Şimdi Ara

sony ya da philips ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ses sistemi almak için bir süredir bakınıyorum. vericeğim maksimum miktar 300-400 ytl aralığında olduğu için güzel bir multimedia sistem bulamadım. ayrıca müzik setlerinide dinleyince sony nin çoğunluklada müzik dinlediğim için set alıp bilgisayara bağlamayı düşündüm. fakat hangisinde karar kılıcağıma gelince kararsız kaldım. verebildiğim fiyatlarda philipsin FWM70 modeli var ama sesini dinleme fırsatım olmadığından tereddütte kaldım. woox bas olayı bayada övülüyor. sony olarakda iki üç sistem arasında kaldım ve bunlar beni limiti yükselteyimmi sorusuna yöneltti. birinci sony MHC-RG190, ikincisi MHC-EC50 açıkcası diğerini dinleyince buna pek içim gitmedi ama ucuz işte. ve üçüncü sony MHC-RG490S bu modeli dinleyincede acaba almışken bi defa alınırmı desem diye düşündüm. şimdi özet olarak philips dinleyenler müzik setleri nasıl özellikle belirttiğim model. iyi değil sony ise bu üç modelden hangisi fiyat/performans olarak. ve son olarak setleri bilgisayarda kullanan arkadaşlar müzik eminim güzeldir ama filmlerde performans nasıl setlerde yoksa multimedya sistemleremi yöneleyim. şimdiden teşekkürler arkadaşlar vericeğiniz cevaplar için...

Lütfen Türkçe konu başlığı kullanın.

KillForYou!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dahayeniyim -- 17 Mart 2007; 20:36:43 >

• bence sony MHC-RG490S almışken bikez al sonra pişman olma.philipse yaklaşma sesde uzman sony.
  • philips fwm 70 daha mantıklı o fiyata

sony MHC-RG490S yi dinledim, subwoofer işin tadını kaçırmış gibi geldi
    boğuk bi bass vardı biraz,eski subwoofersız seri daha iyiydi

bass olarak philips seni daha fazla tatmin etcektir

almadan önce mutlaka ama mutlaka dinle, fwm 70 veya başka bir woox lu seti ve sony MHC-RG490S i tabiiki
    sony eski sony değil
  • Sony nin groove efekti philips in woox undan daha başarılıdır. Ayrıca sony nin toplam rms değerleri philipsten daha yüksektir. Yüksek ses istiyorum diyorsan sony almanı tavsiye ederim @SUBARU arkadaşımızın dediği gibi sony eski sony değil ama philips şu anki sony leri bile geçmekte zorlanır o nedenle sony nin eskisi gibi olaması pek bir şey değiştirmiyor. Philips in durumu eşitlemek adına yaptığı bir şey var bu sistemde bas sürücülerini büyük tutup sony ye yetişme çabasında 6.5" woofer olması iyi tabi ki Öte yandan sony nin wooferları 5.5" ten büyük değil ama sony nin küçük çapta woofer ile neler yapabildiğini biliyoruz bir de buna groove eklerseniz sonuç mükemmel olacaktır

• woox asla yabana atılabilicek bir ses özelliği değildir... woox ve groove , ikiside mükemmel dir.. woox %99'sa groove %100'dür benim için..

2 setide dinlemeden SAKIN alma. mümkünse yanında sevdiğin müziklerden oluşan bir AUDİO cd götür, denemek için.
  • buna benzer bir topic daha açılmıştı... ordaki mesajımıda buraya aynen kopyalıyorum...

--------
    phlipsin wooxunu bilirim... hatta woox2 de var galiba...

tabi sonyninde groove'unu bilirim... bende sony xb80 var.

Ben sana şöyle söliyim, woox ve groove'un tadları farklı.... ama ikiside fransız mutfağına yakışır kalitede yemekler.. (Sonucu sen çıkarıcaksın)
    --------
  • sony aldım arkadaşlar ama o dediğim modelleri değil daha eski bir model. o kadar para vermeden önce ucuz bişey alıp denemek istedim. ses kalitesi güzel ama bass doyurucam derken resmen boğuyor. bi kaç yerde gezdim ve philips dinledim açıkcası woox daha bi hoş ve tatlı bass veriyor. boğmadan ve tizleri öldürmeden. aldığım sistem eski bir set belki ondan olabilir yani yenilerde daha iyi sesler alınabilir. ilk mesajda yazdığım sistemleri dinledim. açıkcası rg490s e hasta oldum diyebilirim. hem bass olarak hemde ses netliği olarak çok güzeldi. fiyat pahalı olmasa hemen alırdım. neyse şimdilik eldeki sony ile biraz devam edip sonra dileğe göre bir sisteme geçicem. ama bişey var müzik setinin sesi bilgisayara bağlayınca yetersiz geldi bana. daha önce 5,1 sistemdeyken açtığım seviyelerde çok az ses veriyor. 5,1 deyken bu kadar ses açsaydım bilgisayardan ortalığı inletiyordu. ama bundan o kadar ses çıkmıyor nedense. ayarlarındada bi sorun olduğunu sanmıyorum ama demekki müzik setleri böyle oluyor bilgisayara bağlanınca...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: dahayeniyim

