Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 aydan fazla süredir kullanıyorum bu laptopu daha başıma böyle bişey gelmedi ya da geldide ben farketmedim bilmiyorum ama hiç böyle bişeye rastlamadım şimdiye kadar nazar deymesin diyim :)
  • Daha önce benzer bir sorunu yaşayan arkadaşımızın sıkıntısının laptop değilde kablosuz modeminin çok eski bir model olduğu için aradaki sorundan kaynaklandığı ortaya çıkmıştı. Gene bu cihazlarla tabi ki.
    Farklı modemlerde sıkıntı oluyor mu bir ona bak istersen?
    Bu arada Toshibada sorun yaşayan bendim kesinlikle amacım ürünü karalamak değilancak servisler özellikle bazzı bölgelerdekiler işlerinini üzerine tam eğilmiyorlar. Bu tam olarak markaylada ilgili değil. Oradaki servisin tutumundan kaynaklanıyor. Sen şükret benim sıkıntımın yanında seninki hiçbirşey değil cihaz bir gitti 5 6 ay gelmedi.
    :)
    Bunun yanında cevap almışsın ki mailine ben maillerime japonya yada amerikadan cevap alabiliyordum. Burdakiler bırakın mail cevaplamayı telefonla dahi cıhazı vermeyi geçtim bilgi vermekten acizlerdi.
    Arkadaşlar şunuda unutmayalım elbette yaşadığımız sorunlar bizi bazı markalaardan soğutabilir, sevmeyebiliriz. Ancak nasıl ben bir Toshibada sıkıntı yaşadım diye belki burada tecrübemi paylaşıyorum ama en azından ürünlerini karalayamam, sonuçta olay elektraonik yazılım vs birçok şeyin birleşimdinden oluşuyor ve zaman zaman sıkıntı yaşanması doğaldır. Bu gerek bizden kaynaklı olabilir gerek üreticiden.
    Şunuda açık belrteyim yazılımsal bir sıkıntı olduğunu söyleyip sanırsam bir ücret talep etmeden senin cıhazına format atmışlar ki yazılım normalde garanti kapsamında değildir. Bunuda ben BİMEKS in teknisyeninden başka bir tecrübeyle öğrendim. Formay için benden 40 Lira talep etmişti bende kendim arkadaşımın cıhazını formatlayıp sıkıntısını düzelttim.
    Açıkçası haline dua et arkadaşım.
    :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MoriKalina

Bu laptop yüzünden yakında sanırım Sony'i mahkemeye veriyorum.

