Şimdi Ara

Sony Xperia™L Kullanıcıları/1 GHz x2/8MP ExmorRS HDR/4.3inch TFT/4.2 JB/NFC (353. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.182
Cevap
38
Favori
201.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 351352353354355
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dahiliyi kullanmıyorum hocam bende.. Bende sorun yok çok şükür tek sorun bu, o da son zamanlarda başladı zaten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Dahiliyi kullanmıyorum hocam bende.. Bende sorun yok çok şükür tek sorun bu, o da son zamanlarda başladı zaten..

merhaba nasılsınız xl ciler :) ne yaptınızda bu sorun oluştu? bende 1.17 tr yüklü çok şükür hiç bir sorun yok. tersine gittikçe telefonumu daha çok seviyorum :)

yalnız tek bir sorun var. google play de music güncellemesi çıktı güncelledim. daha önceden çalan zil sesleri ve bazı şarkılar da şarkı çalınamıyor uyarısı verdi. niye böyle olduki? daha önceden çalıyordu. yalnız daha önceden formatlarını xl ye uyarladığım şarkı ve seslerdi büyük ihtimalle bununla ilgisi olabilirmi? yoksa güncelleyince music uygulamasındanmı oldu? formatlar kendiliğinden değişmeyeceğine göre büyük ihtimal güncellemeden kaynaklıda güncelleyince gelişeceğine bozulurmu yav ? :)

• mutluerol M kullanıcısına yanıt
    Merhaba..

Bir şey yapmadım aslında, kendiliğinden oldu diyebilirim.. Sizin yaşadığınız problem hakkında bir bilgim yok malesef. Tuhaf bir zil sesi problemi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Merhaba..

Bir şey yapmadım aslında, kendiliğinden oldu diyebilirim.. Sizin yaşadığınız problem hakkında bir bilgim yok malesef. Tuhaf bir zil sesi problemi.

bu music son sürümü indirenlerin notlarında yazıyor google play de, çok kişide bendeki gibi bazı müzikler çalmıyormuş veya silinmiş. bende çalmayanlar telefonu yeniden başlatmıştım hepsi kayboldu yada silindi.

şarjınız az gidiyorsa bir bilgi: clean masterla önce temizleyip sonra telefonu kapatıp açın. bu kapatıp açma şarj süresini resmen katlıyor.
  • Yav allah aşkına bu hafıza sorunu nasıl olacak,en dandik uygulamayı bile yükleyemiyorum.... Uygulama ve oyunları kurarken depolama bölümüne kurmak için ayarlamaya program felan yok mu,root işi felan kolay onları yaparım,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, ben 2 yıldır bu telefonu kullanıyorum, yaklaşık 1 yıl önce telefonun ses açma tuşu kırıldı ve parçası içe gömüldü,ses kısmada bi problem yok, ama bu yüzden telefona rom atamıyorum bu çok sinir bozucu bir durum, acaba bu duruma çözümü olan arkadaş varmı bişey bilen, çünkü custom rom varken, stock kullanmak hiç hoş değil :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meiyo Senshi

Merhaba arkadaşlar, ben 2 yıldır bu telefonu kullanıyorum, yaklaşık 1 yıl önce telefonun ses açma tuşu kırıldı ve parçası içe gömüldü,ses kısmada bi problem yok, ama bu yüzden telefona rom atamıyorum bu çok sinir bozucu bir durum, acaba bu duruma çözümü olan arkadaş varmı bişey bilen, çünkü custom rom varken, stock kullanmak hiç hoş değil :/

Hocam bende aynı durumdayım. Ses acma tuşu kırıldı iğne ile falan custom rom yüklemeyi denedim ama tuşa bakamadım. Çözümü varsa Allah rızası için biri yardımcı olsun.

