Şimdi Ara

Sony Xperia XZ2 Compact tanıtıldı: Küçük canavar tekrar aramızda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Haber editörü olun bence ekremden daha fazla bilginiz var
  • Pil 2600 mah ama kalınlık 12mm. Sony bitti artık kabul etmek lazım. XZ1'e kızıyorduk çerçeveli vs diye ama en azından kendine özgü bir tasarımı vardı telefonun. XZ2'de tam eline yüzüne bulaştırmış Sony. Çerçevesiz tasarıma geçiş yapalım demişler yapamamışlar, mis gibi parmak izi okuyucusunu gitmişler arkaya koymuşlar. Arayüz desen tamam çok hızlı ama stok android'den farkı yok ve stok android iğrenç bence.
  • Tasarımı walkman X1050 yi andırdı. Çok güzel olmuş.
  • Haha compacta bak 12mm kalınlık 168 gram aman da aman. Sony iyice sıvadı. Giderim bin lira daha ucuza 145gram 6 mm huawei p20 alırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonun içine ne koydular da kalınlığa ve ağırlığa neden oldu?

İnsanın aklına pil geliyor ama yanılıyoruz.

(ayrıca parmak izi okuyucu hiç hoş bir yerde değil)

• 100 yıllık Sony fanıyım, daha önce hiç bu kadar berbat bir telefon görmedim.

- Telefonun tasarımı facia. 12.1mm kalınlık 6 yıl önceki Acro S'ten bile fazla. Biz bu kalınlıkları 7-8 yıl önce konuşuyorduk. Arka taraf bombeli tasarım için gsmarenada sabun demişler, birebir benziyor. Hani bombe olur da düzgün olur, yok bu felaket kötü gözüküyor.

- Compact bir cihaz için 168gr çok çok çok ağır. Önceki modellerde bir ağırlık vardı ama telefon sağlam görünüyordu ve bu kadar fazla değildi. 168gr olan bir sabun olacak gibi gözüküyor desem yalan olmaz.

- 3.5mm jack yok. Bunu koymayan tüm üreticiler için aynı şeyi söylüyorum, ben 3.5mm jacksız bir cihaz kullanmam kardeşim, dönüştürücüyle falan uğraşamam. Telefonu şarj ederken kulaklığı çıkarmak zorunda kalmak istemiyorum. Elimdeki 5 yıllık Sony Xperia tipo'da bile bu özellik olup da sende yoksa, afedersin ama senin telefonun benden uzakta dursun.

- 12.1mm kalınlık var ve parmak izi arkaya gelmiş. Hadi bombe ile cihazı katlettin onu anladık da niye en iyi yaptığın işi bozuyorsun. 12.1mm kalınlığa her türlü yerleştirilebilirdi o parmak izi. Yan taraftan alınıp arkaya geçmesi saçmalık.

Yani özetle Sony elindeki en iyi özelliklerini tamamen kaybetmiş. Ağır Sony fanıyımdır, çevremdeki herkese Sony telefon tavsiye ederim. Ama bu tasarım detaylarıyla eski tasarımı bize aratacak gibi gözüküyor.

Ayrıca XZ1 Compact'ın bu cihazdan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Tamam çerçeveler kalın, yalan değil. Ama en azından elinizde bir sabun yerine daha mantıklı bir tasarıma sahip cihaz tutuyor oluyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8C1AF27D6 -- 26 Şubat 2018; 17:57:24 >

• bu ne lan? sabun mu aliyoruz telefon mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunla çivimi çakıçaz Sony o kalınlık nedir bide laf olsun diye kulaklık girişi kaldırıyo kaldırmaktaki amaç daha ince cihazlardı ama hiç göremedik 12.1 nedir arkadaş

• compakta bak çay demle. 168 gramlık kompakt telefon.çoh enteresan. 12mm kalınlıkta hediyesi.

sanırım sony 18:9 ekran formatını yaparken kalınlık ayarını kaçırmış.

sony mobile için kapatma haberleri yakında patlar.

yıllar sonra tasarımı değiştiriyorsun ve değiştirdiğin şey eskisinden daha kötü.bunu nasıl başardılar ilginç
  • Asla almam. Gider aynı özellikte xiaomi alırım huawei alırım bu saçma kütük telefonu almam

• Sony batmaya doğru yol alıyor. Compact serisi z3 z5 zamanlarında en iyi seriyidi. Şimdi ki hale bak. Z3 compact bile bundan daha güzel tasarım olarak. O nasıl bir kalınlıktır ya adamalar kambur telefon yapmışlar resmen

• Büyük bir ihtimalle Türkiye'ye gelmeyecek. Tr sitesinde görünmüyor.

• Xz1 compact ile benzer boyutlarda olmasına rağmen 5 inç ekrana sahip bu açıdan güzel olmuş. Sony zaten compact modelleri kalın yapıyordu önceki modeller 9-10 mm arasındaydı. Xz2 ise kavisli ve daha şık tasarımıyla 2 mm farkı önceki modellere kıyasla hissettirmeyecektir. Fakat bu kalınlığa rağmen bataryanın 2870 yerine 3000 üzerine geçmesini beklerdim. Samsung s9 a 3000 batarya koyabiliyorsa sony de bu kalınlığa koyabilirdi. 5 inç ekran 1080p çözünürlüklü ekranda 3k üzeri batarya çok iyi süreler sunardı. Yinede gayet iyi batarya süreleri sunacaktır.

Telefonun 2 ciddi eksikliği var birincisi 3.5mm girişim kalkması diğeri parmak izi okuyucunun güç butonundan arkaya alınması. Umarım kalınlığın sebebi bu değildir.

