Şimdi Ara

[ Sony Xperia™ ION { 1.5 GHz x2 | 4.65' HD LCD | 12MP - 1080p ExmorR™ | 16GB+msd | HDMI - NFC }] (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.825
Cevap
14
Favori
100.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DT Swiss

Arkadaşlar telefonumda bazı sıkıntılar var; 1. kamerası bazen çok kötü çekiyor 12 mp kamera ama sanki 5 mp gibi çekiyor yalnızca güneşli havada çok güzel çekimler elde ediyorum ama mesela bir ev ortamında kamera vasat derecede. 2. telefonda herhangi bir uygulamadan ana ekrana geri dönünce simgeler geç geliyor bu sıklıkla oluyor. 3. Şarjım 1 gün bile gitmiyor. Hafıza kartı kullanmıyorum yukarıda bir kullanıcı kamera konusunda hafıza kartından bahsetmiş acaba class on hafıza kartı taksam 1. ve 2. sorunum çözülür mü ?

calss kart takarsan fotoğraf çekme hızı,odaklama kalitesi artar,yazma hızı yüksek olduğu için bu kartlarda performans aşırı artar,şarj konusuna şahsen ben takılmıyorum yanımda şarj aletiyle dolaşıyorum aktif kullandığım için ama normal kullanımda 1günü rahat çıkartabiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ademkullebi

Kardeş şimdi en son güncellme var zaten 4.1.2 ama bunda sıkıntılar var yorumlara bakılırsa geçme bence.eğer güncellme yapcaksan sony update den güncellme yap.pc companion güncellemeyi göstermiyor çünkü.

ben o güncellemeyi forumda ilk alanlardan biriyim, neyin ne olduğunu biliyorum. ben neden bahsediyorum sence yorumda ?
  • Eski Ice cream sandwich 'e nasıl dönebilirim beyler. [DHTUBE=]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenturdiot

ya şu telefonu böyle sorunlu güncellemeyle bıraktılar ya yazıklar olsun, markanın adına güvenip sony aldım bidaha da alırsam ne olayım ya bu kadar da olmaz. her gün ptcrb den kontrol ediyorum acaba düzeltme güncellemesi falan verirler mi diye ama yok. 4.2 veya 4.3te bile gözüm yok, sadece doğru düzgün çalışsın istiyorum. telefona güncelleme gelmiş ama kullanamıyorum sorunları var diye 4.0.4teyim kaç aydır. anlamadığım şey Xperia s düzeltme alıyo da ion neden almıyo aynı gibi telefonlar nerdeyse. böyle işe lanet olsun, telefon çıkalı 1 sene olmuş ama böyle şeylerle uğraşıyoruz. 4.0.4 olarak çıktı, 1 güncelleme aldı ve bitti. ne sony markasından alışveriş yaparım bundan sonra, ne de tanıdıklarıma aldırırım, bu kadar basit.

telefon konusunda beni de çok yanılttı sony gerçekten . illa ki en üst seviye ürünü mü almak zorundayız güncelleme alabilmek için . neyse parası verelim , adam akıllı versinler güncellememizi .

• quote:

Orijinalden alıntı: RavenPriest

Eski Ice cream sandwich 'e nasıl dönebilirim beyler. [DHTUBE=]

flashtool ile telefonu 4.0.4 ftf dosyasıyla flashlayarak dönebilirsin. biraz araştır, nasıl yapacağını bulursun internette. basit bi işlem ve riski yok.

