Şimdi Ara

soru!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://img28.imageshack.us/i/65361893.png/

bi de
    1.Grenwechin dogusunda yer alan x ve y noktalarının baslangıc meridyenine kusucusu uzaklıkları ayndr.x'in yerel saati y'den bir saat ileridir.buna göre c ve y noktaları ile ilgili bilgilerdn hangsne ulasılamaz?
    a.çizgisl hız xte daha fazladr.
    b.y noktası ekv. daha yakndr
    c yde yercekimi daha az
    d.x noktası ile baslngc merdiy arası yererl saat farkı daha az
    e.21 martat güneş xte daha önce dogar
    sorularına bakarsanız sevinirim ikinci soruda hem A hem de D yanlış değil mi

• 2. soru tam anlaşılmıyor. Galiba tablosu eksik eğer öyle ise onu da koyarsan iyi olur..

Edit : Soruya tekrar baktım.. A ve D çıkıyor.. O zaman soru yanlış sorulmuş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalkmaN -- 24 Mart 2011; 21:01:44 >
  • evet 2 de hem a hem d gibi gibi..

ilk soruda ise 3 ve 4 yanlıs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_TnT -- 24 Mart 2011; 18:17:44 >
  •  soru!!!!!

2. sorunun cevabı D seçeneğidir. Şekil üzerinden yorum yapılabilir. Biraz paint terk oldu ama idare edin. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: x230

soru!!!!!

2. sorunun cevabı D seçeneğidir. Şekil üzerinden yorum yapılabilir. Biraz paint terk oldu ama idare edin. :D

şimdi bunların başlangıç meridyenine kuşuçuşu uzaklığı aynı mı dostum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverscreen -- 24 Mart 2011; 19:01:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverscreen

quote:

soru!!!!!

Evet. Meridyenler arası mesafe ekvatordan kutuplara doğru daraldığından x ve y noktalarının başlangıç meridyenine kuşuçuşu uzaklıkları aynıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackIndustrial -- 24 Mart 2011; 19:05:23 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: silverscreen

quote:

soru!!!!!

Evet. Meridyenler arası mesafe ekvatordan kutuplara doğru daraldığından x ve y noktalarının başlangıç meridyenine kuşuçuşu uzaklıkları aynıdır.

peki a şıkkında x in çizgisel hızı daha fazladır diyor. çizgisel hız kutuplara gidildikçe azalmaz mı? buna bağlı olarak a şıkkına ulaşılamaz. y nin çizgisel hızı daha fazladır. şenin paint ine göre söylüyorum yani dostum.. ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverscreen -- 24 Mart 2011; 19:11:54 >

• silverscreen, haklısın. bu durumda soru da mı bir problem var acaba...
  • Çıkmadım işin içinden ya sınav öncesi patlattım kafayı simdi .d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 24 Mart 2011; 20:28:33 >
  • ilk soru yanlış; x eleman R dedikten sonra kök x ile ilgili bir şey soramaz. x eksi olursa çarşı karışır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.