Şimdi Ara

★ SONY XPERIA™ Z3+ / ANA KONU \ ★ (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.676
Cevap
27
Favori
73.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun hocam :)

Kılıf denilen şey zaten sonsuza kadar kullanılmaz hocam. Malzeme çok sert. Silikon ile kauçuk arası bir şey galiba. Sararma yaparsa sizinkini alırım. Elinize geçince bir şey merak ediyorum:

- Metal kasa DAHA ÇABUK soğumaya yardımcı oluyor mu? Bunu kullandıktan sonra buraya yazar mısınız hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

Arkadaşlar SPIGEN Z3 PLUS için kauçuk kılıfının fotoğrafları... [Fujifilm HS28 EXR ile çekildiler]

http://imgim.com/dscf2559.jpg
    http://www.imgim.com/dscf2560.jpg
    http://www.imgim.com/dscf2561.jpg
    http://www.imgim.com/dscf2562.jpg
    http://www.imgim.com/dscf2566.jpg

Kilif gercektende guzelmis hocam

Rearth var bide o biraz daha ince gibi spigenden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• uykum derinleşmedi radyoda açmıyorum ama bende anlamadım güncellemeden sonra güç yönetiminde zaten kalan süreyi daha az göstermeye başladığında anlamıştım
  • Arkadaşlar hepinize merhaba. Uzun süren DH Telefon Seçimi kamuoyu araştırmamdan sonra nihayet kararımı Z3+ tan yana kullandım ve almayı düşünenler için yazmak istedim. Telefonu elime aldığımdan itibaren deneyimlerimi paylaşacağım.

★  SONY XPERIA™ Z3+ / ANA KONU \  ★

Öncelikle telefonun su yeşili rengini almak istedim ama hiçbir yerde istediğim fiyattan bulamayınca bakır rengine yöneldim. Onda da istediğim fiyata bulamayınca tercihimi 3. seçeneğim olan siyah renkten yana kullandım.

Telefonu aldığımda siyah renge olan önyargım kırıldı açıkçası çünkü bilgisayar ekranından görüldüğü gibi koyu ve baygın bir tonu yok. Piyano siyahı desem daha doğru olur sanırım. Oldukça hoşmuş, haksızlık etmişim gerçekten.

Telefonu elime aldığımda hafifliği ve inceliği beni büyüledi açıkçası fakat bir konuda hayal kırıklığına uğradım. O da kenarları. Hangi malzemeden yapıldı bilmiyorum ama metal ise eğer ya da ona benzer bir madde kesinlikle plastik hissi veriyor. Böyle tasarımı ve ön-arka olarak malzeme kalitesi enfes olan bir cihaza yakışmamış. Belki de beklentilerimin yüksek olmasıyla alakalıdır çünkü hayatımda hiç amiral gemisine binmedim daha önce

Hemen hattımı kestirip gerekli kurulumları yaptım ve ekran gerçekten beni büyüledi ilk bakışta. 720p ekrandan 1080p ye geçtiğimi çok hissetmedim yani çözünürlük olarak öyle bi' fark göremedim aman aman ancak renklerin canlılığı ve parlaklık cidden muazzam olmuş. G4 ile yan yana koyup ikisini de son parlaklığa aldığımda G4 Sony'nin yüzde 70 parlaklığını veriyor diyebilirim. Hatta şöyle ki; gece hiçbir ışık kaynağı yokken birden otomatikten son parlaklığa alırsanız göüzünüz flaşa bakmış gibi ağrıyor, o derece parlak ve canlı. Kişisel yorumumdur yan yana koyup baktım; x-reality engine modu altında-dğer türlü karşılaştırmadım çünkü, kesinlike Z3+ G4 ten daha iyi görüntü veriyor. Ben 2k farkını gözümle göremedim, hissedemedim.

Sonra başladım hemen Google Play'den eski telefonumda yüklü olan uygulamaları indirmeye. O arka planda indirme işlemlerini yaparken aynı zamanda yazılım güncellemesi kuruyor ve ben internet tarayıcısından geziniyordum. Bir de üstüne şarja taktım. Haliyle tabi parlaklık falan da sonra, cihaz ısındı biraz, ama eski telefonum olan Asus Zenfone 5 ile aynı seviyedeydi elimde hissettiğim sıcaklık diyebilirim. CPU-Z kurulunca hemen ordan baktım genelde değerler 50-55 arasında idi fakat hızlı ısınıp hızlı soğuyor onu söyleyebilirim. Günlük kullanımda sıcak havada dahil doğrudan güneş altında kalmazsa kesinlikle ama kesinlikle bak altını çize çize söylüyorum son parlaklıkta bile kullanımda sıkıntı yaratmıyor. Hafif bir ılıklık hissediyorsunuz. Genelde kullanırken eliniz işlemcinin olduğu bölgeye gitmediği için de daha çok ısınsa bile rahatsızlık vermiyor. Kamera hariç. O kısma geleceğim.