• StryFlex Rom kurmayı düşünüyorum deneyen var mı?

http://forum.xda-developers.com/xperia-l/development/rom-stryflex2013266073-lp-official-sony-t3178049

Açıkçası hızlı, stabil, kasmayan ve sorunsuz bir rom arıyorum
  • merhaba arkadaşlarr. custom rom kurunca ne artısı olacak onu anlamıyorum. donanımı belli yazılımı belli.

ayrıca hafıza sorunu yaşayanlar da niye zorluyorsunuzki. telefonun sınırıları bu. ancak bazı uygulamalar dahili depolamaya taşınabiliyor clean master programı ile taşıyabilirsiniz veya uygulamalar dan da taşıma özelliği varsa yine ordanda taşıyabilirsiniz.

benim telefon hala maşallah ilk günkü gibi. 1.17 genel generic world stock romu yüklü. yalnız tek bir sorun var. çağrı merkezi aramalarında tuşlar zor açılıyor açılsada girdiğin rakamlar işliyor ama üstte görünmüyor. 1.17 tr yüklü idi onda da aynı sorun vardı generic world ü yükledim yine var.

almanya veya endenozya central europe yüklesem yine aynısı olurmu bilmiyorum.

bu sorun olupta aşabilen varmı ve ne şekilde aştınız?

birde 3g çekim wi- fi çekim zayıf diğer telefonlarla karşılaştırdım. yalnız yinede temel özelliklerin en iyi olduğu marka sony başka varmı bilmiyorum. zaten 4g kullanmak için telefonu değiştirmek gerekiyor. z3 veya z3 c alırım alırsam. bir asus selfei yi biraz gözüm tuttu. onlarda da genel bir ses sorunu varmış. en gerekli şeyde görüşme sesi zaten telefonda. sadece görüşmede değil hepsinde varmış. alternatif olarak htc one m9 samsung galaxy a 510 2016 fena değil ama hiç biri sony i geçemiyor. birde yine sony m5 var. z ler kadar olmasada bir alt seviyede onlara alternatif olabilir düşünenler için.

• Çok sıkıldım artık telefonla uğraşmaktan pek zamanımı alıyor bir ay içinde ya i6s ya da z5'e geçme planlarım var muhtemel olarak ios'a döneceğim ama z5'de gönlümü çeliyor şu bir aylık süre zarfında bu thumbnails'e çözüm var mıdır bari bir ay düzgün kullanalım aleti vallahi kafam ağrıdı artık 3.5 GB oluyor dosya telefonda 3000 tane filan resim var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlpDEV

Çok sıkıldım artık telefonla uğraşmaktan pek zamanımı alıyor bir ay içinde ya i6s ya da z5'e geçme planlarım var muhtemel olarak ios'a döneceğim ama z5'de gönlümü çeliyor şu bir aylık süre zarfında bu thumbnails'e çözüm var mıdır bari bir ay düzgün kullanalım aleti vallahi kafam ağrıdı artık 3.5 GB oluyor dosya telefonda 3000 tane filan resim var...

önizleme önbellek konusunu tam bilmiyorumda, yalnız çaresi yok diye kafamda yer etmiş. resimleri başka yere aktarırsan o alan işgalinden kurtulmuş olursun. yani telefondan başka yere. hafıza kartına taşısan yine onu da görüp oluşuyor diye biliyorum.
  • Hocam başka bir yere aktaramıyorum maalesef SD'de yatıyor resimlerim çoğu benim için önemli ve sürekli erişmem gerekiyor yani başka bir diske veya cloud'a atma şansım yok...
    Z5'de bana gitmeyecek eğer bu tüm sony'ler de varsa.
    IOS'a geçmek şart oldu iyimi...

• quote:

Orijinalden alıntı: AlpDEV

Hocam başka bir yere aktaramıyorum maalesef SD'de yatıyor resimlerim çoğu benim için önemli ve sürekli erişmem gerekiyor yani başka bir diske veya cloud'a atma şansım yok...
    Z5'de bana gitmeyecek eğer bu tüm sony'ler de varsa.
    IOS'a geçmek şart oldu iyimi...

niye ios önizleme oluşturmuyormu?

sony nin otg girişi olan modelleri için ki z modellerinde var bir tarafı otg bir tarafı usb olan flash bellekler var onlardan faydalanabilirsin. otg girişinden flashbelleği telefona takıp istediğin resimlerle işlerini görüp işin bitincede önizleme klasörünü silersin. oluyordur sanırım böyle..
  • IOS'ta hiç böyle bir sıkıntı yaşamadım hocam.
    Galaxy serisi telefon kullanan çok arkadaşım var onlarda da bu önizlemeler epey az yer kaplıyor genelde...
    Fakat ben galaxylere ısınamadım hiç.
    S6'dan döndüm kontratlı alıp satan bir arkadaşım satacaktı uygun fiyata kafama baya soktular ama sonunda caydım almadım.
    Pişman olmak istemiyorum sorunu olmazsa 2-3 sene kullanırım i6s'de ki batarya beni ürkütüyor.
    Eskiden telefonun canını alana kadar yazılımsal değişiklikler yaparken şimdi ; arasam, whatsapp'a girsem, mail ve fotoğraflarıma erişsem, internete girseme bakıyorum.
    Z5'de bu sıkıntıyı yaşamamamın garantisi olsa direk düşünmem alırım açıkçası.

