Şimdi Ara

SONY VAIO SZ7xx KULLANICILARI KULÜBÜ.. Tecrübeler, Çözümler, Deneyimler,Bilgiler.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
13.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sıcaklık değerleri nedir bu modellerin ??
  • 780n5 modelı var bende de fakat açıkçası cıhazımın cokda stabıl çalıştıgını soyleyemem. 4 gb ram mevcut fakat xp nın 4 gb ramı desteklemıyor olmasından oturu mecburen nefret ettiğim vistaya gecmek zorunda kaldım. vistada sp1 i yukledıkten sonra bıras daha ıyı calıstıgı kanısındayım
  • MErhaba sz 750N/C modelin kullanmaya basladım..

oldukca memnunum özellikle mobil kulanma imkanı cok hosuma gidiyor hafif olması
    oldukca süper bir olay..
    ancak can sıkan durum: sonylerin clean bir wista ile gelmemesinden dolayı performansının
    rantabl kulanılamıyor olması...
    sanırım bir formatlayıp yeniden kursam performansının cok daha artacagını düşünüyorum...

birde bir arkadasımda dell insprion 1520 gibi bir modelde ki işlemcisi sz750 ye göre daha düşük
    wista puanı 4.7 iken sz750 de 3.5 in üzerine cıkamadık.....
    bunun hikmeti nedir?
    bilen varmı acaba?
  • driver adresi

ftp://ftp.vaio-link.com/PUB/VAIO/DOWNGRADE/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoRaSpIRIN -- 9 Ağustos 2008; 14:12:02 >
  • :) teşekkür ederim:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: aslanli

MErhaba sz 750N/C modelin kullanmaya basladım..

oldukca memnunum özellikle mobil kulanma imkanı cok hosuma gidiyor hafif olması
    oldukca süper bir olay..
    ancak can sıkan durum: sonylerin clean bir wista ile gelmemesinden dolayı performansının
    rantabl kulanılamıyor olması...
    sanırım bir formatlayıp yeniden kursam performansının cok daha artacagını düşünüyorum...

birde bir arkadasımda dell insprion 1520 gibi bir modelde ki işlemcisi sz750 ye göre daha düşük
    wista puanı 4.7 iken sz750 de 3.5 in üzerine cıkamadık.....
    bunun hikmeti nedir?
    bilen varmı acaba?

Orada detaylar yazar Vista ayri ayri puanliyor ama aradaki fark buyuk ihtimalle ekran kartindandir.
  • Selamlar ,

SZ 740 kullanıcısıyım. Geçenlerde Sony sitesinden bazı proğramları update etmek istedim. Fakat yaptığım updateler sonucu ( control center da dahil olmak üzere ) malesef battery care function ve hdd protection proğramlarını kaybettim. Bunun üzerine aynı siteden orjinal control centre ve hdd protection proğramlarını tekrardan kurdum . Fakat yinede faydası olmadı ,belirttiğim proğramları bulamıyorum. Ayrıca control centre da VAIO Launcher Settigs e girdiğimde karşıma japonca karakterler çıkıyor.
    Sık kullandığım bu proğramları nasıl geri yükleyebilirim , yardımcı olursanız sevinirim.
  • Selamlar,

Yurtdışı vaio SZ750N/C için vista driverları ve en önemlisi stabil bir kurulum için yükleme sırasını vs. bilen var mı?
    Websitesinden tüm driver ve update'leri belirli bir mantık sırasında yükledim ama beceremedim.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • @Kimmeryalı_Conan

Sz serisi için şiddetle xp tavsiye ediyorum zaten yanılmıyorsam her modeliyle(4gb ram olanlar hariç) xp downgrade disc geliyor.
    Onu kullanarak downgrade yapabilirsin.Birde başlangıç programlarını temizlerseniz işte o zaman performans ve mobilite artıyor.
    Vistalı kullandığım zamanlarda sıcaklığı daha çok artıyordu ama şimdi neredeyse hiç ısınmıyor.
  • Pil konusuyla ilgili birkaç araştırmadan sonra gerçek bilgiyi edindim ve sizlerle paylaşmak istedim.
    Arkadaşlar şarjlı pil teknolojisi günden güne gelişmektedir ve birtakım eksiklikler yıllar geçtikçe gideriliyor.
    Örneğin önceden bataryalar tam bitmeden şarj edemezdik sonra teknoloji gelişti lithium teknolojisine geçildi artık istediğimiz zaman şarj edebiliyoruz.