• Lütfen dinleyin arkadaşlar
    Elin adamı (Samsung) iki sene evvel çıkan S3 ve Note II ye 4.3 güncellemesi veriyor. Sony hala hatalı 4.1.2 sürümününde ısrar ediyor. Sony aldığıma pişman oldum. Kafam bozuldu gittim Samsung s4 mini aldım. Kendimce düzenledim özelleştirdim. Kamerası beni çok hayal kırıklığına uğrattı sadece o kadar. Ama onun da çaresini buldum. Camera FV-5'i yükledim. Ayarlarından keskinliği sonuna kadar açtım dış çekimleri süper oldu. Ion kadar oldu. Diğer özellikleri on numara bi alet. Hafif küçük ve şarjı bayaa iyi gidiyor. Kullanmadığım zamanlar Mobil veriyi kapatınca 4 gün gidiyor şarjım. henüz alalı 2 hafta olmasına rağmen bu sabah bi düzeltme güncellemesi aldım. camera FV-5 le çektiğim resimlerin kalitesi arttı. Aynı zamanda kendi yazılımınında resim kalitesi biraz artmış. Bir iki güzel özellik koymuşlar. Onun dışında Kendi OneTouch Launcher'i yerine Apex Pro launcher kullanıyorum. Status barı şeffaf yaptım bu launcher'de ve Kitkat 4.4 ün simge paketini yükledim Samsung'dan daha öte bir şey oldu. Xperia Ion yazın beni çok yordu. Oturduğum zaman cebimden kafa çıkartıyordu. Pantalon cebimde kafası dışarda kalıyordu oturunca. Bir süre sonra kenarının sivri olması nedeniyle cebimdeki şişkinliği beni rahatsız ediyor mecburen çıkartıyordum cebimden. Çoğu yerde ise unuttuğum oldu. Yürürken ise cebimde bir kütükle dolaşıyor gibi hissediyordum.
    Ama S4 mini cebimde olduğu belli olmuyor. Biraz ekranı küçüldü ama ekranına mercekle baktım piksellerini yine göremedim. Yani Samsung ekranı gerçekten kalite yapmış. Ion'daki en büyük sıkıntı dış hoparlör sesi idi S4 mini de ses çok güçlü sesi orta seviyede tutuyorum. Ama kulaklıkta Ion daha iyiydi diyebilirim. Çünkü aynı kulaklığı aynı programı kullanıyorum ( jetaudio mini) o farkı o kadar da önemli değil herkesin farkedeceğini sanmıyorum. Bu akşam S4 mini forumunu takip ederken bir üyenin paylaştığı haberi okudum. S4 mini için kanada'da Android 4.3 verilmeye başlanmış. Samsung duyurdu bugün. Ama s3 lere yüklenen 4.3 lerden sonra telefonlar çökmüş. Aynı şekilde Nexusun telefonları da kullanılamaz hale gelmiş. Şarj çok yemeye başlamış telefonlar. Yani bizim ion'lardaki 4.1.2 güncellemesine benziyor. Yalnız şöyle bir durum var Nexus cihazlara güncellemeyi Google veriyor. Ama diğer üreticiler kendi bir takım şeyler ekleyerek veriyorlar. Demek ki Samsung s3 S4 ve Note II lerde 4.3'den çok şikayet alacak görünüyor. Yalnız adamlar çok hassas hemen S3 ler için 4.3 güncellemesini geri çekmişler. Bir de Sony'ye bak hala hatalı 4.1.2 ile devam. Üstelik bir düzeltme güncellemesi bile yayınlamıyorlar. Samsung'un S3 müşterilerini fazla mağdur edeceğini sanmıyorum ki S4 mini için şu an Kanada'da 4.3 verilmeye başlanmış.,
    HTC ve Sony sırf bu güncelleme yüzünden sınıfta kaldılar. Bu politikaları yüzünden benim gibi çok müşterisini de Samsung'a kaptırdılar. Yani sözün özü benim gibi telefonu full özellikleriyle kullananlar (telefon gibi değil de bilgisayar-tablet gibi) Sony'nin güncelleme politikası yüzünden telefonların hiç birinden memnun kalmazlar. Üstelik Sony ve HTC çok da vurdumduymazlar. Müşteriyi kek gibi gördükleri Türkiye çapında Sony servislerini kapatıp kullanıcıları müşteri hizmetlerine yöneltip servislere gelen müşterileri mağdur etmelerinden belli. Arkadaşım Sony servisi. Sony Türkiye Mart 2013'de arayıp artık ürün kabul etmemeleri yönünde uyarmış ve Servis anlaşmasını bitirdiğini bildirmiş. Arkadaşım da bunun üzerine bir faks gönderip teminatının hesabına aktarılmasını ve servisde bulunan bütün Sony stand'larını-tabelalarını söküp almalarını istemiş. Onca aydan sonra sadece müşteri hizmetleri ile bu işi götüremeyeceğini anlayan Sony Türkiye arkadaşımı arayıp tekrar çalışmak istediklerini belirtmiş. Ama gelenlerin hepsine artık sony servisi olmadıklarını söyledikleri için gelenlerin de pek bi kıymeti yokmuş. İşte Sony'nin tüketicilere verdiği değer. Servislerine verdiği değer. HTC de Sony'den çok farklı değil. Siz siz olun sizi kek yerine koyan Sony'den fazla bir şey beklemeyin en azından bir kaç yıl daha. tamam cihazlar iyi de güncelleme desteği yok servis desteği yeterli değil.
    Kalın sağlıcakla..

