Şimdi Ara

'Sony Vegas' Çözümleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.222
Cevap
39
Favori
269.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • babalar şunu benim gibi ahı geçmiş vahı kalmış yaşlı birine tane tane ..sıra ile anlatacak biri varmı?
    sorun şu:
    mpeg-2 olarak encode ettiğim kısa bir filmi sony vegas 8.d platium a attım.. bunun istemediğim karelerini yada bölümlerini nasıl çıkarabilirim?
    alette 6 bölüm var solda
    1 text
    2 video overlay
    3 video
    4 voice
    5 musix
    6 sound effect
    birde filmi nereye atmak doğru vido kısmınamı? yoksa video overlay mi? ne farkı var bu iki zımpırtının?
  •  'Sony Vegas' Çözümleri

arkadaslar Avid Xpress Pro programını kurdum calıstırmak isterken bu sorun cıkıyor acılmadan kapanıyor bilgisi olan varmı bu programı calıstırmak istiyorum
  • Videoyu time line de aç!
    Sağ klik.
    En üstte "open in trimmer"
    tıklayınca sol alt köşede tekrar açılmış oluyor videon.
    Sağ baştan ya da sol baştan tırnak gibi bir şeyleri var... onu takıp yürütüyorsun
    (İster sağ baştan, ister sol baştan, ister iki taraftan)
    "kestiğini" beğendiğin zaman, onu tekrar time line'a sürüklüyorsun,
    "kesilmiş" olanı da siliyorsun.
    Bütün sildikleri, altta "project media" denen yerde toplanmış oluyor...belki tekrar lazım olur diye...
  • bi deniyeyim baba .. 3 saattir kafayı yedirdi meret bana
    split mi ne yukarda ona bastım filmin bir yanı yok oldu ..
    yeniden deniyeyim bir ara.. yoruldum baba ..hepsi bir birine girdi ses bir tarafta müzik bir tarafta ..filim kareleri bir tarafta ..
  • baba dediğini yaptım işaretledim bir bölümü sadece save imkanı veriyor ..delete yok baba... birde ben işaretlerken bi bakıyorum yanına bir frame daha gelmiş.. + tuşu ile sonuna kadar açmammı alzım tüm framleri.. yani 45000 frame var baba..
  • :)) ya orası benim için de bir muamma henüz... bulursan bana da anlat:)
    Aslında yapıp yapmadığından emin değilim... "aradan şu kısmı çıkar"...diye...

Ben basit olarak şunu yapıyorum:
    diyelim 5 dakikalık bir video. Aradan 2 ila 3. dakikası çıkacak...
    İlk 2 dakikayı ayırıyorum. Sonra da son 2 dakikayı. Sonra da bu ikisini yeniden render edip birleştiriyorum.
    Böylece aradan 1 dakikalık kısım çıkmış oluyor!

Ek bilgi : sol alt köşede trimmer açılınca, bu pencerenin sağ alt köşesinde + ve - işaretleri var.
    Bunlar bir nevi zoom yapmaya yarıyor. Diyelim bir yerden kesicen ama çok çok hassas bir kesim olmasını istiyorsun....
  • Bu programın temizini nerden bulabiliriz acaba?
  • yani şöyle yapabilirmiyiz 1:45sn ile 2:45 sn arasını al gerisini çöpe at yapalım..o zoom u buldum +/- ama t...
    baba film 14 dakikalık..işe yarıyan kısımları şunlar:

02:28-02:34 al
    02:59-03:11 al
    07:20-08:40 al
    09:00-11:17 al
    gerisini çöpe salla

yokmu baba bunda zamanı girip şu aradaki zamanı al diğerini yolla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 25 Temmuz 2008; 11:19:37 >
  • Beyler bende sunu soruyum vidonun üstüne resim koymak istiyorum yani arkada video oynarken onun üstüne resim koymak istiyorum belli belirsiz

2. sorumda bi video ile 2. bir videoyu nasil birleştiriyoruz teşekkürler
  • kesmek istediğiniz yere tıklayıp ''s' tuşu ile bölebilirsiniz ozaman çıkarmak sitenilen bölüm çıkıyor
  • bende yaptığım movilerin kesik kesik olmasındaki neden nedir onu merak ediyorum.birde yeni proje yaparken hangi formatı seçmeliyiz ilk sorduğum soru formatla ilgili olabilirmi yardım ederseniz sevinirim
  • Bence üst konu yapılmalı.
    Çok faydalı bilgiler var.

Bende kanaltürk'de staj yaptığım süre içerisinde sony vegas kullanmıştım.
  • Yes! Bence de üst konu yapılmalı!
    Hatta Adobe premiere için de bir üst konu, Final Cut için, Avid için de birer üst konu...
    Ulead'i de unutmamak lazım. Eksik olmasın, Nodar arkadaşımızın anlatıkları sayesinde, üstkonu olmaya herşeyiyle hazır zaten!

