Şimdi Ara

sony z1 almak istiyorum.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
1.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Z1 de şebeke üzerinden görüntülü konuşma varmı ?
  • Bir arayüz ' ün içinde üretici firmanın çıkardığı veya desteklediği uygulamalar vardır. Örnek misal veriyorum; Walkman, Evernote, viseplot vs. Sizin dediğiniz gibi olsa bu uygulamaları başka cihazlara yükleyemez veya arayüz ile beraber yüklemek zorunda kalırdık. Burada kesin bir çizgiyi ayıralım lütfen. ''Arayüz sistemin (kernel) üzerine oturtulmuş bir görsellik türüdür''. Ben önceki yazdığım mesajımın arkasındayim ve bana kalırsa Htc ' deki sense arayüzü cihazı kastırıyor. Özellikle eski modellerini kıyaslayacak olursak Xperia X10 ve Htc Desire ' ı enine boyuna kullanmış biri olarak X10 ' a Custom rom attığınızda Htc Desire ' ın stok romundan (donanımı düşük olmasına rağmen) daha hızlı çalışıyor. Kaldı ki Xperia Arc donanım bakımından X10 ' dan daha üstün bir cihaz. Hele ki Xperia Z olayına kesinlikle katılmıyorum. Tamam şunu kabul ediyorum 2010 ile 2012 ' ye kadar çıkan cihazlar stok romları ile program yükledikçe kasım kasım kasılmaya başlıyorlardı. Özellikle Xperia 2011 serisi ıcs güncellemesi aldıktan sonra. Fakat bunu 2012 ' den sonra çıkan bir çok cihaz için söylemeniz mümkün değil.

Yine örnek misal vereyim. Bir abimde 4 çekirdekli Samsung Galaxy S3 var bende de Xperia T vardı. Cihazları hemen hemen beraber aldık. Onun cihazı o donanıma ve arayüze rağmen kasım kasım kasılıyordu benim cihaz ise ilk günki stabilitesini koruyordu. + benim cihazda hemen hemen 2 günü bulan şarj süresi onda 1 günü ancak buluyordu. Şimdi ben şunu soruyorum 2 çekirdekli bir cihaz 4 çekirdekli bir cihaza karşı bu denli üstünlük sağlarsa bu üstünlük neden kaynaklanır? Sony ' nin arayüzü sade ve kullanışlı, bu arayüzü bunun için seviyorum zaten. Samsung ' un arayüzünün detaylı olması kimi insanlara karışık gelebilir. Detay kimine göre her zaman üstünlük değildir, karışıklıktır. Burada Xperia fanı olduğunuzu söylüyorsunuz fakat LG G2 kullanıcısınız sanırım.
    Aslında yazılım ve arayüzden ziyade Z1 ' in diğer telefonlardan ne denli üstün olduğu bu konuda tartışılacak çok daha önemli şeyler var.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: elektrosenol

Bir arayüz ' ün içinde üretici firmanın çıkardığı veya desteklediği uygulamalar vardır. Örnek misal veriyorum; Walkman, Evernote, viseplot vs. Sizin dediğiniz gibi olsa bu uygulamaları başka cihazlara yükleyemez veya arayüz ile beraber yüklemek zorunda kalırdık. Burada kesin bir çizgiyi ayıralım lütfen. ''Arayüz sistemin (kernel) üzerine oturtulmuş bir görsellik türüdür''. Ben önceki yazdığım mesajımın arkasındayim ve bana kalırsa Htc ' deki sense arayüzü cihazı kastırıyor. Özellikle eski modellerini kıyaslayacak olursak Xperia X10 ve Htc Desire ' ı enine boyuna kullanmış biri olarak X10 ' a Custom rom attığınızda Htc Desire ' ın stok romundan (donanımı düşük olmasına rağmen) daha hızlı çalışıyor. Kaldı ki Xperia Arc donanım bakımından X10 ' dan daha üstün bir cihaz. Hele ki Xperia Z olayına kesinlikle katılmıyorum. Tamam şunu kabul ediyorum 2010 ile 2012 ' ye kadar çıkan cihazlar stok romları ile program yükledikçe kasım kasım kasılmaya başlıyorlardı. Özellikle Xperia 2011 serisi ıcs güncellemesi aldıktan sonra. Fakat bunu 2012 ' den sonra çıkan bir çok cihaz için söylemeniz mümkün değil.