Gelelim arayüz ve stabiliteye. 3-5 günde cihazın stabilitesi test edilemez tabiki ama kesinlikle yazılımı stabil ve en ufak sorunu yok. Ben ilk başta Sony launchera alışamadım ve rakiplerine göre biraz tasarımı kötü geldi. Bakın aynı şeyi yüklü gelen uygulamaları için söyleyemeyeceğim onlar üzerinde gerçekten uğraşılmış ve tasarımları bir harika. Özellikle de müzik uygulamasının, albüm uygulamasının. Bir de yazı tipini beğenmedim, sanırım değiştiremiyoruz da ve içerisindeki Android rakiplerine göre pek kişiselleştirilebilir değil. Mesela yazı tipini, ayarlar menüsü dizaynını falan değiştiremiyoruz, bunlar G4 te mevcut. Ama olaya bir de hoş gözüken arayüz mü yoksa hızlı bir arayüz mü olarak bakmak gerekiyor. Zira Android'te bunu yapmanın mümkünatı yok. Kanımca en çok yaklaşan da HTC'nin Sense arayüzüdür. Bu bahsettiğim ne yazıkkı IOS ta oluyor bir tek. Dikkatinizi çekerim onda da kişiselleştirilebilirlik sınırlıdır. Neyse, konumuza dönelim, geçişler, uygulama açılışları gayet hızlı ve hiçbir çökme donma yaşamadım şu 5 günde. Neredeyse IOS kadar hızlı ama malesef IOS kadar değil. Kullandığım en hızlı Android cihaz diyebilirim.

Gelelim arayüzde memnun olmadığım noktalara. Üstten çekince gelen hızlı ayarlar menüsü cidden berbat. Hayır işlevselliği değil, tasarımı berbat ve işin kötüsü değiştirilemiyor. Tema da yükleseniz o hep siyah ve tasarım yoksunu. İkincisi, telefon etmek isteyip dokunduğunuzda tuş takımı biraz geç geliyor. Her şey hızlı açılırken onun 1 sn de olsa bekleterek açılması can sıkıcı. Son olarak ayarlar menüsüne ilk girdiğiniz de 0.5 sn de olsa o ilk girişte bir kasma yapıyor ve aşağı inemiyorsunuz. Can sıkıcı. Aynı menü G4 te yağ gibi akıyor. Telefonu alalı 3 güncelleme yüükledi ve bu gece 4. sü geldi. Sanırım Sony Apple gibi çalışacak bu konuda, güvenimi kazandı.

Gelelim ses kalitesine. G4 dışa sanırım Mono hoparlör kullanmanın avantajıyla daha çok ses veriyor. Ama öyle büyük fark yok, bir tık sadece. Bir de gelen arama ve bildirim sesinde sıkıntı var gibi, bazen hiç duyulmuyor, anlamadım ama düzeltilmesi gerek. Sorun yazılımsal görünüyor. Kulaklık performansına geçince Sony farkını konuşturuyor resmen. Çok berrak ve temiz ayrıntısı yüksek, sahnesi geniş ve sıcak bir ses veriyor ama sorun çok tiz ağırlıklı bir amfisinin olması. Earpods ile bile bassları düzgün alamadım ama sanırım Beats gibi kulaklıklarla mükemmel ikili olurlar. G4 te ise Ekolayzır ayarı bile yok. Bu arada Sony ses konusunda detaylı ayarlara sahip ama mp3ü hi-res dönüştüren zelliğini Spotify da, daha doğrusu kendi müzik uygulaması hariç kullanmayı başaramadım.