Bu ülkenin pek çok sorunun var!
    En büyük sorunlardan biri ise, insanların, her defasında, Amerika'yı yeniden keşfetmek zorunda kalmaları!!
    Bu forum, ya da benzer forumlar sayesinde bu sorun aşılacak inşallah!
  • http://www.glennchan.info/articles/vegas/color-correction/tutorial.htm#curves

Burada,

"An important note to keep in mind is that you may need to manually wrangle your video levels for Sony Vegas to ensure that they are correct. For simplicity's sake (since this is a crash course), I'll assume that you are working with in an 8-bit Vegas project. 32-bit projects, introduced in Vegas 8, introduces a new set of issues; information in this article does NOT apply to 32-bit projects (see the article on Vegas 8 color space for more information)."

demiş.

Bu bahsettiği 8-bit, 32-bit falan nedir acaba????

• Heh, yazdıktan sonra aklıma geldi! Ben zaten bunu daha önce sormuşum! Hem de burada, bu "digital video" bölümünde! Yaşlanmaya mı başladık ne:))

http://forum.donanimhaber.com/m_9558931/mpage_1/key_720%2C576//tm.htm#9666845
  • Beyler güzel paylaşım. Bu işlere çok zaman ayıramayan biriyim. Bir aralar adobe premiere pro buldum. Elimde DV kameram ile çekilmiş 40 kadar kasetim var ve çekimler 5'er 10'ar dakikalık. Bunları DVD'lere basmak istedim. Capture etmeyi başardım, fakat bir türlü her bölüm için DVD'de scene oluşturamadım.

Bu program ile ilgili eğitim videosu ya da e-book gibi döküman olup da paylaşan olursa sevinirim. Bir de en iyi kalite için hangi çözünürlükte capture etmeliyim. Sanırım bilgisayarım bu iş için yeterli.

Teşekkür ederim.
  • Ya arkadaşlar ben Sony hdr-sr11 kullanıyorum,ilk defa görüntüleri pc'ye attım yaklaşık 30 gb.. Avchd formatında,dolayısıyla direk izleyemiyorum.. Sony Vegas 9 platinium diye bir program verdi arkadaş sanırım sony vegas pro'dan biraz farklı.. Bunda görüntüleri mpeg2 formatında normal çekim özelliklerinde renderlıyorum fakat 1.7 gblık video 5.6 gba çıkıyor.. Anlamadım bu olayı,kaliteninde düşmesini istemiyorum.. Ne yapmam lazım acaba?
  • Eğer elimde Nero 7, 8, 9 falan varsa burada Nero Show Time buradan izleyebilirsin AVCHD kayıtlarını!
    Sony Vegas 9'u açıyorsun, bir yerlere tıklıyorsun ve 1.7 GB oluyor sana 5.6 GB ?
    Muhtemelen "dv-avi" yap diyorsun programa!

Nihai amacın ne? DVD yapmak mı? O zaman "mpeg2" yap demelisin programa!
  • Her bölüm için sahne oluşturmak!

Bunu tam olarak yapmayı sadece 2 ayrı programla biliyorum! Başka programlarla da oluyor elbet! Ama onu da bilenler anlatsın lütfen!

Seçenek 1 : Nero 7. Kolay yöntem. Nero 8, 9 da olabilir elbet!
    Nero'yu açıyorsun!
    Kendi DVD-Video'nu yarat.
    Add video files. (Dosyalar PC'de ise)
    Buradan 40 dosyayı tek tek "add" ediyorsun!
    Buradan edit menu'yü buluyorsun!
    En üstte layout var! Bendeki Nero 7, ilk sayfada en fazla 15 bölüm gösterebiliyor. Nero otomatik olarak 2. sayfayı, 3.sayfayı falan açıyor.
    Yazıları falan, süsleyip püslüyorsun!
    Prepare & burn.

Seçenek 2 : DVD Architect 4.5 ya da 5 Biraz karmaşık ama daha profesyonel görünümlü yöntem.
    Play all dümesi ile hepsini oynatabiliyorsun.
    Scene Selection düğmesi oluşturup, istediğin sahneyi bulup oynatabiliyorsun.

Sony Vegas Pro 8 ile elindeki 40 kaydı "dvd architect PAL video stream" olarak render et! Görüntüleri ve sesleri ayrı ayrı save et seçeneği var.
    Ayrı ayrı olursa DVD Architect ' in işi kolaylaşıyor.

Bu işlem bittikten sonra DVD Architect!i aç.
    Bu 40 dosyayı ana pencere var. Oraya sağ klik.
    Insert Media.
    Sonra gene aynı yere sağ klik.
    Insert play list. // Select All // OK. Bu Play All düğmen oldu.

Sonra gene aynı yer. Gene sağ klik.
    Insert Submenu. Buna tıklayınca yeni sayfa açılacak. Bu yeni sayfaya demin açtığın 40 dosyayı yeni baştan hepsini sürükle.

Süsle püsle.
    İstersen backgroud video'da önce "intro" falan koy!

Prepare & Burn.

Dikkat : 40 video, 5-10 dakikalık demişsin! 5 dakika olsa, 200 dakika bu da 3 saatten fazla eder! Bu kadar saat video bir tek DVD'ye görüntü kaybı olmadan sığmaz. 2 veya 3 ayrı DVD yapman daha mantıklı.

• Zaten formatı Mpeg2 yapıyorum,templateide hdv1080-50i zaten bu özelliklerde çekim yapıyor kamera o yğzden düşürmek istemiyorum.. Nero denemediğimi söylemedim,hangi player olursa olsun görüntüde acayip kırılmalar oluyor..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.