Şimdi Ara

SONY VAIO SVF1521NSTW 1039 TL.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
4.232
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ürünü işyerimde kullanmak için aldım. Shoplarda 1199 TL ye taksitli veriyorlardı. Burada 1039 TL ye taksitli görünce aldım. Bence bu fiyat aralığı için iyi fiyat.

http://www.n11.com/sony-vaio-svf1521nstw-pentium-2117u-4gb-500gb-intelvgawindows8155-ekran-nfc-P15247396

• Bu düzeyde bilgisayarlar için Sony diye fiyatı piyasadan daha iyi olsa bile 1000TL bayılmaya gerek yok.İş yerimde 2 sene önce 550ye aldığım Lenovo B570e kodlu Lenovo'nun en alt modeli B960 işlemcili 2 senedir kapanmadan çalışıyor.Yine 4 ay önce 500TL'ye mal ettiğim MSI e1005m işlemcili aynı şekilde sorunsuz çalışıyor.Diyeceğim o ki kampanya ve kredi kartına puan kampanyalarını denk getirip ucuz modellerden birini alabilirsiniz bunun yerine.
  • fiyatı piyasa fiyatına göre aşağı yukarı aynı ama n11 çeki olanlar için daha avantajlı tabii.
  • ecay kullanıcısına yanıt
    Şöyle ki aslında haklısınız. diğer markalarda daha ucuz opsiyonlar var. Ancak sony kalitesi + satış sonrası destek + işletim sisteminin üzerinde olması bence avantaj. Diğer markalarda genelde freedos ürünler var.
  • The Dubliner T kullanıcısına yanıt
    Tabii ki tercih sizin.1 makina fiyatına 2 tane aynı anda çalıştırıbilirisiniz.Ama elbette kampanya takip ederek denk getirdim ben.Yoksa 680 liradan başlıyor diğerleri dediğiniz gibi işletim sistemi olmuyor çoğunda.Satış sonrası desteğe de fazla güvenmemenizi öneririm.Hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Bu düzeyde bilgisayarlar için Sony diye fiyatı piyasadan daha iyi olsa bile 1000TL bayılmaya gerek yok.İş yerimde 2 sene önce 550ye aldığım Lenovo B570e kodlu Lenovo'nun en alt modeli B960 işlemcili 2 senedir kapanmadan çalışıyor.Yine 4 ay önce 500TL'ye mal ettiğim MSI e1005m işlemcili aynı şekilde sorunsuz çalışıyor.Diyeceğim o ki kampanya ve kredi kartına puan kampanyalarını denk getirip ucuz modellerden birini alabilirsiniz bunun yerine.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Dubliner

Ürünü işyerimde kullanmak için aldım. Shoplarda 1199 TL ye taksitli veriyorlardı. Burada 1039 TL ye taksitli görünce aldım. Bence bu fiyat aralığı için iyi fiyat.

http://www.n11.com/sony-vaio-svf1521nstw-pentium-2117u-4gb-500gb-intelvgawindows8155-ekran-nfc-P15247396

Teknosada baktim urun cok hos gorunuyor beyaz kasa ama şık bor goruntusu var

N11 1039 tl cekle world daha iyi fiyata alinabilir ama ben
    Buna okdar para vermem
    Bu daha mantikli

http://www.n11.com/lenovo-g500-59-390102-notebook-P16155177

1129 tl cek 100 tl 111 tl puanla daha uygn hale gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Dubliner

Şöyle ki aslında haklısınız. diğer markalarda daha ucuz opsiyonlar var. Ancak sony kalitesi + satış sonrası destek + işletim sisteminin üzerinde olması bence avantaj. Diğer markalarda genelde freedos ürünler var.

1 sene önce asus amd a4 işlemcili modelini aldım 900 tl ye,

sonra gittim 150 tl ye ssd aldım

sonra gittim 30 tl ye a6 3420 işlemci aldım

sonra gittim 40 tl yede 4 gb ilave ram aldım.

aynı özelliklerdekini (ssd hariç tabiki) 1400 tl civarına satıyorlar şu anda

değmeyin keyfime :))

tabi herkes benim gibi ıncık cıncık uğraşmaz ama bu aletin fiyatı bana göre uçuk yinede kasası güzel. kasa içinde o parayı vermem geçen vardı bimde benzer bi sistem 700 tl idi oda asus du.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 17 Ocak 2014; 21:21:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nén-El

Sanırım 2 haftadır kullanıyorsunuz, yorumlarınızı alabilir miyim? Kız arkadaşıma almayı düşünüyorum bu fiyatlarda internet ve film izlemek amaçlı kullanılacak bir laptop. Şu an gittigidiyor'da 1049 TL'ye mevcut. 100 lira da bonus'u var. Vatan'da 1200 lira. Haftasonu indirimi ile 1100 civarına inebilir.