Batarya, evet. Bu kısımda şiirler yazabilirim. Mü-kem-mel. Tek kelimeyle. İlk gün Wi-fi full ağır yükte kullanım ekran parlaklığı otomatik ve en sonda 5 saat 58 dakika kullanım 17 saat bekleme. 5. günün ardından 6 saati çok az da olsa geçiyor. İşin güzel tarafı, yanımda arkadaşlarım var onlardan görerek söylüyorum, adam 2000-3000 lira arası para vermiş, konum kapalı, parlaklık en kısıkta, mobil veri aç kapa uğraşıyor. Benim kafam rahat, konum açık, parlaklık sonda güç tasarrufu falan uğraşmıyorsun cihazın hep aynı performansta ve en önemlisi batarya derdin yok. Günümüzün en büyük sorunu o kadar para verip de performansı için aldığımız cihazları güç tasarrufunda General Mobile gibi kullanmak parlaklık falan en düşük vs. Bu çok aptalca bence ve Sony bu sorunu 6.9 mm sığdırmış. Kocaman bir alkış

Tek sorun biraz yavaş sarj olması ve kutu içeriğinden hızlı şarj adaptörü çıkmaması. G4 kutu içeriğinde veriyor.

Gelelim en çok tartışılan konu olan kameraya. G4 bu alanda lider deniliyor fakat ben gündüz çekimlerimde büyük ekrandan baktığımda dahi öyle aman aman fark göremedim. Anca didik didik zoom yapıp incelemeniz falan gerekli. Belki otomatik modtan kaynaklıdır bilmiyorum ama bezen benim Z3+ arkadaşın G4 ten iyi iş çıkarıyor. Fakat kamera arayüzünü kullanışsız buldum. Her mod ayrı bir uygulama olarak açılıyor ve kamerayı kastırıyor bu bir süre sonra. Ayrıca manual moda aldığımda ne iso ayarı ne de başka bir şey görebildim. Ben mi bulamadım diye düşündüğüm oluyor bazen, bilen varsa özelden bana da yazsın. Pempeleşme sorunu genelde aniden cihazı tamamen beyaz renkli bir noktaya çektiğinizde oluyor ve burda şöyle bir sorun ortaya çıkıyor. Otomatik modtayken konuşuyorum, o pembeleşen beyazı düzeltmesi için kamerayı 3-5 sn bekletmeniz gerekiyor çünkü yazılımı bu konuda geç işliyor. Ben bu şekilde ne pembeleşme sorunu ne de başka bir şey yaşadım. Ard arda 10-15 fotoğraf çektiğim de oldu ama ısınıp da kapanmadı güneş altında. 4k benim için gerekli değil çünkü izleyebileceğim bir kaynak yok elimde ama denedim tabi ki özelliği sonuçta 4 k video çekerken o ilk aldığımda uygulama yükleme, şarj, kurcalama ve son parlaklık topluluğunun getirdiği kadar ısınıyor. En çok 56 derece gördüm. Toplamda 2-3 kere denedim ama 6 dakikaya kadar video çekebildim. Diğer telefonlarda sınır var mesela 5 dk diye Sony ise böyle bir sınır koymamış çekebildiğiniz kadar çekin demiş. Bence göze batan kısım bu, millet 5 dk 4k video çekme sınırı koyduğunda sorun teşkil etmiyor, Sony cihaz 5-10 dklar arasında video çekerken ısınıp kapatınca olay oluyor. Adamlar iyilik yapmış aslında. Soğuk havalarda çekebildiğin kadar çek demişler. Ben ayrıca inanıyorum ki o kamera yazılımı 10 dk ile sınırlı olsa da bu işlemci 60 dereceyi geçmez. Fakat G4 mesela, arkadaş ilk aldığı gün benim kadar yüklendiğinde 74 dereceleri gördü şarjdayken o da, kasası kalın ve plastik olduğu için hissedilmiyor sadece. Kamera konusunda size fikir vermesi açısından birkaç fotoğraf paylaşacağım abartmadan.

Bu kamera peformans puanlaması.G4 yok tabi listede çünkü daha iyi.

http://i.hizliresim.com/ly4PRE.jpg
    http://i.hizliresim.com/VLB8RP.jpg
    http://i.hizliresim.com/ngy9oR.jpg
    http://i.hizliresim.com/L4G80b.jpg
    http://i.hizliresim.com/rVyXv1.jpg

NOT: Son linkten bir önceki fotoğraf en son zoom'da nasıl çektiğini görün diye en son zoom ayarında çekilmiştir.

Bence kesinlikle iPhone almayacaksanız -onda da Plus modeli için konuşuyorum- alınacak en iyi Android cihaz budur. Samsung istediği kadar Benchmark kassın o cihazları 3-4 aydan sonra 3 senelik Sony gibi kasıyor. Gidin elinize standtlarda Z1 alın, ne dediğimi anlayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyes-on-you -- 1 Eylül 2015; 2:41:52 >

• eyes-on-you kullanıcısına yanıt
    Cok guzel bir yazi olmus hocam .

