Şimdi Ara

Sony Xperia™ XA1 Ultra (Sony Mobile) - ANAKONU (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
719
Cevap
17
Favori
64.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şebeke problemi ve kamera sorunu bendede başladı, sony gerçekten rezil etti kendini yazıklar olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bugün mediamarkt'dan 1699 tl fiyatla siyah bir xperia xa1 ultra almış bulunuyorum. Bana kılıf ve ekran koruyucu önerebilir misiniz?
  • BVBLİFE kullanıcısına yanıt
    Güncellemeden 1 gün önce, uygulamaları da sd karta taşımıştım. Ondan sebepli mi oldu bilmiyorum.

Tamamen sıfırladım telefonu tekrar kurdum. Sorun yok şu an...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanman kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Ben aşağıdaki i kullanıyorum komple koruma olarak. Ön cam koruması hiç kullanmadım...

• beyler en uygun fiyat nerede şuan ?
  • Arkadaşlar WhatsApp bildirim gelmiyor. Yukarıdan çekip bakmak lazım ya da uygulamaya girmek lazım. Var mıdır bunun bir çözümü?

• Kullanman kullanıcısına yanıt
    Telefonu aldığımdan beri böyle :) Notifyer diye bir uygulama var. Onu kurup bildirimleri görmeye başlayabilirsiniz.

• Arkadaşlar 0 almayı düşünen varsa 2 gün içinde bana ulaşsın.
  • Evde ve wifi ağına bağlı iken, sebebini bilmediğim bir şekilde, bir sebeple wifi ağından kopuyor, bağlı görünüyor ama İnternete girmiyor, kimlik doğrulama hatası diyor...

Telefonu kapatıp açmadan da tekrardan bağlanmıyor.

Gerçi daha zahmetsiz geçici bir yol da buldum. Uçak modu açık ve akabinde kapalı yapıyorum tekrar düzeliyor.

Modem 2.4 bandı içşn otomatik kanal belirliyordu, sabit yaptım çözülmedi.

Cep telefonundan wifi gelişmiş ayarlarından sabit ip verdim çözülmedi.. Sorun ne anlamadım.

Evdeki diğer telefonlarda böyle birşey yok...

• Bu telefonun orta seviyede bir telefon için çok iyi kamera özellikleri var. Ben telefondan oyun oynamıyorum. Twitter, Facebook, İnstagram ve WhatsApp hesaplarıma ara sıra bakarım ve bazen de Youtube'dan video izlerim. Bataryası için kimi yorumcu iyi demiş kimisi kötü. Ön ve arka kameraları ve günlük kullanım için bu telefonu almayı düşünüyordum; ancak XA Ultra ve bu telefon hakkında okuduğum tüm yorumlar, beni telefonu almak hususunda tereddüte düşürdü. Bazıları telefonun şebeke problemleri olduğunu, bazıları ekran kenarlarında çizgiler belirdiğini, kimisi ekranda sararma olduğunu, ışığın ekranın bazı yerlerinden sızdığını, bataryanın şiştiğini ve şu an hatırlayamadığım birkaç sorunu daha yazmışlar.

Mevcut telefonum Samsung J7 (2015). Ekranında titremeler ve açılıp kapatılırken parlamalar oluyor uzun zamandır. Garantisi bitmeden vermek istiyorum ama önce bir telefon alacağım. Nihayetinde insanın elindeki parayı olduğu gibi verdikten ya da 12/24 ay taahhüt ile telefonu aldıktan ve kısa bir kullanımdan sonra telefonu garantiye yollaması da hoş bir şey değil.

Başka markaların ürünlerine de baktım ama istediğim modeller çok pahalı. İsteyen tabii ki alabilir ama telefon alımlarında pahalı telefonların alınmasını pek akıl kârı bulmuyorum. Zira hangi modeli alırsanız alın 1 yıl sonra telefon eskimiş oluyor anladığım kadarıyla. O yüzden bu üründe karar kılmıştım aslında ama maalesef okuduklarımdan dolayı kararsızım. Hatta sipariş verdikten sonra iptal ettim.

Diğer yandan bu telefonun bir üst modeli olan Xa2 Ultra da tanıtılmak üzereymiş. Xa1 Ultra Mayıs ayında çıkmış. Hem çok zaman var hem de bir telefona -ki yeni çıkmış telefonlar sanırım çok daha pahalı oluyor- o kadar para vermek istemiyorum.

