Şimdi Ara

Sony Xperia S - Android Jelly Bean sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
8.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gün itibariyle ben de full HD video da takılmalar yaşıyorum.
    Üstelik ben FPS konusunda çok takıntılı birisiyim. Bu sorun çözülmezse zaten hiçbir zaman olgunlaşmamış hatta doğmuş olması bile şaibeli akıllı telefon dünyasına bir süre ara verebilirim.

Akıllı telefonlar insanlarla birlikte hareket edebildiğinde asıl o zaman bir teknoloji devrimi olmuş olabilir.

EK: telefon aramalarında da üstüste binmeler oluyor. Basıyorsun aramıyor, bir daha basıyorsun aramıyor derken altıncıda ilk arama başlıyor ancak bu defada sonraki aramaların "arama başlatılamadı" hatalarını onaylamakla uğraşıyorsun. Derken arkada adam "alo aloo" diye çırpınıyor.
  • evet arkadasın dedıgı cok dogru ses arttırma yapamıyoruz bı sure sonra vıdeo cekımındede sorunlar var @
  • Benzer hatalar bende de mevcut arkadaşlar.Sesi arttırmada arama konusunda full hd kamera konusunda.Hatta benim ön kamera kalitesinin düştüğüne dair şüphelerim dahi var.Xperia s kullanıcısıyım güncellemeye çok sevinmiştim ama hatalarla dolu olması canımı sıktı.Umarım yeni bir güncelleme ile tüm bu sorunları hallederler.
  • Arkadaşlar; video sorunum devam ederken bir de batarya problemim tekrar hortladı.
    Telefonumu geçen sene aldıktan bir ay sonra meydana gelen tam şarj etmeme ve hemen şarjın tükenmesi sorunu Android dondurmalı sandviç miydi neydi onu yükler yüklemez düzelmişti. Ancak şimdi bu yeni JB sürümüyle tüm uygulamaların son versiyonlarını yükledikten sonra yeniden hortladı. Zaten mevcut olan kamera sorunu devam ediyor. Ayrıca ekran geçişlerim yeniden yavaşladı. Telefon yok mu beni kurtaran diye bağırıyor.

Bir düzeltme versiyonunu mutlaka çıkacaktır fakat sony bu konuda çok çok çok hantal. Fazla umudum yok yani.
    Test uygulamalarıyla felan uğraşıyorum belki düzelir diye. Bir kaç gün deneyeceğim olmadı yabancı forumlardan da yardım isteyip çözemezsem eski versiyona geri döneceğim düzeltme yayınlanana kadar. :(
  • En iyisi JB yi yüklemiyim. Bekliyim biraz. PC Companian bas bas bağırıyor beni güncelle diye ben de direniyorum. Direneceğim. Olacak gibi değil.

Benim de tek sorunum NFC de GPS i açamıyorum. Araç için tanımlayacağım NFC yi tanımlarken bir video var ordan yararlanıyorum ama ordaki menünün aynısına girmemem rağmen ben de GPS yok. Saçma.
  • Arkadaşlar gelişmeleri yazıyorum. Telefonu PC companiondan onardım ve yanlışlıkla tüm bilgilerimi sildim. Peki buna değdi mi? Hayır. Çünkü onardıktan yani tüm sistemi yeniden silip yükledikten sonra pil sorunum devam etti. Ancak o gün içerisinde %100 şarj etmeyi başardı telefon. Bir-iki gün iyiydik. Sonra şarjının hızla bittiğini fark ettim. ve bunu internet açıkken yaptığını anladım. İnternetten bir işlem yapmak gerekmiyor açık olması yeterli wifi'nin.
    Şu anda o kadar hızlı bitiyorki wifi açıkken USB'den yaptığı şarj bile başa baş götüremiyor telefonu. İşin kötü tarafı bu problemler yazılım kaynaklı ve tamire göndermenin çağre olacağını sanmıyorum.
    Ayrıca ses açma düğmesinin çalışmaması sorunu sistem yenilemesinden sonra devam etti. Ancak bir süre sonra o da düzelir gibi oldu. Tabii şunu söylemek istiyorum. Şu anda telefonda hiçbir şey stabil değil. Her an herşey olabiliyor. Acayip sapıtmış durumda. Bazı uygulamalardan çıkarken android desktop çöktü diyor. Masaüstü ekrarn kaydırmalarında sistemi yeniden kurduğum andan itibaren inanılmaz takılmalar var. Bir kez bile akıcı geçmiyor.

