Şimdi Ara

Sony Vaio VPCEB3S1E/BQ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
8.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.sony.com.tr/product/vn-e-series/vpceb3s1e-bq Bu linkteki bilgisayarı almayı düşünüyorum. Ama bir kaç şey kafama takıldı. Birinci olarak işlemcisi i5 460m diyor sonynin kendi sitesinde benim baktığım sony centarda ise i5 520m yazıyor. Bu şekilde aynı modelin farklı 2 tane işlemcisi olabiliyormu?

İkinci olarak bu i5 520m işlemcisi 2 çekirdekmi 4 çekirdekmi? yani nette okuduklarımdan biraz kafam karıştı beni biraz bilgilendirirseniz sevinirim.

Üçüncü olarak şu anda samsung r522-x08tr modelini kullanıyorum ve çok fazla ısınıp performans kaybı yaşanıyorm. Önceden rahatlıkla oynadığım oyunları artık yarım saatten sonra özelliklerini düşürüp oynamam gerekiyor. E serilerinde ısınma problemi olabildiğinden bahsedilmiş acaba ısınma olduktan sonra performans düşüyormu?

Birde bu bilgisayarı kullanan biri varsa genel olarak yorum alabilirsem çok mutlu olurum. Samsungla yaşadığım deneyimden sonra artık laptop alırken sık eleyip ince dokuyorum. Yardımcı olursanız teşekkür ederim.

• Aynı ürünü bende almaya karar vermek üzereyim. Her an sipariş geçebilirim, düşünme aşamasındayım. Bu arada nereden almayı düşünüyorsunuz ?
  • Denizlideki sony centerdan almayı düşünüyorum. Nette biraz daha ucuza var ama daha güvenilir olsun diye netten almicam.
  • Anladım, teşekkür ederim. Bende hepsisony'den getirtmeyi düşünüyorum.. Ürün hakkındaki düşüncelerin neler, gidip eline aldın mı ? Veya endişe ettiğin durumlar var mı ?
  • Malzemesinin çok kaliteli olduğunu söyleyebilirim, görünüş olarak da çok iyiydi etraflıca incelemedim. Ben sadece sony adının yeterli olduğunu düşünüp alıcam. Isınma probleminin olmadığını bunun için kasada ne gibi önlemler olduğunu anlattı satıcı ama çok dikkatli dinlemedim. Çarşamba günü gidip tekrar konuşucam istersen buraya yazarım seninde bilgin olur. Bence internet üzerinden alma benim gittiğim sony centerda çantasıyla birlikte 2binliraydı.
  • Anladım, genel olarak söylediklerin hakkında fikir sahibiyim. Hakkında bir çok yorumu okudum, genel olarak herkesin kabul ettiği avantajları ve dezavantajları var. Ayrıca şehrimdeki Sony Center'lardan birinin, hatta ikisinin evimin yanıbaşında olduğunu öğrenince internetten alma fikrini erteledim. Yarın birisine gidip ürünü inceleyip fiyatını ve taksit avantajlarını öğreneceğim. Hangisi daha avantajlı olursa oradan alacağım. Bahsettiğim web sitesinede sağlam diyorlar, genel anlamda alışveriş yapanlar memnun.

İnşaAllah yarın gittiğimde ürünü orada bulabilirim. Gelişmeleri buradan yazar, kaçırdığımız noktaları yakalarız.
  • ben i5 ve i7 olayına takıldım. i5 modeller artık üretilmiyomuş sanırım sony tarafından. bunun nedenini merak ediyorum. i7li modeller çok pahalı o yüzden i7 almam mümkün değil. eğer bi problem varsa bu i5li olanlarda i3lü olanlara bakmak istiyorum senin bilgin varmı işlemcisi konusunda?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Vaio PCG-71911M
    12 yıl önce açıldı
    Sony Vaio svf153a1yw
    10 yıl önce açıldı
    SONY X90J
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Üretimin devam edip yada durdurulduğu hakkında bir bilgim yok. Şimdi Google'dan baktım ama bir sonuca rastlamadım.

Siz ne için kullanacaksınız bu makinayı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rMurdoc -- 29 Kasım 2010; 23:02:14 >
  • Çok az oyun ve programlama. Yani cpu useage genelde yüksek olucak. Bana ısınıp performance kaybetmemesi lazım.
  • Isınma konusunda belkide araştırdığım ürünler içersinde (yorumlara ve istatistiklere göre) kafamın en rahat olduğu ürün diyebilirim. Sadece ızgaradan sıcacık bir hava çıkıyormuş, eh oda doğal olanı. İstisnalar dışında bu konuda rahat olacağımız bir ürün olacak.

