Şimdi Ara

Sony Xperia™ Z1 Compact Ana Konu - Kullanıcılar Kulübü (787. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.795
Cevap
77
Favori
593.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 785786787788789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zaten normalde ilk stock romda olduğumda 2 saatten fazla sürüyordu ama simdi 3 saate cikti dolmasi .
    Insallah bi çözümü vardir bu hizli sarz olayi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: epilepsi25

Z1 compact ı 2 yıldır kullanıyorum. Telefonundan memnunum ancak gece karanlık ortamda telefona baktığımda telefon bekleme durumunda olmasına rağmen hafif şekilde ekranda ışık olduğunu görüyorum. Telefonu yeniden başlattığımda sorun düzeliyor ancak zaman sonra yine aynı oluyor. Nedeni nedir anlayamadım. Bu durum şarjın da hızlı tükenmesine neden oluyor. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı. Nasıl çözebilirim. Fabrika ayarlarına geri dön desem telefondaki fotolar ya da rehberdeki numaralar silinir mi.

Mesajı geç gördüm ama aynı sorun bende de var 1 hafadır... Gece telefonu şarja takmadığımda sabaha kadar bayağı şarj yediğini fark ettim...
    Çözüm bulabildiniz mi?
  • romun kurulumunu anlatabilir misiniz?? ben stock (14.6.A.1.236) romu kullanıyorum, cihazım locked bootloader
  • ödemisli kullanıcısına yanıt
    Selamlar ödemisli,

İngilizceniz iyise burdan anlatim vardir.
    Benim yaptigim yöntem budur;
    Cihaza root attim. Recovery yükledim. Sonra recoveryye girip full format attim. Sonra bu rom flashladim.
    Istersen birde batarya fix i da sonra yapabilirsin.
    Buda recovery twrp:http://s3.dosya.tc/server10/loabds/dualrecovery.rar.html

FOR UNLOCKED AND LOCKED BOOTLOADER ( NEWCOMERS )
    FOR CURRENT AND NEW USERS, NOT TO DO DIRTY FLASH, FOLLOW MY PRODECURE

1.Backup important things
    2.Download latest version via Xperifrim
    3.Flash stock ROM via flashtool
    4.After instalation configure your cellphone basically, no accounts, no apps, etc;
    5.Download the ROM and place it in external storage
    6.Root your device and install NUT dual recovery
    7.For unlocked BL, flash the kernel before flashing the ROM
    8.Reboot into recovery to access philztouch ( press volume up to access TWRP )
    9.Wipe data
    10.Wipe cache
    11.Wipe dalvik/ art cache
    12.Select and install my ROM
    13.Follow instructions in Aroma
    14.After installation complete, back to twrp menu > advanced > file manager > data > system and find batterystats.bin and select > delete, if it's not here..skip and reboot
    15.Activate root access and enjoy

FOR BATTERY FIX ( NEWCOMERS )
    1.It's mandatory, you should open battery link and download
    2.Copy into your external storage
    3.Reboot into recovery ( use TWRP )
    4.Wipe cache and dalvik cache
    5.Select and flash battery fix
    6.After flashing, reboot

• Sizin anlattığınız yöntem daha sade duruyo deneyeceğim

Teşekkürler..
  • Insallah olur yoksa herhangi bir garantisi yoktur bu islerin ona göre dikkatli olunmasi gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratx38

Insallah olur yoksa herhangi bir garantisi yoktur bu islerin ona göre dikkatli olunmasi gerekir.

merhaba muratx38, bootloaderi unlock yapıp advanced kerneli kurdum fakat twrp recoveryi başlatamadım telefonda. recoveryi nasıl açacağım söylermisin
  • twrp, advanced kernel v18.1'in içerisine gömülü olarak anladım, yanlışsam düzelt. advanced kerneli kurduktan sonra yine de twrp recoveryi kurmam mı gerekiyor??
    Tamam egerki advanced 18.1 flashladiysaniz o zaman telefonun zaten twrp 3.0.2 içindedir.
    Yeniden kurmaniza gerek yok. telefonu kapatip yeniden acinca yukarda pembe ışık gibi biseyler yanar ozaman ses tuşuna basacaksiniz aşşadakine.

