Şimdi Ara

Çözemediğim sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çözüldü

Çözemediğim sorular
    Çözüldü

Çözemediğim sorular
    Çözüldü

Çözemediğim sorular
    Çözüldü

Çözemediğim sorular
    Çözüldü

Çözemediğim sorular
    Çözüldü

Çözemediğim sorular
    Çözüldü

Çözemediğim sorular
    Çözüldü

Çözemediğim sorular

Çözemediğim sorular

Çözemediğim sorular

Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amewrika -- 24 Mayıs 2011; 20:07:30 >

• İlk soru A, 11)C ve 16)A ise anlatmaya çalışırım. :)
    Rakamlar tam görünmüyordu 2.soruda ama umarım doğru almışımdır. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ftss -- 13 Mayıs 2011; 23:34:24 >
  • Evet, hepsini doğru çözmüşsünüz. Anlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.
  • 21)B , 27)E ve son soruda A mı? İntegrale daha çalışmadım da.. :)
  • Evet, hepsi doğru
  • http://postimage.org/image/rmbv7rdw/
    http://postimage.org/image/rmdir3vo/

kusura bakma beklettim ama kamerayı tutturamadım. :)
  • Teşekkürler. Polinom sorusunun kısa bir yolu yok mu ben de böyle denedim ancak bu sorular denemede çıktı, çözümü çok uzun geldiği için boş bırakmıştım. Ayrıca son soru -tanx olcaktı herhalde yanlış yazdınız :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kafamdaki Sorular
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 47) cevap A buldum doğruysa çözümü anlatayım
  • Evet -tanx olacak karıştırmışım, pardon. Polinomun türevden çözümü yapılıyordu ama unuttum açıkçası.. Bu arada sağol bilgilerimi tazeledim, yeni yeni çalışmaya başlıyorum güzel oldu bu. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esclade

47) cevap A buldum doğruysa çözümü anlatayım

Doğru bulmuşssunuz. Arkadaş anlatmış zaten :) Ancak o soruda nerden nereye kadar hangi integrali alcağımızı nasıl belirliyoruz bunu açıklarsanız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ftss

Evet -tanx olacak karıştırmışım, pardon. Polinomun türevden çözümü yapılıyordu ama unuttum açıkçası.. Bu arada sağol bilgilerimi tazeledim, yeni yeni çalışmaya başlıyorum güzel oldu bu. :D

Çok sağolun :) Her gün yeni sorular eklemeyi düşünüyorum, diğerlerine de yardım edersiniz umarım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: amewrika

quote:

Orijinalden alıntı: Esclade

47) cevap A buldum doğruysa çözümü anlatayım

Doğru bulmuşssunuz. Arkadaş anlatmış zaten :) Ancak o soruda nerden nereye kadar hangi integrali alcağımızı nasıl belirliyoruz bunu açıklarsanız ?

y=2x dogrusu ve y=2/x egrisinin kesiştigi noktayı ortak çözüm yaparak buluyoruz. 15in cevabını A buldum
  • Kesiştikleri noktayı 1 bulduktan sonra 0'dan 1'e kadar y=2x denklemini alıyoruz. Daha sonra 1'den 2'ye kadar olan kısımda diğer denklemi alıyoruz. İki parçaya ayırmıştım ama sanırım açık açık görünmüyor. :)
  • 1.soruda polinonum kökleri -3,5 ve 2 olduğu görülüyor[ Polinom (x-2) ile tam bölünüyorsa P(2)=0'dır

polinonum kökleri bunlarsa P(x)= (x+3).(x-5).(x-2)dir. Katsayıları toplamını soruyosa P(1)i bulcaksın o da P(1)= 4.-4.-1=16

2.soru net değil..

3.soru cot50 yerine tan40 yaz. o ifade tan (150+40) oluyor zaten. tan190 yani. tan (190) = tan (180-10) = -tan 10 = -x

4.soru, 1-sin^2 yerine cos^2 yaz. kök içinde tam kare olduğu için kök ve tam kare birbirini götürür alt tarafta mutlak değer içinde cosx kalır. x'i yukarda 180 ile 270 derece arasında vermiş o zaman cos o aralıkta -'dir mutlak değerden önüne - alarak çıkar. İfade sinx/-cosx olur o da = -tanx

5.soruda, bilgisayardan yazıyorum yanımda kağıt kalem yok bu soruyu akıldan yapamam ama tavsiyem iki tarafında ln'ini al çıkar ordan bişeyler

6.soruda hatırladığım kadarıyla formülü 1.terim/ 1-aralardaki fark (yani r) ordan çıkması lazım ama emin değilim

7.soruda alt tarafı çarpanlarına ayır. Sonra A/(5-x) + B/(5+x) = 1/(25-x^2)den A ve B yi bul böylece o ifadeyi 2 ifadeye ayırmış olacaksın orda kesirli ifadelerde paydanın türevi pay olacak ordan ln'i kullanıp yaparsın o ifadeleri dediğim gibi yanımda kağıt kalem yok

8.soruda integral içinde 2/x - 2x yap. Sınırlar 0 ve 2. İntegral dışına 2ln(x)-x^2 olarak çıkar. Sonra bu çıkan ifadede x yerine bi 2 yaz sonra 0 yazıp çıkar birbirinden sonucu bulursun

yanlışlık varsa olabilir söyle tekrar bakarız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 14 Mayıs 2011; 0:14:12 >

• Evet 15'in cevabı A şıkkı. Çözüm belli oluyor da 0'dan 1'e kadar neden y=2x denklemini alıyoruz da 2/x denklemini almıyoruz?
  • quote:

Evet 15'in cevabı A şıkkı. Çözüm belli oluyor da 0'dan 1'e kadar neden y=2x denklemini alıyoruz da 2/x denklemini almıyoruz?

kardeş o iki denklemi kesiştircez ordan x değeri gelcek bir geliyo sanırım..
    bak grafikte kesiştikleri yerden dik indir aşağı 1noktasına....

görürsün zaten önce 0dan 1'e integral 2x, sonra + dicez 1den 2'ye integral 2/x
  • Son soruda kesiştirip sınırı bulmaya ne gerek var sınırlar zaten x'eksenine göre 0 a 2 değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Son soruda kesiştirip sınırı bulmaya ne gerek var sınırlar zaten x'eksenine göre 0 a 2 değil mi?

ben gerek var diye biliyorum...
  • quote:

Evet 15'in cevabı A şıkkı. Çözüm belli oluyor da 0'dan 1'e kadar neden y=2x denklemini alıyoruz da 2/x denklemini almıyoruz?

çünkü 0 dan 1e kadar olan bölge y=2x denkleminin altında. 1 den 2 ye olan kısımda y=2/x egrisinin altında

15: tan130+cot50/1-tan130.cot50 bu ifade tan(x+y) ye benziyor. dar açıya çevirip formulu yakalamamız lazım.

tan(180-130) = -tan50 (2.bölgede tan - işaretli) cot50=tan40
    buna göre ifadeyi yeniden yazalım.

-tan50+tan40/1+tan50.tan40 ifade şimdi tan(x-y) oldu tan(40-50)=tan(-10)=-tan10=-x
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.