Yine örnek misal vereyim. Bir abimde 4 çekirdekli Samsung Galaxy S3 var bende de Xperia T vardı. Cihazları hemen hemen beraber aldık. Onun cihazı o donanıma ve arayüze rağmen kasım kasım kasılıyordu benim cihaz ise ilk günki stabilitesini koruyordu. + benim cihazda hemen hemen 2 günü bulan şarj süresi onda 1 günü ancak buluyordu. Şimdi ben şunu soruyorum 2 çekirdekli bir cihaz 4 çekirdekli bir cihaza karşı bu denli üstünlük sağlarsa bu üstünlük neden kaynaklanır? Sony ' nin arayüzü sade ve kullanışlı, bu arayüzü bunun için seviyorum zaten. Samsung ' un arayüzünün detaylı olması kimi insanlara karışık gelebilir. Detay kimine göre her zaman üstünlük değildir, karışıklıktır. Burada Xperia fanı olduğunuzu söylüyorsunuz fakat LG G2 kullanıcısınız sanırım.
    Aslında yazılım ve arayüzden ziyade Z1 ' in diğer telefonlardan ne denli üstün olduğu bu konuda tartışılacak çok daha önemli şeyler var.

Saygılar.

Peki tamam arkadasim. Bu konuyu artik kapatalim çünkü hicbir türlü mülaki olamayacagiz zaten. Fanlik konusuna gelirsek evet fanlik var blindfan lik var.
    G2 alma sebebimden biride su 2 gündür konuştuğumuz konular ve snapdargon 800 olupta 5 inc civari tek telefon oluşu. Zira adreno 330 dan aşağısı full hd çözünürlüğü kurtarmıyor.

Birde cok onemli seylerden bahsedebilirmiyiz biraz. Cunku ben ip 58 sertifikasi ve ilk 3 e girebilecek kamerasi disinda baska birsey görmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 5 Kasım 2013; 14:22:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• genel özellikler bakımından z1 den memnunum..note 3 kullanırken bir çok fotoğraf çektim..gündüz gece ekranda çektiğim fotoğraflara bakdığımda süper canlı parlak..
    bilgisayara attığımda hiç alakası yok.sony z1 le çektiğim foto ile bilgisayardaki kalitesi aynı..bence gerçek renkleri yansıtıyor sony.
  • Öncelikle tasarımının çok daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Burada G2 ' yi baz alırsak. O arkadaki tuşların kullanımı bana çok zor geldi. LG için bu konuda '' saçmalamış '' diyebilirim. Bir diğer şey Z1 ' deki deklanşör tuşu. Benim gibi telefonla fotoğraf çeken, çekmeyi seven biri için vazgeçilmez bir özellik. Bu sayede zaten fotoğraf makinası kullanıyormuş hissiyatını veriyor. Sony Z1 ' in işlemci saat frekansının G2 ' den düşük fakat performansının çoğu testlerde yüksek olması. Bu durum batarya performansınıda etkiliyor. Yüksek saat hızlı işlemci daha çok batarya harcaması yapıyor. Xperia Z1 ' in lipo LG G2 ' nin ise lion batarya kullanması. Lipo batarya yı istediğiniz kadar şarja takıp çıkarabilirsiniz ve bu esnada bataryanın ömrü kısalmaz. Fakat Lion pillerde aynı durum söz konusu değil. Siz Lion bir pili ikide bir (özellikle şarj hemen hemen bitmeden) şarja takarsanız o bataryanın ömrü kısalmış olur. Hatta Batarya ilerde şişebilir ve patlayabilir. Zaten az çok haberleri takip ediyorsanız şişip patlayan bataryaların çok çok büyük bir kısmı lion bataryalardır. Son olarak Z1 ' in kat kat üstün olan sağlamlığı, G2 'nin bana göre elde pek güven vermeyen kasası. Kimi arkadaşlar Z1 ' in çerçevesinin piyasadaki 5 inç ekran boyutundaki cihazlardan daha büyük olduğu için Sony ' nin büyük müşteri kaybetiğini söylüyorlar. Fakat şunu da hatırlatmak isterim Sony o çerçeveyi geniş tuttuysa bir sebebi var. Yani O çerçeve boş bir çerçeve değil. Bir telefonu yere düşürdüğünüzde özellikle üst ve alt taraf ince ise gelen darbeyi emici etki yapmaz ve ekran tuz buz olur. Böyle kaç tane Samsung S3 Note 2 gördüm anlatamam. Ama yok ben telefonu düşürmem bana ince çerçeve lazım diyorsanız o başka. Ekrana girmiyorum o çok göreceli bir konu.Bildiğim üstünlükler şimdilik bunlar.