Yani bu kerneli flashladiniz deilmi: http://s2.dosya.tc/server4/e2hk1s/Z1C-Advanced-v18.1-Kernel.zip.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuRaTx38. -- 6 Ocak 2017; 18:13:0 >
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cittaslow -- 6 Ocak 2017; 23:31:17 >
  • Teşekkür ederim, yardımınızla girdim recoverye, pazar günü yüklüycem bahsettiğiniz romu
  • Bazı arkadaşlar beni uyarmıştı ama olmaz öyle şey diyerek pil değişimi için telefonu kvk servis'e teslim ettim. Telefonu teslim aldığımda yaptığım hatayı anladım. Telefonun kenarlarında kesik kesik siyah bantlar vardı. Biraz daha ayrıntılı bakınca, kameranın olduğu bölümde kapak açık kalmıştı. Kameranın lensinde siyah bantlar gözüküyordu. Ayrıca led ışığın bir kısmı yine siyah bantla kaplanmıştı. KVK servisin açıklaması, "Değişim sonrasında cihaz özelliklerini kaybetmeyecektir." şeklindeydi. Son olarak, belki bir umut diyerek Sony desteğe başvurdum. Verdikleri cevap, "Yetkili teknik servislerimiz Sony Mobile tarafından belirlenmiş global teknoloji standartlarına uygun profesyonel ekipler ile çalışmaktadırlar ve oluşan her problem ayrı ayrı ele alınmaktadır." oldu. Ben bu profesyonellikteki bir çalışmaya diyecek söz bulamıyorum. Telefondan çok memnundum taa ki teknik servise teslim edene kadar. Ne yapın edin kvk servisten uzak durun. Telefonunuzun arızalanmaması için dua edin. Ya da yapabiliyorsanız sorunu kendiniz çözmeye çalışın. İşim dolayısıyla, telefonu babam teslim aldı. Ben teslim alsaydım kesin müdahale ederdim. Telefonun suya ve toza karşı olan dayanıklılığı böylece kayboldu. Ben pişman oldum. Şimdi yapışkan bant alıp kapağı tekrar kendim kapatacağım.
     Sony Xperia™ Z1 Compact Ana Konu - Kullanıcılar Kulübü Sony Xperia™ Z1 Compact Ana Konu - Kullanıcılar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cittaslow -- 9 Ocak 2017; 13:22:48 >

• cittaslow kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun hocam bu rezalete kaç lira aldılar bir de pil için servise verdiğinizde arka kapağı da değiştirdiler mi?
    kvk yı sıkıştırsaydınız keşke sony destek olaya müdahil olmuyor servise yönlendiriyor
    ek: banta değil de yeni kapak alıp taksanız daha sağlıklı olur gibi geliyor bana (piyasada 20 lira civarı gördüm)
  • exterminant kullanıcısına yanıt
    Sağolun. 150 TL ödedim. Kapakta değişiklik yok. Telefonu geçen çarşamba babam teslim etti ve cuma günü yine babam aldı. Ben teslim alsaydım kesin itiraz ederdim. Bir çok yerde olduğu gibi İstanbul'da da hava oldukça kötü. Bir yere gitmek çok zor. Cumartesi günü gitmeyi düşünüyordum ama olmadı. Kapağı değiştirmeden bant ile çözebileceğimi düşünüyorum. Öyle pişmanım ki. KVK servis kadar Sony Desteğin verdiği cevapta canımı sıktı. Bu servis rezaleti devam edene kadar Sony'den uzak durmak lazım.
  • cittaslow kullanıcısına yanıt
    maalesef böyle küçük görünen dikkatsizlikler çok can sıkıyor yetkili servisle çalışıyorsunuz üstüne böyle saçmalıklara maruz kalıyorsunuz muhattap da bulamıyorsunuz. sony nin bu servis işlerine el atması aracı şirketleri hizaya getirmesi lazım
    inşallah sorunu halleder ve telefonu sağlam bir şekilde kullanırsınız
  • SzolnoK kullanıcısına yanıt
    Malesef bi çözüm bulamadım. Burada da siz ve benden başka böyle bir sorun yaşayan yok galiba. Tuş kilidinde olmasına rağmen ekran ışığı yandığı için Şarj hızlı tükeniyor. Rehber ve fotoğraflar silinir diye Fabrika ayarlarına geri dönmeyi de deneyemedim. Durum bundan ibaret.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • epilepsi25 E kullanıcısına yanıt
    telefonu rootladım sıfırladım kurtuldum ben. malesef baka bir yol da bulamadım. yazılımsal bir sıkıntı oluşmuş ki şuan sorun yok.
  • SzolnoK kullanıcısına yanıt
    Sevindim kurtulduğunuza. Ben bu rootlama işinden hiç anlamıyorum. Fabrika ayarlarına geri dönmek işe yarar mı acaba. Telefoncuya götürsem yapar heralde root işini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cittaslow

Sağolun. 150 TL ödedim. Kapakta değişiklik yok. Telefonu geçen çarşamba babam teslim etti ve cuma günü yine babam aldı. Ben teslim alsaydım kesin itiraz ederdim. Bir çok yerde olduğu gibi İstanbul'da da hava oldukça kötü. Bir yere gitmek çok zor. Cumartesi günü gitmeyi düşünüyordum ama olmadı. Kapağı değiştirmeden bant ile çözebileceğimi düşünüyorum. Öyle pişmanım ki. KVK servis kadar Sony Desteğin verdiği cevapta canımı sıktı. Bu servis rezaleti devam edene kadar Sony'den uzak durmak lazım.

internette 50-100 tl civarı bataryayı alıp sen taksaydın keşke birde çift taraflı yapışkan bantlar var arka kapagı temizle ve makasla keserek yapıştır ben bu şekilde kullanıyorum komple arka kapaktada bir müddet sonra bırakıp açılma oluyor en iyisi çift taraflı bant

• goro1982 kullanıcısına yanıt
    İnternette satılan bataryaya güvenemediğim için servise vermiştim. Mekanik bir parça olsa zaten değişimi kendim yapardım. Çift taraflı bantı sipariş verdim. Haftaya gelir, değiştiririm. Arkadaşımda Z1 var. Onunda kapaklarını değiştirdiler. Nasıl taktılarsa kapaklar doğru düzgün kapanmıyor. Aman diyorum KVK Servis'ten uzak durun.
  • 
Sayfa: önceki 785786787788789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.