Şimdi Ara

Sony Xperia Z Su Geçirmeden Önce

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle şunu belirteyim. Sıkı bir Sony kullanıcısıyım. Kardeşime aldığım laptop, evimdeki televizyon, telefonum ve oyun konsolum Sony. Şimdiye kadar da herkese defalaraca önerdim. O yüzden bu yazının altına Sony'nin avukatlığını yapar tarzda yorumlar atmayın. Çünkü şuan gayet objektif hala bir Sony kullanıcısı olarak yazıyorum.

Dün gece forumda Xperia Z modeli telefonumun su geçirdiğine dair bir konu açmıştım. O konudan sonra bir çok araştırma yaptım. Genellikle yurtdışındaki siteleri inceledim ve Sony Mobile'a ait olan destek forumunda konu açtım. Bu konuya bilgili olduğunu düşündüğüm ve yaşadığım sorunu ayrıntısına kadar incelemiş bir arkadaştan cevap geldi. Cevapta bir blog linkini paylaşmıştı. Orayı okudum, kısaca size de özetleyeyim. Aşağıda sitenin linkini paylaşacağım siz de bakabilirsiniz isterseniz.

Blogdan anladığım kadarıyla yaptığım çeviri şu şekilde; Bazı kullanıcılar telefonun arka cam panelinden şikayetçi durumda. Arka cam panelde meydana gelen yükseklik nedeniyle kullanıcılar telefonun su geçirebileceğini düşünerek endişe duyuyorlar. Çoğu kullanıcılar için bu sorun olmasa bile bazı kullanıcılar için sorun olmuş durumda. Tüm kapakçıkların kapalı olmasına rağmen telefon su almış ve su geçirmez göstergelerine neden olmuştur. ( Bu göstergeler kapakçıların içerisinde su aldıktan sonra kırmızıya dönüşüyor sanırım. Benim telefonumda şuanda öyle). Bu durum telefonun ısınmasından, yoğun kullanımından, oyunlardan veya sıcak havalardan kaynaklanıyor. Bu sorun telefonun ısınmasına yol açar ve arka planı tutan tutkalın erimesine yol açar. Bunun sonucunda ise telefonun üst yarısında yükseklik meydana gelmektedir. (Snapdragon chipset in bulunduğu kısım yazmış) Forumdaki yorumlara bakılırsa Sony Onarım merkezi insanlara geri dönüyor ve sorunun ya gevşek olan arka kapaktan kaynaklandığını ya da kapakçıkların açık kaldığını söylüyor. Bunun başka bir şekilde olamayacağını belirtiyorlar. Biz bu durumu geçici olarak çözebilmek için harici tutkal uyguladık. Saç kurutma makinesi kullanarak tutkalın soğumasını sağladık. Biz sorunun ne kadar yaygın olduğundan emin değiliz. Fakat bir Sony Xperia Z kullanıcısı dikkatli olmalı ve arka paneli kontrol etmelidir. Bir sorununuzun olup olmadığını aşağıdaki yorum bölümünde yazabilirsiniz. Eğer bir sorununuz varsa bir kullanıcı bu konuda bilgi topluyor. Siz de formu doldurabilirsiniz.

Orjinal site;http://www.xperiablog.net/2013/08/05/some-xperia-z-owners-complain-of-loose-back-panels-water-resistance-compromised/

Bu yazıyı okuduktan sonra telefonun arka üst bölümünü kontrol ettim. Blogda fotoğraflarda gösterilen problemin aynısı mevcuttu. Medcell bu durumu ne kadar anlar, ne kadar kabul eder bilemiyorum. Ama ben de sorunun artık bu arka kapakta oluşan yükseltiden kaynaklandığını düşünüyorum. Siz de fotoğraflarınızı ve telefonunuzun arka panelini inceleyip karşılaştırın. Şüphelendiğiniz anda telefonu suya sokmadan, temas ettirmeden servise başvurun. Zira twitter hesabında bile havuzda çekilmiş su altı fotoğrafları paylaşan Sony firması için çıkıp Sony'cilik yapanların 'adam telefonu havuza sok diye üretmedi' gibi yorumlar yapması da ayrıca saçma oluyor. Yorum yazan arkadaş telefonun Sony’nin üretim hatası bir telefonu olduğunu ve değiştirmesi gerektiğini söylüyor. Ama tahminimce bu durum Türkiye’de hele hele Medcell’de pek geçerli olmayacaktır. Sizin de mağdur olmamanız adına paylaştığım yazıyı dikkatli okuyup telefonunuzun dikkatli takipçisi olun. Pişman olmayın.:)

Saygılarımla,

• valla hocam şu güne kadar gerek havuzda video çekim gerek sıvı sabunla yıkama olsun telefonu su dan çıkarmadım :) ama çok şükür canavar gibi ya fabrikasyon hatası olabilir
  • Dediğin gibi fabrikasyon ama anlat anlatabilirsen...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xperia P Aldım Ama?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.