Şimdi Ara

sony neden plazma işine girmedi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sony uzun yıllardır kullandığımız kaliteli crt televizyon olan trinitron teknolojisini geliştiren bir markaydı. Yüksek çözünürlüklü televizyonlar çıkmadan önce crt'nin en iyisi kabul ettik sony'yi.
    Plazma teknolojisi crt teknolojisinin bir gelişmiş sürümü kabul ediliyor ve de birbirlerine çok benziyorlar.
    Aklıma takılan sony'nin böyle iyi bir crt geçmişi varken televizyonunu kendi üretiyorken neden lcd'ye geçtiğini neden samsunga para yedirdiğini anlamış değilim.
    Belki biraz geç sorulmuş bir soru olacak ama sizinle düşünmek istedim.

• Sony yi fazla tanımadığınız ortada

-Sony bu işin daha çok tasarım/AR&GE/özellikle "Satış"!!! v.s kısmındadır!
    Çoğu ürünleri,üretmez,fason çalışır!!

-Trinitron işide öyleydi ve ilk zamanlar (60/70 lerde)kendisine bağlı
    fabrikalarda üretilirken,daha sonra tüpler fason üretildi!
    80 lerden sonra,H/W üretimi neredeyse hiç kalmadı!

-Sony 90 ların sonunda işe ilk olarak PDP ve ilk nesil fasın LCD ler ile
    3LCD v.s ile başladı,ama PDP işinde "çuvalladı" aynen,ancak bu herifler
    bu alemin en uyanığıdır
    PDP ler çakılınca(Fujitsu/Hitac Modüller o zaman iyi değildi!!!)anında PDP
    işini bıraktılar ve ilk nesil LCD leride oldukça başarısız idi,adları bile
    geçmezdi bu alemde

-Bu arada baktılarki panel tip TV işinde üretici değiller,o zaman kendilerine sağlam bir ortak lazımdı "üretici bazında"!!!
    Samy ile ortak olarak 2003/04 lerde ve ardından S-LCD fabrikasını
    kurdular Korede,ama bütün iş Samy de tabiki,Sony kağıt üzeri ortaktır S-LCD fabrikasında!

-Bu ortaklık devam etsede Sony en büyük ortaklığı,nokta atışı yaparak
    2008 de Sharp ın Sakai-City Plant tesislerinin 1/3 Hisseli ortağı oldu ve tam $ 1 Milyar sayarak!!!
    Şu anda Modül olarak ağırlık Samy kullansada Sharp ta kullanmaya başlamıştır!

++
    Sony PDP işinde fason ve bilmediği bir iş konusundaydı! MARKA sını
    satmak istedi ama rakipleri ondan çok ciddi ileride olunca,kalite olarakta
    bunlarla baş edemeyince anında,çok doğru bir karar vererek,o işten çekildi,zaten üretici olmadığı için bir maliyetide yoktu!!!

++
    Sony CRT ler 70 lerde en iyisi idi hemde rakipsiz,ama 80 lerin başında Sharp/Pany/Phil/Tosh tan daha iyi seriler gelmeye başladı,ancak yinede
    80 lerin sonuna kadar Trinitron ciddi öndeydi!
    Benim CRT de bu arada efsane KV2100WX Serisidir hemde 1987 modeldir
    kendileri hala süper ve ben hala SD leri gün boyu bundan izliyorum
    90 larda ise CRT işi tamamen yan-sanayi/fasona döndükten sonra rakipleri Sony yi geçti!!
    Efsane son CRT ise Tosh un bir serisidir(model numarasını unuttum)daha sonra Phil/Sharp/Pany den,süper CRT ler geldi,ardından da CRT işi bitti
    ama Sony yine zamanlama olarak hep en ileride idi rakiplerinden,satış,ciro v.s olarak

Tabiri caizse bu herifler Satış ta bir numara,işide çok iyi biliyorlar,kaldıki
    günümüzde artık "üretici" olmanın hiç bir esprisi yoktur,öyle olsaydı
    Sharp gerçi bu işin Kralı ama durumu yinede farklı olurdu veya Tosh
    bugünkünden çok ciddi ileri olurdu v.s v.s

İşte SONY farkı burada yani "işi bilmede" bu herifler süper

Adamlar nereye yatırım yapacaklarını iyi biliyorlar ve işi üretici bazda değilde,fason/montaj ile çok daha iyi götürüp,tam nokta atışı yapıyorlar!!