Ön kamera performansı nasil sizce? G4 ile kiyaslarsak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEKA_CRAZY -- 1 Eylül 2015; 7:44:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEKA_CRAZY

Ön arka farketmez g4 ün kamerası daha iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: talerk

quote:

Evet g4 daha iyi ama z3+ on kamera performansi nasil?

• quote:

quote:

quote:

Ön kamera için de fotoğraflar koyacaktım da selfie olduğu için koyamadım. Bence gayet iyi on kameraa performansı. Diğer telefonlarla kıyaslayamadım ama s6 edge ve G4 ten bir tık kötü. Çok değil. On kamerada en iyisi G4 bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyes-on-you -- 1 Eylül 2015; 12:39:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eyes-on-you

quote:

quote:

quote:

Ön kamera için de fotoğraflar koyacaktım da selfie olduğu için koyamadım. Bence gayet iyi on kameraa performansı. Diğer telefonlarla kıyaslayamadım ama s6 edge ve G4 ten bir tık kötü. Çok değil. On kamerada en iyisi G4 bence.

Maalesef sony kamerada digerlerinden geride kaliyor. Ama on kamerasi ayri bi kotuydu z3 e kadar z3+ dan icinde hic ornek yok inceleme sitelerinde

• buyrun arkadaşlar ön kamerasını merak edenler için öyle ahım şahım bir kamerası yok belki ışık alan yerde çekilse daha iyi sonuçlar elde edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Generation Y -- 1 Eylül 2015; 13:25:56 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Maalesef sony kamerada digerlerinden geride kaliyor. Ama on kamerasi ayri bi kotuydu z3 e kadar z3+ dan icinde hic ornek yok inceleme sitelerinde

z3 ile z3+ ın ön kamerası arasında dağlar kadar fark var. Z3 ün ön kamerası cidden berbat. Ota segment geçen yılın telefonlarınki gibi. Z3+ ise öyle değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Generation Y

buyrun arkadaşlar ön kamerasını merak edenler için öyle ahım şahım bir kamerası yok belki ışık alan yerde çekilse daha iyi sonuçlar elde edilebilir.

Bu arada bu fotoğraf 3.7 megapiksel de çekilmiş sanırım. Otomatik modta öyle bir problemi var cidden kendisi mpx düşürüyor. 5 mpx ayarlayıp çekerseniz daha iyi sonuçlar alırsınız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

z3 ile z3+ ın ön kamerası arasında dağlar kadar fark var. Z3 ün ön kamerası cidden berbat. Ota segment geçen yılın telefonlarınki gibi. Z3+ ise öyle değil.

Z3 , s6 , g4 ve z3+ arasinda kaldim hocam.

Z3 ün on kamera dediginiz gibi berbat ve usb cikisi kapali

S6 sarji hizli bitiyor ve ram sorunu var

G4 de kalin ve pil sorunu var

Z3+ digerlerine gore pahali ve kamerasi digerlerine gore dusuk

Arada kaldim hocam

• buda manuel mod 5mp arkadaşlar çekecek bir şey bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Generation Y -- 1 Eylül 2015; 14:05:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Generation Y

buda manuel mod 5mp arkadaşlar çekecek bir şey bulamadım

Guzel cekiyor hocam gece performansi nasil acaba?

• MEKA_CRAZY kullanıcısına yanıt
    onuda akşam denerim artık
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Z3 , s6 , g4 ve z3+ arasinda kaldim hocam.

Z3 ün on kamera dediginiz gibi berbat ve usb cikisi kapali

S6 sarji hizli bitiyor ve ram sorunu var

G4 de kalin ve pil sorunu var

Z3+ digerlerine gore pahali ve kamerasi digerlerine gore dusuk

Arada kaldim hocam

Kamerası seni üzmez dostum. Öyle aman aman fark yok. Kesinlikle için rahat olsun

• Hayırlı olsun hocam iyi bir seçim olmuş :)
  • Beyler bu son gelen güncellemeden sonra şarjı iyice azaldı. Önceden 6 saat görürken şimdi yüzde 24 te 3 saat ekran suresı aldım. Bende mi sıkıntı var acaba yoksa herkeste böyle mi oldu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyes-on-you kullanıcısına yanıt
    Radyo çok sık dinler misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.