sony aldım arkadaşlar ama o dediğim modelleri değil daha eski bir model. o kadar para vermeden önce ucuz bişey alıp denemek istedim. ses kalitesi güzel ama bass doyurucam derken resmen boğuyor. bi kaç yerde gezdim ve philips dinledim açıkcası woox daha bi hoş ve tatlı bass veriyor. boğmadan ve tizleri öldürmeden. aldığım sistem eski bir set belki ondan olabilir yani yenilerde daha iyi sesler alınabilir. ilk mesajda yazdığım sistemleri dinledim. açıkcası rg490s e hasta oldum diyebilirim. hem bass olarak hemde ses netliği olarak çok güzeldi. fiyat pahalı olmasa hemen alırdım. neyse şimdilik eldeki sony ile biraz devam edip sonra dileğe göre bir sisteme geçicem. ama bişey var müzik setinin sesi bilgisayara bağlayınca yetersiz geldi bana. daha önce 5,1 sistemdeyken açtığım seviyelerde çok az ses veriyor. 5,1 deyken bu kadar ses açsaydım bilgisayardan ortalığı inletiyordu. ama bundan o kadar ses çıkmıyor nedense. ayarlarındada bi sorun olduğunu sanmıyorum ama demekki müzik setleri böyle oluyor bilgisayara bağlanınca...

ALDIĞIN MODEL NE?
    rg490s keşke onu alabilseydin

• yok üstad alamadım ya 490s i . ama cidden tam bir canavar alet. sadece dinleyebildim. aldığım model sony nin eski modellerinden mhc-rx70. bilgisayardan dinliyorum ve radyosunu kullanıyorum. fiyat olarak 150 ytl verdim, çokmu vermişim siz daha iyi bilirsiniz. ama iyiki daha üst model almadan bunu denemişim diyorum, çünkü bilgisayarda üst modellerde böyle ses vericekse memnun kalmadım diyebilirim müzik seti-bilgisayar olayından. bass çok fazla boğuyor sesleri, hele groove u açtığımda tamamen bass dinliyorum. sesin netliği kayboluyor. eq ayarları yok sadece kaydedilmişler var onlarda tatmin edici değil. yani bass ı kısıp tizi açayım diyemiyosun. neticede pişmanmıyım hayır. bu paraya alıp salona koysam, elli lirayada bi mp3 player alıp bağlasam canavar gibi salonumda kullanırım. bundan sonra yapıcağım biraz bununla idare edip o arada parça parça kendi sistemimi toplamak olucak. çünkü hazır 5,1 lerde tat vermiyor. keyfime göre sistem yapıcam ve alıcağım ilk parça tabiki anfi olucak. model olarakda uygun fiyatlı ama yorumlara göre çok iyi performans veren Yamaha - RX-V359 i alıcam. sonrasındada kolonları tektek döşeyip kendi sistemimle keyfini çıkarıcam. anladımki en güzeli bu...

• o setten bi tanıdıgımızda vardı ve gayet begenmiştim
    radyo çalarken dediğin boğulma olmaması lazım basslarda
    bence sorun aux kablosunun kalitesizliğinden kaynaklanıyo,
    inan çok farkediyo kablo kalitesi
  • Sony daima iyidir.Ama phılıps da iyidir ses kalitesi filan ama bence sony kadar değilxxxxveyselxxxx arkadasın dediği gibi uzman sony almamakla birazda iyi ettin MHC-RG490S modelini müzik her zaman stereo setlerde dinlenir.Ama Sony MHC-RG490S modeli böyle değil ses bir yerden geliyor bass baska bir yerden geliyor.Yani demek istediğimm 2 woofer varya onlar daha güçlü takılsaydı vede o Sub woofer takılmasaydı daha iyi olurdu çünkü böyle 2+1 gibi bir sey oluyor oysa 2 kolan olsa içinde güçlü bir subwoofer vede 1 woofer olsa daha iyi olurdu
    özetlemek gerekirse
    2 kolan 1 kolonun içinde 1 sub 1 woofer böyle sistemler var sonynin örneğin Sony mhc-rv900d modeli
     sony ya da philips ?

işte resimde gördüğünüz kolonun içinde alttaki subwoofer üstteki ise normal woofer birde tiz var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @oğuzhan@ -- 17 Mart 2007; 19:31:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: @OĞUZHAN@

