Şimdi Ara

SONY X4500 Ne Zaman Ucuzlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: mokinto

quote:

Orjinalden alıntı: blackice_serkan

X4500 serisi zaten yeni bir seri. Daha yeni serilerin çıkması çok sürer mi?

Z5000 ve z5500 bu sene sonuna doğru çıkacak. X5000 ve X5500 de bilahare çıkar.
    Bu arada albani veya konuya vakıf başka bir kişi yazabilirmi HCFL (Hot Cathode Fluorescent Lamp) nedir. Lcd de ne işe yarar. Sebebi sony VE5 serisinde bu özelliği kullanacakmış.

-HCFL de aynen CCFL gibi arka aydınlatma sistemidir,ama fark olarak,CCFL gibi sabit aydınlatmalı değilde,sistemdeki sensor yardımıyla
    ışık şiddetini daha efektif ayarlayarak aydınlanmayı sağlamasıdır+

-"VE" serisi,yakında USA da çıkıyor,Avrupaya da herhalde gelecektir+

-"ECO"(Energy-save)bir seridir,çünkü üreticiler(PDP/LCD) yüksek emisyounlu panellerden artık kaçıyorlar ve bu konuda ciddi çalışmaları mevcuttur!
    Bu seride daha pahalı olan soğuk gaz yerine sıcak gazlı çalışan tüpler ile arka-aydınlanma elde ediliyor+
    Sistemde ısı/hareket/ışık v.s sensor sistemi olduğu içinde normalde CCFL ye göre %40 daha tasarruflu+hareket sensörü ilede örneğin odada kimse
    yoksa(hareket edilemeyn durumlarda) TV OFF geçiyor veya panele resim gelmezse arka-ışığı kısıyor/kapatıyor v.s

Kısaca şimdiki sabit CCFL yerine sanırım LED e göre daha ucuz bir aydınlanma sistemidir bu!

-Bu arada özellikle klasik CCFL lerde oluşan Clouding/Backlight-bleeding oluşumunuda önleyecektir,en azından resim yokken ışık kapanacağı için
    bu dediğim sıkıntılar olmayacaktır!!

++

Fiyatlar aslında çoktan düşmeye başlamıştı,düşüş sürecine girilmesinin ""gecikmesi"">>> ise Dövizin artması,istikrarın(Döviz hareketlerinde)olmaması
    ve bu sene özellikle Kriz v.s sebebiyle Dövizdeki olası hareketlenme,ithalatçılar tarafından ciddi olarak düşünülmektedir,böyle devam ederse,fiyatlar
    beklendiği gibi düşmez ama çok ciddi "işsizlik" olması durumunda zararına bile mal veren olacaktır!!!
    Döviz stabil olmazsa malların fiyatlarıda ciddi olarak düşmez,ama Avrupada düşer vede düşüyor zaten!!!

Bizde bu defa normal süreç işlemiyor!
    ++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 21 Ocak 2009; 23:00:34 >

• Teşekkür ederim açıklama her zaman olduğu gibi güzel olmuş.
  • Yalniz isin tuhafi bu tv ler Avrupada da düsmüyor,su ana 40X4500 1600€,yani 1500 lü rakamlara düsmüstü ancak yine fiyati artti,40W4500 ise uzun zamandir ortalama 1100€ da sabitlendi,hergün bakmama ragmen kampanya yakalayamadim,40Z4500 ise 1444€ nerdeyse sabitlendi uzun zamandir ki bu tv 1300 lü rakamlari görmesine ragmen kisa bir sürede yine artti..Üstelik Sony 14 sene sonra ilk defa zarar aciklamasina ragmen,fiyatlarin düsmemesinin sebebi yani enim aklima gelen tek sebebi ragbetin cok fazla olmasi,eger satamasalardi düserde ancak fiyat ve kalite olarak bu sinif bir t icin Avrupa bazinda fiyatlar normal kabul edilbilir.Biraz düsmesini bekleyelim dedik ama bekledigim olmadi,yeni modeller cikincaya kadarda sanirim bu seviyelerde gider fiyatlar.Eger bu sekilde giderse sanirim baska marka ve led tercih ederim..
  • ne guzel degil mi?
     SONY X4500 Ne Zaman Ucuzlar
  • "Güzel" ne göre acaba!

Ben örneğin panelin ne Bezeline nede dış-fiyakasına durumuna bakarım,ekrana bakıp ne görüyorsam odur benim için kriter!

LGE de bir seri var Scarlet,herifler panelin arkasını Piano-black kapak ile kapatmışlar
    -adam paneli Duvara asıyor veya kaldırıp sehpaya asıyor!
    LGE herhalde panel kullanılmadığı zaman arkasını çevirip parlak tarafını öne getirip böyle duracağını zannediyor!

Pazarlama taktikleri ne abuk şeyleri yaptırıyor üreticilere!

Genelde bütün üreticiler dikkat edin arka kapağı çok adi plastikten yapıyorlar(ABS bile değil çoğu!!)Çin işi yani,aman masraf olmasın diye!
    Kumandalara dikkat edin çoğu estetikten vede kaliteden yoksun,Pio da ise tam felaket,ülen bir dünya paraya paneli satıyorsunuz bari
    Kumandayı çok kalitelisinden seçin>>bunları hepsini Çin de yapıyorlar,Kumanda üreticilerden kataloğa bakarak birazda bazı şeylerini
    değiştirerek,son derece kalitesiz ve estetiksiz Kumandalar seçiyorlar,aman fiyakalı-özellikli olursa pahalı olur diye,yine masrafı kısıyorlar

++

• Arkadaşlar konuyu açtım, haftalarca da bu paneli takip ettim ama ani bir dönüşle gittim Pio 428XD aldım. Şimdi keyfini yaşıyorum. Özellikle benim gibi SD yayın DT veya DS ağırlıklı kullanacaklara önerim mutlaka plazmayı, öncelikle de Pioneer Kuro'yu mutlaka değerlendirin. Ayrıca aldım alalı sürekli laptop'ı bağlayıp BR ve HD rip filmler izliyorum, çok memnunum.
    Selamlar..
  • Güle güle kullan arkadaşım hayırlı olsun.
  • Teşekkür ederim, daha iyisi olmayanların olsun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.