Sharp a ortak olması bu sebebtendir,Samy ye ortak olmasıda bu sebebtendir ve ona bu şekilde çalışma çok daha az maliyetli gelmektedir!
    dolayısıyla Samy ye para yedirme v.s kesinlikle söz konusu değildir,hatta çok ciddi "KAR" etmektedir böyle yaparak(buda işi çok iyi bilmenin sırrıdır)

Aslında ben bu konuları bir kaç sene işlemiştim TF/DH de üstelik çok daha
    derin olarak ama biryerlerde kayboldu gitti!

++
    Dünyada,Pio da dükkanı kapattıktan sonra PDP işinde tek bir üretici kaldı,çünkü Samy ve LGE her ne kadar PDP üreticisi olsalarda,Pany nin yanında adları geçmez!!
    Zaten Samy/LGE de LCD işinde varız diyor!!PDP işi onların sadece bandları hazı olduğu için devam etmektedir ama iddiaları filanda yoktur!
    ++

• selam,

gayet guzel acıklamıssınızda, arkadasın sorusunun tam olarak yanıtı gelmemıs bence. madem uretıcı degıl ozaman kolay oldugu halde ndn plasma ısıne gırmemıs?

ışimi bılmıyor?

ıyı aksamlar
  • Panel tip tv'lerin ortaya yeni yeni çıkmaya başladığı zamanlarda Sony plazma üretiyordu zaten. Lcd'lerinde yayılmaya başlamasıyla, tam olarak adamlar ne düşündü bilemeyiz ama muhtemelen lcd tv'lerin plazmaya oranla daha hızlı bir satış grafiği çizeceğini öngördüler ve plazma işinden çekildiler.

Bu öngörülerinde yanılabilirlerdi de ama zaman onları haklı çıkardı. Panasonic'den başka doğru dürüst plazma üreticisi kalmadı. Panel tip tv pazarındaki plazma pastası da küçüldüğünden ancak Panaconic'i doyuruyor bu pasta. Lg ve Samsung kısmen biraz pay alsalar da sanırım Panasonic'e nazaran devede kulak mesabesinde.

Pioneer bile en iyi hatta hala geçilemeyen tv'leri üretmesine rağmen pazardaki gidişatı göremediklerinden ( tabii maaliyetlerini de kısamamaları gibi pek çok daha sebebi vardır) şu an tv sektöründen çekilmiş durumdalar. Son bir çırpınışla tek model lcd ile piyasaya girmeye çalıştılarsa da atı alan üsküdarı geçmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmmpower

selam,

gayet guzel acıklamıssınızda, arkadasın sorusunun tam olarak yanıtı gelmemıs bence. madem uretıcı degıl ozaman kolay oldugu halde ndn plasma ısıne gırmemıs?

ışimi bılmıyor?

ıyı aksamlar

Yazdıklarımı sanırım anlamadın!

Yanıt orada var,hemde fazlasıyla

Bu arada PDP işinin kolay olduğunu kim söylüyor yada söyledi????

Yazdıklarımı dikkatli okursan aslında çok kısa sayılacak bir özet yukarıda vardır!

Uzun anlat dersen 5 sayfa yazmam lazım
    PDP yi anlat dersen onun içinde bir 5 sayfa daha gerekir!

Son olarak şunu yazmışsın "işimi bilmiyor"?
    İşi ne kadar iyi bildiklerinide yazdım ama onuda anlamışsın!

İş bilmek fiili/fiziki üretim değildir bu panel işlerinde!

++

• Arkadaşlar bu sorumla aslında şunu söylemek istedim: Trinitron'un geliştirilmesiyle oluşturulacak bir plazma ve sony'nin tartışmasız ses kalitesine sahip hoparlörleriyle oluşturulabilecek bir ürünün panasonic plazmalarına rakip olup olamayacağıdır?
    Lcd daha çok satıyor belki ama bir o kadar da marka var. Plazma lcd'den az satıyor ama bir o kadar az üreticisi var. Yani durumlar eşit gibi. Sony, müthiş tasarımlarıyla plazmasını, hoparlörlerini ve yazılımlarını buluşturabilseydi plazmada tekel olmama ihtimali olmazdı diye düşünüyorum.