• Öncelikle tasarımının çok daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Burada G2 ' yi baz alırsak. O arkadaki tuşların kullanımı bana çok zor geldi. LG için bu konuda '' saçmalamış '' diyebilirim. Bir diğer şey Z1 ' deki deklanşör tuşu. Benim gibi telefonla fotoğraf çeken, çekmeyi seven biri için vazgeçilmez bir özellik. Bu sayede zaten fotoğraf makinası kullanıyormuş hissiyatını veriyor. Sony Z1 ' in işlemci saat frekansının G2 ' den düşük fakat performansının çoğu testlerde yüksek olması. Bu durum batarya performansınıda etkiliyor. Yüksek saat hızlı işlemci daha çok batarya harcaması yapıyor. Xperia Z1 ' in lipo LG G2 ' nin ise lion batarya kullanması. Lipo batarya yı istediğiniz kadar şarja takıp çıkarabilirsiniz ve bu esnada bataryanın ömrü kısalmaz. Fakat Lion pillerde aynı durum söz konusu değil. Siz Lion bir pili ikide bir (özellikle şarj hemen hemen bitmeden) şarja takarsanız o bataryanın ömrü kısalmış olur. Hatta Batarya ilerde şişebilir ve patlayabilir. Zaten az çok haberleri takip ediyorsanız şişip patlayan bataryaların çok çok büyük bir kısmı lion bataryalardır. Son olarak Z1 ' in kat kat üstün olan sağlamlığı, G2 'nin bana göre elde pek güven vermeyen kasası. Kimi arkadaşlar Z1 ' in çerçevesinin piyasadaki 5 inç ekran boyutundaki cihazlardan daha büyük olduğu için Sony ' nin büyük müşteri kaybetiğini söylüyorlar. Fakat şunu da hatırlatmak isterim Sony o çerçeveyi geniş tuttuysa bir sebebi var. Yani O çerçeve boş bir çerçeve değil. Bir telefonu yere düşürdüğünüzde özellikle üst ve alt taraf ince ise gelen darbeyi emici etki yapmaz ve ekran tuz buz olur. Böyle kaç tane Samsung S3 Note 2 gördüm anlatamam. Ama yok ben telefonu düşürmem bana ince çerçeve lazım diyorsanız o başka. Ekrana girmiyorum o çok göreceli bir konu.Bildiğim üstünlükler şimdilik bunlar.

• quote:

Öncelikle tasarımının çok daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Burada G2 ' yi baz alırsak. O arkadaki tuşların kullanımı bana çok zor geldi. LG için bu konuda '' saçmalamış '' diyebilirim. Bir diğer şey Z1 ' deki deklanşör tuşu. Benim gibi telefonla fotoğraf çeken, çekmeyi seven biri için vazgeçilmez bir özellik. Bu sayede zaten fotoğraf makinası kullanıyormuş hissiyatını veriyor. Sony Z1 ' in işlemci saat frekansının G2 ' den düşük fakat performansının çoğu testlerde yüksek olması. Bu durum batarya performansınıda etkiliyor. Yüksek saat hızlı işlemci daha çok batarya harcaması yapıyor. Xperia Z1 ' in lipo LG G2 ' nin ise lion batarya kullanması. Lipo batarya yı istediğiniz kadar şarja takıp çıkarabilirsiniz ve bu esnada bataryanın ömrü kısalmaz. Fakat Lion pillerde aynı durum söz konusu değil. Siz Lion bir pili ikide bir (özellikle şarj hemen hemen bitmeden) şarja takarsanız o bataryanın ömrü kısalmış olur. Hatta Batarya ilerde şişebilir ve patlayabilir. Zaten az çok haberleri takip ediyorsanız şişip patlayan bataryaların çok çok büyük bir kısmı lion bataryalardır. Son olarak Z1 ' in kat kat üstün olan sağlamlığı, G2 'nin bana göre elde pek güven vermeyen kasası. Kimi arkadaşlar Z1 ' in çerçevesinin piyasadaki 5 inç ekran boyutundaki cihazlardan daha büyük olduğu için Sony ' nin büyük müşteri kaybetiğini söylüyorlar. Fakat şunu da hatırlatmak isterim Sony o çerçeveyi geniş tuttuysa bir sebebi var. Yani O çerçeve boş bir çerçeve değil. Bir telefonu yere düşürdüğünüzde özellikle üst ve alt taraf ince ise gelen darbeyi emici etki yapmaz ve ekran tuz buz olur. Böyle kaç tane Samsung S3 Note 2 gördüm anlatamam. Ama yok ben telefonu düşürmem bana ince çerçeve lazım diyorsanız o başka. Ekrana girmiyorum o çok göreceli bir konu.Bildiğim üstünlükler şimdilik bunlar.

Yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Lakin bir konuda yanlış bilgiye sahipsiniz.

LG G2 içerisinde 3000mAH Li-Po batarya bulunmamaktadır.

