< Bu konunun sahibi ouzqan iken ouzqan tarafına aktarılmıştır -- Kas 23 2018 3:57PM > < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu konunun sahibi ouzqan iken ouzqan tarafına aktarılmıştır -- Kas 23 2018 3:57PM > < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı > |
Yahu 1 sene 1.5 sene öncesinden başlıyor vay yeni işletim sistemi geliyormuş, vay yeni sürümde şu özellikler olabilirmiş, şu şu donanımlar daha etkin kullanılacakmış...mış mış da mış mış.
Sonra o yeni denilen işletim sistemi bir geliyor, bir yüklüyoruz abicim. Şöyle 1 gb, 1.5 gb bir şey. Bir açıyoruz telefonu, ulan telefon olacak sana robot ya..Git bana bi az şekerli kahve yap desen yapacak, öyle bir beklenti. A-aaaaa bi bakıyoruz, pek bir şey yok gibi..Yok canım..1.5 gb indi olm, vardır illa bi şey.. Bi daha bakıyoruz, ya galiba biraz daha net. Ha? Sanki biraz daha mı hızlı geldi bana. Sanki pili biraz daha mı şey oldu ne? Ulan hiçbir şey için "şu özellik çok çok daha iyi olmuş, şu kötü yanı kesinlikle düzelmiş" diyemiyoruz. Çünkü yok lan yok. Hiçbir .ok olduğu yok. Palavra. Yalan dolan. Al sana marşwellow. Ne farkı var 3 işletim sistemi önceki sürümle. Alayı üçkağıt. Bir de el kadar cihaz için kafayı aklı kaybedenler, burda birbirini eziyor "geldi mi, gelcek mi, allahım ne olur yeni işletim sistemi çabuk gelsin" Al geldi ne oldu. Sanki rengi biraz daha şey mi oldu ne? He he şey oldu. |
Android in zirvesi note 5 dururken işlemcisinden ötürü bence iş görmez olan z5 ve z5p ye bulaşmayın bence. S820 çıkacakken hele. Isınma sorunu, pil tüketme sorunu. O kadar para verip 1-2 ay sonra s820 telefonlar çıkınca iyice gözden düşecek z5ler. Zaten sony de z6 ları çıkarır. Şu an ki piyasa da ise zirve note 5 dir kesinlikle..
|
Ne zaman çıkacak şimdi bu z5 premium? Çıksın da iPhone 6 plus'dan aynı gün kurtulup geçeceğim.
Özellikle PlayStation 4 remote Play için istiyorum, oturma odasına dönmem gerek yoksa başka odada oyun oynamaktan yuvam yıkılacak vallahi. (Almışken son çıkanı olsun diyorum, hemen z3 al sende demeyin lütfen:) Z5 premium krom rengi, haydi artık ya! |
Kardeşim hayırdır sen farklı bir mobil şirketinin elemanı felan mısın??
Bak ne yap biliyor musun? Al telefonunu direk çöpe at, sonyden olabildiğince uzak ol. Ben yıllardır kullanıyorum bu markayı ve zaten üstlerde oku en geniş şekilde hatasıyla günahıyla yazdım her şeyi. Oranın buranın müdür olmakla olmuyor bu işler, bilgi işlemde ol yanında bin kişi çalışsın aynı telefonu kullansınlar yine de sen kendininkini bilirsin en iyi o yüzden kimse etiket yapmasın ama eğer yapılacaksa ben Konya'da Vodofone Kıvılcım ana merkez de görevliyim. Her gün onlarca telefon geliyor garanti için ve bil bakalım aralarında en fazla hangi marka var. 1. HTC 2. Samsung 3. İphone 4. LG 5. Sony eğer bu listeyi şişirme gibi görenler varsa hemmen resmi belgelerin fotoğrafını çeker gönderirim. Bugün ki teknoloji şartlarında Sony Xperia Z5P en stabil ve hatası en aza indirgenen cihazdır. Aksini idda eden olabilir evet ama bu telefonu adaletli kullananlar zaten olayı biliyor. Yıllardır yanımda çalışan bir arkadaşım var ve sonyden nefret eder idi fakat geçen gün iş yerine gelen demo cihazı kullanmaya başladı ( Sony M5 ) Ve adamın dediği şudur -Abi meğersem bu sonynin olayı güneş en tepedeyken ekranı en net şekilde görmekmiş. | Aynen bu kelimeleri söyledi, adamlar yıllardır bir slogan ile çıkıyor, ekran kalitesi en iyi olan telefon ve bu zaten bunu 801 PPI ile ispat etti. Bazı kült düşünceler oluşuyor, Samsung göz boyama konusunda çok çok başarılı, amoled yapıyor, dayıyor parlaklığı millette ekranı kaliteli zannediyor. Kamera kalitesine gelince bilmem kaç inçlik telefonda görüntüsüne aldanıp (-sonyyyy bi türlü kamerayı yapamıyor ıyyyy) diyenler var ama işin rengi o değil eğer bilecek olursanız bilgi vereyim samsung ve iphonede dahil tüm kamera sensör teknolojisi Sony tarafından yapılıyor. Bknz. Samsung S7 Kamera sensörleri ; Sony IMX260 ve Samsung Britecell | Telefon markalarının kendilerine has patentli buluşları ve bilinenleri vardır. Örneğin ilk su geçirmeyen telefon sony, ilk mp3 çalan telefon sony ilk kameralı telefon sharp ilk bluetootlu telefon ercisson vb... Bu böyle gider şimdi olay şu ki samsung bir su geçirmez telefon çıkarıyorsa sonye patent ücreti ödüyor, cüzzi bir miktar ama her satılan telefonda 0005 cent bile olsa veya biraz daha fazla olabilir sony alıyor, mp3 çalan telefon içinde geçerli bluetootlu telefon içinde geçerli. Yani işin özü dünya genelinde hangi telefonu alırsanız alın sonye bir şekilde kazanç sağlanıyor bu yüzden adamlar kasmıyor :) Kasacak olursa oyun konsolları, ses sistemleri, kamera ve görüntü kalitesi konusunda ki gibi piyasayı ele geçirir. Ve milyon dolarlık projeye bu kadar kolay dil uzatılmasın, sevmeyen kullanmasın, iki bin küsür verip alma gücün varsa rahatlıkla satıp yok etme gücünde vardır. Saygılar. |
Sharp'ın panelleri ne zamandan beri ucuz,kalitesi yetersiz oldu?
