Şimdi Ara

SONY X4500 Ne Zaman Ucuzlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: eraypi

Ankarada izmir caddesinin sonunda ki sony bayiinde. (Necatibey caddesine dönmeden köşede). 3 hafta önce aldım bu fiyatı. 4400 TL de 8 taksit fiyatıydı.

teşekkürler hocam oraya hiç sormamıştım ben . sınavdan sonraki ilk işişm oraya uğramak olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: 911GT3

arkadaşlar 40'' lcd'ye 4-4.5 bin ytl para verilir mi yapmayın etmeyin

pana 46pz80 nakit 3250 ytl kampanyası var o paralara bakılır mı X4500'e felan...

tabi tercih meselesi bu ama neen verilmesin ki. . ayrıca sonuçta 40 inç için belkide en iyi lcd den bahsediyoruz burada. .ayrıca ps3 bluray hd film olayı falan da olacağı için plazma hiç düşünmedim açıkçası. .
  • Güncel lcd'ler pioneer-panasonic plazmalara karşı yetersiz kalan cihazlar. En son pioneer'ın ensesinde olan modeller 46'' yada 52'' X4500'lerdi. Bunlar led teknolojili ve lcd'lerin plazmayı yakalama olayı bu teknolojinin olgunlaşması ile olacak. Bunada 1 yıl civarı diyebiliriz. Ha bu arada pioneer panasonic boş durmaz oda ayrı. 40x4500 led teknolojili bie cihaz değil. Dahası 50'' pioneer lx5090 5500 lira altındaki fiyatıyla 52x4500'ün yarı fiyatına satılıyor nerdeyse ülkemizde. Kısacası 40'' ye 4500 ytl verilmez. O fiyatlara çok daha iyi ve gerçekten blu-ray izlediğini hissettirebilecek büyük cihazlar alınabilir. 46'' sınır şu an full hd keyfi için.
  • full hd için min.46 inç gerekli olduğunu yine okumuştum forumda tabi led olayını daa biliyorum ama niyeyse lcd ve sony almak istiyorum zaten önceliğim ps3 olacak tv de. . birde şu durum var ki 4500 e alacak durumum yok. . yani zaten 3000 3500 arası bütçe ayırmışken hadi bare x4500 bulabilirsek 4000e de çıkabilirim maksimum diyerek hareket ettim ama plazmaya karşı bi soğukluğum hep oldu. .
  • Panasonic 46pz80 3250 nakit 40 tane vardı ama bilmem bitti mi hocam ankara'dan
    0sedan nikli satıcı satıyordu tekofaks garantili bence kaçırmayın
  • sağol hocam ilgine. . plazma olayına kafam yatarsa önerini dikkate alacağım.. . .
  • İyi günler

LED ile başarılı bir CCFL arasında "bugün" için(ve yakın gelecekte)hemen hemen hiç bir fark yoktur!!!!

Çünkü değişen sadece CCFL nin kalkıp LED uygulaması yapılmasıdır ki bu teknikte Sharp ın yıllar evvel bulupta uygulamadığı bir tekniktir!
    Sırası bugün geldiği için LED TV ler çıktı,yani hepsi sırasını bekliyor çıkmak için!

Processor lerde hala aynı ve mizmin sıkıntılar devam ediyor!!!bilmem haberiniz varmıdır acep!
    Phil hemen su koyverdi yine,yarın F/W çıkarıyor!
    Samy zaten işi F/W ile götirmektedir,yabancı yorumları dikkatle okursanız(uzman testlerini v.s)klasik vede tipik
    CCFL ile LED TV nin sistem olarak aynı oranda sıkıntılarının olduğunu göreceksiniz,dolayısıyla LED çıktı olay bitti diye
    düşünenler varsa çok aldanıtlar,biten-eden hiç bir şey yoktur!!!

Sadece örneğin CCFL lerde Clouding/BBled v.s gibi sıkntılar gitti,ama bunlar zaten resmi genelde hiç bozmayan hatalardı!!
    Aydınlanma sistemi değiştiği içinde pixeller daha uyumlu ve doğru çalışıyor(acaba!!!)işte burada sıkıntı hala var!!!

Size artım olarak gelen ise sadece Contrast daha yüksek oluşuyor buda resme artı getiriyor,ama her şeyde CR ile bitmiyorki!!
    chipset ler klasik hala!!!(ama bundan bahseden hiç yok nedense!!) Processor ler eski sistemde çalışıyor v.s v.s

Yeni değil,teknoloji ise hiç değil!!