Laptopu alalı sanırım 1.5 aydan fazla olmuş 15 gün ya kullanabildim ya kullanamadım o da sorunlu bir şekilde. Satın aldığımdan itibaren sürekli wireless adaptöründe kendi kendine kapanmalar oluyordu, ışığı sönmüyor ama adaptör kapanıyordu. Ayrıca sorun giderle filan da tekrar açılmıyor, eğer 2-3 kere sorun gidermeye çalışırsan da laptop tamamıyla kilitleniyordu (mouse hareket dahi etmiyordu). Belki işletim sistemi kaynaklıdır, donanımın yazılımından kaynaklanan bir şeydir diye düşündüm. Format attım, driverı kaldırıp tekrar kurdum ama nafile. Sonunda bu rasgele kopmalar canıma tak etti, laptopu servise vermeleri için aldığım yere (Bimeks, ilk ay onlara götürebiliyoruz, servisin nerede olduğunu bilmediğimden oraya götürmüştüm, onlarda ayrı bir firma zaten bir daha oradan da hiçbir şey almayacağım) götürdüm. Sorunumu açıkladım yazdılar forma gönderdiler servise. Yaklaşık 15-20 gün sonra sabah dersteyken bir telefon geldi, çıktım dışarı açtım konuştum. Bimeks müşteri hizmetleri yetkilisi bana Sony'nin yetkili servisinin gerekli incelemeleri(! - sonra açıklayacağım bunuda) yaptığını fakat bir sorunla karşılaşmadıklarını söyledi. Servisin adresini ve numarasını istedim verdiler, neyse ki servis Fatih'teymiş bana pek uzak bir yerinde de değil. Aradım servisle görüştüm, sorun yok dediler. Dedim o zaman geleyim yüz yüze görüşelim evim de pek uzak değil, ben gelene kadar incelemeye devam edin. 23 Nisan Cuma günü gittim yetkili servisle görüşmeye. Teknik eleman bana incelemeye devam ettiklerini söyledi, farklı bir harddisk takıp onda denemişler sorun çıkmamış. Adam bana işletim sistemiyle alakalı sorun dedi, senin harddiskinle incelerken bana da 1-2 kez kopma denk geldi dedi. Dedim ki ben de format atmıştım sorun devam ediyordu, işletim sistemiyle alakalı değil. Adam ısrar etti, dedim nasıl çözeceksiniz sorunu, format atacağız dedi, iyi dedim çıktım. Daha sonra ya geçen cumartesi ya da pazar (1-2 Mayıs) Bimeks'ten mesaj geldi, laptopunuz bize ulaştı, gelip alabilirsiniz. 3 Mayıs Pazartesi günü laptopu aldım, daha aldığım ilk günden yine aynı sorun. 5 Mayıs Çarşamba günü tekrar götürdüm, sorun devam ediyor diye. Dün (7 Mayıs) teknik servisten aradılar sorun yok diye. Nasıl inceliyorsunuz sorusunun cevabı (işte o müthiş inceleme teknikleri geliyor) 8 saat aralıksız download yapmışlar kopmamış. Kadına ısrarla telefonda açıkladım. Wireless kopmuyor, adaptör kapanıyor ve tekrar açılmıyor diye. Ayrıca bu olay düzenli 5 saatte bir olan bir şey değil, rasgele zamanlar olabiliyor. 2 gün hiç sorun çıkmıyor, sonraki gün laptopu açtıktan 1 saat sonra kapanıyor. Tamamıyla rasgele kapanıyor. Peki dedi, incelemeye devam edelim o zaman dedi. Bu sırada ben Sony'e bazı mailler attım durumu açıklayan. Teknik servisiniz sorunumu tespit edemiyor diye, eğer siz yardımcı olmayakcasanız Tüketici Hakları Derneği'ne başvuracam dedim. Gelen cevap şu:

"Değerli Sony Dostu,

Mesajınız ve Sony' e gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Konu ile ilgili tamirler Yetkili Teknik servislerimiz tarafından gerçekleştirilir. Servislerimizde gözlemlenemeyen arıza söz konusu olamaz. Tamir işlemleri ve tanılarla ilgili servislerimizin verdiği kararlar nihai kararlardır.

Bilgilerinize arz ederiz,

Saygılarımızla

Sony Eurasia Paz. A.Ş

212 444 SONY"

Sonunda sitelerinde yazan adrese gidip kendim görüşeceğim (http://www.sony.com.tr/section/bize-ulasin), eğer hala yardım etmemekte ısrar ederlerse Tüketici Hakları Derneği aracılığıyla mahkemeye vereceğim. Ve kesinlikle ama kesinlikle bir daha Sony'den hiçbir ürün almam, ailemden veya tanıdığım insanlara da aldırmam. Siz siz olun böyle firmaların adlarına kanıp da bir şeyler almayın. Bir sonuca varıldığında unutmazsam buradan bildiririm. Hadi iyi forumlar.

//edit

Yazım hatası

sorunun can sıkıcı. şansız bir durum. ama arkadaşların dediği gibi modemden kaynaklanıyor olabilir. bu durumda kullanıcılar hep haklı durumda görürler kendilerini. ama aklıma şu geliyor ; müşteri memnuniyeti açısından sony almıcaz da ne alıcaz?!?!?!