Bütün bunlardan dolayı telefonu uzun bir müddet kullanmış olanlara danışmak istedim. Acaba bu telefonu tavsiye eder misiniz? Alâkanız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah.75 -- 8 Ocak 2018; 16:30:36 >

• emrah.75 E kullanıcısına yanıt
    Kamerası ile type c girişi ile, ekran boyutu ile piyasada bundan daha iyisini bulmak zor Tr garantili olarak. Fiyatı da sunduğu özelliklere göre gayet iyi. Kullancıılardan ( ki sayfalarca yorum var) şu ana kadar önemli bir şikayet okumadım.

Ben de sizinle aynı durumdayım. Telefonumu servise vermem gerek ve işimi görecek, çok pahalı olmayan bir cihaz bulamadım. Bin lira altılar direk eleniyor zaten. 2.000 liradan aşağı da eli yüzü düzgün bir model yok maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

Kamerası ile type c girişi ile, ekran boyutu ile piyasada bundan daha iyisini bulmak zor Tr garantili olarak. Fiyatı da sunduğu özelliklere göre gayet iyi. Kullancıılardan ( ki sayfalarca yorum var) şu ana kadar önemli bir şikayet okumadım.

Ben de sizinle aynı durumdayım. Telefonumu servise vermem gerek ve işimi görecek, çok pahalı olmayan bir cihaz bulamadım. Bin lira altılar direk eleniyor zaten. 2.000 liradan aşağı da eli yüzü düzgün bir model yok maalesef.

Başka bir internet sitesinde şöyle bir bilgi var: "Xperia XA2, XA2 Ultra ve L2, Ocak sonunda satışa sunulacak. Sony, telefonların fiyatlarını henüz açıklamadı ancak önceki modellerine bakarsak, fiyatlarının çok yüksek olmayacağını söyleyebiliriz." Eğer böyle ise az daha bekleyip XA2 Ultra almamız daha iyi olur sanırım. Zira yeni modelin bataryası 3580 mah,işlemcisi ise Qualcomm Snapdragon 630 imiş. Donanımdan pek anlamam ama sanırım XA1 Ultra'daki işlemciden bu işlemci daha iyi. Çünkü eleştiriler vardı. Yeni modelin tasarımı ve kamera özellikleri de anladığım kadarıyla aynı. Ayrıca Android 8.0 ile geliyormuş. Çerçeve alt taraftan az daha daraltılmış. Parmak izi okuyucusu da var. Bir de diğer renklerin haricinde mavi rengi de olacakmış. Ben mavi renk olanından bir tane alabilirim.

Çok bir fiyat farkı olur mu bilmiyorum ama sanırım ben bekleyeceğim biraz daha. Zira söylenen süre 20 gün kadar. Ülkemize ne zaman gelir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah.75 -- 8 Ocak 2018; 17:47:9 >

• Bu telefon için bir süredir pusuda bekliyorum yani fiyatının düşmesini bekliyorum ve birkaç sorum var

1) Xa2 Xa2Ultra ve L2 çıkacakmış duyduğuma göre, bu telefonun fiyatı buna bağlı olarak düşer mi?

2) Düşerse ne kadar düşer?

3) Bu telefonun herhangibir kronik arızası var mı?

4) Telefonu kullananlar genel olarak memnun mu?(Pil,kamera,ses,stabilite vb.)

O ilk satisa cikan ulkelerden oldugumuzu sanmiyorum. Zira sony Tr cok ilgisiz bir dagitici. Gecen sene xa ultra en dusuk 1200leri gordu. Xa1 ultra ise 1800den cikti hatta vatan 2.000den satti ilkin. Gelen yeni zamlar ve vergilerle bu yeni cikacak ultra 2.000den asagi cikmaz. O ciktiginda bu cihaz belki 100 kira daha asagi iner en son 1350leri gorur ve satistan cekilir diye dusunuyorum

• Bir kaç ay kullandım yazılanlar gibi bir şikayete rastlamadım. Bir ara wifi kopması sandım fakat internet saglayacisi ile ilgili bir sorun idi. Batarya bence gayet yeterli. Büyük ekran sevenler için tavsiye ederim. Kamera da güzel bu arada

Belki yardımı olur.

• Bende aldım. Harbi sony iyi bir iş cıkarmış.

• Kullanım batarya bilgilerini gün sonunda atarım.

• Xa1 Ultra batarya değerleri......

• Son yuzde 5 degerler....

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.