EDIT= Bulunmamaktadir yerine bulunmaktadir diye değişecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 6 Kasım 2013; 12:26:18 >

• quote:

Öncelikle tasarımının çok daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Burada G2 ' yi baz alırsak. O arkadaki tuşların kullanımı bana çok zor geldi. LG için bu konuda '' saçmalamış '' diyebilirim. Bir diğer şey Z1 ' deki deklanşör tuşu. Benim gibi telefonla fotoğraf çeken, çekmeyi seven biri için vazgeçilmez bir özellik. Bu sayede zaten fotoğraf makinası kullanıyormuş hissiyatını veriyor. Sony Z1 ' in işlemci saat frekansının G2 ' den düşük fakat performansının çoğu testlerde yüksek olması. Bu durum batarya performansınıda etkiliyor. Yüksek saat hızlı işlemci daha çok batarya harcaması yapıyor. Xperia Z1 ' in lipo LG G2 ' nin ise lion batarya kullanması. Lipo batarya yı istediğiniz kadar şarja takıp çıkarabilirsiniz ve bu esnada bataryanın ömrü kısalmaz. Fakat Lion pillerde aynı durum söz konusu değil. Siz Lion bir pili ikide bir (özellikle şarj hemen hemen bitmeden) şarja takarsanız o bataryanın ömrü kısalmış olur. Hatta Batarya ilerde şişebilir ve patlayabilir. Zaten az çok haberleri takip ediyorsanız şişip patlayan bataryaların çok çok büyük bir kısmı lion bataryalardır. Son olarak Z1 ' in kat kat üstün olan sağlamlığı, G2 'nin bana göre elde pek güven vermeyen kasası. Kimi arkadaşlar Z1 ' in çerçevesinin piyasadaki 5 inç ekran boyutundaki cihazlardan daha büyük olduğu için Sony ' nin büyük müşteri kaybetiğini söylüyorlar. Fakat şunu da hatırlatmak isterim Sony o çerçeveyi geniş tuttuysa bir sebebi var. Yani O çerçeve boş bir çerçeve değil. Bir telefonu yere düşürdüğünüzde özellikle üst ve alt taraf ince ise gelen darbeyi emici etki yapmaz ve ekran tuz buz olur. Böyle kaç tane Samsung S3 Note 2 gördüm anlatamam. Ama yok ben telefonu düşürmem bana ince çerçeve lazım diyorsanız o başka. Ekrana girmiyorum o çok göreceli bir konu.Bildiğim üstünlükler şimdilik bunlar.

Mesajınız üzerine merak edip araştırdım ama yanlış bilgiye sahip olduğunuzu gördüm. LG G2'nin içinde dediğiniz gibi Li-ion pil değil, Li-Polimer pil varmış. Bilgiyi LG G2'nin resmi sayfasından edindim. Kendiniz de bakmak isterseniz link aşağıdadır.

http://www.lg.com/tr/smart-phones/lg-D802

Sayfanın aşağısındaki Batarya bölümünden görebilirsiniz.

G2'yi alma ihtimalim daha da güçlendi. :)

• Rica ederim. Yanlız yazdığımı dikkatlice okursanız. Z1 ' de lityum-polimer, G2 ' de ise lityum-iyon batarya bulunduğunu yazmışım.
    quote:

Xperia Z1 ' in lipo LG G2 ' nin ise lion batarya kullanması

http://blog.lgturkiye.com/2013/10/04/g2-pil-suresiyle-de-goz-dolduruyor/
  • Merhaba,

Ben LG Türkiye blog sayfasından takip ettiğim ve birkaç sitede de gözüme takıldığı için bu şekilde yazdım. Hatta size linkini vereyim ;

Yanlış bilgiye sahip olabilirim. Daha kapsamlı araştıracağım. Ama LG ' nin ana sayfasında böyle yazdığına göre sizin aczettiğiniz gibi olmalı sanırım. Yinede yanlış bilgi verdiysem affola çünkü bende bir yerlerden okuyarak, edinerek burada yazıyorum.
  • quote:

Rica ederim. Yanlız yazdığımı dikkatlice okursanız. Z1 ' de lityum-polimer, G2 ' de ise lityum-iyon batarya bulunduğunu yazmışım.
    quote:

Xperia Z1 ' in lipo LG G2 ' nin ise lion batarya kullanması

Pardon. Bulunmaktadir yazmak istemisim. Nasil oldu bilmiyorum ama sanirim otomatik klavye önerisinin hatasi

• Önemli değil Bende iki gündür çok fena hastayım. Acayip bir grip vakası sardı her yanımı. Dedim acaba onun etkisiyle benmi yanlış yazdım. Hep şu klavye önerileri nefret ediyorum onlardan insanı yanlışa sevk ediyor o yüzden her zaman kapatırım.
  • quote:

Önemli değil Bende iki gündür çok fena hastayım. Acayip bir grip vakası sardı her yanımı. Dedim acaba onun etkisiyle benmi yanlış yazdım. Hep şu klavye önerileri nefret ediyorum onlardan insanı yanlışa sevk ediyor o yüzden her zaman kapatırım.

Ben de hep kapatirim. Son bir şans tanımıştım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.