• Bakın bağlantı kopmuyor veya başka herhangi bir şey. Modemim Airties RT-210 ve aynı anda başka bir laptop sorunsuz olarak bağlı internete. Bu Sony'nin ise wireless adaptörü kapanıyor.
  • yanlız anlamadığım şey wireless adaptörü kapanıyosa internetten nasıl kopmuyo onu anlamadım adaptör kapanınca internetten kopması lazım değilmi ?
  • Hayır demek istediğim modemle laptop arasındaki bağlantı kopmuyor sadece, wireless adaptörü tamamen kapanıyor. E bu yüzden tabiki bağlantı da kopuyor haliyle.
  • quote:

Hayır demek istediğim modemle laptop arasındaki bağlantı kopmuyor sadece, wireless adaptörü tamamen kapanıyor. E bu yüzden tabiki bağlantı da kopuyor haliyle.

Evet arkadaşım tıpatıp aynı durum benimkide ışık yandıüı halde adaptör kapanıyor yani çevredeki hiç bir ağı da bulmuyor çarpı çıkıyor bağlantı çubuğunda benimde modemim Airties RT210 ben bu sorunun hala modem ve bilgisayarın adaptörünün uyuşmazlığından kaynaklandığını düşünüyorum ya da vaio smart network diye bir program var o bir şekilde birşeyler algılıyo arada ve adaptörü kapatıyo kendi kendine
  • Forum'a konu olan laptopu 1.5 ay oluyor alalı. Önceki sayfalarda Recovery dvd'leri oluşturamadığımı yazmışdım. Müşteri hizmetlerini (Belçika) aradığımda bana Orijinal Recovery dvd lerini gönderdiler (50 $ değerinde olduğunu sonradan öğrendim :) ) Ancak recovery oluşturamaması hala canımı sıkıyordu. Yetkili servise bırakdım onlarda sorunun "Partion"lardaki bozuk işletim sisteminden olabileceğini ve FULL format atılarak cözümleneceğini söylediler (recovery partion'ada format) . Gitti geldi istanbul'a (4 gün sürdü) ve şimdi herşey düzeldi. Hatta kaldırılamayan programlar vardı şimdi rahatlıkla oluyor. ANCAK hala Gürültülü ve Sıcak fan sinirimi bozuyor. Bu fan sesinde daha fazla çaılşamam. Sizde de oluyor mu bu. Sadece oyun oynarken değil. Şu anda size bunu yazarken bile bu kadar sıcak hava çıkışı ve fan sesi hayra alamet değil. i5 işlemci ve ramlar çok mu ısınıyor durduk yere. memlekete döndüğümde yeniden servise bırakacağım. Ancak çok fazlada haksızlık etmeyim yetkili servislere. Konu ile gerçekten ilgileniyorlar. Yurtdışındaki müşteri hizmetleri bile sorun üzerine kafa yoruyorlar ki işleri bu.

Size birşey daha söylemek istiyorum. Ben ilk Vaio'mu aldığımda açmışdım bu donanimhaber forumdaki hesabımı (bestsony) Amerikan gelme bir modeldi. Sorunsuz bir şekilde taş gibi hala kullanıyorum (imzamda var). Bu modeli ise Sony Eurasia garantisi olsun diye Türkiyeden aldım..Maalesef Sony Amerikaya ayrı Türkiye , ortadoğu ve hatta avrupaya bile farklı modeller gönderiyor. Aralarında kalite farkı çook. Onu anladım.

Fan sesi ve ısınma ile ilgili problemleri olan başka arkadaşlar var mı?