• Samsunglar güncelleme konusunda diğerlerine göre daha önde bunu kabul ediyorum. Ama fiyatına göre bence ion emsallerine göre gayet başarılı bir telefon. Burada herkes kendi ihtiyacına göre bakıyor olaya ki doğrusu da bu. Ben telefonu alırken geniş, iyi görüntüye sahip bir ekran ve iyi fotoğraf çeksin istemiştim bu isteklerimi de bazı eksikleri olmasına rağmen genel manada gerçekleştiriyor. Gerek oyunlarda olsun, gerekse de internete girme hızında falan bence gayet başarılı. Güncelleme alsa tabii ki daha güzel olur ama bu haliyle de benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: müMKÜNsüz

Lütfen dinleyin arkadaşlar
    Elin adamı (Samsung) iki sene evvel çıkan S3 ve Note II ye 4.3 güncellemesi veriyor. Sony hala hatalı 4.1.2 sürümününde ısrar ediyor. Sony aldığıma pişman oldum. Kafam bozuldu gittim Samsung s4 mini aldım. Kendimce düzenledim özelleştirdim. Kamerası beni çok hayal kırıklığına uğrattı sadece o kadar. Ama onun da çaresini buldum. Camera FV-5'i yükledim. Ayarlarından keskinliği sonuna kadar açtım dış çekimleri süper oldu. Ion kadar oldu. Diğer özellikleri on numara bi alet. Hafif küçük ve şarjı bayaa iyi gidiyor. Kullanmadığım zamanlar Mobil veriyi kapatınca 4 gün gidiyor şarjım. henüz alalı 2 hafta olmasına rağmen bu sabah bi düzeltme güncellemesi aldım. camera FV-5 le çektiğim resimlerin kalitesi arttı. Aynı zamanda kendi yazılımınında resim kalitesi biraz artmış. Bir iki güzel özellik koymuşlar. Onun dışında Kendi OneTouch Launcher'i yerine Apex Pro launcher kullanıyorum. Status barı şeffaf yaptım bu launcher'de ve Kitkat 4.4 ün simge paketini yükledim Samsung'dan daha öte bir şey oldu. Xperia Ion yazın beni çok yordu. Oturduğum zaman cebimden kafa çıkartıyordu. Pantalon cebimde kafası dışarda kalıyordu oturunca. Bir süre sonra kenarının sivri olması nedeniyle cebimdeki şişkinliği beni rahatsız ediyor mecburen çıkartıyordum cebimden. Çoğu yerde ise unuttuğum oldu. Yürürken ise cebimde bir kütükle dolaşıyor gibi hissediyordum.
    Ama S4 mini cebimde olduğu belli olmuyor. Biraz ekranı küçüldü ama ekranına mercekle baktım piksellerini yine göremedim. Yani Samsung ekranı gerçekten kalite yapmış. Ion'daki en büyük sıkıntı dış hoparlör sesi idi S4 mini de ses çok güçlü sesi orta seviyede tutuyorum. Ama kulaklıkta Ion daha iyiydi diyebilirim. Çünkü aynı kulaklığı aynı programı kullanıyorum ( jetaudio mini) o farkı o kadar da önemli değil herkesin farkedeceğini sanmıyorum. Bu akşam S4 mini forumunu takip ederken