Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeş bende F11 serisi vardı, kulağımı çınlatan bi ses geliyordu fandan o yüzden iade ettim. anlayacağın hassasım bu konuda. normal kullanımda yani nette gezerken video izlerken rahatsız olduğun bi ses varmı fandan veya başka bir yerden?
  • @ANTHYPATY
    Ben işlemci yüzünden demedim ama yani zatende , iyide zaten şuan HD5650 senin ve biçok kişiden duyduğuma göre tüm oyunları full grafik açıyor, yani şuan ha 9800 GT almışsın ha 5650 bişey fark etmez o fark anca 1-1.5 sene sonra fark eder, yani alıcak kişinin şuan (yani günümüzde ki) oyunlar aynı performansı beklemesi bence doğal tabi 1-1.5 sene sonra oyunlara göre akışı göreceğiz.
  • Walla şu anda ses kulağıma gelmiyo hiç ses yok diyebilirim fan zaten çok yavaş çalışıyor nette gezerken sadece oyunlarda artıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LexisOrAlv

@ANTHYPATY
    Ben işlemci yüzünden demedim ama yani zatende , iyide zaten şuan HD5650 senin ve biçok kişiden duyduğuma göre tüm oyunları full grafik açıyor, yani şuan ha 9800 GT almışsın ha 5650 bişey fark etmez o fark anca 1-1.5 sene sonra fark eder, yani alıcak kişinin şuan (yani günümüzde ki) oyunlar aynı performansı beklemesi bence doğal tabi 1-1.5 sene sonra oyunlara göre akışı göreceğiz.

7Yok canım 9800 zaten 256 bit. Bende 9600 GT ni masaüstü versiyonu var. 256 bit 1 GB DDR3 fark var açıkçası. Bunun kastığı şartlarda o kasmıyor. Bide zaten akran kartlarının detaylı inceleme ve testlerine notebookchech den bakarsanız mobility 5650 nin sınıf2 9800 GTS nin sınıf 1 olduğunu göreceksiniz.
    9800 ler saf oyu için tasarlanmış maliyetten kısıntıya gidilmemiş ekran kartlarıdır.

Linki size veriyorum bu 9800 GTS nin incelemesi aynı sayfada pek çok ekran kartını benchmarlarıyla birlikte görebilirsiniz ancak bench mar yapılan bilgisayarların özellikleride yer alır yakın özellikte makinalarla alınan puanlara bakarsanız daha verimli bir değerlendirme olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

quote:

Orijinalden alıntı: LexisOrAlv

@ANTHYPATY

7Yok canım 9800 zaten 256 bit. Bende 9600 GT ni masaüstü versiyonu var. 256 bit 1 GB DDR3 fark var açıkçası. Bunun kastığı şartlarda o kasmıyor. Bide zaten akran kartlarının detaylı inceleme ve testlerine notebookchech den bakarsanız mobility 5650 nin sınıf2 9800 GTS nin sınıf 1 olduğunu göreceksiniz.
    9800 ler saf oyu için tasarlanmış maliyetten kısıntıya gidilmemiş ekran kartlarıdır.

Linki size veriyorum bu 9800 GTS nin incelemesi aynı sayfada pek çok ekran kartını benchmarlarıyla birlikte görebilirsiniz ancak bench mar yapılan bilgisayarların özellikleride yer alır yakın özellikte makinalarla alınan puanlara bakarsanız daha verimli bir değerlendirme olur.

ama yani demek istediğim anlamışsınızdır.ben notebookcheck'i cok onceden takip ediyordum 40.sıra 2.sınıf olmuyor da konu bu değil gidip 1.sıradaki kartı alıp 3251564 tl para vericek değiliz ama dediğim gibi bu fark en erken 1 sene içinde anlanır yani demem o ki şuan zaten hiç bi oyunda kasmıyor ileride belli olacak bu 1 sene zaten tam takım götürür diğer sene orta-yüksek ayarlarda götürür umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.