• BestSony, 1 aydir kullaniyorum ben de, ancak senin isinma sorunun normal degil. Oyun oynarken evet dedigin gibi sicak hava cikisi ve daha yuksek sesli oluyor ama oyun oynamadigim (ya da 1-2 programi ayni anda kurarken bir sey yapmadigim surece) kesinlikle sessiz ve soguk hava cikisi yok. Bence Cihan Elektronik'e urunu gonder durumu belirt. Bunu yapmadan once CTRL + ALT + Escape tusuna basip ne kadar ram kullandigina bak ve islemci ne kadar kullaniliyor ona bak; bende su an bircok program ve Firefox 'ta bircok sekme acik olmasina ragmen 1.40 GB ram tuketimi ve %9 islemci tuketimi var. Fanin yuksek devirde calismanin tek sebebi olabilir o da islemci'nin uzun sure cok islem yapmasi.. Virus ve spy taramasi yapip bir de oyle bak. Son olarak da Guveni Kipte baslatip bilgisayari yine fanin sesli mi calisiyor ona bak. Sorun bana kalirsa yazilimsal, yani kurdugun ettigin calistirdigin vs programlarla alakali ama bir ihtimal sorun donanimsal da olabilir..
  • quote:

Bu laptop yüzünden yakında sanırım Sony'i mahkemeye veriyorum.

Sony'nin teknik servisi, yani senin de muhattap oldugun servis Cihan Elektronik bence çok iyi hizmet veriyor. 1.5 ay kadar once webcam modulum arizali oldugu icin laptop'um ellerine ulastigi andan 12 saat sonra "webcam modulu arizali, 14 gun bekleyebilir ya da yenisini talep edebilirsiniz" dediler ve ertesi gun yeni laptop'um aldigim yerden kargolandi.

Sonuçta insanız hepimiz, elbette hatalar olacaktir ancak her teknik servisin ve teknik servisteki elemanlarin bir test algoritmasi var. Ben burda %100 hakli oldugunuzu dusunuyorum. Sonucta sizin dediginiz "router'da bir sorun yok, kapaliyken de sorun cikartiyor" yani baska bir ağa (komsunun agina vs) baglanirken de kopuyor sanirim. Bence urunu tekrar yollayin, arayin izah edin durumu (Bimeks'e yollamayin Fatih'teki yere yollayin direkt) sorun 24 saat icinde cozuluyor, bu sirada telefonlasin. Mahkeme yolundan once sorununuzu cozeeklerini dusunuyorum..

• Zaten kendim elle Cihan Elektronik'e götürüyorum (yakın oturuyorum oraya). Sorunumun kesinlikle modemden kaynaklanmadığını biliyorum, çünkü laptopu okula çok götüren bir insanım, okulda da aynı şey oluyor. Eğer evimdeki modemden olsa okulda wireless adaptörünün kapanma sebebi nedir?
    Ayrıca yetkili servisteki adam bana kendi de söyledi 1-2 kez bana da denk geldi diye. Ama hala ısrarla sorun yok diyorlar. Laptopu beğenmedim iadesini istiyorum filan da değilki olay. Laptop güzel, ya sorununu çözsünler, ya da yenisiyle değiştirsinler.

@onuremre1
    Sen de ver teknik servise aynı sorundan dolayı, elbet çözecekler bu sorunu. Yoksa beraber gideriz Tüketici Hakları Derneği'ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoriKalina -- 9 Mayıs 2010; 9:09:50 >
  • Valla teknik destek olayı gayet iyi bence sony nin. ben wireless bağlanamama sebebiyle aramıştım ve acayip ilgilendiler ve daha sonrasındada en az 10 kere geri aradı sorununuz halloldumu hallolmadıysa beraber özüm yolları arayalım servise falan vermek gerekirse biz ilgilenelim falan diye. gerçekten çok ilgili bi destek hizmeti var bence neyseki sonradan bağlanamama olayının laptopla ilgili değil modemle ilgili olduğunu anlayıp rahatladım :) ama gerçekten çok ilgili teknik destek servisi var bence.

