Şimdi Ara

Sony Xperia Z2 lanse edildi: 5.2-inç ekran, Snapdragon 800AB işlemci, 4K video ve dahası...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
387
Cevap
4
Favori
10.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Sony Xperia Z2 lanse edildi: 5.2-inç ekran, Snapdragon 800AB işlemci, 4K video ve dahası...

Japon elektronik devi Sony, Mobil Dünya Kongresi kapsamında yeni nesil akıllı telefon modeli Xperia Z2'yi resmen duyurdu. Cep telefonu dünyasında pazar payını arttırmayı hedefleyen ve bu hedefi doğrultusunda  PC pazarına da veda eden Sony, Xperia Z2 ile çok iddialı geliyor. 

Sony Xperia Z2, hem tasarım hem de kasa kalitesi anlamında (kasa kalınlığı 8.2mm, ağırlık 158 gr.) yerini alacağı Z1 ile benzerlikler gösteriyor ancak hepsi bu kadar, donanım anlamında karşımızda yepyeni bir canavar duruyor. 5.2-inç büyüklüğündeki Triluminos ekranı 1080p çözünürlük desteği sunarken, yeni geliştirilen Live Colour LED teknolojisi ile Xperia Z1'in ekran tarafındaki kötü sicili unutturulacak gibi görünüyor. 

Xperia Z2 ile Sony işlemci tarafında da en hızlısına geçiş yapıyor. Qualcomm'un mevcut mimarisindeki en hızlı işlemcilerinden olan 2.3GHz hızındaki dört çekirdekli Snapdragon 800 (8974AB) güç veriyor yeni telefona. Bellek kapasitesinin 3GB'a çıkartıldığı telefon, 20.7MP çözünürlüğündeki kamerası ile kullanıcılarına 4K video kayıt özelliği de getiriyor, ayrıca öndeki 2.2MP çözünürlüklü kamera ile de 1080p video kaydı gerçekleştirilebiliyor. Pil tarafında da gelişim gösteren Sony, Xperia Z2'de 3200mAh kapasiteli pile yer veriyor ve bunu 8.2mm kasada sağlıyor. 16GB dahili depolama kapasitesine sahip olan Xperia Z2, microSD kart desteği ile 64GB'a kadar hafıza kartı kullanımını da mümkün kılıyor. 

Özellikle HTC One ile popüler olan stereo hoparlör kullanımı Xperia Z2'ye de geldi. S Force Front Surround Sound adı verilen yeni özellik ile çoklu ortam uygulamaları için  üst seviye ses deneyimi sağlanacak. Dijital gürültü engelleme özelliği ile donatılan telefon aynı zamanda Sony'nin MDR NC31EM aktif gürültü engelleme donanımına sahip kulaklığı ile ortam gürültüsünü %98'e varan oranda yok edebiliyor. Şimdi isterseniz telefonun kamera kısmına daha yakından bakalım.

Sony Xperia Z2'deki kamera, 1/2.3-inç büyüklüğünde Exmor RS sensör kullanıyor. 1.1 mikron büyüklüğünde piksellerden oluşan CMOS sensör üzerinde efektif çözünürlüğümüz 20.7MP. Yine bir Sony üretimi olan G Lens lens ile desteklenen kamera, 120 kare/saniye hızında video da çekebiliyor. 4K'nın ön plana çıktığı kamera, Xperia Z1'deki tüm kamera uygulamalarının da güncellenmesiyle kullanıcılarına çok daha fazla sunacak gibi görünüyor. 

Zirve adayı yepyeni bir telefon ile karşımıza çıkan Sony için kafaları karıştıran detay ise resmi blogunda yaptığı açıklama zira geçtiğimiz haftalardaki açıklamada, Xperia Z1'in yıl boyunca amiral gemi modeli olmayı sürdüreceği ifade edilmişti ancak Japon şirket Xperia Z1'i 6 ay gibi kısa sayılacak sürede yenilemeyi tercih etti. Önümüzdeki ay içerisinde satışa sunulacak Xperia Z2'nin ülkemizde yine 2000TL'nin üzerinde bir fiyatlandırma ile sunulması bekleniyor. 

• Cihazın özellikleri güzel. Tasarımda çokta bir değişiklik yok gibi. Fakat 2000 TL üzerinde ki fiyatıyla ülkemizde hedeflenen satış rakamlarına ulaşacağını düşünmüyorum açıkcası.

• heyy maşallah donanıma bak win7 kursan kullanırsın donmadan....