Bütün bunları ben Samy/Sony/Phil için söylemekteyim,Sharp ları hariç tutuyorum,çünkü asıl LED TV onlardır,ama bunların sağlıklı
    kullanıcı yorumları+uzman test yorumları v.s ilerleyen zamanda gelecektir buna bakmak lazım,yoksa ben aylardır izlediğim
    LED lerden ses getiren hiç bir şey okumadım henüz,vsar sizin bildiğiniz böyle bazı yabancı yorumları bunlarıda inceleyelim!

------------
    Toparlarsak LED ilk 2006 model ticari panel biçiminde Samy den geldi(F96) ama hayal kırıklığı oldu,tek tük kullanan dışında unutuldu gitti,
    halbuki yinede oldukça başarılı bir paneldi+

Yeni LED ler ise eski sistemle çıktı!!!
    Bu arada klasik LED sıkıntısıda özellikle pixellerin doğru çalışması üzerine yoğunlaşmaktadır,işte burada Processor un(chipset in )önemi
    ortaya çıkıyor,gördüğüm kadarıyla pixel açılma-kapanmada sorunlar var,veya tam doğru pixellerin açılamaması v.s
    Belliki Processor ya eksik kumanda ediyor veya yanlış/eksik/geç sinyal aktarıyor!!
    Paneldeki aydınlatma bazı sahnelerde CCFL gibi yine aptal hareketler yapabiliyor,Local-dimming belkide hatalı çalışıyor ki buda çok
    önemli ve bu sistemde Sharp buluşu ama Sharp tan başka hiç bir markada bu sistem adam gibi çalışmayıp,adeta kafasına göre çalışmaktadır,
    tıpkı neredeyse ne işe yaradığı anlaşılmayan 100Hz ler gibi ON/OFF nereye getirileceği hala tartışılan(Sharp hariç,çünkü bunuda Sharp geliştirdi)

Sharp bunların alayına Lisans kiralıyor TFT-LCD TV üretimindeki teknolojik ve teknik uygulamalar için,ama hiç kimse bunları başaramıyor
    ama parayı kazanan(Lisans lardan dolayı)hep Sharp olmaktadır

---------------
    Şimdilik toparlarsak,kimse gözünde bu olayı aman aman büyütmesin lütfen!!!
    ""LED çıktı olay bitti"" gibi gazlama-yemleme görmekteyim özellikle Satıcı kesiminde!!!bunları geçin bir kalem siz
    biten-giden-çıkan filan hiç bir şey yoktur,bugün hala USA da bir senedir LED ler oturamadı,çünkü fazla satılamıyor ve hep "acaba"
    soruları gelmektedir+birde Samy/Phil deki Processor sıkıntısı gündeme geldiği içinde,insanlar bekleme modundalar,bizde ise
    yine "balıklama atlama" moduna girdi insanlar,yaw aceleniz nedir Beyler!!!

----------

Yinede olayı genel olarak toparlarsak elbette LED ler CCFL sisteme göre oldukça ileridedir,bu kesin ama şuanda çıkarılan
    LED lerden ise böyle bir ciddi ses çıkaran olayda göremedik!
    Evet LED iyi ama ne kadar iyi(bugün için konuluyorum)???
    Fiyatını ise dikkat ederseniz hiç konuşmuyorum bu arada!

LED ler için bir kere satışların çok olması gerekiyor+üreticiler ciddi bir rekabet içine girmelidirler!!!ki ürünler gelişsin+
    Ama fiyatlar makul seviyelere düşerse(LED te) elbette tercih nedeni olabilir,şuanda yüksek fiyatları ve ne olduğunuda kimse
    bilmiyor,kısaca nereden su koyverecek diye,çünkü Processor aynı!!!(chipset v.s aynı) ses getirecek bir hareket yok bu konuda!

Ayrıca dikkat ediyorum Samy/Sony yine CR değerlerde tam uçuyor yaw "Milyon" lara çıktı CR değerleri!!
    Buradan da çok ciddi yemleniyor tüketiciler!!

CR ler Native>>>ANSI/Static 2000/5000;1 değişken olarak çıkıyor,herifler Dynamic ten gaza bastılar ve Milyonları geçti rakamlar
    CCFL lerde zaten sallıyorlardı,iş LED gelipte normal olarak bu değer arttığı içinde şimdi 2/3Milyonu buldu uyanıklar!!