bi arkadaş ısınma sorunundan bahsetmiş ben i5li modeli kullanıyorum ve oyun harici kullanımda şimdiye kadar ısındığını ya da fanın yüksek devirde çalıştığına hiç şahit olmadım. 2-3 programı birarada açtığımda bile laptop gayet serin bir hava üflüyo ve fan düşük devirde çalışıyo ses hiç rahatsız etmiyo.yani ısı ve fan bakımından çok tatmin edici senin cihazda bi sorun olabilir sürekli yüksek devirde çalışıyosa bu normal değil.

wireless adaptör konusuna gelirsek cihazı 1.5 aydır kullanıyorum ve böyle bi sorunla hiç karşılaşmadım henüz hiçbir adaptör kendi kendine kapanmadı modemim airties rt 205. gayet stabil bi şekilde bağlanıyo adaptördede kopma yok. network adaptörlerin ve smart network programının driverları güncel şu an acaba driverlarınızda bi sorun olabilirmi güncelmi tüm driverlarınız ?

şu yazılan sorunları görünce şanslı olduğumu düşünüyorum ister istemez elektronik şans işidir derler ya hakikaten öyle bu yazılan sorunların hiçbiri başıma gelmedi. bunların haricindede bişey gelmedi başıma şimdiye kadar gerçekten sorunsuz bi cihaz almışım umarım nazar deymez ve bundan sonrada böyle devam eder :)

size tavsiyem şu cihazla ilgili bi problem olduğunda sony destek hattını arayıp Yılmaz Bey'le görüşmeye çalışın gerçekten çok ilgili kendi sorunuymuş gibi ilgileniyo defalarca arayıp halloldumu diye soruyo çözüm önerileri bulmaya çalışıyo gerçekten çok ilgili tavsiyem onunla görüşün sorunlarınızla ilgili mutlaka bi çözüm bulacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRIMINALL -- 9 Mayıs 2010; 10:54:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CRIMINALL

1 aydan fazla süredir kullanıyorum bu laptopu daha başıma böyle bişey gelmedi ya da geldide ben farketmedim bilmiyorum ama hiç böyle bişeye rastlamadım şimdiye kadar nazar deymesin diyim :)

sayın criminal bende bu modelden almak istiyorum ve sizin de yorumlarınızı okuyarak karar vermek istiyorum fakat yanlış hatırlamıyorsam sizinde wirelles probleminiz olmuştu yaklaşık 3 hafta önce ve çözmüştünüz fakat şimdiki mesajınızda wirelles problemi yaşamadığınızı yazmışsınız anlayamadım açıklarsanız merakımı gidermiş olursunuz bu wirelles hep böyle olacaksa vazgeçeceğim sony den saygılar
  • @BestSony
    Yaklaşık 1 aydır da ben kullanıyorum,ofiste sabahtan akşama kadar açık.En ufak bir fan sesi yok,rahatsız olmuyorum. Acaba sizdeki problem,şu Turbo Boost olayından kaynaklanıyor olmasın?Bildiğm kadarıyla Turbo Boost yüke göre kendisi otomatik devreye giriyor ve çıkıyor.Sizde bu devamlı açık olabilir mi? İşlemci hızını kontrol ettiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecrübeli

quote:

1 aydan fazla süredir kullanıyorum bu laptopu daha başıma böyle bişey gelmedi ya da geldide ben farketmedim bilmiyorum ama hiç böyle bişeye rastlamadım şimdiye kadar nazar deymesin diyim :)

sayın criminal bende bu modelden almak istiyorum ve sizin de yorumlarınızı okuyarak karar vermek istiyorum fakat yanlış hatırlamıyorsam sizinde wirelles probleminiz olmuştu yaklaşık 3 hafta önce ve çözmüştünüz fakat şimdiki mesajınızda wirelles problemi yaşamadığınızı yazmışsınız anlayamadım açıklarsanız merakımı gidermiş olursunuz bu wirelles hep böyle olacaksa vazgeçeceğim sony den saygılar

evet dostum birkaç hafta önce wireless problemi var diyodum fakat bunun modemle ilgili olduğunu anladım yaptığım testler sonucunda. modemin kalitesizliğinden dolayı iki bar çekse bile bağlanmıyodu başka cihazlarda denedim onlarda bu cihaz gibi bazen bağlanıp bazen bağlanmadı o yüzden anladımki sorun laptopta değil.