Bu kadar ağır eleştirilecek bir telefon yok ortada. Eğer 500 dolardan çıkış yaparsa ve TÜRKİYE’YE GELİRSE uygun fiyatıyla kaçırılmayacak bir telefon. Ben direk alır geçerim 2500 liradan. S9 un 4600 TL olduğunu hatırlatırım :) Abartmayı seviyorsunuz şu telefon önceki tüm compact modellerinden daha güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 26 Şubat 2018; 23:58:1 >

• Nokia'ya özenmişler iyice, hiç yenilik yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

Xz1 compact ile benzer boyutlarda olmasına rağmen 5 inç ekrana sahip bu açıdan güzel olmuş. Sony zaten compact modelleri kalın yapıyordu önceki modeller 9-10 mm arasındaydı. Xz2 ise kavisli ve daha şık tasarımıyla 2 mm farkı önceki modellere kıyasla hissettirmeyecektir. Fakat bu kalınlığa rağmen bataryanın 2870 yerine 3000 üzerine geçmesini beklerdim. Samsung s9 a 3000 batarya koyabiliyorsa sony de bu kalınlığa koyabilirdi. 5 inç ekran 1080p çözünürlüklü ekranda 3k üzeri batarya çok iyi süreler sunardı. Yinede gayet iyi batarya süreleri sunacaktır.

Telefonun 2 ciddi eksikliği var birincisi 3.5mm girişim kalkması diğeri parmak izi okuyucunun güç butonundan arkaya alınması. Umarım kalınlığın sebebi bu değildir.

Bu kadar ağır eleştirilecek bir telefon yok ortada. Eğer 500 dolardan çıkış yaparsa ve TÜRKİYE’YE GELİRSE uygun fiyatıyla kaçırılmayacak bir telefon. Ben direk alır geçerim 2500 liradan. S9 un 4600 TL olduğunu hatırlatırım :) Abartmayı seviyorsunuz şu telefon önceki tüm compact modellerinden daha güzel.

5 inch ama 18:9 ekran formatı.buda pratik kullanımda 4 inch e tekabül eder.yani daha küçük ekran daha büyük boyutlar ağırlıkta cabası

• Çok yazık, elimdeki x Compact'ı değiştirmeyi düşünebilirdim ama bu şartlarda mümkün değil.

Yani akıl almıyor, parmak izi okuyucuyu o kadar işlevsel bir yerden alıp da diğer firmaların bile kurtulmaya çalıştığı arka tarafa nasıl koyarsın.

Telefonu inceltemedigin halde 3.5 girişini neden kaldirirsin, ekranı ve çözünürlüğü büyütüp pili hiç ellememek ne demek?

En azından ekran Oled olsaydi, o da yok.

Baska küçük telefon yapan da yok ki arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 27 Şubat 2018; 1:13:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3arbar

quote:

Xz1 compact ile benzer boyutlarda olmasına rağmen 5 inç ekrana sahip bu açıdan güzel olmuş. Sony zaten compact modelleri kalın yapıyordu önceki modeller 9-10 mm arasındaydı. Xz2 ise kavisli ve daha şık tasarımıyla 2 mm farkı önceki modellere kıyasla hissettirmeyecektir. Fakat bu kalınlığa rağmen bataryanın 2870 yerine 3000 üzerine geçmesini beklerdim. Samsung s9 a 3000 batarya koyabiliyorsa sony de bu kalınlığa koyabilirdi. 5 inç ekran 1080p çözünürlüklü ekranda 3k üzeri batarya çok iyi süreler sunardı. Yinede gayet iyi batarya süreleri sunacaktır.

5 inch ama 18:9 ekran formatı.buda pratik kullanımda 4 inch e tekabül eder.yani daha küçük ekran daha büyük boyutlar ağırlıkta cabası

Dediğiniz gibi, 18:9 ekran 5 inç boyutta tam fiyasko olacaktır. Bari Compact model 16:9 olsaymış.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3arbar

quote:

Telefonun yüksekliği 13.5 cm imiş. Galaxy s9'dan 1.3 cm, xz2 den ise 1.8 cm daha düşük yüksekliğe sahip. 5 inçlik compact olarak gayet ideal boyutlara sahip olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 27 Şubat 2018; 1:50:48 >

• Bende 10 yıllık sony kullanıcısı ve bütün Z serilerini kullanan biri olarak tasarımı görünce hayal kırıklığı yaşadım.

Ekran kasa oranı hemen hemen aynı, ben kasayı aynı bekliyordum ekranda da biraz büyüme bekliyordum ama tam tersi olmuş.

Birde ön kamera ve sensörün hoparlöre orantısı farklı ölçülerde olmuş

(siyahta pek belli değil ama diğer renklerde bariz kötü sırıtıyor dikkatli inceleyin)

Tasarımcılar böyle asimetrik nasıl yapmışlar anlamadım resmen skandal

Sırf bu orantısızlık nedeniyle bu telefonu almıcam, benim gibi simetri olan kişilerde bu telefonu almazlar kardeşim.

Bu tasarım beni mahfetti vergiden muaf etti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SK8KEMAL -- 27 Şubat 2018; 2:44:35 >

• Şu telefona xz1 gibi yekpare alüminyum koyacaktı bak nasıl alıyordum. Birleşme çizgileri gözüken polikarbon malzemeye dokunmak bile isteyeceğimi sanmıyorum. Cam zaten saçma kılıfsız kullanan biri olarak hemen kırarım ben onu

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.