Şimdi Ara

Sony ve Nintendo'nun Kar & Zarar Oranları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türk iş gazetesi Referans, bugünkü sayısında Sony ile Nintendo'nun kâr ve zarar oranlarına yer verdi. Habere göre;

Sony'nin 2008 zarar tahmini 2.9 milyar dolar. Nintendo'nun 2008 kâr tahmini 2.7 milyar dolar.

Sony'nin 2008 zarar tahmini 2.9 milyar $

Finansal krizle beraber düşen talep ve dolar karşısında değerlenen yen Asyalı elektronik üreticilerini zora soktu. Satışlarında büyük düşüş görmelerinin ardından, 2008'i zararla kapatacaklarını öngören Panasonic ve Toshiba gibi Japon devlerine dün de Sony katıldı. Sony31 Mart'ta sona erecek olan 2008 mali yılında 2.9 milyar dolar zarar edeceğini öngördu.

Şirket 14 yılın ardından ilk yıllık zarar tahmininde bulundu. Sony'nin 3. çeyrek net kârıysa, yüzde 94,8 düşerek 115.6 milyon dolar olarak gerçekleşirken, yıllık satışları yüzde 24,6 azalarak ve 24 milyar dolara geriledi. Sony, bu yıl için planlanan ve Sharp'la ortak LCD üretimini öngören projeyi yatırımın maliyeti nedeniyle 2010 yılına ertelediğini açıklarken, yeniden yapılanma tedbirleri nedeniyle 8 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Şirket aralık ayında da 16 bin çalışanıyla yollarını ayıracağını açıklamıştı.

Nintendo Kârda

Sony'nin rakibi Nintendo ise 3. çeyrek kârının yüzde 21 artarak 2.7 milyar dolar olduğunu açıkladı. Uzmanlar, bu olumlu kâr oranında şirketin Wii ve DS oyun konsollarındaki yüksek satış oranlarının etkisinin olduğunu belirtti. Ancak satışlarının büyük bölümünü dış pazarlarda gerçekleştiren Nintendo, değer kazanan yen ve düşen talep nedeniyle yıllık kâr tahminini aşağı çekti. Buna göre 6.9 milyar dolar yıllık kâr tahmini yüzde 15,9'luk gerilemeyle 5.8 milyar dolar olarak açıklandı. Nintendo hisseleri, faaliyet kârının açıklanmasının ardından yüzde 1,6 yükseldi. Uzmanlar, küresel pazardaki darlmayla birlikte oyun konsolu üreticileri Sony ve Nintendo'nun sıkıntı yaşabyabileceğini belirtiyor. Sony geçtiğimiz yıl 4.46 milyon adet PS 3 sattı. Bu rakam bir önceki yıl 4.9 milyon adetti. Uzmanlar Nintendo'nun, portatif oyunlardaki popülerliği sayesinde yakın gelecekte Sony'nin en önemli rakibi olacağı görüşünde. Nintendo'nun 2006 sonunda piyasaya sürdüğü Wii oyun sistemi 2008'in Mart ayına kadar 24.4 milyon adet sattı.

Kaynak 1:http://www.nintendocu.com/index.php?subaction=showfull&id=1233321863&archive=&start_from=&ucat=2&

Kaynak 2:http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=115878&KOS_KOD=7

• sonyde ps3 için konuşursak adam akıllı exclusive çıkmadı son dönemde resistance 2 var bitek oda bekleneni vermedi.

psp için konuşursak psp 3000 çok büyük bi hayal kırıklığı ve hala daha son dönemde doru düzgün psp oyunu çıkmış değil.

nintendo wii şuan dünya çapınca en çok satılan oyun konsolu nerdeyse tüm oyunları exculisve ve acayip reklam yapıyorlar.

durum böyleyken bu sonuçlar doğal.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .:BBR:.

sonyde ps3 için konuşursak adam akıllı exclusive çıkmadı son dönemde resistance 2 var bitek oda bekleneni vermedi.

psp için konuşursak psp 3000 çok büyük bi hayal kırıklığı ve hala daha son dönemde doru düzgün psp oyunu çıkmış değil.

nintendo wii şuan dünya çapınca en çok satılan oyun konsolu nerdeyse tüm oyunları exculisve ve acayip reklam yapıyorlar.

durum böyleyken bu sonuçlar doğal.

ben yillardir PS2 oynadim hic sikayetci degilim...