Benim gözümde xperia S ölmüştür arkadaşlar. Hatta Android te öyle. Doğmamış teknoloji bir kez daha kakalandı millete. İhtiyacım olmasa akıllı telefonumu bugün satardım. Alırsam da bundan sonra IOS alırım.

• Aynı şekilde ben de onar dedim ve telefon formata geçti, Android JB'yi baştan yükledi, yedekleme yaptığım için veri kaybı yaşamadım.
    Ancak kamera FullHD çekim yaparken hala kasıyor... En çok da bu canımı sıkıyor. Aslında FullHD çekim yapacak da değilim, çünkü çok fazla yer kaplıyor ama neden düzgün çalışmasın ki?
    Formattan sonra toplu mesaj gönderimi yapmadım ama onun da düzeldiğini sanmıyorum.
    Ayrıca herhangi bir program güncelleme alırken telefon kasıyor, birden fazla program güncelleme alıyorsa işlemler bitene kadar telefonu kullanmak imkansız.
    Fakat şarj konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum...
  • Merhaba. HDMI uyarısı sorunu yaşıyor musun ION'da? Bende de ion var fakat sürekli HDMI bu ekranda kullanılamaz uyarısı veriyor telefon. HDMI takılı falan da değil. sürekli uyarı veriyor.
  • arkadaşlar ben telefonu güncelleyeli 1 ay oldu gprs mobil veri çalışmıyor . ics de böyle değildi . wcdma da çalışıyor ama 2g de çalışmıyor sizinde böyle mi Vallahi bırakıp i phone a geçicem yardımlarınızı bekliyorum
  • aynı ses ve video sorunu bende de mevcut ne yapcaz çok can sıkıyor
  • toplu sms gönderme sorununu çözen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: paveHawk

toplu sms gönderme sorununu çözen var mı?

mesaj gönderme olayında sıkıntı var çözümü varmı bulamadım bende. son güncellemeyi yaptık (4.1.2) kamera programında netlemede sonsuzluk vardı o yok 3B çekim yok ses açma tuşu çalışmıyor mesaj göndermede sorun var. varda var
  • Bende telefonun sorunlarını araştırırken buldum bu konuyu.
    Benim genel sorunum telefonun pili su gibi içmesi, normalde aşırı kasması ve HDMI girişi olduğu halde HD video oynatamaması.

Kasmasına da örnek olarak, birini arıyacaksınız, arama butonuna basıyorsunuz 20-30 saniye bekledikten sonra isimler geliyor, isme tıklıyorsunuz 15-20 saniye sonra arama ekranı geliyor. Normal bir telefonda bu tepkiler milisaniye oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstftsn

Arkadaşlar Xperia S kullananlar cevap yazabilir mi?

Android İce Cream Sandwich yüklü iken hiçbir sorunum yoktu, sonuçta çift çekirdek ve 1GB ram var. Sadede gelmek gerekirse Jelly Bean yükledikten sonra 2 sorunla karşılaştım:

Birincisi: FullHD video çekimi yaparken telefon kasıyor, yani akıcı bir çekim yapmıyor. İlk farkettiğimde belki düzgün kaydediyordur hani sorun sadece ekrandadır diye düşünmüştüm ama kayıtları izleyince ekranda ne gördüysem o şekilde kaydedildiğini gördüm. Yani hafif aksayan bir video. Tahminimce sorun yazılımla ilgili çünkü daha önce böyle bir sorun yoktu ve telefondaki bütün uygulamaları kapatıp da tekrar denedim ama sonuç yine aynı.