Bunun dışında Asus ve Samsung baktım ama uygun bir şey bulamadım.

Sony diye SVE1512H1EW modelini aldık 10 ay falan oluyor. Ekran 5 kuruş etmez, aynı şekilde touch pad algılaması çöp. Ucuz Sony alacağınıza MSİ veya Asus alın daha iyi hiç olmazsa ekran daha kaliteli. Sony de tam önünde durazsanız çok çirkin bir şekilde ekran siyahlaşıyor, çok zevksiz oluyor.Sonradan bir de ölü piksel grubu yaptı, 5 kuruş etmez. Sony e yakışmamış yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

quote:

Orijinalden alıntı: Nén-El

Sanırım 2 haftadır kullanıyorsunuz, yorumlarınızı alabilir miyim? Kız arkadaşıma almayı düşünüyorum bu fiyatlarda internet ve film izlemek amaçlı kullanılacak bir laptop. Şu an gittigidiyor'da 1049 TL'ye mevcut. 100 lira da bonus'u var. Vatan'da 1200 lira. Haftasonu indirimi ile 1100 civarına inebilir.

Bunun dışında Asus ve Samsung baktım ama uygun bir şey bulamadım.

Sony diye SVE1512H1EW modelini aldık 10 ay falan oluyor. Ekran 5 kuruş etmez, aynı şekilde touch pad algılaması çöp. Ucuz Sony alacağınıza MSİ veya Asus alın daha iyi hiç olmazsa ekran daha kaliteli. Sony de tam önünde durazsanız çok çirkin bir şekilde ekran siyahlaşıyor, çok zevksiz oluyor.Sonradan bir de ölü piksel grubu yaptı, 5 kuruş etmez. Sony e yakışmamış yani...

Benimde 6 ay önce aldığım lenovonun ekranı rezalet makine iyi ama ekran açıları rezalet adeta robot gibi oturcaksınız ekran karşısındaki görüş açısı kaybolmasınsiyahlarda aynen siyah değil aslında bu tn panelli ekranların tamamı beş para etmez

• selmand kullanıcısına yanıt
    A6 işlemcinin performansı nasıl peki kimileri beş para etmez derken kimileri i5 i aratmaz diyorda..zira bi sonra a8 yada a10 işlemcili laptop düşünüyorum da

• quote:

Orijinalden alıntı: netmania

A6 işlemcinin performansı nasıl peki kimileri beş para etmez derken kimileri i5 i aratmaz diyorda..zira bi sonra a8 yada a10 işlemcili laptop düşünüyorum da

yani burada fiyat önemli unsur

şimdi ben kalkıpda 1400 tl param varsa gidipde a6 işlemcili alet almam :)

gider intel alırım hatta almışken daha fazla para verir i7 alırım. i7 qm işlemcilerle diğer m işlemcilerin arasında dağlar denizler kadar fark var. :)

ucuz olsun işimi görsün diyorsan alınır. hatta hp nin ucuz a4 işlemcili modelleri var misal onlardan alıpda a10 işlemci takıp kullananlar var youtube da :) o zaman mantıklı. bendeki a6 3420m işlemcisi passmark testlerine göre ilk seri i5 - i7 ayarına geliyor misal ama sonradan çıkan işlemciler çok performanslı misal. yani parasına göre güzel ürün ama 1400 tl param olsaydı çok daha üst seviye olan i7 li bir modeli almışdım o zaman.

ucuz olsun harici ekran kartı olsun diye düşünürsen alınır. sen bunları performans olarak i3 ayarında gibi düşün yada i3-i5 arasında gibi düşün. i5 inde u serileri var misal onlara yakın ama düz i5 ler 2 ye katlar bunu i7 u larda öyle ama i7 qm ler direk 4 e katlar.

passmark testlerine bakabilirsin.

işlemci normal kullanım için yeterli, oyunda oynuyorum 6650 m ekran kartıyle crossfire olarak çalışıyor üzerindeki apu çoğu modern oyunda alt ve orta seviye açabiliyorum. gerçi laptopda oyun oynamıyorum masaüstünde oynuyorum ama oyun oynamak istersemde oynuyorum misal starcraft 2 yi orta ayarlarda açıyordum çok rahat.

bak nette videolarıda var,
    crysis
    http://www.youtube.com/watch?v=NMrZRk9wd-0
    farcry 3
    http://www.youtube.com/watch?v=NnbpH3blmOA
    assasin creed 3
    http://www.youtube.com/watch?v=ygF1O2SD16o

göreceğin gibi oyun oynayacaksan ve ucuz oyun bilgisayarı alıyım diyorsan 1100 tl civarına bi tane alıp ssd takviyesiyle 4-5 sene kullanabilirsin.