Kardesim gecenlerde Wii aldi, almaz olaydi tabiki en hit oyunu wii-sportla birlikte tamam basta guzeldi ama 1 hafta gecti hic ellemedi, hep ayni tarz oyunlar karakterler, grafik gucunden umdugumun %50sini bile bulamadim, bir kere kollar %100 olarak istenilen performansi saglamiyor, tama %70-80 olarak direktif verebiliyorsun ama kapasitesi var ve bir zaman sonra sikmaya basliyor.

Ayrica bir wii-fit cikarmislar wii den daha pahali

Bence, wii buyuk bir para kaybi kisa zamanda kayiplara karisicak fiziksel kollarin ayagina ciktigindan beri iyi satis yapti ama oyun acisinda bence yerlerde surunuyor, wiinin bir gelecegi yok, tabi wii2 cikar oyun kalitesi artarsa bilemem...

• nintendo kozlarını doğru oynarsa sonraki nesilde belki de hiç bir rakibi kalmaz. şimdi wii'den kazandığını bir sonraki nesil konsolu için harcasa, ne bileyim önemli transferler yapabilir, önemli anlaşmalar yapabilir. para bol nasıl olsa. nvidia'ya ya da ati'ye kendi özel ekran kartını yaptırabilir. diğer bileşenlerde de bu taktiği uygulayabilir. şöyle bir konsol düşünün: ps4 ve xbox bilmem kaçtan grafiksel bakımdan eksiği bulunmayan, ayrıca mario gibi nintendo'ya has oyunlara sahip, hem eğlence kolu(wii'nin koluna bu adı verdim.) hem de klasik kol(bu da ps, xbox kolu ve türevleri) barındıran bir alet düşünün. paranın satın alamayacağı bazı oyun yapımcıları hariç -ki kaç tane var- her türlü oyunu getirtse makineye... çok para harcar, kar etmez ama rakip de bırakmaz. yeni nesli geçiş nesli yapar, paraya kıyar ve bi sonraki nesilde rahat rahat at koşturur bence. ayrıca wii'yle başlattıkları oynanabilirlik atılımı bu şekilde kalmaz. bir sonraki nesile neden oyunun içinde gibi hissettiremesinler bizi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chandler Bing -- 31 Ocak 2009; 0:06:33 >

• Nintendo zaten still olarak yillardir bence 18 yas alti oyunculara ve genel olarak her yastan kizlara hitap ediyor.
    Bugune kadar yerlerde surunen firma, akilli bir kac hareket yapti DS olatini cikardi dokunmatik ekran ve gene bana gore dedigim gruba hitap eden oyunlarla birlikte, klan kitletide Wii ile vurmaya calisti acikcasi basarili oldu.

Ama benim gibi grafik agirlikli, konu agirlikli, combo-akasiyon agirlikli oyunlari oynamayi sevenler Nintendo alletlerine ellerini surmez. (Bu arada kardesim kiz, gece gunduz mario kart ve mario sport oynuyor ...)

Makarnadan yapilan binbir cesit yemek, mariodan yapilan binbir cesit oyun...
    Gec Allah`ini seversen, nedir bu bir adaya sutum her tarafim hindistan cevizi...

Wii gercek oyuncu kitlesine hitap etmiyor... O dedigin sey hayattla olmaz cunku acayip pahaliya gelir.