Forumda bu konuda en aktif kişilerden birisi olan Sayın'a attığım mesajda da gönül rahatlığıyla alabileceğimi söyledi. Tek sorunun ses olduğunu belirtti. Bununda o kadar önemli olmadığını düşünüyor/um. Disko işletmeyeceğiz sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rMurdoc -- 29 Kasım 2010; 23:53:36 >
  • Benim sony tercihimin tek sebebi güven. Yani insanlar ısınmıyor diyorsa benim için yeterlidir. Samsung bi daha asla. Bu kadar dandik malzemeyle hesap makinesi bile yapılmaz. Bana cpu %50 deyken bilgisayar performans kaybetmesin yeter gerisi teferruat. Hatta bence insanların laptop alırken dikkat etmeleri gereken tek özelliğin ısındıktan sonra performans kaybetmesi olmalı. Sözde benim bilgisayarım core2duo 4gb ram 1gb ekran kartı var ama bilgisayar 75 derecenin altına inmediği için celeron performansı alıyorum. Bu yüzden tek isteğim ısınmasın yeter.
  • Hocam bu arada bu bilgisayarı Word Card %25 İndirim, 6 taksit, 1681 Tl'ye Vatan veriyor.. (Sadece web fiyatı) Kafadan 300 Tl kazanç var..? Bu fiyatı görmüş müydünüz ? Ben şimdi gördüm ve karışık duygular içerisinmdeyim..

http://www.vatanbilgisayar.com/sony-eb3s1ebq-eb3s1ebq-core-i5-460m--2.53ghz-4gb-500gb-dvdrw-1024mb-hd5650-15.5cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=48716

+ Düzenleme (00:22): Ben günün yorgunluğuyla yanlış görmüyorum değil mi ? Şu gördüğümüz alet şuan 6 taksit, Kdv dahil 1681 Türk Lirası değil mi ? Böyleyse kafadan 320 TL+ kazançdayız, çantasıda var yanında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rMurdoc -- 30 Kasım 2010; 0:23:35 >

• oo çok iyiymiş bu fiyat ya. acaba burası sony eurasia garantisimi veriyo yoksa kendi garantisinimi? kendi garanti sağlıyosa vatan teknik servisi iyimidir acaba?
  • Şuan onu ve güvenirliğini araştırıyorum. Ürün Türkiye'de birçok mağazada gözüküyor, stok sıkıntısı yok gibi gözüküyor. En azından yarın sabah stok var denilen şubeleri arayıp sormak gerek. Araştırmaya devam, şu aradaki fark biraz saçma gelsede orası beni ilgilendirmiyor, banka bir güzellik yaptıysa yapmıştır.. Peşin fiyatı ile vadeli fiyatının böylesine ters olması beni kuşkulandırdı ama dediğim gibi araştırmaya devam, eğer böyleyse kaçırmamız gerekiyor..

+ Düzenleme (00:44): Garanti konusunda aynen şöyle diyor ürünün altında:

Garantidesiniz !

Vatanbilgisayar’da sizlere sunulan tüm ürünler Türkiye’deki yetkili ithalatçı ve üretici firmaların garantisi altındadır, Uluslararası markaların sadece Türkiye için üretilen veya özelleştirilen ve yetkili servislerin ülke garantisi sağladığı modelleri sizlere sunulmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rMurdoc -- 30 Kasım 2010; 0:45:03 >

• evet fiyatlar doğru.. bu model 1680.. diğeri blu ray li olan eb3z1e 1780 tl...
    ama sadece bugün için.. akşam 22:00 a kadar galiba...
  • tek gunluk olması cok kotu olmus,bu urunu bende almayı dusunuyorum ama kasa kalitesi hakkında solenenler dusunduyuro??
  • ne gibi?
  • Z'li olanını süre dolmadan almak istiyorum, bu fiyata kaçmaz gibi! Taksitli bana 2300 civarına olacaktı... Şimdi ise yine taksitle ama biraz diş sıktıracak; 1780 Tl... Hayatımda aldığım en şanslı ürünlerden biri olacak gibi.. (Tabi problem yaşamazsam, bakalım göreceğiz.)

@Emre, almayı düşünüyorsan bugün karar ver, yarın istesende almak istemezsiniz bu fiyattan sonra... Çok iyi değerlendir bu fırsatı...

@Nachdenklich,kasasını gözlerinizle gördünüz mü ? (Ben henüz makinayı görme fırsatı bulamadım da) Sayın'ın tecrübe ve yorumlarına dayanarak, özellikle bu fiyatla görmeden alabilirim. Varsın sesi disko havasında çıkmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rMurdoc -- 30 Kasım 2010; 8:06:00 >
  • Bugün bilgisayarı almaya gittim vatana nakit alcaktim megersem yuzde 25 sadece world kartaymış.Aslında biraz saçma geldi ben nakit parayla daha fazla para odemem saçma geldi almadım malesef.Zaten laptoplar kapalıydı test etme ımkanımda olmadı
  • Vatan'ın sitesi karınca hızında ilerliyor, sanırsam bir yığılma söz konusu. Benimde kartın limiti doluymuş, onunla uğraşıyorum öğlenden beri, ne yapıp edip o bilgisayar birazdan sipariş geçmem lazım !! Dua edin..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.