tabi bendeki işlemci artık üretilmiyor yeni serilerin videolarına bakabilirsin ama burada seçim yaparken dikkat etmen gereken unsur fiyat. benim arkadaşıma a10 laptobu abi bunlar i7 ayarında deyip 1400 tl ye vatanda itelemişler, gerçekden oyun performansı felan güzel aletin ancak i7 ayarında da değil benim a6 dan %20-30 daha performanslı o kadar. ha bu arada bu aletler çok ciddi oc oluyor. misal bendeki 1,5 ghz de çalışırken bunu 3 ghz de 2,8 ghz de standart kullanan adamlar var ben oc yapmıyorum pek :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 18 Ocak 2014; 10:47:56 >

• selmand kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler keşke dediğiniz gibi 1400-1500 lere i7 olsada alsak:)
    bu arada a10 aslında i7 ye rakip olarak çıkarılmış hatta günlük yoğun kullanım altında i7 nin ısıdan kapandığını okumuştum. intel mobile işlemcilerin oc olduğunu hiç duymadım ama mobil amd ler oc oluyosa çok iyiymiş..
    şu an intel b960 işlemcili ürün kullanıyorum lakin bence performansı beş para etmez tabi ikinci üçüncü nesil i5 performansı bundan ne kadar farklıdır kullanmadığım için bilemiyorum ama 1400 e a10 a sizde değmez demişsiniz bakalım artık hayırlısı

• quote:

Orijinalden alıntı: netmania

Cevap için teşekkürler keşke dediğiniz gibi 1400-1500 lere i7 olsada alsak:)
    bu arada a10 aslında i7 ye rakip olarak çıkarılmış hatta günlük yoğun kullanım altında i7 nin ısıdan kapandığını okumuştum. intel mobile işlemcilerin oc olduğunu hiç duymadım ama mobil amd ler oc oluyosa çok iyiymiş..
    şu an intel b960 işlemcili ürün kullanıyorum lakin bence performansı beş para etmez tabi ikinci üçüncü nesil i5 performansı bundan ne kadar farklıdır kullanmadığım için bilemiyorum ama 1400 e a10 a sizde değmez demişsiniz bakalım artık hayırlısı

http://www.cpu-world.com/Compare/249/AMD_A10-Series_for_Notebooks_A10-4600M_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_Mobile_B960.html

bak burada birbirlerine yakın performans vermiş senin b960 ile a10-4600m ama oyunlarda daha iyi performans vermiş. yani işlemci olarak fazla birbeklentin yoksa yada oyun için güzel alet ancak i7 ye rakip olamaz.

i7 lerin kapandığı yanlış bir bilgi bana göre soğutması kötü olan her pc kapanır soğutma burada etkendir.

• hocam kasa kalitesi çok kötü, kullanısıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arnald06

hocam kasa kalitesi çok kötü, kullanısıyım.

Aynı kasa ve insanlar kasa kalitesini öve öve bitirememişler

http://www.kliksa.com/urun/sony-intel-core-i5-3337u-1-80-ghz-15-5-4-gb-500-gb-tasinabilir-bilgisayar-svf1521sstw/901851703

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 18 Ocak 2014; 21:49:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: arnald06

hocam kasa kalitesi çok kötü, kullanısıyım.

Aynı kasa ve insanlar kasa kalitesini öve öve bitirememişler

http://www.kliksa.com/urun/sony-intel-core-i5-3337u-1-80-ghz-15-5-4-gb-500-gb-tasinabilir-bilgisayar-svf1521sstw/901851703

bi süredir kullanıyorum modeli ve gerçekten kötü. menteşeler 1 kere değişti serviste. fan sesi, ısınma sorunu şimdilik yok ama kasa çok ucuz duruyor. kullanıcısı olarak kasa kalitesini yeterli bulmuyorum.

• Laptop oldukça iyi fakat hard diskten ince bi cızırtı geliyor onun dışında ses ve ekran kalitesi güzel
  • Ben hala kullanıyorum. Garantisi bitti. Ama hiç tavsiye etmiyorum. Şarj yuvası iki kere bozuldu. 100 lira verip yaptırdım hala daha bozuk. Ekranın arkasında menteşe yerlerinde çatlaklar oluşmaya başladı. Ekran çerçeve köşelerinde çatlaklar oluştu. Klavyeye de dikkat altına bişey kaçınca tuş basmıyor. Altına gireni bi şekilde çıkarmanız gerek. Intel HD Graphics haricinde içinde Nvidia, amd ya da ati gibi bir ekran kartı var mı hala bulamadım ben. Ve son olarak da SONY DESTEK sitesinde driver aramasında SVF1521NSTW diye bir model çıkmıyor. En yakın çıkan model SVF1521NST.Dolayısıyla driver güncellerken çok şüpheye düşüyorsunuz bu kursam bişi olur mu diye. Yani Sony bile vazgeçmiş bu cihazdan. Tavsiye etmiyorum almayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.