Şimdi Ara

Sony Xperia 1 VII hem kamera hem de Walkman sürpriziyle yolda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony Xperia 1 VII hem kamera hem de Walkman sürpriziyle yolda

Sony’nin sıradaki amiral gemisi Xperia 1 VII hakkında dikkat çekici sızıntılar gelmeye başladı. Güvenilir bir Xperia kaynağına göre, cihaz bu yıl daha büyük bir telefoto sensörle donatılacak. Yaklaşık 1/2 inç boyutundaki bu yeni sensör, önceki modelde kullanılan 1/3.5 inçlik versiyona göre kayda değer bir yükseltme sunuyor. Daha büyük sensör, özellikle düşük ışıkta daha net ve detaylı kareler yakalamayı mümkün kılacak.

Telefoto lensin ötesinde, Sony'nin yeni modelde üçlü kamera sisteminin tamamını Exmor T sensörlerle güncelleyebileceği konuşuluyor. Bu adım, markanın mobil fotoğrafçılıkta donanımsal kaliteye verdiği önemin altını bir kez daha çiziyor. Fakat rakiplerin yazılımsal kamera gücü karşısında ne kadar öne çıkacağı henüz belirsiz.

Ayrıca Bkz.BYD yeni elektrikli sedanı e7’yi tanıttı: İşte detaylar

Sızıntılar yalnızca kamera tarafıyla sınırlı değil. Xperia topluluğunun dikkatli gözleri, Sony’nin bir nostalji hamlesi yapabileceğini de fark etti. Eski Sony Ericsson dönemine ait “liquid energy” logosunun paylaşılması, Walkman markasının yeniden sahneye çıkabileceği söylentilerini körükledi. Bu, ya müzik odaklı bir Xperia modeli ya da sadece daha gelişmiş bir müzik uygulamasının habercisi olabilir. Henüz netleşmiş değil, ancak işin içinde Walkman varsa, beklenti yüksek.

Xperia 1 VII’nin mayıs ya da haziran ayında tanıtılması bekleniyor. Ancak bu modelin Amerika'da satışa çıkıp çıkmayacağı hâlâ soru işareti. Sony, bir yandan kamera donanımını güçlendirirken, diğer yandan da markaya duygusal bağ kurmuş kullanıcıları yeniden yakalamaya çalışıyor gibi görünüyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/03/30/sony-xperia-1-vii-camera-upgrade-and-mysterious-walkman-tease-surface-in-new-leak/

• Sony, teknoloji dünyasında her zaman kaliteli ürünleriyle bilinen bir marka. Xperia 1 VII de eğer doğru özelliklerle gelirse, Sony'nin mobil pazarda güçlü bir geri dönüş yapmasını sağlayabilir. Ancak Sony, yıllardır hem tasarımda hem de özelliklerde katı ve geleneksel bir yaklaşım benimsiyor. Kendi ürettiği üst düzey görüntü sensörleri, lensler, ekran ve pil teknolojileriyle aslında benzersiz bir telefon yapabilecek potansiyele sahip. Ancak bu bağnaz tutumu nedeniyle hak ettiği satış rakamlarına ulaşamıyor. Umarım bu sefer gerçekten rekabetçi ve yenilikçi bir cihaz görürüz.
    Sony vizyonsuz bir şirket. Kamera konusunda öncüsün, PS gibi bir piyasa hakimi oyun sektörüne sahipsin, dünya müzik piyasası senin elinde, en büyük film stüdyolarından birine sahipsin, TV işinde zirvedesin, ses sistemlerinde en iyilerdensin, pil sektöründe öncü, lokomotif, mucitsin. Ama bunları birleştirip bir vizyon koyamıyorsun ortaya.

Elindeki müzik lisanslarını Apple ve Spotify kullanıyor, kameranı Apple kullanıyor, batarya birimini satıyorsun, TV sektöründe küçüle küçüle cücük kadar kalıyorsun, ses sistemlerinde Çinlilere eziliyorsun, müziği, sinemayı, kamerayı bir telefonda birleştiremiyorsun. Çünkü vizyon yok.

Teker teker ayrı birimler olarak harikasın ama bir araya getirecek kabiliyet yok.

Sony TV alamıyoruz Türkiye'de artık. Çünkü yoklar. Telefon da yok zaten. Sony müzik uygulaması yok. Lisanlar senin elinde, dünyanın yarısına sahipsin müzik sektöründe ve Walkman diye bir şey var ki bunca yokluğa rağmen marka olarak hâlâ bilinirlikte çok iyi. Ama yok bu işi birleştiremiyorsun. Japonların piyasayı kaybetme sebebi belli. Vizyon yok. Ali Koç'u mu getirdiler başa ne yaptılarsa resmen koca Sony ne hallere düştü. Devlet izin verse Çinli bir şirket alacak zaten. Bilgisayar ve batarya birimlerini aldılar komple alırlar. Sony anca konsol üretir.

Kesinlikle doğru bir tespit. Özellikle müzik işinde Sony belki de en avantajlı şirketti, bu şirketin straming pazarını domine etmeyi geçtim, tek bir platformu olmaması dahi ilginç.

