Şimdi Ara

Sony VAIO VPCEB Serileri Temiz Kurulum Windows 7 | [Tam performans için tavsiyelerim]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 8 aydır VAIO VPCEB1M1E/BJ modelini kullanmaktayım.. Bu bilgisayara Samsung R522 FS03TR modelinden geçitiğimden dolayı bazı alışkalıklarımın değişmesi gerekliydi. Malum vaio programları bilgisayarı örümcek ağı gibi sarmış durumda.. Kesinlikle performansa etki eden etkenler var. Ben size bu E serisi makineler için maximum performans için edinmiş olduğum tecrübeleri yazacağım..

*Öncelikle gerekli belgelerimizi yedekleyip Windows 7 Home Premium x64 dvdsi ediniyoruz.
    *Sonrasında bios ayarlarından dvdyi boot device olarak seçip kuruluma başlıyoruz.
    *Kurulumda Home Pre x64 seçiyoruz disk bölümlendirmemizi ayarlıyoruz. [Recovery Bölümüne kesinlikle dokunmuyoruz.]
    *Windows kurulumu sonrasi Wi-Fi ve Ethernet aygıtlarımız otomatik tanıtılıyor. Keyimizi girerek etkinleştirmeyi yapıyoruz.
    *VAIO Support sitesinden ATI yada Intel [Grafik Kartınız Hangisiyse] son çıkan sürümü indiriyoruz ve kuruyoruz.
    *Sonrasında aynı siteden VAIO Care adlı programı indiriyoruz ve kuruyoruz.
    *Şimdi geldik en önemli kısma.. VAIO Care adlı uygulamayı çalıştırıyoruz. Recovery & Restore bölümünü seçiyoruz.
    *Oradan Restoreyi seçiyoruz ve açılan menüde Re-Install Applications and Drivers i açıyoruz. Buradan
    -Audio Driver
    -Audio Driver (HDMI)
    -Chipset Driver
    -Color Setting File
    -Ricoh Registery Pack
    -Ethernet Driver
    -IPS Driver
    -Intel ME driver
    -Mdia Card Driver x 3
    -Pointing Drivers ALPS
    -Quick Web Access //
    -SATA Driver
    -Setting Untility Drivers
    -Sony Shared Library
    -Vaio Control Center //
    -Vaio Event Service
    -Vaio Smart Network //
    -Wireless LAN Driver

bunları seçip ileri diyoruz ve kurulmasını bekliyoruz. (İsteğe bağlı programlar // ile gösterilmiştir)

Kurulum tamamlandığında Restart yapıyoruz ve Notebook umuz tekrardan açıkdığında kullanıma hazırdır.
    Şimdi kullandığımız diğer programları kurup VAIO performansının tadını çıkarabilirsiniz

• bende de vpceb3m1e model vaio var ve win 7 cdsi gelmedi yaninda. key i pc nin altinda var ama. baslangicata recovery gibi bir seyde yapmadim nasil format atabilirim sony gizli bir pattitionda windows yuklu olarak gelmis olabilir mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: brky270

bende de vpceb3m1e model vaio var ve win 7 cdsi gelmedi yaninda. key i pc nin altinda var ama. baslangicata recovery gibi bir seyde yapmadim nasil format atabilirim sony gizli bir pattitionda windows yuklu olarak gelmis olabilir mi

