Şimdi Ara

Sony Xperia XA2, XA2 Ultra ve L2 tanıtıldı! İşte özellikleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Whippoorwill

Sony'nin tasarım anlaşında hiçbir zaman ön kısımda parmak izi okuyucu olduğunu hatırlamıyorum. Bence de yan kısımda çok kullanışlıydı ama bundan sonra böyle gider artık.

Arkaya koymak yerine ön Tarafa koymalıydı diyorum bende, Bu ekran kasa oranı ile gelecekse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0MG90

quote:

Orijinalden alıntı: buraoca2

Sony Çift Kamera Konseptini biraz ters anlamış. Önceliğin Çift Arka Kameraya verilmesi gerekiyordu. Arkayı Çift Kamera yaptıktan sonra, Ön tarafa da Çift Kamera koy...

Ayrıca Klasik Sony Anlayışının dışına çıkmış bu cihazlar. Parmak izi Okuyucusu yanda olması gerekirken Arkaya alınmış. Bu ekran-kasa oranı ile yine tutunamaz bu telefonlar...

Gittikçe Kötüye gidiyor Sony...

XAx Ultra serisi ön kamera odaklı bir telefon. Selfie severler için. Neden arkaya koysun?

Çift Kamera konseptini hem önde hemde arkada sunmalıydı diyorum bende

Google Pixel 2; Tek Ön Kamera ile Portre modunu da sunabiliyor, Ön Kamera odaklı olmamasına rağmen

• Sony neyin kafasını yaşayarak bunlara süper orta sınıf diyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xa2 çok güzel telefon olmuş. Sd işlemci kullanmış parmak izi okuyucu koymuş pil büyümüş. Yeni A8e direkt rakip bence

Şu çerçeve olayı sony'e yapıştı ne yapsa atamayacak üzerinden anlaşılan. Telefonun ekran kasa oranı 75%. Xz1 ile aynı boyutta ekrana rağmen xz1den 6 mm daha kısa (yani alt üst çerçeveler 3'er mm daha ince), 3 mm daha dar (yani yan çerçeveler 1,5'er mm daha ince). En önemlisi de sony 75% orana samsung gibi uzatılmış ekran aldatmacası ile ulaşmamış. Ekran formatı yine 16:9

Sony stabilitesi ve 3300 mah batarya ve mavi renk seçeneği ile bu telefonu gerçekten kullanması keyifli olur bence. Ki Sony fiyatları hem düşük olur hem de çabuk ucuzlar. Türkiyeye geldikten 1 ay sonra 1700 liraya alınabilir diye tahmin ediyorum.

• Şehmistan kullanıcısına yanıt
    Güzel bence özellikleri

• quote:

quote:

quote:

Sony Çift Kamera Konseptini biraz ters anlamış. Önceliğin Çift Arka Kameraya verilmesi gerekiyordu. Arkayı Çift Kamera yaptıktan sonra, Ön tarafa da Çift Kamera koy...

Ayrıca Klasik Sony Anlayışının dışına çıkmış bu cihazlar. Parmak izi Okuyucusu yanda olması gerekirken Arkaya alınmış. Bu ekran-kasa oranı ile yine tutunamaz bu telefonlar...

XAx Ultra serisi ön kamera odaklı bir telefon. Selfie severler için. Neden arkaya koysun?

Google Pixel 2; Tek Ön Kamera ile Portre modunu da sunabiliyor, Ön Kamera odaklı olmamasına rağmen

Merak etmeyin bu telefonda çift kamera bokeh efekti için kullanılmıyor, beklemeyin güncelleme ile de gelmez. Çünkü kameralar birbirinden uzak ve selfie kamerası olduğu için fotoğrafını çekeceği nesne kendisine yakın. Dolayısıyla açı farkı oluşturuyor bu durum. Bokeh için kullanılması imkansız

• quote:

Orijinalden alıntı: mail_er

quote:

quote:

quote:

Merak etmeyin bu telefonda çift kamera bokeh efekti için kullanılmıyor, beklemeyin güncelleme ile de gelmez. Çünkü kameralar birbirinden uzak ve selfie kamerası olduğu için fotoğrafını çekeceği nesne kendisine yakın. Dolayısıyla açı farkı oluşturuyor bu durum. Bokeh için kullanılması imkansız

Peki hocam bilgilendirdiğiniz için teşekkürler

• siyah olanı aşırı ilgi çekici olmuş.
    bendeki xperia xa ya göre + lar
    -sd630 p10 güzel ve güçlü işlemci ama çok güç harcıyor.
    -5.2 inç ekran bendeki 5 inç kasayı büyütmeden ekranı büyütmeleri güzel olmuş.ekran kasa oranı 71 den 75 e çıkmış.iphone 7 yüzde 65 xa serisinin yan çerçeveleri yaktur kasaya 0 gelir.
    -bataryası 3300 bendeki 2300 630 ile beraber bırak 2 günü 3 günü bulur heralde oyunlarda da bi 6 saatı vardır umarım.
    -23 megapixel kamera xa1 kamerası xa dan çok daha iyi deniliyordu bu ondan da iyi dir amiral gemisi kalitesinde olacağını düşünüyorum.
    -4 gb ram bendekinde 2 gb
    -32 gb alt rom bende 16 gb ve kesinlikle yetmiyor.
    -1080p bendeki 720p

tüm bu özelliklerine bakarak 1500 altına düşünce almayı planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 8 Ocak 2018; 18:59:0 >
  • Yıl 2k18 ve Sony Hale’n inatçı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mail_er

quote:

quote:

quote:

Peki hocam bilgilendirdiğiniz için teşekkürler

Rica ederim

• ben hayatımda bu kadar inatçı bir marka görmedim eskiden seviyordum sonyi şimdi nefret ediyorum.