Mesela Sony'nin geliştridiği bir bluetooth ses kodeği var, LDAC. Bluetooth üzerindeb kayıpsız (Hi-Res audio aslında) aktarmaya yarıyor. Gerçekten de çok ciddi fark yaratıyor, şöyle ki büyük konuşmayayım ama LDAC desteği olmayan cluetooth'lu hoparlör ve kulaklık almam. Bu kodek eskiden sadece Sony marka müzik çalarlarda, Xperia'larda ve Sony marka ses ürünlerinde bulunuyordu. 2018'de Sony akıllıca bir iş yaoarak Google ile anlaşıp LDAC'ı Andorid'e entegre etti. Şuan Android telefonların hemen hemen hepsinde LDAC desteği var. Aynı zamanda LDAC'ı başka markalara da lisanslamaya başladı. Üstelik performans açısında ciddi de bir rakibi yok, teknik olarak HWA konsorsiyumunun LHDC'si ve Qualcomm'un taze çıkarttığı AptX Lossless var ancak bunlar etkili ve yaygınlaşabilmiş ürünler değiller. Tüm bu avatanjlara rağmen sektördeki en yaygın (SBC ve AAC olan temel bt ses kodeğinden sonra) kodek LDAC değil, Qualcomm'un AptX'i üstelik performans olarak kıyaslanamayacak kadar geride olmasına rağmen.

• hurda

• Sony, teknoloji dünyasında her zaman kaliteli ürünleriyle bilinen bir marka. Xperia 1 VII de eğer doğru özelliklerle gelirse, Sony'nin mobil pazarda güçlü bir geri dönüş yapmasını sağlayabilir. Ancak Sony, yıllardır hem tasarımda hem de özelliklerde katı ve geleneksel bir yaklaşım benimsiyor. Kendi ürettiği üst düzey görüntü sensörleri, lensler, ekran ve pil teknolojileriyle aslında benzersiz bir telefon yapabilecek potansiyele sahip. Ancak bu bağnaz tutumu nedeniyle hak ettiği satış rakamlarına ulaşamıyor. Umarım bu sefer gerçekten rekabetçi ve yenilikçi bir cihaz görürüz.

• Amerikada satışa çıkıp çıkmayacağını kim merak ediyor acaba?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mikrofon, flaş ve kamera hepsi tek bir ada içinde toplanmış bu tür tasarımlar kılıf ile kullanımda çok güzel oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 31 Mart 2025; 15:59:0 >
  • jiletosman kullanıcısına yanıt
    Ne ara kullandın?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • o kadar yorum yazdım gönderirken hata verdi. bi türlü düzeltemediniz şu forumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kreat -- 31 Mart 2025; 17:26:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hidrojennn kullanıcısına yanıt

Bu kafayla biraz zor. Yapsaydı şimdiye kadar yapardı. He türlü teknolojiye sahipsin ama kullanıcı kazanamıyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esxici E kullanıcısına yanıt

Android çıkana kadar hep sony kullandım. Ben kullandığım zamanlar sony nin pazar payı vardı şuan pazar payı sıfır olduğuna göre kimse memnun değil demektir .tv iyi yapıyor tv sony kullanıyorum ,telefon hurda muz gibi uzun altta ve üstte çerçeve var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 31 Mart 2025; 19:40:27 >
  • hidrojennn kullanıcısına yanıt

Ben bilerek bu şekilde bir satış ürün geliştirme stratejisi yürüttüklerine inanıyorum, Zaten bu adamlar sensör satışlarından yeterince kar ediyor kaldıki diğer sensör üretici markalar bile kendi telefonlarına daha çok sony sensörler koyuyor, Danışıklı dövüş gibi bir durum var sanırım, Ama yinede az model çıksa dahi her pazara sürüp azda olsa devam etmesini isterdim.

• versamaxx V kullanıcısına yanıt

Haberi birebir Türkçe'ye çevirip kontrol etmeden yayınlarsan olacağı bu işte.

• Her marka her sektörde başarılı olucak diye bir şey yok .
    Sony yıllardır Mobil pazarda belki Apple dan bile eskidir bende yıllar yıllar önce Z1 modeli vardı mikrofonu yandan açılan ... O yıllardan bu yıllara pazarda hiç tutunamadı ..
    Tutunsa zaten bugün iPhone Samsung Xiaomi falan konuşucağımıza Sony konuşurduk..

• Sony vizyonsuz bir şirket. Kamera konusunda öncüsün, PS gibi bir piyasa hakimi oyun sektörüne sahipsin, dünya müzik piyasası senin elinde, en büyük film stüdyolarından birine sahipsin, TV işinde zirvedesin, ses sistemlerinde en iyilerdensin, pil sektöründe öncü, lokomotif, mucitsin. Ama bunları birleştirip bir vizyon koyamıyorsun ortaya.

