Şimdi Ara

Eğer xperia serisi telefonunuz su geçirirse

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konu bundan önce açıldımı bilmiyorum ama hortlatıyor olsam bile birilerine faideli olacağını düşündüğüm için bu konuyu açmaya karar verdim. Bu xperia serisi çok hoşuma giden bir seri. Telefon hem donanımsal hem de tasarım olarak hep ilgimi çekmiştir. Ben de bu sebeplerden dolayı xperia z3 compact modelini bir dönem almış bulundum. Telefon ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Ta ki bu yaz kardeşimin fotoğrafını havuzun altında çekmeye çalıştığım ana kadar. :)) neyse ben saadete geleyim. Telefonumu suyun altına sokar sokmaz su geçirdi ve kapandı bir daha da açılmadı. (bu arada baştan söyleyeyim soracak arkadaşlar için : telefonumun kapakçıklarını suya sokmadan önce iyice kontrol etmiştim ve aldığımdan beri kapakçığı bir iki kez açmışlığım vardır. Şarj işlemlerini dock ile yaptığımdan mütevellit.:) )
    Bu olay başımdan geçtiktikten sonra hemen garantiye yolladım ve ekte verdiğim servis cevabını aldım.böyle bir telefona bir ton para verip söylediklerinin arkasında durmayan türk firmalarının nasıl olsa kimse bi b..ktan anlamıyor zihniyetlerine sinir olup, forum forum dolaştım ve bir yol aradım. Ama açıkçası tam anlamıyla bir yardım ve net cevap alamadım. Bazı arkadaşlar yok havuz suyu olursa garanti dışı kalırmış, yok efendim su geçirmez deel suya dayanıklıymış gibi vs. vs. vs. birsürü sony lehine cevaplar verdi :). Açıkçası bu canımı sıkmadı değil. Ben de kendi işimi kendim görürüm diye sony’nin teknik servis makalelerine İngilizce olarak ulaştım ve okudum. Arkadaşlar teknik servisin telefonun kullanıcı kaynaklı mı yoksa fabrikasyon hatasından mı olduğunu anlamaları için telefonu açmadan önce VAKUM VE BASINÇ testine tabi tutmaları gerekiyormuş. ben de bunu teknik servis çalışanlarına sorunca adamlar dünyadan bi haber. "o nedir yav beyefendi bizde öyle bir uygulama yok" diye çemkirince tuttum tüketici hakem heyetinin yolunu. Ve sonuçlarını sizinle paylaşıyorum. Benim durumuma düşen arkadaşlara yol gösterici olması ümidiyle. yazım biraz uzun oldu ama mevzuyu ancak anlatabildim. :)) forum arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Saygılarımla.

Eğer xperia serisi telefonunuz su geçirirse Eğer xperia serisi telefonunuz su geçirirse Eğer xperia serisi telefonunuz su geçirirse

• Güzel konu
    Güzel sonuç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçirirse hiç bir şey yapmam adamlar su geçirmemesini garantilemiyor bunu göz önüne alacaksın satış pazarlaması bu sony cihazlarının suya dayanıklı sadece illa sony aldım diye suya sokacak değilsin alırsın yağmur yağar telefon suya düşer o arada geçirmez veya geçirir. z1 cihazıma güvendim bayağı soktum hiç sorun olmadı tabi olsaydı da kendi suçum bilerek sokarsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRad67 -- 11 Şubat 2016; 11:00:58 >
  • Slm, geçmiş olsun. Benimde bir önceki telefonum xperia compact tı, geçen yaz havuza girip telefonu denemek istemiştim, yaklaşık bir on dk lık kullanımdan sonra telefon kitlenmeye tepki vermemeye başlamıştı. 3,4 gün zar zor kullandım telefonu ,sonunda kvk servisine götürüp havuza girdiğimi bildirerek teslim ettim , on gün içinde telefonun kasası değişmiş olarak geldi. Sonrasında 3,5 ay sorunsuz kullanıp takasla başka telefon almıştım. Servislerinde farklı cevapları olabiliyor. Benzer durum olduğu için paylaşmak istedim, geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tt44 -- 11 Şubat 2016; 18:55:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel iletişim ile benim de hakem heyetinde dosyam var. Galaxy S6 cihazım ile alakalı arkadaşlar malesef pek Yetkin gelmediler bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.İşin peşini bırakmaman iyi olmuş.Bende sony ericsson xperia tipo kullanıyorum.Bu telefon 3.kattan da düştü üstüne sıvı da döküldü bir şey olmadı.Z3c ya da m4 almayı düşünüyordum ama bu konuları görünce sanırım almaktan vazgeçicem :(
  • benim bildiğim sony su geçirmez garantisi vermiyor zaten
  • Bende zamanında Xperiz Z almıştım Gold Pc'den. Kamerası lekelendi arka kapağı değiştirdiler kamerayı değiştirdiler falan. Sonra bir gün arka kapağı kırdım ben, parasını verdim değiştirdiler. Ama vermez olaydım. 8 kere servise gitti telefonum ama her teslim aldığımda arka kapağı yapıştıramadılar kendi kendine atma yaptı. Sonra hakem heyetine başvurdum , tertemiz telefon çizik yok üstünde. Adam tabi beni haklı buldu 7 ay sonra paramı geri aldım. Sonrasında biliyorsunuz gold battı. Araştırmalarıma göre acayip şekilde milleti mağdur etmişler, ben yakamı kurtardım Allahtan. Şöyle bir durum var, kullanıcı hatalı da olsa, bu hakem heyetleri %99 müşterinin lehine karar verirler. Kısacası art niyetli olmayın ama haklı olduğunuzu düşündüğünüz konularda başvurun ve emek vererek kazandığınız paranın peşine düşün.
  • arkadaşlar ben de xperia z2 telefonumu turkcell'den almıştım,
    sonra bir sorunla teleservice telefonu yollarım telefonu sıfır xperia z3 ile değiştirdiler,
    xperia z3 te su geçirdi, yine turkcell aracılığıyla servise gönderdiğimde cihazı kvk ya göndermiş turkcell,
    kvk da cihazı garanti dışı bıraktı (not olarakta kırılma diye saçma sapan birşey yazmışlar),
    ben şimdi tüketici hakem heyetine başvurcam ama hangi firmaya dava açıcam onu bilmiyorum,
    telefonu bana satan turkcell iletişim merkezine mi yoksa kvk ya mı?

yardımcı olursanız sevinirim.
  • bacardi_mojito kullanıcısına yanıt
    Bence kvkya açmalısınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.