• bende 1.17 tr yüklü idi telefonda çağrı merkezi tuşları takılma yapıyor diye generic world yükledim onda da takılma oldu. yalnız gerçekten her lokasyona has sürümün kendine göre üstünlükleri var. mesela world olanda telefon tuş sesleri net biçimde duyuluyor diğerlerinde belli belirsiz gerçi önemsiz bana göre. şu an almanya yükldedim. tr de iken ram kullanımı temizlikten sonra %22 lere kadar düşüyor ve pil az gidiyor diyorduk. şimdi daha az şey yüklü ne yapsam ram %33 den aşağı düşmüyor ve pil hızlı bitmeye başladı. azla yetinmeyen çoğu hiç bulamazmış hesabı gibi oldu.üstelik bir sürü gereksiz sistem uygulamalarınıda durdurmuşken. telefonun belli ömrümü var bilemiyorum. yan sanayi pil takılı idi az gidiyor diye orjinalini taktım o daha az gidiyor sanki :) hele birde pili değişmeyen modellerde ne olur bilmem. ama bende 13 yıllık ilk akıllı telefonlara geçiş telefonu olan philhps pisiro 625 var 13 yıldır tık demedi ve acaip kullanışlı üretilmiş. ve pili de aynı olmasına rağmen hala iyi gidiyor :) annem kullanıyor. :) aslında benimde aha budur diyebileceğim pahalı veya ucuz bir telefon yok o kadar araştırmama rağmen. htc m9 xperia z3, z3c ve galaxy a510 2016 favorilerim. kullanış olarak belki içlerinde en iyi galaxy a 510 2016 ama kalite olarakda en düşük o. çıkçıkabilirsen işin içinden :)

• telefonda mobilveri hiçbir şekilde açılmıyor,rom değiştirdim,hattı çıkardım,ayarları kurcaladım,mesaj yolladım,telefon 3gyi desteklemiyor diye mesaj geldi geri....

Yok mu çözümü bunun,mobil veriyi açıyorum,çıkması gereken simgeler gelmiyor,internete felan girmiyor...Sadece wifiden bağlanıyor internete..

Bu telefonu en sonunda duvara çalacağım heralde...

Ucuz androd asla alınmaz bunu anladım özellikle iyi markaların ucuz androidleri berbat oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 16 Şubat 2016; 0:39:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

telefonda mobilveri hiçbir şekilde açılmıyor,rom değiştirdim,hattı çıkardım,ayarları kurcaladım,mesaj yolladım,telefon 3gyi desteklemiyor diye mesaj geldi geri....

Yok mu çözümü bunun,mobil veriyi açıyorum,çıkması gereken simgeler gelmiyor,internete felan girmiyor...Sadece wifiden bağlanıyor internete..

Bu telefonu en sonunda duvara çalacağım heralde...

Ucuz androd asla alınmaz bunu anladım özellikle iyi markaların ucuz androidleri berbat oluyor...

sony aslında temelde çoğu telefondan üstün olsada bazan böyle saçma şeyler olabiliyor. aslında pc v.s her şeyde öyle. hepsi iyi bir arada istersen ki onuda bulabilirmisin o da pek kolay bir şey değilde, parayı kıyacaksın başka yolu yok. veya kendinde söylediğin gibi sana ne lazımsa ona göre özelliklerine bakarak alacaksın.

örnek: gm discovery i küçümsüyoruz. ses v.s de sony den üstün olmasada wi-fi ve kullanım kolaylıkları ile fark atıyor. benim telefonun (yani L) bulamadığı wi fi ağını anında bulup fişek gibi açıyor web sayfalarını. aslında veri bağlantı ve hızında da dediğin gibi sorun var bence. sendeki sorun bende yok ama çok yavaş açılıyor sayfalar. yok sağa çevir yok sola çevir fıtık ediyor insanı.

yalnız dediğin gibi alırken özelliklere bakıp öyle alacaksın. mesela bizim xl nin wi fi si b g n bahsettiğim gm nin inceledim a b g n .

zaten xl eski kaldı artık. 4 g ye uygun ve uzun süre idare edecek isteklerimize göre bir telefon almanın zamanı geldi.