bir üyenin paylaştığı haberi okudum. S4 mini için kanada'da Android 4.3 verilmeye başlanmış. Samsung duyurdu bugün. Ama s3 lere yüklenen 4.3 lerden sonra telefonlar çökmüş. Aynı şekilde Nexusun telefonları da kullanılamaz hale gelmiş. Şarj çok yemeye başlamış telefonlar. Yani bizim ion'lardaki 4.1.2 güncellemesine benziyor. Yalnız şöyle bir durum var Nexus cihazlara güncellemeyi Google veriyor. Ama diğer üreticiler kendi bir takım şeyler ekleyerek veriyorlar. Demek ki Samsung s3 S4 ve Note II lerde 4.3'den çok şikayet alacak görünüyor. Yalnız adamlar çok hassas hemen S3 ler için 4.3 güncellemesini geri çekmişler. Bir de Sony'ye bak hala hatalı 4.1.2 ile devam. Üstelik bir düzeltme güncellemesi bile yayınlamıyorlar. Samsung'un S3 müşterilerini fazla mağdur edeceğini sanmıyorum ki S4 mini için şu an Kanada'da 4.3 verilmeye başlanmış.,
    HTC ve Sony sırf bu güncelleme yüzünden sınıfta kaldılar. Bu politikaları yüzünden benim gibi çok müşterisini de Samsung'a kaptırdılar. Yani sözün özü benim gibi telefonu full özellikleriyle kullananlar (telefon gibi değil de bilgisayar-tablet gibi) Sony'nin güncelleme politikası yüzünden telefonların hiç birinden memnun kalmazlar. Üstelik Sony ve HTC çok da vurdumduymazlar. Müşteriyi kek gibi gördükleri Türkiye çapında Sony servislerini kapatıp kullanıcıları müşteri hizmetlerine yöneltip servislere gelen müşterileri mağdur etmelerinden belli. Arkadaşım Sony servisi. Sony Türkiye Mart 2013'de arayıp artık ürün kabul etmemeleri yönünde uyarmış ve Servis anlaşmasını bitirdiğini bildirmiş. Arkadaşım da bunun üzerine bir faks gönderip teminatının hesabına aktarılmasını ve servisde bulunan bütün Sony stand'larını-tabelalarını söküp almalarını istemiş. Onca aydan sonra sadece müşteri hizmetleri ile bu işi götüremeyeceğini anlayan Sony Türkiye arkadaşımı arayıp tekrar çalışmak istediklerini belirtmiş. Ama gelenlerin hepsine artık sony servisi olmadıklarını söyledikleri için gelenlerin de pek bi kıymeti yokmuş. İşte Sony'nin tüketicilere verdiği değer. Servislerine verdiği değer. HTC de Sony'den çok farklı değil. Siz siz olun sizi kek yerine koyan Sony'den fazla bir şey beklemeyin en azından bir kaç yıl daha. tamam cihazlar iyi de güncelleme desteği yok servis desteği yeterli değil.
    Kalın sağlıcakla..

ION Gayet başarılı bir Modeldir. Sizin psikolojiniz bozulmuş olmasın?

• quote:

Orijinalden alıntı: |ZorbeY|

quote:

Orijinalden alıntı: müMKÜNsüz

Lütfen dinleyin arkadaşlar
    Kalın sağlıcakla..