İkincisi: Toplu mesaj gönderimi ile ilgili. Masa tenisi turnuvası düzenlemiştik ve katılımcılara mesaj atmam gerekiyordu. Önceki sürüm yüklü iken grupta bulunan 50 kişiye aynı anda 2 ve ya 3 mesaj uzunluğundaki mesajı hiç sıkıntı olmadan gönderiyordum, yani telefon gönderiyordu. Fakat yeni sürüme geçtiğimden beri toplu mesaj atarken telefon benden herkes için tek tek izin istiyor. Bu bir sıkıntı fakat daha önemlisi izinleri sadece bir kaç mesaj için istiyor, yani muhtemelen yetiştiremiyor izin isteme olayını ve bütün kişilerde mesaj gönderilemedi yazıyor. Sonrasında işkence başlıyor tabi. Tek tek herkese mesaj gönderme işkencesi... Ve bu olayı bazen yapıyor, bazen de izin istemeden rahat bir şekilde gönderiyor. Bir ayar aradım ama bulamadım, mesaj izin ayarları varsa da yardımcı olursanız sevinirim...

İşte sizden ricam, Xperia S kullanan ve güncelleme yapmış olan arkadaşlar varsa aynı sorunları yaşayıp yaşamadıkları hakkında mesaj atabilirler mi? Tabi bu sorunların çözümü hakkında olursa daha iyi olur...

bende xperia s kullanıyorum ama hoparlör ile ilgili bi sourun yazşıyorum yazılımsal diyorlar nasıl düzelteceğğm yardımcı olur musunuz

• Yazılımsal bir sorunsa format atınca düzelir büyük ihtimalle. Sony PC Companion programı büyük ihtimalle vardır. Yoksa önce onu kur.

Telefonu bilgisayara bağladıktan sonra program telefonu görecektir. Öncelikle yapman gereken en önemli şey, telefonunda ne var ne yoksa YEDEKLE!

Yedekleme yapmazsan bütün bilgilerini kaybedersin.

Ardından telefonu ONAR deyince program telefonuna format atacaktır. Yarım saat kadar sürüyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Son olarak da yedeklediğin bilgileri telefona geri yüklersin.

Ama dediğim gibi sorunun yazılımsal olduğuna eminsen format atmak sorununu çözecektir...
  • gen discovery kasmadan çalışıp, oyunları güzelce oynatırken xperia s bunları yapamıyor.. Bunalttı resmen.
  • ayfirat kullanıcısına yanıt
    ayarlar menüsünden uygulamalarda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmanı tavsiye ederim, çünkü onlar çok fazla RAM kullanabiliyor. Kullanılabilir boş RAM miktarı 50 MB'a kadar falan düşerse zaten telefon kasmaya başlıyor.

Yani önce çalışan uygulamaları kapatıp boş RAM miktarını arttırırsan muhtemelen sorun çözülecektir.
  • mstftsn M kullanıcısına yanıt
    inan her oyuna girmeden kapatıyorum ve her işim bittiğinde açık uygulamaları tamamiyle kapatıyorum. (Otomatik olarak açılan uygulamalar hariç. Facebook Whatsapp gibi) Yine de oyuna girince kasmalar oluyor. Mesela PES 2012 hiç açmadı. GTA San Andreas'ı açtı ama arada donmalar oluyor. Kalabalık yerlerde iken iyice kasıyor. JB'den önce durum daha beterdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayfirat

inan her oyuna girmeden kapatıyorum ve her işim bittiğinde açık uygulamaları tamamiyle kapatıyorum. (Otomatik olarak açılan uygulamalar hariç. Facebook Whatsapp gibi) Yine de oyuna girince kasmalar oluyor. Mesela PES 2012 hiç açmadı. GTA San Andreas'ı açtı ama arada donmalar oluyor. Kalabalık yerlerde iken iyice kasıyor. JB'den önce durum daha beterdi.

Hocam telefonunuzda bir sorun var galiba ben çok şükür öyle bir sıkıntı ile karşılaşmadım her oyun gayet akıcı.
  • Arkadaslar help plss xperia.t telefonuma 400-600 mb civarı.guncelleme geldi opel insigna gibi calısırken simdi dogan sahin gibi calısıyo eski sırume nasıl gecebilirim Android. 4.3 oldu suan ama cok feci kasıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.