Şimdi Ara

Sony Xperia 1 VII kamera teknolojisinde yeni bir çağ açıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: EmrahErdoğan YFIJQ , Asya5 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sony Xperia 1 VII kamera teknolojisinde yeni bir çağ açıyor

Sony, yeni amiral gemisi Xperia 1 VII ile mobil fotoğrafçılığı ileriye taşımaya hazırlanıyor. Şirket, önceki modelde yalnızca ana kamerada yer verdiği Exmor T sensörünü, bu kez üçlü arka kameranın tamamına entegre ediyor. Bu hamle, cihazın düşük ışık performansını artırırken, renk doğruluğu ve dinamik aralığı da iyileştirecek.

Exmor T, Sony’nin en yeni yığınlanmış CMOS sensör teknolojisini temsil ediyor. İki katmanlı transistör piksel yapısıyla düşük ışık koşullarında daha temiz ve net görüntüler sağlarken, parazit seviyesini minimuma indiriyor. Xperia 1 VII’deki ana kamera 52 MP çözünürlüğe (48 MP efektif) sahipken, ultra geniş açılı ve telefoto lensler 12 MP olarak kalacak. Ancak asıl fark, tüm sensörlerin aynı teknolojiyi kullanmasıyla elde edilecek tutarlılıkta yatıyor.

Ayrıca Bkz.Katlanabilir iPhone için sona gelen Apple’ın başka bir büyük sürprizi daha olabilir!

Sony, Xperia 1 serisini genellikle yılın ikinci çeyreğinde piyasaya sürüyor ve yeni modelin de mayıs ayında tanıtılması bekleniyor. Telefonun donanım detayları henüz netleşmese de, Xperia 1 VI’da kullanılan Snapdragon 8 Gen 3 işlemcinin devam modelinde de yer alması muhtemel. Ayrıca, 5000 mAh batarya kapasitesi ve hızlı şarj desteğinin korunacağı düşünülüyor.

Sony’nin bu yeni kamera hamlesi, markayı rakiplerinden ayıran en önemli noktalardan biri olacak. Xperia 1 VII’nin, Samsung Galaxy S25 Ultra ve vivo X200 Pro gibi yapay zeka destekli kamera çözümlerine karşı nasıl bir performans sergileyeceği ise merak konusu.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/02/26/sony-xperia-1-vii-to-feature-exmor-t-sensors-for-all-cameras-heres-why-it-matters/

• Zamanin da Xperia z1 mi htc m7 arasinda kalip xperia z1 almiştim,arkadaşin htc ile karşilaştirdigim da bk gibi kaliyordu z1 kamerasi,sonrasin da kulaklik şarj girişlerinde kapaklar kopmaya su gecirmeye başladi,derken kitkat ile son güncellemesini alip 300 tl satmiştim.Bidaha yanaşmadim.Bu seriler gayet güzel ama kamera da karşilaştirmalar vs izlerken halen bi tik geride kaliyor gibi şu cihaz satişda olsa farklilik değişiklik adına tekrar denene bilirdi şans verilebilirdi.Cekilmesi kötü oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony xz2 kullandım en son sony deki ekranı ve pil ömrünü hiç bi telefonda bidaha bulamadım 100 bin tl lik telefonlarda bile öyle bi ekran yok

• Kalitesine bir şey diyemem. Pazarda değil ve çok pahalı.

• sony, mobil anlamında dünyada hangi ülkelere üretim yapıyor merak ettim yani kime satıyor telefonlarını bu firma japonyadan başka, bilgisi olan var mı? editörler böyle bir konunun üstüne değinme gereği duymuyorlar...

• sleepy84 kullanıcısına yanıt

Türkiye pazarından bu yüzden çekildi zaten. Pahalı telefon almak isteyen Apple alıyor, Sony yüksek fiyat kulvarında pek tutulmadı.

Samsung ise ilk çıkış fiyatları yüksek olsa da sonradan çok rekabetçi fiyatlar ile Türkiye'de uyguna satıyor.

• Xenon flas geri dönsün yeter artık..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Asya5 A kullanıcısına yanıt

4k ekran koyuyordu Sony o yüzden. Ama ekran kasa oranını azaltsa, tasarımları Samsung a yaklaştırsa iş yapardı.

• sercanyurtseven S kullanıcısına yanıt

Hocam bendeki 1080 ekranıdı o bile çok kaliteliydi iphone 16 plusta yok o kalite

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.