Öncelikle okunuşu "eyzus" sakın pot kırmayın :) (ufak bir tavsiye) Asus deyince hepinizin aklına anakart geldiğini hissediyor gibiyim. ve kaliteli bir anakart tabiki.. Çocukluğumda Asus marka laptoplar ulaşılamayan, efsane üst segment bir marka olarak aklımda kalmış olacakki ben de 2015 yılında askerden gelince asus marka bir telefon aldım ve inanın tam 6 seneye yakın hunharca kullandım. (sahilde kumların üzerine fırlatıp denize girmeler, ve belki toplamda 250 kere beton zemine düşürmüşümdür. vs..) 1 kere bile format atmadan nasıl o kadar kullandım bende bilmiyorum (zenfone 2 laser) kamerasıyla, tasarımıyla 2015 yılında orta segmentin üst sıralarında bir telefondu herşeyi geçtim inanılmaz sağlam bir telefon deneyimi oldu. şimdi yeni bir telefon aldım xiaomi poco x3. Gerçekten bu da efsane bir telefon olmuş ama nedense öncelikle hep Asus marka bir telefon aradım fakat bulamadım. Sonra öğrendim ki adamlar telefon bazında türkiyeden çekilip gitmiş.. sizce asus marka akıllı telefonlar neden türkiyede tutunamadı ? |
Asus Telefonların Türkiye'de Tutunamamasının Nedenleri
Asus Telefon Neden Satılmıyor?
Asus, bilgisayar ve dizüstü bilgisayar sektöründe tanınmış bir markadır; ancak akıllı telefon pazarında Türkiye'de beklenen başarıyı elde edememiştir. Bunun çeşitli nedenleri bulunmaktadır:
Yüksek Fiyatlar: Asus telefonları, benzer özelliklere sahip rakiplerine göre genellikle daha yüksek fiyatlıdır. Türkiye'nin fiyat duyarlı pazarında, bu durum tüketicilerin Asus yerine diğer markaları tercih etmesine yol açmıştır.
Yetersiz Pazarlama ve Tanıtım: Asus, Türkiye'de telefonlarını yeterince pazarlamamış ve tanıtmıştır. Rakipleri agresif pazarlama kampanyaları yürütürken, Asus bu konuda geride kalmıştır.
Sınırlı Model Seçenekleri: Asus, Türkiye pazarına sınırlı sayıda model sunmaktadır. Bu, tüketicilerin ihtiyaçlarına tam olarak cevap vermemekte ve alternatif arayışına yönlendirmektedir.
Asus Cep Telefonu Türkiye'den Çekildi mi?
Resmi olarak Asus, Türkiye'den çekilmemiştir. Ancak şirket, son yıllarda Türkiye pazarında daha az aktif hale gelmiştir. Bu durum, sınırlı model seçenekleri, yüksek fiyatlar ve yetersiz pazarlamanın bir sonucu olarak değerlendirilebilir.
Asus Telefon Türkiye'de Neden Yok?
Yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı, Asus telefonlar Türkiye pazarında rakipleriyle başarılı bir şekilde rekabet edememektedir. Bu nedenle, ülkede yaygın olarak bulunmamakta ve tüketicilerin tercih ettiği seçenekler arasında yer almamaktadır.
Asus Telefon Üretmiyor mu?
Asus, hala akıllı telefon üretmektedir. Ancak şirket, Türkiye pazarındaki varlığını azaltmış ve odak noktasını diğer bölgelere kaydırmıştır.
Asus Rog Phone Neden Türkiye'de Yok?
Asus ROG Phone, Asus'un oyun odaklı akıllı telefon serisidir. Bu seri, Türkiye'de resmi olarak satışa sunulmamıştır. Bunun nedeni, Asus'un Türkiye pazarındaki düşük varlığı ve sınırlı model seçenekleridir.