Sony daima iyidir.Ama phılıps da iyidir ses kalitesi filan ama bence sony kadar değilxxxxveyselxxxx arkadasın dediği gibi uzman sony almamakla birazda iyi ettin MHC-RG490S modelini müzik her zaman stereo setlerde dinlenir.Ama Sony MHC-RG490S modeli böyle değil ses bir yerden geliyor bass baska bir yerden geliyor.Yani demek istediğimm 2 woofer varya onlar daha güçlü takılsaydı vede o Sub woofer takılmasaydı daha iyi olurdu çünkü böyle 2+1 gibi bir sey oluyor oysa 2 kolan olsa içinde güçlü bir subwoofer vede 1 woofer olsa daha iyi olurdu
    özetlemek gerekirse
    2 kolan 1 kolonun içinde 1 sub 1 woofer böyle sistemler var sonynin örneğin Sony mhc-rv900d modeli
     sony ya da philips ?

işte resimde gördüğünüz kolonun içinde alttaki subwoofer üstteki ise normal woofer birde tiz var...

evet benimde demek istediğim sony nin bu ayrı subwooferlarla kafayı bozmuş olması
    adamlar 5.1 falan şeklinde üretmeye başladı artık iyice

ya senin işin müzik seti üretmek,ve müzikte 2+0 da dinlenir
    ne o öyle 100 tane hoparlor dizmiş yanyana, 14 bıçaklı traş bıçağı gibi

• hem hata yaptı ayriyetten sub koydu hemde kaliteyi düsürdü gir eski sony setleri dinle gel bide yenileri dinle aradaki kalite farkını anlarsıngüzel modelleride pahalı olduğu için hiç bir yerde satılmuyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: SUBARU

quote:

Orjinalden alıntı: @OĞUZHAN@

Sony daima iyidir.Ama phılıps da iyidir ses kalitesi filan ama bence sony kadar değilxxxxveyselxxxx arkadasın dediği gibi uzman sony almamakla birazda iyi ettin MHC-RG490S modelini müzik her zaman stereo setlerde dinlenir.Ama Sony MHC-RG490S modeli böyle değil ses bir yerden geliyor bass baska bir yerden geliyor.Yani demek istediğimm 2 woofer varya onlar daha güçlü takılsaydı vede o Sub woofer takılmasaydı daha iyi olurdu çünkü böyle 2+1 gibi bir sey oluyor oysa 2 kolan olsa içinde güçlü bir subwoofer vede 1 woofer olsa daha iyi olurdu
    özetlemek gerekirse
     sony ya da philips ?

evet benimde demek istediğim sony nin bu ayrı subwooferlarla kafayı bozmuş olması
    adamlar 5.1 falan şeklinde üretmeye başladı artık iyice

ya senin işin müzik seti üretmek,ve müzikte 2+0 da dinlenir
    ne o öyle 100 tane hoparlor dizmiş yanyana, 14 bıçaklı traş bıçağı gibi

• @oğuzhan benimkide eski bir sistem ama pek beğenmedim açıkcası neticede bilgisayara bağlamak için müzik seti almam arkadaşlar birdaha. kendi sistemimi toplucam. anfiylede buna başlıcam yakın zamanda sonra kolonlarla işi halledip keyfini sürücem. zaten gereksiz şeylere ihtiyaç yok, kaset çalar cd çalar gibi. hepsi bilgisayarda var sonuçta
  • bir kere 150 ytl gayet iyi bir fiyat o yandan korkma.ama senin msnin daha eq ayarı bile yokmuş manul olarak.belkide 2. el olmasından kaynaklanan bir takım sorunlar olabilir.ama inan bana normal bir multimedia sistemden alacağından çok daha kaliteli bir ses alırsın.şuan benim pcye x530 bağlı. ah diyorum keşke benim sonynin koca koca kolonları olsa eskisi gibi de gene ne dinlediğimin farkına varsam.eski sony müzik setlerinin tizleri o kadar güzeldirki müziği bambaşka bir hale getirir.benim sonynin tizleride fena sayılmaz ama eski sonyleri ararım açıkcası.mesela 1999-2001 yılı arasındaki sonyleri.ama şuanki midilerle eski midiler arasında ses kalitesi bakımından o kadar fark yok
  • Philipsin FWM70
  • 1998 yılında sony rx100 almıştım ah ah çok kahrımı çekti benim ondan aldığım tat bambaşkaydı
    çok dengeli bir sesi vardı ama cd lensleri sürekli sorun çıkartır mu modelin 2 kere lens değiştirdim sonra tamam dedim bıraktım hala duruyor bir köşede atsam atamam satsam satamam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.