Lcd'den nefret ediyorum. O görüntüleri çok canlı hale getiriyor. Doğallığı bozuyor. İnsanın gözünü acayip rahatsız ediyor. Bu nedenle doğal resim gösterme olanağı sunan plazma hayranıyım. Özellikle panasonic plazmalara. Zaten başka firma kalmadı.
    Panasonic'te bayağı bir gelişme var. Bence onlarda sony gibi politikalar izliyorlar. Özellikle plazmanın yazılımı, tasarımı adına panasonicte son 5 senedir bir değişim, gelişim hakim.
    Tek korkum büyüyen bir firmanın kaliteden ödün vermesi. İnşallah böyle birşey olmaz.

sony'nin yeni serisi monolothic tasarımı görünce
    42V20E ile değiştirdiğim trinitron tv'yi görünce
    plazmanın özelliklerini ve trinitron muhabbetini öğrenince neden böyle bir şey olmamış diye merak ettim doğrusu.

eski trinitron tv deki sesi hiçbir plazma ya da lcd veremiyor. dolby digital sistemi yok ama müthiş bir ses, acayip bir akustik sağlıyor hoparlörleri.

Bir de arkadaşlar bildiğim kadarıyla sony ürünlerinin büyük bir kısmını kendisi üretmiyor. Ve gördüğüm kadarıyla sanki bir kalitesizleşme var. Bu hoş bir şey değil sony ürünlerine eskisi kadar iyi bakamıyorum. Ama tasrım yine mükemmel.

Albani senin verdiğin cevaptasony ilk lcd vepdp işinde çuvalladı diyorsun. Ama teknoloji dünyasına yön veren bu kadar büyük bir şirketin nasıl olurda alt yapısı(trinitron) hazır olan bir teknolojiyi(pdp) nasıl olurda yapamadılar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetfahriguven -- 8 Ağustos 2010; 12:53:38 >

• Sn.mehmet

-Kusura bakma ama senin soru aslında bugün içinde bulunduğumuz panel tip TV lerin çok çok gerisinde kalıyor!
    Neden ısrarla Trinitron a bağlıyorsun bunuda anlamadım!
    O bahsettiğin alt-yapı CRT tabanlıdan hareketle yeni bir teknik/teknoloji bulmak ise kolay değildir veya en azından bunu Sony bulamamıştır(*ama birisi bunu
    buldu ve ben bu konuları 3/4 sene evvel TF/DH de çok uzun anlatmıştım)

Kısaca Sony bulamadı ama birisi buldu-geliştirdi-üretti(ben bunu ayrıca izledim v.s)

Bu üreticilerin alt-yapıları var diye her bir şeyi bulacak değiller,kaldıki o yukarıda birisi buldu dediğim firma ise ne Koreli nede Japon!!!
    USA dan bir dünya devi teknoloji firmasıdır!

-Sony 98-02 arasında dışardan aldığı(Fujitsu)Modüller ile ilk olarak PDP ye başladı(fason üretim)ama ne S/W nede Modül yapısı v.s olarak
    oldukça kötü ürünler çıktı ve baktıki o zamanın rakipleri Yamaha/Pio/Pany çok güçlü ve kaliteli paneller üretince,Sony anında aradan çekildi,
    her zamanki gibi çok doğru ve yerinde bir kararla ve TFT-LCD ye döndü,kaldıki başlarda bu iştede kötü idi!!

Ayrıca Sony nin tasarım/speaker/S/W v.s olarak PDP de bir şey yapamayacağınıda kendileri çok iyi bildikleri için o işten kaçtılar!
    PDP üretimi ile TFT-LCD üretimi çok çok farklıdır,Sony bazı şeyleri yapmasının yada senin bahsettiğin bazı şeyleri yapmasının kesinlikle
    alakası yok bu PDP işinde,denediler ve baktılar işi beceremiyorlar ve baktılarki rakipler ondan "ÜRETİCİ" bazından çok ilerde,dolayısıyla
    o da çok daha kolay bir üretim işi olan ve zaten çoğunun yaptığı fason TFT-LCD işine girdi!

