Üzerinde normal model işlemci ve optik sürücü olduğu halde bu ağırlık ve görüntü gerçekten çok hoş!

Neredeyse tüm yabancı sitelerdeki incelemeleri ve onlarca sayfa forum okudum. Pil süresinin de 4000 mAH'lik bataryasına rağmen 3,5 saat (Speed Modu) - 5 saat (Stemina modu) yazıyor. Bence normal mobil işlemci (Intel i5 3210M) için çok iyi pil süresi. Ultrabooklardaki U serisi Ultra Mobil işlemcilere rağmen ortalama 4-6 saat gidiyor zaten..

• Yav hala getiremediler şu laptopu, eylülde gelsin bari.. Bakalım daha fiyatı ne olucak oda muamma. Yalnız kasa rengi gümüş gri olarak geçiyor, beyaz olsa daha bi güzel olurdu veya siyah rengide fena olmazdı :)
  • Dün sony center'da soruyum dedim ne zaman geleceğini adam bana öyle bir seri yok demez mi Gitti içerden kontrol etti herhalde s15,svs15 ve 2012 serisi diye bastıra bastıra söylememe rağmen bulamadı. Türkiyedeki listeye mi baktı nedir anlamadım uzatmadan çıktım.
  • Bekliyoruz. Geldiği gün alacağım sanırım. Bir bilgisi veya gelişmeden haberi olan var mı ?
  • Bende hala bekliyorum Henüz bir gelişme yok, her gün bakıyorum sitelere ama yok..
  • Bende bugün Üsküdardaki Sony merkezine sordum, oradakilerde bir bilgilerinin olmadığını söylediler.
  • bende ankaradaki sony centerlerin hepsini tek tek aradım,bir tanesi dediğiniz gibi bana öyle bir model yok diyip durdu.sve olmasın diyor.olmasın dedim.ankara armada şubesindeki çocuk ta abi bende bekliyorum bu cihazı dedi.eylülün başında bekliyorum gelmesini dedi.telefonumu bıraktım gelir gelmez beni arayacak.fiyat ne olur dedim.daha önceki seri olan SE2F1E/S modelini 2543 tl ye satıyorlarmış.o da bu civarda bir rakam olur dedi.nakitte 2300e bırakıyoruz dedi.en fazla 2400-2500 olur dedi.bende takipteyim sürekli.hepsisony.com da cihaz yolda görünüyor.onlarla da görüştüm henüz belli değil dedi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.