Şimdi Ara

SONY VAIO SZ7xx KULLANICILARI KULÜBÜ.. Tecrübeler, Çözümler, Deneyimler,Bilgiler.. (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
13.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben de yaklasik 1,5 senedir sz serisi kullaniyorum. core duo 1,66 makinam. hong-kong dan almistim. magnesium alasimli.
    simdi yeni usa den sz 780 serisi siparisi verdim. 780n3. 1500 $ burada satilan ile arasinda 1000 lira kadar fark var.

epeydir arastirmam sonucu edindigimbilgi ise su sekilde.
    780 ler 2 sinif. bi special edition bi de premium edition. premium edition lar LED ekran. special lar LCD.
    premium da special da tamammen ayni ozellikteler.. standardi special sanirim.
    sony nin kendi sitesi olan sonystyle.com da makinalarda bu belirtilmis olarak satisa sunuluyor. premium larda ozellikle premium ibaresi var.
    780n7, 780n8 ve 791nx sanirim premium. ozellikle fiyatlari cok farkediyor cunku. bu modeller 2,5 ghz ayrica. 3 mb degil 6 mb cache leri var.
    n5 ve n7 de hdd lerde farkli
    n5 160 gb hybrid drive kullaniyorken, n7 200 gb 7200 rpm hdd kullaniyor.

bunun disinda burda varmi bilmiyorum ama bir de silver klavye var ki sonystyle da customize ederek alinan makinalarda secebiliyorsunuz. 30$ ekstra. hakkaten bu siyah kasaya cok guzel duruyor.
    tr de varsa bi sorun derim ben...

simdilik aklima gelenler bunlar...

• Verdiğin bilgiler için teşekkürler
  • Özellikle 160 gb Hybrid HDD benim favori donanımım. Açılış kapanış ve okuma yönünden katkısı yüksek. Lakin SZ serisinde tek sevmediğim -belki bazıları da çok seviyordur- klavyenin sesli olması. Klik klak sesi yumuşak olmasına rağmen diğer kullandığım notebooklarda yoktu, bu yüzden sesli diyebilirim.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravoecho -- 21 Mayıs 2008; 12:20:13 >
  • Genel performansı ile çok iyi cihaz.
  • o hybrid disk olayini da ben baya bi arastirdim, hatta son olarak da donanimhabere sormustum.
    sonuc ise onerilmedigi. cunku daha problemli, daha cabuk bozulan diskler oldugu soyleniyor, erisim suresi daha iyi deniyor ama kucuk boyutlu dosyalara (kb boyutunda) erisim icin flash kullanilamadigindan tekrar bi spining ve daha cok guc kaybi deniyor.
    wikipedia da da aciklamalari var. hybrid disk diye aratin cikar.

cnet de vs de bicok incelemesini okudum ve sonuc olarak pek de onerilmiyor. burada da onerilmemisti zaten..
    ben de sonra vazgecip normal aldim.

su an notebook da hiz acisindan en iyisinin 7200 rpm hdd oldugu kanisindayim...
  • Açıkçası belirttiğiniz yerlerdeki yorumlardan inanın bir bilgim yok. Kendi kanaatim güzel bir bileşen olduğu yönünde. Hız olarak 7200 rpm gerçekten hızlı lakin bu 13.3" segmentindeki ürünlerde pil ömürünü tüketen ve mobiliteye olumsuz etkileyen bir seçenek. Mobilite için 5400 rpm yada bütçe uygunsa SSD diyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: mdcagil

o hybrid disk olayini da ben baya bi arastirdim, hatta son olarak da donanimhabere sormustum.
    sonuc ise onerilmedigi. cunku daha problemli, daha cabuk bozulan diskler oldugu soyleniyor, erisim suresi daha iyi deniyor ama kucuk boyutlu dosyalara (kb boyutunda) erisim icin flash kullanilamadigindan tekrar bi spining ve daha cok guc kaybi deniyor.

cnet de vs de bicok incelemesini okudum ve sonuc olarak pek de onerilmiyor. burada da onerilmemisti zaten..

• kesinlikle katiliyorum, bende sirf buna dikkat ederek 5400 rpm'lik bir model aramistim. SSD'ye paramiz yetmiyor

quote:

Orjinalden alıntı: bravoecho

Açıkçası belirttiğiniz yerlerdeki yorumlardan inanın bir bilgim yok. Kendi kanaatim güzel bir bileşen olduğu yönünde. Hız olarak 7200 rpm gerçekten hızlı lakin bu 13.3" segmentindeki ürünlerde pil ömürünü tüketen ve mobiliteye olumsuz etkileyen bir seçenek. Mobilite için 5400 rpm yada bütçe uygunsa SSD diyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: mdcagil

o hybrid disk olayini da ben baya bi arastirdim, hatta son olarak da donanimhabere sormustum.

• Arkadaslar,

Sizin yorumlarinizin da etkisiyle, gecen hafta ben de sz780n6 aldim. Cihaz cok guzel, cok hafif, az isiniyor. Daha tam olarak kullanmadim bile. Ancak soyle bir sorun var, ki yurt disi inceleme yazilarinda da bahsedilmis, o da su: Pili, cihaz kapali olsa bile (uyuma modu degil, tamamen shutdown) azaliyor.