-TFT-LCD TV lerin yükselen trend olduğunuda zaten ilk sony keşfetti ve hemen ağırlığını bu panele kaydırarak,ilk önce o gün için(bugünda dahil)
    en iyi Modül üreten Samy ile birlikte S-LCD yi kurdular,sonrada LCD de kendi S/W si ile olayı başarıyla götürdü ve götürmektedir

-Bahsettiğin SES olayı artık geçmişte kaldı!!! belki bazı üreticiler bu konuya biraz önem versede artık panellerin Audio katı herifleri hiç ilgilendirmiyor,
    kaldıki panel işinin "SES kalitesi teknik/fiziki ve diğer ext.cihazlar kullanımı dolayısıyla önemide kalmadı,üreticiler bunları iyi bilir

-"LCD den nefret ediyorum" demişsin,bu bana gör ağır bir itham olmuş,kaldıki bütün dünya senin gibi düşünce idi,LCD ler satılmazdı,he ne
    kadar ucuz densede bugün PDP ler daha ucuz!!
    Ayrıca madem LCD den nefret ediyorsan sana PDP verelim o zaman,kıy parana en iyisi al Pio 6090 referance panel sahibi olursun

-Doğru ve doğal görüntü verme "tekeli" artık sadece PDP de elinde değildir,LCD ler de buna yaklaştılar ve senin mağazalarda gördüğün Dynamic
    mode lu veya yanlış set edilmiş(genelde tamamı böyledir)LCD lere bakarak hüküm vermek zordur,kaldıki normal kullanıcılar bile bugün
    panelleri doğrus et edemiyorlar Vivid/Sature renk/ton-resim izlendiği için kalkıpta LCD ler kötüdür,demekte bir o kadar yanlıştır kaldıki
    aynı kötü görüntü PDP lerde de vardır!!!çoğu insan LCD gibi görüntü istiyor(Vivid/Sature)dolayısıyla PDP sinide buna göre set ediyor

PDP kullanımıda çok büyük oranda bizde bilinmiyor!!! daha işi ne tekniği nede set işi biliniyor maalesef!

Ayrıca Pany uyanıklık yaparak özellikle 2009 dan itibaren panellerin Default colour-management değerlerini Vivid/Sature hale getirmiştir!
    Bunun tek sebebi ise "Ticaridir"!!çünkü bir taraftan korkunç sayıda LCD satılırken insanlara PDP satabilmek için bazı oynamalar yapmak gerekiyor,
    Sony gibi Pany de felaket uyanık bir üreticidir dolayısıyla oyunuda kurallarına göre oynamaktadır ama bunu tek yapmayan Pio olmuştur,
    gerçi "doğru renk" ve diğer tüm değerlerde dünyada sadece Pio da vardır

-Bahsettiğin "Tasarım" günümüzde satışta ve özellikle panel tip TV lerde müthiş bir itici güçtür,örneğin Samy/LGE/Sony bu işi son derece
    başarılı yapmaktadırlar!

++

* birisi buldu dediğim olay ise şudur; ...CRT tabanlı bir teknoloji bulmak ve bunu panele uyarlamak...
    Hedef bu idi ve gerekçe ise şu idi;bugün gördüğünüz panel tip TV lerde(özellikle TFT-LCD lerde ve PDP ler)
    tabiri caizse fazla bir cacık olmadığı için,ne yapalımda,öyle bir teknik geliştirelim ve dış-görünümü panel gibi olsun
    ama sistem CRT gibi çalışsın....

İşte burada dünya teknoloji devlerinin belkide birincisi olan(özellikle bu konularda)Nano Prop.Inc/USA firması;bunu buldu
    kısaca adına "SED" dendi ve bu panel sistem olarak aynı CRT idi ama fiziki görünümü ve H/W v.s olarak panel tip idi
    NANO uyanığı tabi bunun Patent sahibi olduğu için;daha sonra bu işe soyunmak isteyen Canon/Japan a panelin üretim
    Lisansını kiraladı ve Canon da aslında bu işlerden anlamadığı için kendisine ortak aradı,üretici olarak+bu işi becerecek
    bir üretici lazımda özellikle Chipset üreten v.s olarak ve Toshiba yı,buldu ve SED ler prototip olarak üretildi,sergilendi v.s
    en başarılı panel olarak herkesinde onayı aldı ama daha sonra işin içine bir dünya iş girince bunun üretimi rafa kalktı!