Aynı sorun bende de var.migrostan aldım kuralım dediler tamam dedim ama yanında win7 dvd si yok.acaba vermediler mi? dvd taktığını da görmedim aslında..
  • Vaiolar artik windows cd si ile gelmiyormus. ek bir partition da windows yuklu olarak geliyor.acilista f10 a basarsan window yukleme ekranina geliyor oradan hardiski nasil bicimlendirecegini secip kuruluma geciyorsun. kurulumdan sonra recovery disk yaratirsan(backup degil recovery) o zaman o partition bozuldugunda veya silindiginde lisansli windows kurabiliyorsun.
  • tesekkurler deneyecegım.daha bısey yüklemedim nasılsa. :)
  • ben de 32 bit windowsu formatlayıp 64 bit kurdum ama sonynin s2k destek sayfasında 64 bit uyumlu yazılımlar yok. donanımın çoğunu windows otomatik tanıdı. bazılarını da ben buldum. diğer gereksiz yazılımlara ihtiyacım yok ama bir tek şu klavyeden fn tuşuna basınca parlaklık ayarı kaldı. onu nasıl yapacağız? vaio update, utulity falan kuruyorum ama hiçbirşey olmuyor benim bildiğim kodumun programını veya driverını indirirsin çalışır. bunda hiçbirşey olmuyor. bir firma ancak bu kadar vizyon özürlü olabilir. ben senin seçtiğin işletim sistemini kullanmaya mecburmuyum arkadaş. microsft 32bit lisansı 64 bitte kullanma hakkını bana veriyor. sana ne oluyor
  • herhangi bir windows 7 dvd siyle kurulum yapıp bilgisayarın altındaki lisansla sorunsuz bir şekilde aktifleştirme yapılabiliyor mu? tam olarak ayrıntılı bi şekilde anlatırsanız çok sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

ben de 32 bit windowsu formatlayıp 64 bit kurdum ama sonynin s2k destek sayfasında 64 bit uyumlu yazılımlar yok. donanımın çoğunu windows otomatik tanıdı. bazılarını da ben buldum. diğer gereksiz yazılımlara ihtiyacım yok ama bir tek şu klavyeden fn tuşuna basınca parlaklık ayarı kaldı. onu nasıl yapacağız? vaio update, utulity falan kuruyorum ama hiçbirşey olmuyor benim bildiğim kodumun programını veya driverını indirirsin çalışır. bunda hiçbirşey olmuyor. bir firma ancak bu kadar vizyon özürlü olabilir. ben senin seçtiğin işletim sistemini kullanmaya mecburmuyum arkadaş. microsft 32bit lisansı 64 bitte kullanma hakkını bana veriyor. sana ne oluyor

her kurdugunda bilgisayarı tekrardan başlatman gerekecek tavsiye.

Settings Utility Series
    Sony shared library
    Vaio Event Service
    Sıra ile yüklenecek.

• Selam arkadaşlar

Kasım 2010 civarı Vaio VPCF13Z1 serisi notebook aldım. Win 7 64 bit pro lisanslı elimde olduğu için sony sitesinden driverları indirip, pro yu kurdum. Tam performans alamadım bir takım network hataları vs yüzünden tekrar recovery tuşu ile original home premium a dönmek durumunda kaldım. Şunu belirtmeliyimki pro yüklemem sırasında sony destek driver sıralaması konusunda çok yardımcı oldu. Ama o ara bilgisayarın performansına acil ihtiyacım vardı ve home premium a dönüm ve gerçekten CAD modelleme uygulamalarında çok işime yaradı. premium a recovery yaparken fan takılı kalmıştı ve ekran kilitlenmişti. Fakat yeniden açarak işlerimi yürüttüm. Recovery DVD back up yaptım dı ama onları kullanmadan recovery yapmıştım. Şimdi sorun şu: firefox, chrome gibi programlarla nette gezindikten sonra çıkınca fan yüksek seste takılı kalıyor, programları task manager dan kapatınca aşırı ısı ve ses normal bir seviyeye dönüyor. Aynı problemi Word, Adobe gibi uygulamalarda da yaşamaktayım. Şimdi işlerim bitti ve ben normal bir fan durumuna dönmek istiyorum. Sizce ne yapılmalı, Pro yumu yüklemeliyim (driver sırasına uyarak), yoksa DVD den home premium la recovery mi yapmalıyım? Bu notebook larla gelen Home premium vs.. işletim sistemlerinde problemler olabildiğini bir yerlerde okumuştum.

Cevaplarınızı bekler. Teşekkür ederim.

• ben laptop ı aldıktan sonra recovery yapmadım format atmak istediğimde nasıl lisanslı olaray kurucam?
  • eline saglık
  • Bende sony vaio p serisi netbook kullaniyorum win8 kullanicam ama temiz kurulumu birturlu yapamiyorum kafayi yicem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.