• Sadece tasarım bazında yorum yapacsğım, xa1ultra xa2ultraya göre daha iyidi tasarım olarak, xa2ultraya parmak izi gelmesi iyi olmuş ama arka tarfta olmasaymış keşke, madem yan tarafa konamıyor o zaman ön tarafa koysalardı daha iyidi. Çift kamera da görünüm açısından kötü olmuş, ayrıca işlev olarak ta çok bir işe yaradığını düşünmüyorum, arka kameranın ortaya alınması da çok kötü olmuş. Kısacası önceki model tasarım olarak daha iyidi. Bir de mavi ve gümüş renk seçeneklerinin gelmesi iyi olmuş. Xa2 için yorum yapmayacağım

• Telefon tanıtılmış epey de sayfası açılmış özelliklere baktım güzel orta seviye telefon almak isteyen için iyi bir seçim.

Ekran kasa oranı nihayet iyi olmuş %75 oran var Ultrada %76 amiral gemilerinde +78 e çıkar herhalde.

Batarya 1000 mah artmış SD 630 la 2 günü görür rahat bu telefon doğru fiyat politikasıyla amiral gemisi içinde geçerli çok satabilir bu telefon J A serisi alcağına bunu al.

OIS gelmiş sonunda Amirallerde diyafram değerinide 1.6-1.7 e ye çekerse çok güzel olcak 845 işlemci 6 GB Ramle 10 sene gider o telefonlar.

Unutmadan ekleyeyim kronik sorunlar yoktur inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 8 Ocak 2018; 18:57:45 >
  • Sony'den bu Ultra modeline ilave olarak beklentilerim;

Çift arka kamera

5.000 mah batarya

Biraz daha yuvarlak tasarım

Whats New uygulanmasının kaldırılabilir olması

Daha iyi kulaklıklar

128 GB rom olmadı 64 GB en kötü

Çift hat

Bunların hepsini Lenovo, Xiaomi vs yapabiliyor. Bu arada fotoğraf video konusunda Sony kadar tecrübeli başka telefon üreticisi yok. Ama bir türlü farkını ortaya koyamadı.

Daha test etmeden yorum yapmak doğru değil belki ama uzun süredir Sony kullanıyordum tecrübelerimle konuşursam yukarıdaki senaryoda uygun fiyatlı modeller çıkarırsa sağlam giriş yapar.

• Sony CES 2018'de kendi cephesinde 3 adet çöp tanıttı. Kendisine tasarımsal anlamda geriye giden bu üç ucubeyi sundukları için teşekkür ederiz. bkz.

Sony Xperia XA2, XA2 Ultra ve L2 tanıtıldı! İşte özellikleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

Sony CES 2018'de kendi cephesinde 3 adet çöp tanıttı. Kendisine tasarımsal anlamda geriye giden bu üç ucubeyi sundukları için teşekkür ederiz. bkz.

Sony Xperia XA2, XA2 Ultra ve L2 tanıtıldı! İşte özellikleri

koyduğun telefon zamanının amiral gemisi tabi güzel olacak bunlar orta sınıf 1500 liraya satılan telefonlar ve gayet güzeller attığın telefonun ekran kasa oranı yüzde 60 falan.

• Hevesim kursağımda kaldı.

"142 x 70 x 9,7 mm"

1 cm kalınlıkta telefon mu yaptınız gerçekten

• Emin misin 1500'den satılacaklarına, 1500'e anca L2 satarlar, bunlar 2000'den aşağı girmezler, ve açık söylüyorum yüzüne bakılacak modeller değiller maalesef.
  • şimdi çok eleştirenler olmuş ama benim şahsi görüşlerim ekran kasa oranı arttıkça telefonun sağlamlık değeri düşüyor bir çok kişi telefonu alıp 1 sene kullanıp çöpe atmıyor maalesef. insanlar telefonu alırken de genelde iş telefonu ve ev telefonu olarak kullanıyor artık 2 telefon almaya herkesin gücü de yetmiyor ve bu yüzden telefon hayatımızda önemli bir etmen artık. benim şahsi görüşüm çok güzel olmuşlar beğenmeyenleri anlamıyorum . snap-dragon 630 hem batarya hem performans açısından çok iyi bir işlemci . ram 4 gb günlük kullanım için gayet yeterli güzel bir telefon hemde 3850 mah batarya ve stamina modundan bahsediyoruz burada . hiç bir kullandığım telefon sony gibi ekran süresi veremiyordu bu da olayı daha ileri taşıyor artık . tebrikler sony . sen yaparsın eline sağlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

Emin misin 1500'den satılacaklarına, 1500'e anca L2 satarlar, bunlar 2000'den aşağı girmezler, ve açık söylüyorum yüzüne bakılacak modeller değiller maalesef.

xa1 1349 lira
    http://www.hepsisony.com/sony-xperia-xa1-32-gb-siyah-akilli-telefon
    çıktıktan 6 ay sonra alırsak ucuz oluyor benim xpreia xa zaten 1 yıl daha idare eder 1500 den de aşağı fiyata alırım xa yı aldığımda 1450 liraydı 3 ay sonra 1100 liraya düştü.ilk alanlar xa2 yi 1650 ultrayı 1900 civarında alır diye düşünüyorum ve güzel cihazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 8 Ocak 2018; 20:50:30 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.