Bir-iki yıl öncesine kadar piyasadan aldığımız, şarj ettiğimiz bir kalem pili belli bir süre kullanmazsak biteceğini görürdük.Hatta uzun süre şarj edilmez ise pil bozulabilir ve bir daha şarj edilemez hale gelir.
    Bunun sebebi pilin iç direncinin yüksek olmasıdır.Yüksek kapasiteli pillerin iç dirençleri genellikle yüksek olur.İç direncin yüksek olması pilin kullanılmazken de enerji tüketmesine yol açar.Bir süre sonra şarjı dolu olan pilimizin şarjı tamamen boşalır ve batarya kendine zarar vermeye başlar.

Sony vaio Sz serilerinde kullandığı bataryaların iç direnci yüksek ve bu yüzden hiç kullanılmasa bile azalıyor.Bunun çok aşırı rahatsız edici olmaması halinde kapasitesi çok yüksek olduğu için kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum çünkü benzer olayı birçok laptopta gördüm.

Ben bilgisayarı alalı baya bir zaman geçti ama piyasaya şöyle bir bakıyorum,denk geldikçe tekno marketlerdeki diğer marka laptopları da inceliyorum,hala Sz serisi kadar stabil ve güzel çalışan bir laptop göremedim.Bilenler bilir marka fanatiği değilim,bilgisayarın eksilerini de yazdım foruma ama tekrar söylüyorum hala 1 numara Sz serisi

• İlk göz ağrım benim SZ serisi...
  • @synt_35 imzanda da sz seisini görmek isteriz :)
  • Geçenlerde de problem oldu hemen düzeltiyorum :)[simage][/simage]
  • SZ iyidir ama 13.1 re ben taktim kafaya onlara yonelce gibi
  • 13.1 Z serileri SZ lere göre çok pahalı.
  • Z serileri de muhteşem arkadaşlar gerçeğini göremedim henüz ama sonynin sitesinden üstünkörü inceledim.
    cihazlar gerçekten çok güzel ama sz serisi hala piyasadaki laptopların hepsinden (imac ve bazı sonyleri dahil etmiyorum :) )üstün niteliklere sahip.
    hatta biraz ukalalık olacak ama sz kullandıktan sonra diğer laptoplar gözünüze çok dandik geliyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Plaid

Arkadaslar,

Sizin yorumlarinizin da etkisiyle, gecen hafta ben de sz780n6 aldim. Cihaz cok guzel, cok hafif, az isiniyor. Daha tam olarak kullanmadim bile. Ancak soyle bir sorun var, ki yurt disi inceleme yazilarinda da bahsedilmis, o da su: Pili, cihaz kapali olsa bile (uyuma modu degil, tamamen shutdown) azaliyor.

Yani, %100 sarji dolu iken cihazi kapattim. Ertesi gun actigimda, %80 civarindaydi pil seviyesi. Bu tarz bir sorunla karsilasan var mi?

Bu konuyla ilgili olarak Istanbul Bilisim'i aradim (ordan almistim), bana, Sony'lerde bu durumun normal oldugunu ve %80'den fazla pil seviyesinin inmeyecegini soyledi. Acikcasi bana pek inandirici gelmedi. Sizlerin de yorumlarini ve fikirlerini almak isterim. Duruma gore ya pil degisimi, ya da cihaz iadesi isteyecegim.

Bir de hangi yazilimlari (bloatware) kaldirmak lazim adam gibi calismasi icin? America Online programlari vs nereden kaldiriliyor? Uninstall listesinde bulamadim cunku.