ION Gayet başarılı bir Modeldir. Sizin psikolojiniz bozulmuş olmasın?

mobil veriyi kaptınca şarjım 4gün gidiyor demişsiniz,yani neredeyse telefonu hiç kullanmıyorsunuz,kullanılmayan telefon hakkın yorum yapmak bana saçma geliyor.bence büyütülcek birşey yok kullan geç telefonu kimse sana kamerası aa şurda netlik kötü telefon çöp demez.ego tatmininden başka birşey değil

• quote:

Orijinalden alıntı: muhtintin

mobil veriyi kaptınca şarjım 4gün gidiyor demişsiniz,yani neredeyse telefonu hiç kullanmıyorsunuz,kullanılmayan telefon hakkın yorum yapmak bana saçma geliyor.bence büyütülcek birşey yok kullan geç telefonu kimse sana kamerası aa şurda netlik kötü telefon çöp demez.ego tatmininden başka birşey değil

tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım ama yazdığınız yorumdan sonra cevap hakkım doğduğuna kanaat getirdim.

1 GB. internet paketim var. Mobil veriyi sadece ihtiyacım olduğunda açıyorum. Zira işim gereği (Bilgi İşlem Sorm.) sürekli internetteyim. Telefonda genelde dışarda iken mobil veriyi açıyorum. Bu şekilde 4 günden aşağı hiç düşmedi. Ya yazdıklarımı tam olarak okumadınız ya da yanlış anladınız. tam tersine telefonu öyle bir kullanıyorum ki bütün arayüzünü ve programlarını değiştirdim. Telefonum garantili olmasına rağmen root'ladım. Kullanmadığım Samsung yazılımlarını kaldırdım. (Xperia Ion'da devre dışı bırakmıştım) Default olarak kullandığım programlar yüklediğim programlar. Şu anda Kitkat 4.4 arayüzü ile kullanıyorum. Hiç bir zaman hiç bir telefonu fabrika çıkışlı kullanmadım hem kendime göre özelleştirdim.
    Kamera konusuna gelirsek.. Önceki telefonum olan Xperia Ion'la kıyasladığım için sadece kamera fotoğraf çekimleri Ion'a göre kötü ve net değil dedim. Ama onun da çaresini buldum Camera FV-5 yükledim. Bu programda netlik Kontrast-Doygunluk ve netlik ayarı fabrika ayarlarının daha yukarısına çıkabiliyor. Bu yüzden kendi kamera yazılımından daha net fotoğraflar çekebiliyorum dedim. Ion kadar kaliteli resim alıyorum ama Bu programı Ion kullanırken denememiştim. Bence siz bir deneyin. Netlik ayarlarını sonuna kadar açın ve kendi kamera yazılımından daha kaliteli fotoğraf elde edebilirsiniz. Üstelik kendi yazılımınnda iso değeri iso-100 den aşağı düşmezken Bu programda iso-50 ye kadar düşürebilirsiniz. Bu da dış çekimlerde daha kaliteli parlamayan yüzeyler demektir.

Ayrıca ben kendi ego mu tatmin etmek için onca yazıyı yazmadım sadece sizleri bilgilendirmek için yazdım. Hiç bir yazımda da Xperia Ion kalitesiz bir telefondur demedim. Bence siz benim yazdıklarımı daha dikkatli okuyun.
    Saygı ve Sevgilerimle..

• Beyler telefona tekrar aşık olmak istiyorsanız orijinal ekran koruyucu yu çıkartın daha kaliteli ekran koruyucu taktırın.ben yaaptım tlfon resmen kendine geldi sanki...

• arkadaşlar benim xperia ion cihazımın kasasında bulunan kamera tuşunun ne işe yaradığını çözemedim çünkü bu tuş kamera içerisindeyken tıkladıgımda fotograf cekmiyor flas patlatıyor ancak fotograf cekmiyor neye yaradıgını çözebilmiş deyilim bilen biri yazabilirmi
  • Arkadaşlar xperia ion telefonum kendiliğinden kapandı ve çok ısındı bir daha açamadım şuan şarz da reset attıktan sonra şarz almaya başladı ama hala açılmıyor sizce ne yapmalıyım durum servislik mi flash atılabilir mi?