daha sonra kaliteli modemlerde denedim 2 bar çeken yerde airties modemle bağlandı mesela. şimdi kendi odama modem koydum bi tane wireless hiçbir bağlanma sorunu yok 3-4 saniyede bağlanıyo ve gayet stabil çalışıyo ne kopma var ne başka bişey yani wireless ta hiçbir problem yok benim 2-3 hafta önce yaşadığım problem laptop kaynaklı değil tamamiyle modem kaynaklıymış rahat olabilirsin yani wirelessı gayet iyi.

vazgeçme bence çünkü emsallerine göre gerçekten çok iyi bi ürün hemde sony kalitesi. i5 + 5650 kombinasyonu bide markası sony olunca gerçekten çok iyi bi ürün çıkıyo ortaya 1.5 aydır kullanıyorum ve çok memnunum hiçbir ters durumla karşılaşmadım o yüzden kesinlikle tavsiye ederim.

• ya beyler bişey sorucam bilgisayarda işlem yapmayınca bi süre sonra ekran kendi kendine kararıyo ya ekran kararınca wireless kopuyo bunu ayarlamanın bi yolu yokmu ? ekran karartma ayarlarından bunu ayarlama şansımız yokmu yani download yapıyo olsak ekran kararınca download yarıda kalır o zaman ? yokmu ekran karardığında wireless kopmasın demenin bi yolu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haserdar

@BestSony
    Yaklaşık 1 aydır da ben kullanıyorum,ofiste sabahtan akşama kadar açık.En ufak bir fan sesi yok,rahatsız olmuyorum. Acaba sizdeki problem,şu Turbo Boost olayından kaynaklanıyor olmasın?Bildiğm kadarıyla Turbo Boost yüke göre kendisi otomatik devreye giriyor ve çıkıyor.Sizde bu devamlı açık olabilir mi? İşlemci hızını kontrol ettiniz mi?

Bu TurboBoost'un devrede olup olmadığını nasıl analrız veya bu ayarlara nerden ulaşabiliriz.. Dün mesajı atarken pilsiz ve şarja bağlı şekilde kullanıyordum. Pili takıp denedim aynısı. Antivirüs olarak GDATA kullanıyorum (çift motorlu) bunun etkisi var mı acaba? ram kullanımı 1 gb iken normalde Gdata ile 1.4 gb a çıkıyor..

Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim..
  • quote:

ya beyler bişey sorucam bilgisayarda işlem yapmayınca bi süre sonra ekran kendi kendine kararıyo ya ekran kararınca wireless kopuyo bunu ayarlamanın bi yolu yokmu ? ekran karartma ayarlarından bunu ayarlama şansımız yokmu yani download yapıyo olsak ekran kararınca download yarıda kalır o zaman ? yokmu ekran karardığında wireless kopmasın demenin bi yolu ?

xp de ekrana sag tiklayinca özellikler ekran koruyucu ayarlari ve oradan da monitorun guc ayarlari istedigin gibi yapilabilir ama win 7 de nasıl bilmiyorum belkide aynıdır
  • monitörün güç ayarlarını falan biliyorumda uyku moduna geçtiğinde internet bağlantısının kopmamasını sağlayan bi ayar yok sanırım uyku moduna geçince her halikarda bağlantı kopuyo download falan varsa kopuyo. ekran karardıktan sonra uyku moduna geçmemesini seçip download yapmak lazım nasıl olsa ekran kararınca kopmuyo uyku moduna geçince kopuyo
  • sistemde sadece monitoru kapatip sabit diskler ve bekleme durumunu hicbir zaman olarak ayarlarsan olur sanirim, monitor kapali islem devam eder. ben o sekilde calistiriyorum xp de.
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.