Şimdi Ara

Sony Z5 Ve Diğer Sony'ler İle En Iyı Fotoğraf Nasıl Çekilir? (SS'Lİ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

Sony Z5 Ve Diğer Sony'ler İle En Iyı Fotoğraf Nasıl Çekilir? (SS'Lİ)

Misal bunu yakaladım hocam, suyu sıçratan kız arkadaşım olduğu için croplamak zorunda kaldım :)

Otomatik mod mu hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emirhan Terzi kullanıcısına yanıt
    Yok hocam manuel mod ;)

• Uzun

Uzun+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirhan Terzi -- 29 Temmuz 2017; 22:40:42 >

Hocam yine odak ve titreme sorunu var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emirhan Terzi

Uzun

Uzun+

Duvarın üstüne koyup bir yandanda elimle tutuyorum ama titremesi imkansız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirhan Terzi -- 29 Temmuz 2017; 23:5:25 >

Hocam bilmiyorum bakın aynı noktadan 2 saat önce çektim. En ufak titreme ve odak sorunu yok. Bas çek yapıyorum sadece fv5ten. Cama sabitledim sürtünme de tutuyor biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: slord236

Hocam bilmiyorum bakın aynı noktadan 2 saat önce çektim. En ufak titreme ve odak sorunu yok. Bas çek yapıyorum sadece fv5ten. Cama sabitledim sürtünme de tutuyor biraz

Bas çek nedir hocam? Bir de rica etsem elinizde bir yere sabitlemeden çeker misiniz? Acaba telefondan mı kaynaklı yoksa elde çekilince benimki gibi mi oluyor merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirhan Terzi -- 30 Temmuz 2017; 0:3:37 >

Hocam bas çek dediğim özel bişey değil ekrana odaklanması için dokunmadım onun kastettim. Elle çekersem hiç bir şeye benzemez hocam ya sabitlenecek ya sabitlenecek. Sizdeki camera fv 5 sürümünde odak sorunu olabilir. Sürümü benle paylaşır mısınız? En yenisi değilse atayım size ben

• Hala 3. Parti uygulamalardan medet umuyoruz, yazık bize. LG, Samsung gibi firmalar gömülü olarak seçenek sunarken Sony'nin yapamaması üzücü. LG 30sn Pozlama verir, Samsung 10sn pozlama verir ve gayet güzel fotoğraflar çıkartabilirsiniz. Kelvin ayarı veriyor telefonları daha isteyim, kağıt üzerinde olan mı? yoksa Sensörün hakkını veren yazılım mı? kafamda çılgın sorular var.

Sony artık yazılımını özgürce vermesi gerek, 1sn ya da 0.5sn manual ayar koyulmaz detaylı kelvin ayarı bile yok :D Fotoğraflara bakıyorum Kelvin ile Pozlamayı düzgün ayarlasan efsane fotoğraflar çıkacak ama olmuyor işte, XDA geliştiricileri bile detay koyamıyor.

Hatırlarım zamanında LG G4 ve Z3+ çıktığı zaman LG kamera alanında devrim yapmıştı. Diyafram değeri, yazılım ve sensörün hakkını verebilmek, Z3+'da o zaman RAW'a bile kısıtlanma yapmıştı çekemiyordunuz.

neyse yazım hatası var ise affola, gerçekleri her zaman söylerim Sony, Kamerada hala geride ve geliştirmesi gerek.

Saygılarım ile...

• Sony Z5 Ve Diğer Sony'ler İle En Iyı Fotoğraf Nasıl Çekilir? (SS'Lİ)

Bakın tozlu raflarımda ne buldum. Şuan Sony G lens saçmalığını bırakıp Carl Zeiss ile birlikte mobil kamera üretse tadından yenmez.

NOT: Bu fotoğrafı çektiğim oda o kadar karanlık olmamasına karşın sensör o kadar az ışık alıyor ki elle çekebilmek için ISO'yu 400'e almak zorunda kaldım, diyaframın kesinlikle sonraki Sonylerde f2.0'dan daha büyük olması şart yoksa hayatta Sony alacağımı zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 30 Temmuz 2017; 11:51:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slord236

Hocam bas çek dediğim özel bişey değil ekrana odaklanması için dokunmadım onun kastettim. Elle çekersem hiç bir şeye benzemez hocam ya sabitlenecek ya sabitlenecek. Sizdeki camera fv 5 sürümünde odak sorunu olabilir. Sürümü benle paylaşır mısınız? En yenisi değilse atayım size ben

3.29 hocam sürümü

• Sony Z5 Ve Diğer Sony'ler İle En Iyı Fotoğraf Nasıl Çekilir? (SS'Lİ)

Z2 ile uzun pozlama...

• quote:

Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

Bakın tozlu raflarımda ne buldum. Şuan Sony G lens saçmalığını bırakıp Carl Zeiss ile birlikte mobil kamera üretse tadından yenmez.

NOT: Bu fotoğrafı çektiğim oda o kadar karanlık olmamasına karşın sensör o kadar az ışık alıyor ki elle çekebilmek için ISO'yu 400'e almak zorunda kaldım, diyaframın kesinlikle sonraki Sonylerde f2.0'dan daha büyük olması şart yoksa hayatta Sony alacağımı zannetmiyorum.

Hocam bir de bu kameralar eski de olsa lensleri kocaman oldukları için bugün en baba telefonlardan bile iyi çekerler değil mi ?

• kartal1363 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bu kompakt kamera olduğu için o kadar kaliteli değil, zaten bunda da mercimek sensör var şuan ama Z2 ile kapışır makroları. Onun haricinde bir de 7 senelik bir DSLR'ım var gene Sony marka Carl Zeiss Lensi bulunduran, 12 mp olmasına karşın piyasadaki çoğu telefona taş çıkartan fotoğraflar çekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.