• quote:

Orjinalden alıntı: kaplanmete

Nintendo zaten still olarak yillardir bence 18 yas alti oyunculara ve genel olarak her yastan kizlara hitap ediyor.
    Bugune kadar yerlerde surunen firma, akilli bir kac hareket yapti DS olatini cikardi dokunmatik ekran ve gene bana gore dedigim gruba hitap eden oyunlarla birlikte, klan kitletide Wii ile vurmaya calisti acikcasi basarili oldu.

Ama benim gibi grafik agirlikli, konu agirlikli, combo-akasiyon agirlikli oyunlari oynamayi sevenler Nintendo alletlerine ellerini surmez. (Bu arada kardesim kiz, gece gunduz mario kart ve mario sport oynuyor ...)

Makarnadan yapilan binbir cesit yemek, mariodan yapilan binbir cesit oyun...
    Gec Allah`ini seversen, nedir bu bir adaya sutum her tarafim hindistan cevizi...

Wii gercek oyuncu kitlesine hitap etmiyor... O dedigin sey hayattla olmaz cunku acayip pahaliya gelir.

benim dediğim şeylere pahalı diyorsan nintendo o işi halleder.öyle bir şey yapsa ve çok az karla satsa zaten sürümden kazanabilir. ps3 gibi bir sistem pc şeklinde alınsa 3000 4000 ytl ediyor fakat sony tarafından ucuza satılıyor. bu nasıl başarılıyorsa nintendo da bunu yapabilir.

• Ben Nintendoya degil, bize pahaliya gelir demek istedim, o dedgin aletin maaliyeti bir hayli tuzlu olur, ne kadar az kar koysada genede acayip pahali olur. Ayrica once oyun firmalarini ikna etmelisin... Koca bir handikap var burda. Sonra Mario FIFA, Mario NBA, Mario F1, Mario piknikte, Mario orda, Mario burda ile karsilasmayalim, tabi super grafik kalitesi ile

Ama acikca soyliyim ben nintendo almam/oynamam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaplanmete

Ben Nintendoya degil, bize pahaliya gelir demek istedim, o dedgin aletin maaliyeti bir hayli tuzlu olur, ne kadar az kar koysada genede acayip pahali olur. Ayrica once oyun firmalarini ikna etmelisin... Koca bir handikap var burda. Sonra Mario FIFA, Mario NBA, Mario F1, Mario piknikte, Mario orda, Mario burda ile karsilasmayalim, tabi super grafik kalitesi ile

Ama acikca soyliyim ben nintendo almam/oynamam.

doğru nintendo zaten tarz değişikliği yapmaz bu hayallerim boşa. sony ve microsoft'tan bekliyorum oynanışta bir atak ama onların da bi ayağı çukurda.

• Su an dunyada ne kadar farkinda olunmasada aslinda PSP cigir acan bir alet, bir nevi yeni bir cag acti
    quote:

İlk Çağ

Yazının bulunuşu ( M.Ö. 3200 ) ile başlar . M.S. 375 Kavimler Göçü’ne kadar devam eder.

Orta Çağ

Kavimler Göçü’nden ( 375 ) , Fatih Sultan Mehmet’in 1453 yılında İstanbulu almasına kadar geçen süredir .

Yeni Çağ

Fatih Sultan Mehmet’in 1453 yılında İstanbulu alaması ve Bizans İmparatorluğuna son vermesi ile başlayan , 1789 Fransız İhtilali ile sona eren çağdır .

Yakın Çağ

1789 Fransız İhtilali ‘nden zamanımıza kadar süren çağdır.

Ilerii Cag

PSP`nin icadi

PSP cikti ama eksik yonleri var,

Video formati sorunu halledilir (Divx ...)
    Grafik motoru, islemci gucu artirilir (+pil suresi)
    Birde oyun firmalari ikna edilirse

Tum konsollarin satisina bile durdurur. PSP cok cesit ve kaliteli oyunlar, muzik ve film, internet daha ne istenirki Sony bu olaya odaklanmali PS4 falan palavra, bir psp gunde 10 saat oynanilabilir, film izlenilebilir vsvs ama PS3`un kullanim suresi ne kadar ki gunde...

PSP gelecegin baslangici

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.