++

Selamlar

• sn doktordeniz;
    X4500 konusunda oldukça kararlısınız. Muadili, hatta artıları olan Z4500 neden değil? Bu konuda kimseyi görmediğim kadar kararlı gördüm sizi, bu konuda bilginiz varsa bizimle paylaşırsanız seviniriz.
    Biz de kurtulalım artık Z'mi alsak X'mi alsak sıkıntısından..
  • x4500 ile z4500 i gördüm bugün yanyana. Satıcı bana z4500'ün sadece ps3 oynarken x4500 den daha fazla performans verdiğini söyledi. x4500 de öyle bir ses sistemi varmışki sony nin 1 milyarlık 5+1 leri o sesi veremiyormuş daha. İçini açtı gösterdi bana. Blueray bi film oynuyordu gerçekten müthiş görüntüsü var x4500 ün. 4.000 seviyelerine gelirse hemen alıcam.
  • yukarıda albani de yazmış işlemcinin öneminden bayağı bir bahsetmiş. . sonuçta ben tv konusunda ne biliyorsam (artık nekadar biliyorsam!!) bu forumda ve özellikle bikaç kişiden (albani hocam başı çekiyor, teşekkürler ona) öğrendim diyebilirim. . yanii biddefa ps3 ve hd film olayına DA gireceğim için plazma hiç düşünmemiştim. . lcd de aslında 40w4500 düşünüyordum ama açıkçası sorunlu olduğuna dair açılan başlık bidefa soğuttu (gerçi o kadar abartılmaması gerektiğini çok defa okuduk yine forumdan ama bir defa soğudum o seriden) tabi işlemcinin buderece önemli olduğunu okudukça açıkçası be2 dense be2 pro olayı daha mantıklı geliyor bana. .sonuçta d smarttan sd yayın da izliyceğim bu alacağım tv den (bu konuda da kesinlikle sd ye göre karar alınmamalı deniyor ama durum öyle değil zaten sd yayını henüz be2 ve be2 pro yu yanyana izleme fırsatım olmadı ama be2 ve be pro yanyana izlmiştim ve x3500 serisindeki ayrıntı kesinlikle fark ediliyordu be2 pro da bu doğrultuda daha iyidir muhakkak). yalnız değinmişken parayı cebime koyup tv yi almaya gittiğimde sd yayın da izzlemeyi kesinlikle talep edeceğim. . sanırsam ankara da antares sony de sd yayın bulunmaktaydı (diğerleini bilmiyorum). z olayına gelince de 40 inç boyutunda hem z hem x serisini yanyana izleme fırsatım üç dört ayrı sony bayisinde oldu. . bana bu 200 hz olayı biraz işin sadece kağıt üzerinde kalan kısmı geldi tabi izlenimlerden. . zaten z serisini fiks james bond fragmanıyla koyuyorlar vitrinlere ama iki üç farklı film de izledim hareeketli sahnelere sahip. . tabi x de de aynı filmler varken. ben açıkçası bir fark göremedim. .muhakkak siz de bakmışssınızdır ama forumda daha önce inceleyenler de hep pek farkın olmadiğini söylediler.. tabi gözden göze değişir bu tahminim :)
    tabi olayın beni en çok etkilyen tarafı da şu ki sony nin amiral gemisi x diyoruz. . ozaman bu parayı veriyorsam x olsun istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mac3560 -- 21 Ocak 2009; 18:16:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: napalmdeth

x4500 ile z4500 i gördüm bugün yanyana. Satıcı bana z4500'ün sadece ps3 oynarken x4500 den daha fazla performans verdiğini söyledi. x4500 de öyle bir ses sistemi varmışki sony nin 1 milyarlık 5+1 leri o sesi veremiyormuş daha. İçini açtı gösterdi bana. Blueray bi film oynuyordu gerçekten müthiş görüntüsü var x4500 ün. 4.000 seviyelerine gelirse hemen alıcam.

ben bu ps3 olayında z serisinin (dolayısıyla 200 hz nin oluyor sanırsam) daha iyi olduğuna takıldım hocam. . . yani oyunlarda 200 hz in avantajı olacakmıdır acaba ?? yoksa her zaman ki gibi satıcının laf olsun diye konuşmuş olmasından veya bilgisizliğinden mi kaynaklanıyor bu iddia??
  • Hocam fazla düşünüyorsunuz bence, şu anda z4500 ve X4500 nasıl diyeyim 'overpriced' ürünler
    buna 4200 lira vereceksiniz 1.5 sonra inecek 2500'e çıkacak X5500. Her yeni x öncekinden ucuza çıktığını düşünürsek belkide yenisi 3000-3500 civarına çıkacak... Bu böyle gidecek tahminim 3 sene sonra çok çok makul fiyatlara inecek hatta öyle olacak ki zamanında verdiğimiz paraya üzülücez her zaman olduğu gibi

Ondan bence f/p oranı en yüksek cihazı almak bence şu an için çok daha iyi olur, tv ömürleri 3 sene civarı şu an, 3 sene sonrasının çok daha iyi cihazlarına ulaşırken canımız çok yanmasın istiyorsak bence alınacak cihazlar 2200 civarına Sony 40E4000 olmalı lcd için

• Bu işler böyledir daima,uyanık çekik-gözlüler senin paranı cebinden çekebilmek için bu filmi son 30 senedir oynatıyorlar,uyanın artık!!