Elindeki müzik lisanslarını Apple ve Spotify kullanıyor, kameranı Apple kullanıyor, batarya birimini satıyorsun, TV sektöründe küçüle küçüle cücük kadar kalıyorsun, ses sistemlerinde Çinlilere eziliyorsun, müziği, sinemayı, kamerayı bir telefonda birleştiremiyorsun. Çünkü vizyon yok.

Teker teker ayrı birimler olarak harikasın ama bir araya getirecek kabiliyet yok.

Sony TV alamıyoruz Türkiye'de artık. Çünkü yoklar. Telefon da yok zaten. Sony müzik uygulaması yok. Lisanlar senin elinde, dünyanın yarısına sahipsin müzik sektöründe ve Walkman diye bir şey var ki bunca yokluğa rağmen marka olarak hâlâ bilinirlikte çok iyi. Ama yok bu işi birleştiremiyorsun. Japonların piyasayı kaybetme sebebi belli. Vizyon yok. Ali Koç'u mu getirdiler başa ne yaptılarsa resmen koca Sony ne hallere düştü. Devlet izin verse Çinli bir şirket alacak zaten. Bilgisayar ve batarya birimlerini aldılar komple alırlar. Sony anca konsol üretir.

• gcb1903 kullanıcısına yanıt

Sony de şu anda alınabilecek tek şey bana göre kulaklık o konuda iyiler xm5 serisi falan iyi

• gcb1903 kullanıcısına yanıt

Kesinlikle doğru bir tespit. Özellikle müzik işinde Sony belki de en avantajlı şirketti, bu şirketin straming pazarını domine etmeyi geçtim, tek bir platformu olmaması dahi ilginç.

Mesela Sony'nin geliştridiği bir bluetooth ses kodeği var, LDAC. Bluetooth üzerindeb kayıpsız (Hi-Res audio aslında) aktarmaya yarıyor. Gerçekten de çok ciddi fark yaratıyor, şöyle ki büyük konuşmayayım ama LDAC desteği olmayan cluetooth'lu hoparlör ve kulaklık almam. Bu kodek eskiden sadece Sony marka müzik çalarlarda, Xperia'larda ve Sony marka ses ürünlerinde bulunuyordu. 2018'de Sony akıllıca bir iş yaoarak Google ile anlaşıp LDAC'ı Andorid'e entegre etti. Şuan Android telefonların hemen hemen hepsinde LDAC desteği var. Aynı zamanda LDAC'ı başka markalara da lisanslamaya başladı. Üstelik performans açısında ciddi de bir rakibi yok, teknik olarak HWA konsorsiyumunun LHDC'si ve Qualcomm'un taze çıkarttığı AptX Lossless var ancak bunlar etkili ve yaygınlaşabilmiş ürünler değiller. Tüm bu avatanjlara rağmen sektördeki en yaygın (SBC ve AAC olan temel bt ses kodeğinden sonra) kodek LDAC değil, Qualcomm'un AptX'i üstelik performans olarak kıyaslanamayacak kadar geride olmasına rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 1 Nisan 2025; 2:34:14 >

• Nokia gibi bir ismin içine ettiler, şimdi sıra kimde ?

• Babamın evinde küçüklüğümden kalma sony marka müzik setimiz var. Radyo ve kaset destekli. Bazen radyo açıp ses kalitesine bakıyorum, mükemmel... 80'li yıllarda bu kaliteyi yakalamışsın. Devam ettirmemişsin. Adamların yaptıkları alet bozulmuyordu. Torunlara miras bırak tarzı elektronik alet yapıyorlardı. Şimdi en mükemmel kullanımda 10 seneden fazla hiç bir alet dayanmıyor. Adamlar ürünün çalışması için kritik, küçücük bir parçayı kalitesiz yapıyorlar. 5 sene ne kadar iyi kullanırsan kullan bozuluyor veya kırılıyor.

• jiletosman kullanıcısına yanıt
    Android çıkana kadar hep sony kullandım ne demek :) sony android telefon da üretti hem de epey satış rakamı yakaladı. Sadece fiyat olarak samsung gibi markalar ile rekabet edemediği için sadece japon pazarına odaklandı. Pazar payı düşüklüğü kendi tercihi. Kötü diye az satılmadı, pahalı diye az satıldı. Tasarım konusu ise ayrı bir mevzu, kimi tasarımı için alır, kimi ucuz diye, kimi popüler diye. Sen alt ve üst çerçeveyi beğenmeyip kavisli ekran seversin, ben de kavisli ekran sevmem alt ve üst çerçevesi olan tasarım severim.

• Esxici E kullanıcısına yanıt

Kötü kardes kötü bildiğin çöp. Senin olayın fanboyluk gsmarena ya bak sony telefonların incelemelerini oku bildiğin hurda .en iyi sensörü yap en kötü fotoğrafı çeken telefon üret ince uzun muz gibi telefonlar çok ısınan güncelleme almayan telefonlar .buraya sony hakkında kitap yazacak kadar şey biliyorum. Firmalar para kazanmak için üretim yapalar hoby olsun diye değil bütün pazarlardan çekilme nedeni beğenilmemek satış yapamamak. Şimdilik bu kadar yeter .

• bu telefonu türkiyede nasıl temin edebiliriz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.