• Zaten kasmak dediğim benim fps nin biraz düşmesi. Bende senin gibi düşündüğümden bu cıhazı aldım zaten 2 3 sene çıkacak oyunları full detey olmasa bile gerçi duruma görede değişir ama oynatağı kesin. Zaten bu tarz bir mesajım benim önceden de vardı.
    Sıralamayı da fazla kafana takma sen. Orda ortalama puanlarla yapılan bir sıralama sözkonusu dolayısıyla yenı çıkan ekran kartı biraz yukarıda duruyor yeni şlemcilerle ramlerle olan performans test edildiği için.
    Ama şuda bir gercek ki muadili olan kartlardaz fazlasını sunduğu kesin ben zaten kendimde detaylı inceledikten sonra kara verdim. Özellikle gt 330 m ve gt 240m e den daha iyi olduğu kesin ki ben eşit şartlarda GF tercih eden bir kullanıcıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 4 Mayıs 2010; 20:58:55 >
  • Kimse kafanısına takmasın.Bütün oyunları rahat oynarsınız.

8aa açacağınıza 4 açarsınız gölgeyi kısarsınız.Güzel bir şekilde oynarsınız zaten.

Şuda var.Bunu almayıp ne alacaksınız?

Piyasada buna yakın gt330m var.Performans olarak 5650den düşük.

Dediğiniz gibi full aa ile açacak bir makina alacaksanız 3500 lirayı (en az) gözden çıkartacaksınız.

@TheGuardian

Bu aralar çok yoğunum oc işlerine giremedim.Ama driverları sony sunduğu için zannediyorum ekran kartı ati tools ile vb olmaz.(denemedim düşüncem bu)

Ramler zaten performanslı şuan.

Bir ara yüklenicem bakalım makinaya.Sonuçları yazarım.
  • Sen yüklende bizde şansımızı deneyelim bakalım ne olcak?
    Sayın sana katılıyorum 3500 liralık makinaların performansını beklicek arkadaşlar onlardan alacaklar.
    her yazımda söylediğim gibi bütçe meselesi.
  • Napeleon Total War'da deneyen oldu mu?Ben orta ayarlarda,gölge low,2xaa anca oynayabildim.

Bu arada bendeki i5'li olanı.
  • Driverları sony sunduğu için malesef ati tools veya benzeri programları çalıştıramadım, tabi pes etmedim araştırıyorum, ekran kartı performansı için yapacak pek bişey yok, yüksek fps isteyen arkadaşlar AA ve benzeri ayarlardan ödün vermek zorunda nede olsa 128 bit fazla bişey beklememek gerekiyor ben genelde Counter-Strike Source oynadığım için sorun olmuyor tabiki fps nin iyi olmasında işlemcininde rölü büyük ve i5 de bu işi gayet iyi beceriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: uffuk

En uygun fiyata nerede var bu alet ?
  • Arkadaşlar bilmiyorum ama sizde mevcut mu bu durum.
    Bende özlliklerden bakınca bilgisayara Ram i 4 GB görüyorum ancak yanında parantez içinde kullanılabilir ram miktarı 3,86 yazıyor. Bunun sebebi nedir bir anlam ifade ediyor mu?
    Açıkçası ben WIN 7 de pek anlamıyorum.
  • SONY NİN MAĞAZASINI ARADIM. nAKİT 1840 VADELİ 1990 DEDİ. Ayrıca bu modelin beyazı yokmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRIMINALL

quote:

Orijinalden alıntı: LCDMANIA

Criminall,

Sen bu wireless sorununu update yaparak çözmüştün, ben 1 hafta önce aldım vaiomu, update yapmama rağmen hala wireless üzerinden bağlanmakta sorun yaşıyorum. Bazen bağlanıyor bazen bağlanmıyor, sorunu gider dediğim zaman da çözülmüyor. Bir iki kez restart yapıp uğraştığım zaman ancak bağlanıyor.

Walla çok sıkıldım, 4 senelik Acer'im anında bağlanırken bu bilgisayarda sorun yaşamam beni mahvetti ! :(

Arkadaşlar acil yardım...

wireless sorunu laptopla ilgili değilmiş modemin mesafesi ile ilgiliymiş o yüzden bazen bağlanıp bazen bağlanmıyomuş. düzenli sinyal gelen bi modemden denedim 3 bar çektiği halde gayet hızlı bi şekilde internette gezinip down yaptım ve hiç kopma yaşamadım 3 saat boyunca.

yani laptopla ilgili bişey değilmiş modemle ilgiliymiş o sorun. ama senin sorunun neden olduğunu bilemem tabi

Arkadaslar sorunu cozdum. Bimeksi aradım, oradaki teknik arkadaş bazen vaiolar ile eski adsl modemlerin güvenlik protokolü uyuşmadığı için bağlantı kurulmasında zorluk yaşandığını belirtti. benim modem yaklaşık 4 yıllık 3Com adsl modemdi, daha yeni bir wireless modem denedim, anında bağlandı, 5-6 kez test ettim hiç sorunsuz anında bağlanıyor. Notebookla ilgili bir sorun olmadığına sevindim.