Ayrıca Sony bu işin "mucidi" yani cepten bir şekilde parayı çekipte sana bir Sony satma işinde OK++adamların en büyük meziyeti budur,
    biraz geçmişi izleyin,yaw hiç dikkat etmiyormusunuz bazı atraksiyonlara,uyanık olun biraz!

---------
    X/Z High-End ve aralarında aman aman bir fark yok ama benim dikkatimi çeken bazı uzman yorumlarındaki olay şudur;

A>>"Z">>Fast-motionda daha iyi..........
    B>>"X">>genel TV izlemede.............

Ama aynı uzman buna açıklayıcı yada ikna edici bir yorum getirmemiş,bana göre herif uzman ama,yorum ciddi olarak eksik,şöyleki;
    büyük ihtimalle 200Hz kafası takılmış ama bunun hiç bir artısı yoktur,bu sadece RR dir(Refresh-rate)yani ekran tazeleme,iyide Processor
    de motionda sıkıntı olsa veya varsa 200Hz değil 2000Hz olsa ne yazar o zaman!!!bunu açıklamamış

Beri yandan,Sony lerde özel chipset ler v.s yokki(Tosh gibi örneğin)SD lerde çok başarılı olsun!!!
    şimdi kalkmış Z ler Fast olayında,X ler ise SD+HD de daha iyi diyor!!!yorumu yine yok>>>

Bütün bunlar bana "Marketing-Tool" işleri olarak geliyor!!

Ama S/W olarak belliki bazı konularda chipsetten bir takım özelliklerle oynuyorlar(sadece tahmin ediyorum,ama yüksek olasılıklada buna inanıyorum!!)
    böyle oluncada elbette SD+HD+Fast olayında her iki seri arasında fark olacaktır,zaten olamazsa,bu serileri hiç satamazlar!

Kısaca uzman bunları açmamış ama olay benim dediğime,yakın olabilir Processor den değilde chipsetten bir iki ufak numara ki bunu bilrisiniz
    GCard üreticileri yapıyor yani sır şeyler değil bunlar!!

X ile Z arasında bir fark ortaya çıkıyor,dolayısıyla birisi bu durumda daha hızlı koşuyor
    Uzmanda bunu Z de Fast iyi,X de SD+HD iyi derken aslında bana göre "sallama" bir değerlendirme yapmış(yorumlamadığı için olayı)
    ama dediği aslonda yada pratikte doğru>>zaten doğru olması gerekiyor,kesinlikle iki seri arasında fark olacaktır az veya çok
    ----------

Ama şunu net olarak sizlere yazayım>>böyle bir çok pahalı paneli alan için "SD" şayet bir kriter ise,hiç bunu almasın boşuna,hayal kırıklığına uğrayabilir!
    yaw SD kritremi bir kere panel işinde özelliklede FULLHD panelde!!
    Ne veriyorsa onunla yetineceksiniz yada hiç LCD hele hele FULLHD almayacaksınız o zaman!
    FULLHD PDP ler bile aman aman iyi değil SD lerde,SD için hala PDP ve HDReady bir panel alarak yola devam edeceksiniz,gidip süper
    ve pahalı paneller alıpta ben bununla Dizi v.s SD izleyeceğim derseniz,valla ""caponlar"" vurur sizi,paneli mahvediyorlar diye

+++

Son olarak >>uyanık olacaksınız!
    Sony öyle bir seri çıkardıki(X/Z) sizi adeta "mahkum" etti,eliniz mutlaka ya Z ya X alacaktır,kaçarı yok bu işin,sanırım uyandınız artık!

-Tuzak bakın nasıl işliyor>>diyelimki "X" i beğendiniz ama 46" istiyorsunuz,ancak 46" da CCFL yok,size LED verelim diyeceklerdir!!!o da çok pahalı
    ve Sony nin şimdi bu seride KAR MARJI çok yüksek(aslında maliyeti hikaye!! sadece yeni bir ürün olduğu için hesapta teknoloji satıyor sana!)
    yani X i sana beğendiriyor ama yüksek KAR edeceği 46" veya 55" seni çekiyor,uyandınız değilmi şimdi!!