FED/OLED/A_MOLED/TOLED/SPLED v.s gibi yeni nesil panel tipleride özellikle FED yine CRT esaslıdır,Sony ve Pio birlikte
    FED üretimi için yaklaşık 2 senedir çalışıyorlar ama daha anlaşamadılar bile

+

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Albani aklıma düşürdün bu pioneer olayını.
    Panasonicten soğuttun beni.
    Pioneer pdp işinden çekildi diye biliyordum ama birleşik devletler sitesinde hala kurolar var anlayamadım doğrusu.
    Pioneer bitirdiyse pdp işini nasıl verecen bana pioneer pdp? İkinci el mi?
  • Kardeş sen bana paradan bahset,buluruz sana sıfır 6090 10 kağıda!!!

2.el TR de bulma şansın yok gibi bir şey,kimse satmak istemiyor panelini haklı olarak!

USA da ise 2.el satılıyor ve pazar orada çok çok aktif ve fiyatlarda pek ucuz da değil!

++
    Pio için,ilgili bölüme geleceksin oradan görüşeceğiz,gerçi orada da alan kaçtı ama arada "muhabbet"
    ediyoruz çeşitli konularda

Pany ler nasılsa her zamanda yedekte duruyor merak etme bunlar ne biter nede kaçar!
    Zaten Pio dan Transfer edilen ekip yakında bir şeyler çıkaracak,az kaldı!!
  • Albani bir de sen bir yerde ekran ekran olarak diğer işlemler de harici cihazlarlayapılmalı dedin.
    Ben de yeni aldığım 42v20e'nin uydu alıcı özelliğini kullandım ancak diğer cihazımı özledim doğrusu.
    Uydu alıcı olarak ne kullandğını merak etti doğrusu. Yazdıklarından sharp hayranı olduğunu anlıyorum. Sharp, en iyi lnblere sahip firma. Uydu alıcılarını da yurtdışında gördüm ama senin ne kullandığını öğrenmek istiyorum.
  • Kardeş ilk cümlende yazdığın aynen doğrudur,yani bana göre öyle olmalıdır!

Benim için panel bir Display unit tir,diğer işlemlerin hepsini ext.yapacaksın,tavsiyem budur

Bende SD için zaten 10 senedir kullandığım efsane Humax ırcı5400z Receiver vardır üstüne Receiver
    bulamadığım için hala bekliyorum
    Ancak HD Receiver içinde yine ne alacağım hala düşünmekteyim;şimdilik Atlanta ya kaymış gibiyim,yada DB den
    birisi alınacak gibi

Sende eski Receiver ın ne ise çıkar onu tak,panelerdeki ınt.receiver işi filan çok iyi değil!

Sharp LNB lerin Sharp la filan alakası yoktur bu arada,Sharp/Japan bu işlere bakmaz vede uğraşmaz!
    sadece geçmişte "Marka" kullanımı için çeşitli firmalar Lisans satın almışlardır ki bunların tamamı Çin malı
    ürünlerdir!

Japonlar hiç bir devirde Satellite işleriyle uğraşmadılar ayrıca!!

+
    Geçmişte ben "Mercedes" marka LNB bile görmüştüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 9 Ağustos 2010; 14:51:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Zaten Pio dan Transfer edilen ekip yakında bir şeyler çıkaracak,az kaldı!!

albani bu cümle heyecanlandırdı beni.
    Pioneer'in kuro tasarımından etkilenmiştim ve senin bahsettiğin derin ve yüksek değerdeki siyahlıklar ve gerçek renkler panasonic'in de geldiği bu noktayla birleşince neler çıkabileceğini bilemiyorum doğrusu?
  • Kardeş ben seni en iyisi Pio başlığına davet edeyim,orayı vakit buldukça okursan,her bir şeyi öğrenirsin ve benim Pio
    konusunda aklına gelecek her bir şeyi orada bulursun!

++
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.