Saygilar,

arkadaşımız da görülen problemin aynsı ben de de var. ve bundan cok rahatsız oluyorum.acaba tüm sz serilerinin kullanıcılarının sorunu ortak mı?yoksa sadece tek tük rastlanan bişi mi? farklı laptoplarda boyle bir durumla karsılasmadım.yorumlarınızı beklyıorum

• sevgili @mapezza ve @plaid:
    anladığım kadarıyla bu başlık altında yazılan mesajları okumadan yazmışsınız sorunlarınızı :)
    iki üç mesaj önce yazdım ama bir daha yaziym:

Pil konusuyla ilgili birkaç araştırmadan sonra gerçek bilgiyi edindim ve sizlerle paylaşmak istedim.
    Arkadaşlar şarjlı pil teknolojisi günden güne gelişmektedir ve birtakım eksiklikler yıllar geçtikçe gideriliyor.
    Örneğin önceden bataryalar tam bitmeden şarj edemezdik sonra teknoloji gelişti lithium teknolojisine geçildi artık istediğimiz zaman şarj edebiliyoruz.

Bir-iki yıl öncesine kadar piyasadan aldığımız, şarj ettiğimiz bir kalem pili belli bir süre kullanmazsak giderek azalacağını biteceğini görürdük.Hatta uzun süre şarj edilmez ise pil bozulabilir ve bir daha şarj edilemez hale gelir.
    Bunun sebebi pilin iç direncinin yüksek olmasıdır.Yüksek kapasiteli pillerin iç dirençleri genellikle yüksek olur.İç direncin yüksek olması pilin kullanılmazken de enerji tüketmesine yol açar.Bir süre sonra şarjı dolu olan pilimizin şarjı tamamen boşalır ve batarya kendine zarar vermeye başlar.

Sony vaio Sz serilerinde kullandığı bataryaların iç direnci yüksek ve bu yüzden hiç kullanılmasa bile azalıyor.Bunun çok aşırı rahatsız edici olmaması halinde kapasitesi çok yüksek olduğu için kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum çünkü benzer olayı birçok laptopta gördüm.

kendim sz770n/c kullanıyorum,yolculuğa çıkarken fişten çekiyorum,arabaya binip açıyorum(1 saat içinde) %90-95 civarı enerji ile açılıyor.Yani iç direncin enerjiyi tüketmesi bir faktör,bir de bilgisayar açılırken %5-10 arası bir enerji tüketiyor.
    ama sizi çok rahatsız ediyorsa bir gecede %80lerin altına düşüyorsa bataryaların 1 yıl garantisi var aldığınız firmayla görüşüp değişimini talep edebilirsiniz.

ayrıca sony türkiye yetkili satıcısının size verdiği cevap tamamiyle yanlış,babama sz780 aldım,bazen 2 hafta bilgisayarı açmadığı oluyor,bir bakıyoruz tam dolu şarjla kapattığımız bilgisayar,açılacak kadar bile şarjı kalmamış olarak bizi bekliyor.sizde tam doldurun şarjınızı,sonra 4-5 gün hiç açmayın sonra bakın % kaç ile açıyor,i-s-t-a-nbul b il işim e cevabınızı verirsiniz onlarda öğrenmiş olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyingraper -- 7 Aralık 2008; 11:58:19 >

• ben bu sorun için ist.billl e gittim..bana batarya iç direncten falan bahsettiler.ancak şu soru aklıma takılıyor..diğer laptopların bataryalarının iç dircenci yokmu?elbet var peki nasıl oluyor bu fark
  • bir de şunu dediler..ben su an vista kullanıyorum..yok efendim yanlı guncellme falan yapmıssındır ondan dolayı yazılımlardan hata kaynaklanıyor olabilir.istersen içeri alalım cihazı 3-4 gun test edelim.sorun yazılımdan sa 50 avro artı kdv yok donanımsa sorun garantiye girer zaten dedii...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.