-2.Tuzak ise "Z" serisinde>>neyse aklınız X e yatmadı ve bari aynı özellik gibi olan(ama 200Hz ile süslenmiş)Z alayım diyorsunuz 40"/46"/52" v.s var bu seride,
    böylece X almaya gelen kesin Z alacaktır,Z yi alması içinde X performansında bir seri olacakki adam alsın,şimdi tam uyandınız değilmi Beyler,hala
    uyanamadım filan,demeyin sakın,bozuşuruz sonra

Bütün bunların hesabını zaten Sony çok iyi biliyor ve müşteri profilinide çok çok iyi biliyor ve sizin psikolojik durumunuzu çok iyi sezinlediği içinde
    bir yandan Seri/model ile kafanızı karıştırırken beri yandan size zaten "kroke" olmuş vaziyette olduğunuz mutlak bir Sony panel satacaktır!!

++

• hocam peki şimdi uyanık olun derken :)) yani ne önerirsin desem:))

ya bazen derste hoca anlatır anlatır anlamamış olursun da sorduğunda mal gibi kalırsın ya kendimi öle hissettim albani hocam:)))
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackice_serkan

X4500 serisi zaten yeni bir seri. Daha yeni serilerin çıkması çok sürer mi?

Z5000 ve z5500 bu sene sonuna doğru çıkacak. X5000 ve X5500 de bilahare çıkar.
    Bu arada albani veya konuya vakıf başka bir kişi yazabilirmi HCFL (Hot Cathode Fluorescent Lamp) nedir. Lcd de ne işe yarar. Sebebi sony VE5 serisinde bu özelliği kullanacakmış.
  • Olayın özeti pazarlama taktikleriyle Sony'nin her koşulda geçirdiği hocam

4200 40'' felan direk adamları zengin etmek manasına geliyor, gerçekten yok 200 hz yok x serisi bilmemneden etkilenmeden bir bayide inceleyin dediğim gibi W yada V serisi dahi alabilirsiniz eğer aradaki farka değeceğine inanmazsanız ki bu yöne kayabileceğinizi düşünüyorum gerçekten arada 2 bin lira edecek fark yok.
  • doktordeniz
    Dogrusunu isterseniz kafanızı ne kadar az karışsın istiyorsanız o kadar az şeyle ilgilenmek gerekiyor.Albanezin verdiği bilgiler gerçektende karar vermede ışık tutucu.Konu hakkındaki bilgilerini de net olarak veriyor.Ben x 3500 40'' kullanıyorum.Genel olarak memnunum.Sana aktarabileceğim bir sorun yada sıkıntı ile karşılaşmadım.Açıkcası 2 ay öncesi karar aşamasında aynen senin dediğin gibi okuduklarından hiçbir şey anlayamayacak hale gelmiştim.Açıkcası büyük çogunlugun üzerinde hem fikir oldugu bir tv de karar vermek benim için çıkış yolu oldu.
    Sana tavsiyem kararını verirken esas belirleyici olan (Benim için öyleydi) bütçene göre belirlediğin modellerde takipçi olman.
    Fiyatlar Albanez üstadın da aktardıgı gibi :sürekli değişmekte olsada aslında işin ticaretini yapanlar bizlerin önüne yeni dedikleri serilerle fiyatları istedikleri seviyede tutmayı amaçlıyorlar.
    Ne yapmalı sorusuna cevap sanırım aklınızın ve göz zevkinizin uyuştugu ,işi bilenlerin de tavsiye ettikleri tvye bütçeniz dahilinde gidip alın.

• hocam en fazla 4 bin ytl bütçe varsa insanların 3 ay önce 5500 liraya alıp çok iyi fiyata düştü dediği bir ürünü 3800 nakite alabilirsiniz...

http://forum.donanimhaber.com/m_29222271/mpage_1/key_//tm.htm#29222271
  • quote:

Orjinalden alıntı: doktordeniz

hocam peki şimdi uyanık olun derken :)) yani ne önerirsin desem:))

ya bazen derste hoca anlatır anlatır anlamamış olursun da sorduğunda mal gibi kalırsın ya kendimi öle hissettim albani hocam:)))

Demekki sen daha hala ayıkamamışsın,neyse acele etme,bu arada sakın panel filan alma,iyice kendine gel o zaman çık pazara
    Sana bir panel verirler kolunun altına aynende evine yollarlar sonra!
  • yok hocam henüz 1 ay var almama ama zaten su anda sadece 40x 4500 var aklımda. . baska yok. zaten benim alacağım boyut 40 inç .. ve butcem de maksimum 4000 ytl bilemedın 4100. üstüne alamam. . annemleri 4000 e bile zor ikna ettım. .
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.