• bu önizleme sorunu için sd kartyn ba?lantysyny kes i?e yaramyyormu?

internet verisini açma konusuna gelince, bende hiç açmama sorunu yok sizdeki gibi. 1.17 almanya yüklü ve bence en iyi sürüm. hiç bir bug yok. di?er lokasyon sürümlerindeki görü?me sensörü açyk kalma v.s hiç biri yok. fakat demin beri 5 tane ?ey güncelledim google playden yükleyinceye kadar %50 ?arj gitti. bir çekim sorunu oldu?u kesin. o kadar hassaski hani ?u uydu alycy ayaryndan daha fytyk edici bir ?ey nerdeyse. hiç ummady?yn yerde 500kb/sn ile indirirken en iyi yer dedi?in yerde 30kb/sn ye kadar dü?ebiliyor. telefonu çarpraz tut iyi çekiyor :D saçma sapan fytyk edici i?ler i?te.

yalnyz ?u anda piyasa devamly de?i?iyor. 1 hafta gidecek pilli telefonlar çykacakmy? yakynda.yakyn derken bu 1 yyl olurmu bilemem :)

?u anda ise üç tane favorim var z3 z3 compact ve htc one m9. bazan çok iyi f/p telefonlar buluyorum illaki bir kusur çykyyor. mesela asus zenfone selfei asus laser 2 gibi. görü?me ve di?er sessler sorunluymu?. teknosadaki elemana sordum. cevap hazyr. artyk telefonlar konu?mak için kullanylmyyor. hadi ordan len çakal :) htc one m9 da da kamera üstündeki safir kaplamada çatlama sorunmu?. madem koruyucu olsun diye safir yaptynyz niye çatlatyyorsunuz? :) z3c da ekran sycaktan falan atyyormu?. bir z3 kaldy geriye.

gerçi her telefonda oluyor böyle ?eylerde ne kadar yaygyn tabi bilemiyoruz. ama 1500 tl ve üstü verip telefon alyp böyle saçma ?eylerle u?racaksak i?imiz i?. ben istiyorum alayym temel özellikler sa??am olsun 10 yyl kullanayym telefonu. ?u bizim L de bu wi fi ve internet veri çekim sorunu olmasa 4 g ye uygun olsa inanyn de?i?tirmezdim. gerçektende iki kere çok kötü dü?mesine ra?men hiç bir ?ey olmady desem yeri var. ve hiç bir sorunda olmady bunlardan ba?ka çok ?ükür.

teknoloji o kadar hyzla ilerliyorki z3 alyryz her?eyi ile idare eder beni bu seferde bu uzun süre ?arjy gidecek olan telefonlar çykar. kafamyz ona takylyr. neyse çyksynda öyle dü?ünelim bakalym. lenovo nun çok giden modelleri var demeyin inceledim di?er ?eyleri ho?uma gitmedi. huawei mate 7 miydi o da 5.5 inç bana göre tablet ta?ymak gibi bir ?ey. 5.2 üstü almam.

• beyler sizde de depolama sorunu haliyle de kasma sorunu var mı?

ben geçenlerde telefonu sıfırladım fabrika ayarlarına 2-3 sosyal medya uygulaması var sadece 20-30 tane de resim , 4-5 video var.

cihaz belleğinin %90'ı dolu sayılır.. bu sizde de mi böyle yoksa benim telefonda mı anormallik var ne yapabilirim? niye bu kadar doluyor hafıza?
  • quote:

Orijinalden alıntı: James Rodriguez

beyler sizde de depolama sorunu haliyle de kasma sorunu var mı?

ben geçenlerde telefonu sıfırladım fabrika ayarlarına 2-3 sosyal medya uygulaması var sadece 20-30 tane de resim , 4-5 video var.

cihaz belleğinin %90'ı dolu sayılır.. bu sizde de mi böyle yoksa benim telefonda mı anormallik var ne yapabilirim? niye bu kadar doluyor hafıza?

up++
  • 
Sayfa: önceki 351352353354355
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.