Görüşlerini belirten arkadaslara tesekkurler,

Selamlar,

• quote:

Orijinalden alıntı: uffuk

SONY NİN MAĞAZASINI ARADIM. nAKİT 1840 VADELİ 1990 DEDİ. Ayrıca bu modelin beyazı yokmuş.

beyazı tr ye gelmiyormuş. i3 onboard ekran kartlı modeller beyaz sadece. ama arada bariz fark var. hem şıklık hem kalite. sanki iki farklı ürün. bi renk bu kadar değiştirmiş olamaz

daha evvel paylaşmıştım.

http://www.youtube.com/watch?v=ex1Jl9m4xHM&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 6 Mayıs 2010; 2:02:55 >

• Şıklık dersen ayrı bir görüntüsü var beyazın. Tazr meselesi aslında ama tarzım olmamasına rağmen farklı ve zarif durduğunu kabul ediyorum. Ancak ben i7 nin aynı kasa beyazını gördüm malzeme aynı birebir diyebilirim. Eskişehirde Media Markt ta vardı dileyenler gidip görebilir standda duruyor.
    gerçi eskişehirde olan pek yoktur ama.
  • Arkadaşlar babama laptop almam lazım bi kaç gün içinde.Aklımda sony var ancak 5650 ekran kartlı olan model değil.Onboard ekran kartlı,i3 işlemcili olan model.1500 liranın çok üstüne çıkmak istemiyorum.Oyun falan oynanmayacak.Ne dersiniz acaba onboard ekran kartlı olan kötü bir tercih mi olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

Şıklık dersen ayrı bir görüntüsü var beyazın. Tazr meselesi aslında ama tarzım olmamasına rağmen farklı ve zarif durduğunu kabul ediyorum. Ancak ben i7 nin aynı kasa beyazını gördüm malzeme aynı birebir diyebilirim. Eskişehirde Media Markt ta vardı dileyenler gidip görebilir standda duruyor.
    gerçi eskişehirde olan pek yoktur ama.

i7 nin var derken? link verebilirmisin hangi ürün. yada model numarası

quote:

Orijinalden alıntı: aBaBaDaN

Arkadaşlar babama laptop almam lazım bi kaç gün içinde.Aklımda sony var ancak 5650 ekran kartlı olan model değil.Onboard ekran kartlı,i3 işlemcili olan model.1500 liranın çok üstüne çıkmak istemiyorum.Oyun falan oynanmayacak.Ne dersiniz acaba onboard ekran kartlı olan kötü bir tercih mi olur?

artık yeni nesil onboardlar hayli performanslı. eskisi gibi windows açılışında bile çizgi çizgi olanlar değil düşük ayarlarda oyun da oynatır. içiniz rahat olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 6 Mayıs 2010; 12:18:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aBaBaDaN

Arkadaşlar babama laptop almam lazım bi kaç gün içinde.Aklımda sony var ancak 5650 ekran kartlı olan model değil.Onboard ekran kartlı,i3 işlemcili olan model.1500 liranın çok üstüne çıkmak istemiyorum.Oyun falan oynanmayacak.Ne dersiniz acaba onboard ekran kartlı olan kötü bir tercih mi olur?

Oyun oynamicaksan zaten her şekil götürür seni intelin onboard kartı. zaten kart onboard ama yinede performans bakımından çok düşük bi performans göstericeğini sanmıyorum sonuçta onboard olsada son teknoloji onboard o yüzden zaten oyun oynamayan birisi ise (ki zaten babama alıcam demişsin) intel mhd4500 fazlasıyla işini görür boşu boşuna daha fazla vermene gerek yok için rahat olsun. ki zaten düşük - orta ayarlarla bile olsa oyun oynatır o kart hiç oynatmaz değil yani ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRIMINALL -- 6 Mayıs 2010; 13:07:39 >

• İmzamdaki ürünün aynen i7 li modeli mevcut.(VPCEB1M1E, İ7 Ati 5650 ekran kartı 4 gb ddr3 ram 500 gb hdd) Malesef link veremiyorum mağzada standa duruyor.
    Oranın linki Eskişehir Espark AVM Media Markt diye geçiyor. Yani adresi burası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 6 Mayıs 2010; 14:32:26 >
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.