Yani, %100 sarji dolu iken cihazi kapattim. Ertesi gun actigimda, %80 civarindaydi pil seviyesi. Bu tarz bir sorunla karsilasan var mi?

Bu konuyla ilgili olarak Istanbul Bilisim'i aradim (ordan almistim), bana, Sony'lerde bu durumun normal oldugunu ve %80'den fazla pil seviyesinin inmeyecegini soyledi. Acikcasi bana pek inandirici gelmedi. Sizlerin de yorumlarini ve fikirlerini almak isterim. Duruma gore ya pil degisimi, ya da cihaz iadesi isteyecegim.

Bir de hangi yazilimlari (bloatware) kaldirmak lazim adam gibi calismasi icin? America Online programlari vs nereden kaldiriliyor? Uninstall listesinde bulamadim cunku.

Saygilar,

• quote:

Orjinalden alıntı: Plaid

Arkadaslar,

Sizin yorumlarinizin da etkisiyle, gecen hafta ben de sz780n6 aldim. Cihaz cok guzel, cok hafif, az isiniyor. Daha tam olarak kullanmadim bile. Ancak soyle bir sorun var, ki yurt disi inceleme yazilarinda da bahsedilmis, o da su: Pili, cihaz kapali olsa bile (uyuma modu degil, tamamen shutdown) azaliyor.

Yani, %100 sarji dolu iken cihazi kapattim. Ertesi gun actigimda, %80 civarindaydi pil seviyesi. Bu tarz bir sorunla karsilasan var mi?

Bu konuyla ilgili olarak Istanbul Bilisim'i aradim (ordan almistim), bana, Sony'lerde bu durumun normal oldugunu ve %80'den fazla pil seviyesinin inmeyecegini soyledi. Acikcasi bana pek inandirici gelmedi. Sizlerin de yorumlarini ve fikirlerini almak isterim. Duruma gore ya pil degisimi, ya da cihaz iadesi isteyecegim.

Bir de hangi yazilimlari (bloatware) kaldirmak lazim adam gibi calismasi icin? America Online programlari vs nereden kaldiriliyor? Uninstall listesinde bulamadim cunku.

Saygilar,

Bilgisayarınız hayırlı olsun güle güle kullanmanızı dilerim.

Öncelikle pil olayına değinmek istiyorum,bende hiç böyle bir sorun olmadı.nasıl bıraktıysam öyle açıldı.Sz serisinin en büyük mobilite özelliklerinden birisi de şarjının uzun gidiyor olması.Normalde 4-6 saat arası gidiyor şarjı.Bu kadar yüksek şarj tutabilen bir cihaz %100den %80e düşmemeli bence.%95 civarına falan düşüyo deseydiniz görmezden gelinebilecek birşey olurdu ama %80e düşmesi bence normal değil bir problem olabilir.

Ben battery care function,vaio update,g sensor,vaio control centerı kullanıyorum.American online programlarını manuel olarak sildim.
    Ama küçük bir tavsiye vaio recovery center ı silmeyin çünkü bütün sony utilityleri tekrar yüklenebiliyor olmasına rağmen recovery center yüklenmiyor.
    Bu arada işletim sisteminin ne olduğunu bilmeden bunları yazdım ben xp kullanıyorum vistada farklılıklar gösterebilir.

• Cok tesekkurler.

Vista Business var su an uzerinde. Battery care function'i acmamistim, ama bir de acip denemek istiyorum dediginiz gibi. %80 kabul edilebilir bir rakam degil cunku.
  • merhaba Sony Vaio VGN SZ780 cihaz aldım yaklaşık bir ay kadar önce ve eşim bikaçgün önce parmağındaki yüzük veya bileziği sayesinde kasayı çizmiş sağolsun çizikleri kapatma şansım var mı ? anlamyorum bu kadar kaliteli bi kasa bu kadar basit şekilde nasıl çizilir.Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nadir23

merhaba Sony Vaio VGN SZ780 cihaz aldım yaklaşık bir ay kadar önce ve eşim bikaçgün önce parmağındaki yüzük veya bileziği sayesinde kasayı çizmiş sağolsun çizikleri kapatma şansım var mı ? anlamyorum bu kadar kaliteli bi kasa bu kadar basit şekilde nasıl çizilir.Teşekkürler.

Kasa darbeye,çizilmeye,yanmaya karşı emin olun ki diğer notebooklardan kat kat üstün.Eşiniz aynı bileziklerle başka bilgisayar kullansa daha kötü çizilirdi tahminimce :)

Yani istemeden de olsa kasayı zorlayıcı bir hareket yapmıştır.Benim kasanın altında çiviyle ufak bi zorlama yapmıştım bende.Çok bastırılmadığı sürece atılan çizikler çok belli olacak şekilde kalmıyo.