• hem 2000 tlden fazla para vercem neden ön kamera ve arttırabilir hafıza olmıycak bence tutmaz o ekranıda büyütselerdi bari üstten alttan çok fazla boşluk var rahatsız ediyo beni

• Çerçeveciler gelmeden yorum yapayım.Donanımı güçlü olmuş, tasarım aynı, menü butonu yok galiba

• Hee şeyi anladım da ön kamera neden yok onu anlamadım

• yine birşeyleri kırpmış sony... ön kamera nerede? telefon hala estetik bir görünüşten uzak. sony artık şunu anlamalı; insanlar telefonu bir aksesuar gibi de kullanıyor. uzun ömürlü olması herzaman iyi, ancak biraz da estetik lazım. zaten bir kullanıcı en fazla iki yıl kullanır...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tam heyecanlanmıştım canavar geliyor diye ön kamera olayını okudum sonra da okumadım zaten.

Düzeltme: Ön kamera ve micro sd olayı da varmış. O zaman ekran teknolojisine bakmak gerekiyor. Çünkü sony burada rakiplerinden geride.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laerrof -- 24 Şubat 2014; 16:35:10 >
  • Bu tasarımı görünce z kullandığıma dua ediyorum
    Ayrıca ön kamera olmaması nedir nasıl bir aptallıktır bu
    Sony fanboyu denilecek kadar sony ciyimdir ama bu resmen aptallık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsd yok mu ? Ve üst taraftaki çerçeve neyse de alt taraf yine mi büyük çerçeve . El üstünde bu telefonu görmek istiyorum. O çerçeveleri gereksiz buluyorum çünkü. Açıkçası beni şuana kadar en çok heyecanlandıran telefon. taksitler kaldırılınca alması çok zor oldu. nasıl alabileceğim ki

edit :http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-z2/features/#Design MICRO SD resmi sitede var gözüküyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 24 Şubat 2014; 10:28:59 >

• ayrıca ölü doğmuş oldu bu telefon.... yine tft yine kaba bir kasa pil ve kamera iyi. fiyat süper olur; 2500 tl... biraz zor satar bu telefon...

• Reserve

• abi ön kamera yoksa ne tikime yaradı bu telefon almıyorum ulan gidip htc one yeni kasa alicam ne umutlarla bekledim şu telefonu adamların yaptığına bak bir amiral gemisinde nasil ön kamera olmaz abi siz htc ye batmaya mahkum diyorsunuz ama bu sony ondanda beter

• arttırılabilir hafızayı geçtimde ön kamerayı neden koymamışlar?

özellikleri olarak başarılı gibi, sony nin tasarımlarını beğeniyorum zaten, iphone 6 istediğim gibi olmazsa tekrardan sony e yönelebilirim
  • Sd kart nasıl olmaz

• Micro sd kart slotu ve on kamera var girin phonearena ya bakin bu kadar da sony dusmanligi bir editore yakismiyo adamlar resmi resimlerde ve tanitim videolarinda ustune basa basa gosteriyo ikisini de birileri de satmasin kotu imaji olsun diye cihazin en onemli ozelliklerini bizim koyun topluma yok diye gosteriyo
    Al erdi abi hem sd slotu hem de on kamera var 2.2 mp
    Sony Xperia Z2 lanse edildi: 5.2-inç ekran, Snapdragon 800AB işlemci, 4K video ve dahası...Sony Xperia Z2 lanse edildi: 5.2-inç ekran, Snapdragon 800AB işlemci, 4K video ve dahası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan.sonus -- 24 Şubat 2014; 10:50:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Microsd yok mu ? Ve üst taraftaki çerçeve neyse de alt taraf yine mi büyük çerçeve . El üstünde bu telefonu görmek istiyorum. O çerçeveleri gereksiz buluyorum çünkü. Açıkçası beni şuana kadar en çok heyecanlandıran telefon. taksitler kaldırılınca alması çok zor oldu. nasıl alabileceğim ki

sony sesini duymuş; almaya değmeyecek bir telefon daha yapmış....
  • tırt çıktı sıfır köşe ekran vs bi cacığa yaramaz bu sony

• Tasarım Felaket ? nerede o xperia arclar,
    Özellikler tavan ! Önde kamera ve microsd yok,
    Fiyat felaket! ülkemizde vergiler çok,
    Sony sende yine bir halt yok.

Hayal kırıklığı :(

• Samsung'a sürekli eleştiri yapılıyor ama diğer firmalar donanım geliştirmekten öteye gidemiyor.

Samsung en azından her sene farklı uygulamalar yapıyor geliştirmeye çalışıyor yenilik yapmaya çalışıyor o yüzden bu telefonları almak için bir sebep kalmıyor

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.