• xperia ion da ,wifi bağlantıda twitter profilde paylaşılan tüm fotoları şerit halinde tüm twittlerin altında görebiliyorum fakat aynı şeyi 3 g bağlantısında göremiyorum, problem nedir sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail vardarlı -- 6 Aralık 2013; 11:25:48 >
  • Kullandiginz hat twitteri ucretsiz yapmis olabilir bu yuzden resim acmk ucretli oldgmdan kapatiordur.sahsen bnm ki oyle

• Arkadaşlar telefondan netteki tv yayınlarını izlenebilen var mı? Canlı yayını açınca flash player istiyor.

• Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var. Bir çağrı başlatıp hemen sonlandırdığımda mesela birini arayıp 1-2 sn sonra kapattığımda ve sonra tekrar aramak istediğimde ekran siyahlaşıyor sadece en üst kısım kalıyor (şebeke sinyal gücü ve saatin olduğu kısım) sonra 45-60 sn sonra arama kendiliğinden başlıyor. Aynı durum birisi beni aradığında meşgule atınca ve hemen geri o kişiye arama başlattığımda da oluyor. Böyle bir sorunla karşılaşan varmı veya çözümü bilen varsa Allah razı olsun şimdiden. Ard arda arama yapamıyorum bu yüzden.

• quote:

Orijinalden alıntı: magnaflux

Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var. Bir çağrı başlatıp hemen sonlandırdığımda mesela birini arayıp 1-2 sn sonra kapattığımda ve sonra tekrar aramak istediğimde ekran siyahlaşıyor sadece en üst kısım kalıyor (şebeke sinyal gücü ve saatin olduğu kısım) sonra 45-60 sn sonra arama kendiliğinden başlıyor. Aynı durum birisi beni aradığında meşgule atınca ve hemen geri o kişiye arama başlattığımda da oluyor. Böyle bir sorunla karşılaşan varmı veya çözümü bilen varsa Allah razı olsun şimdiden. Ard arda arama yapamıyorum bu yüzden.

Telefonunuzun güncel olduğundan emin olun. Son güncel stock firmware : 4.1.2 .211 JB
    Güncel olmasına rağmen böyle bir sorun yaşıyorsanız root edip custom rom kurmanızı tavsiye edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: |ZorbeY|

quote:

Orijinalden alıntı: magnaflux

Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var. Bir çağrı başlatıp hemen sonlandırdığımda mesela birini arayıp 1-2 sn sonra kapattığımda ve sonra tekrar aramak istediğimde ekran siyahlaşıyor sadece en üst kısım kalıyor (şebeke sinyal gücü ve saatin olduğu kısım) sonra 45-60 sn sonra arama kendiliğinden başlıyor. Aynı durum birisi beni aradığında meşgule atınca ve hemen geri o kişiye arama başlattığımda da oluyor. Böyle bir sorunla karşılaşan varmı veya çözümü bilen varsa Allah razı olsun şimdiden. Ard arda arama yapamıyorum bu yüzden.

Telefonunuzun güncel olduğundan emin olun. Son güncel stock firmware : 4.1.2 .211 JB
    Güncel olmasına rağmen böyle bir sorun yaşıyorsanız root edip custom rom kurmanızı tavsiye edebilirim.

Mesajın için sağol zorbey. Şu an 4.1.2.211 JB yüklü zaten. Hatta 4.0 ICS yüklüyken bile aynı şeyi yapıyordu. Bi umut düzelir diye JB ye güncelledim ama sonuç hüsran oldu. Aynı problem devam etti. Zaten böyle bişey başına gelip çözümü bulan biri çıkmazsa cm9 yükleme işine giricem mecburiyetten.

• Xperia S,İon,Miro,Z,Z1 modellerini kullandım ve renk canlılığı asla İon gibi olamaz hiç birinde. Ve performans olarak en iyisi Z den Önce İon. S i aklınızdan silin bence.

• 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.