Ayrıca panel kalitesinde sharp en az sony kadar iyi bir marka yaptığınız yorum çok talihsiz olmuş.. |
Listelediğiniz çok önemli konulara bir göz atalım:
"Cok yogun kullanici kitlesinde kulaklik sorunu var." - Şu zamana kadar bu sorunu yaşayan 3-4 kişi okudum bu forum dahilinde,yabancı forumlarda da örnekler mevcut. Yazılım tarafında bir sorun yada sıkıntı olması muhtemel,bozuk olan şey bir çalışıp bir çalışmamazlık yapmaz. Güncellemeyle düzelecektir,belki düzeltilmiştir bile. Kaldı ki böyle durumlar sadece bu telefonda oluyomuş gibi davranmak manasız,şu zamanın en popüler telefonu S7 serisinin restart probleminden haberiniz varsa ne dediğimi anlarsınız,yoksa zaten bu madde üzerine tartışacak bir şey yoktur ortada.Sorunlar vardır,illaki ilerde de olacaktır,güncellenebilir telefon mantığı bunların önüne geçmek için değil midir zaten? "Kilit ekraninda herhangi biri telefonunuza hükmedebiliyor, ucak modu, fener, ses, bildirim va gibi." -Bundan ne gibi bir negatiflik çıkarımınız var bilemem ama,telefonunuzu sessize alıp,ekran ışığını kısıp,feneri açacak kadar telefonunuza hükmedecek kişilere, telefonun sesini tekrar açıp,ekran ışığını yükseltip,feneri kapatarak layık oldukları cevabı verebilirsiniz. Bunun haricinde yapabilecekleri bir işlem var mı? Yok sanki. "Rehber cok kotu, kullanisli değil" -Gayet kişisel bir yorumunuz olmakla beraber,ne gibi bir sorun yaşattı size? Görselliğinden renklerinden hoşlanmadım derseniz,markete onlarca tema vs mevcut durumda.Bunun haricinde nasıl bi kullanışsızlık yaşattı size,halanızı aradınız amcanıza mı bağladı? Ne gibi bir beklentiniz var telefon rehberinden yerine getiremediği. Dediğim gibi son derece kişisel bir durum. "Almayın bu telefonu,rehberi kötü!?" Peki. " Ana ekran widgetleri arasind 360 derecelik tam tur attirmiyor,haydi benim 2 ekranim var, coklu kullanimda eziyet" -Şimdi burada şöyle bir durum var,sizin 2 ekranınız varsa bu tur attıramamazlık sizi niye bu kadar irite etti? Hatrı sayılır zamandır akıllı telefon kullanan,forumlara giren,okuyan-yazan biriyimdir,bir telefon hakkında böyle bir nedenden dolayı telefonun Premium olmadığını,dolayısıyla alınmaması gerektiğini söyleyen yegane kişisiniz,adeta bir mihenk taşısınız. Halbuki 180 derece tur olsaydı ona da razıydık,içimize atar,sineye çeker kullanırdık telefonu,naapalım kısmet değilmiş demek. "Galeri ona keza" -Galerisini sevmeyebilirsiniz,size işlevsel gelmeyebilir. Yine bu konuda da görüntülemeden,editlemeye onlarca program indirip kullanma seçeneğiniz var stok program haricinde. Sizin mantık şu sanırım 3000tl verdim,nası istediğim gibi olmaz kardeşim!? Sony'e bu konuda bende çok kırgınım,telefonu yaparken insan bir arayıp hocam galeriyi nasıl istersin diye sorar,sormalı..sormadılar..pisler. "Kamera, Sony hayalinden uzak, seri cekim de yok. " -Gelelim onca maddenin içinde bana göre en elle tutulabilir nedene. Kamera konusunda muadillerine göre,özellikle düşük ışık ve gece çekimlerinde daha az performans verdiği dile getirilmekte. Doğrudur,olabilir. Telefonu kamera öncelikli alan kişiler için bu durum can sıkabilir. Ama misal ben onlarda değilim,benim için telefonun tarayıcı performansı,ekranı,oyun ve müzik performansı, pil süresi gibi konular kameranın önünde. Benim gibi düşünen,telefonu bu özellikler ekseninde kullanan insanlar yok mudur? Vardır,teşekkürler. Premium yarınlarda görüşmek üzere esenlikler dilerim |
Ekrenı FullHD, Bataryası 4000mah olsun başka birşey önemli değil.
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|