Düzeltmeye gelince istanbul bilişime bir sorun ama çıkaracakları fiyata hazırlıklı olun :)

• quote:

Orjinalden alıntı: flyingraper

@musti2004s

hocam asla yanlış bligilendirme yapmak istemem ama ikisindede ekran aynı :

sz780 sonystyle sitesi

sz740 sonystyle sitesi

sağ tarafına dikkatli bakarsan ikisininde xbrite ekran teknolojisiyle donatıldığını göreceksin

Arkadasin soyledigi dogru 740 serisinde ekran ince ve led degil. Yani sizin belirttiginiz kasa farki disinda birde ekran farki var ki, sirf bu ikisi icin bu arada ki fark verilir benim dusuncem

• Merhaba Arkadaşlar,
    Ben foruma az önce üye oldum. Sizin yorumlarınızı okuduktan sonra sizden fikir almak istedim. Ben kendime bir sony vaio almak istiyorum. Önceleri renkleri çok güzel diye cr serisini düşünmüştüm Sonra, hafiflik ve pil ömrünün benim için daha önemli olduğunu düşünerek sz serisine karar verdim.
    Yaklaşık 1 ay sonra singapura ordan da tayvana gideceğim. Laptopu ordan mı alsam, yoksa burdan mı alsam karar veremiyorum. Sony style ın singapur ve tayvandaki sitelerine baktım, sanki istanbul bilişimin fiyatları daha iyi gibi. Oradan aldığımda sanırım burada garanti geçerli olmuyor. Benim için sz serisinin en son modeli olması gerekmiyor. En çok ofis uygulamalarını ve interneti kullanıyorum. Mühendislik programları da kullanıyorum fakat çizim tarzında değil. Sizce sz serisinin hangi modeli benim için yeterli olur? Tayvan ya da Singapurdan alayım mı? Ne yapayım? :)
    Biraz fikir verirseniz çok sevinirim.

Cigdem

• quote:

Orjinalden alıntı: _cigdem_

Merhaba Arkadaşlar,
    Ben foruma az önce üye oldum. Sizin yorumlarınızı okuduktan sonra sizden fikir almak istedim. Ben kendime bir sony vaio almak istiyorum. Önceleri renkleri çok güzel diye cr serisini düşünmüştüm Sonra, hafiflik ve pil ömrünün benim için daha önemli olduğunu düşünerek sz serisine karar verdim.
    Yaklaşık 1 ay sonra singapura ordan da tayvana gideceğim. Laptopu ordan mı alsam, yoksa burdan mı alsam karar veremiyorum. Sony style ın singapur ve tayvandaki sitelerine baktım, sanki istanbul bilişimin fiyatları daha iyi gibi. Oradan aldığımda sanırım burada garanti geçerli olmuyor. Benim için sz serisinin en son modeli olması gerekmiyor. En çok ofis uygulamalarını ve interneti kullanıyorum. Mühendislik programları da kullanıyorum fakat çizim tarzında değil. Sizce sz serisinin hangi modeli benim için yeterli olur? Tayvan ya da Singapurdan alayım mı? Ne yapayım? :)
    Biraz fikir verirseniz çok sevinirim.

Cigdem

Sz serisinin 780 serisi sizin için uzun ömürlü kullanım için yeterli olacaktır.
    Ben sz770 kullanıyorum ağır çizim programları dahil olmak üzere tüm mühendislik programlarını çalıştırıyor.
    İstanbul bilişim sz780de yurtdışındaki fiyata yakın bir fiyata düşürdü fiyatlarını ordan almanız daha iyi olacaktır garanti açısından.

• Merhaba,
    Teşekkür ederim. Yurtdışından alıp riske girmeye gerek yok öyleyse.
  • www.istanbulbilisim.com.tr
    VGN-SZ750N/C (2 GB) Sony Vaio Notebook
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VGN-SZ750N-C-2-GB-NOTEBOOK,4041.html

www.istanbulbilisim.com.tr
    VGN-SZ780NW (2 GB) Sony Vaio Notebook
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VGN-SZ780NW-2-GB-NOTEBOOK,5104.html

Bu ikisi arasında kaldım.Biri 2.4 Ghz diğerinde 250GB HDD var..Sizce hangısı daha iyi?

• Bence kesinlikle 2.4ghz daha önemli. Zaten şu anda hard disklerin fiyatları da oldukça düşükk, ihtiyacın olursa alabilirsin ama işlemciyi değiştiremezsin
    quote:

Orjinalden alıntı: Something

VGN-SZ750N/C (2 GB) Sony Vaio Notebook
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VGN-SZ750N-C-2-GB-NOTEBOOK,4041.html

VGN-SZ780NW (2 GB) Sony Vaio Notebook
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VGN-SZ780NW-2-GB-NOTEBOOK,5104.html

Bu ikisi arasında kaldım.Biri 2.4 Ghz diğerinde 250GB HDD var..Sizce hangısı daha iyi?

• Tşk..Başka fikri olan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Something

Tşk..Başka fikri olan?

Bende arkadaşa katılıyorum 80 gb mühim bir mebla değil.Yani 250 GB harddiskli bir cihaz da alsanız ilerde yetmeyecek 160 da alsanız yetmiycek.Bu yüzden bence işlemciyi tercih edin.
    2.4ghz olan daha uygun.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.