Şimdi Ara

?SORU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2) Mıknatıs nasıl ve neden çekiyor?
    3) Cıvayı dökünce toplanıyormuş, su kadar dağılmıyormuş. Bunun nedeni yoğunluğunun fazla olması mıdır?
    4) Yumurtayı kutup noktalarından çift taraflı bastırınca kırılmıyormuş. Hatta Naim Süleymanoğluna vermişler kıramamış. Ben denedim, imkanı yok kırılmıyor! Bunun sebebi nedir? Yumurtanın şekli, basınç...?
    5) Hipnoza inanmayanlar hipnoz edilebilir mi?

Cevaplayıp aydınlatanlara teşekkür ediyorum...

• quote:

1) Bukalemun nasıl renk değiştiriyor?

Bukelmunun renk değiştirmesi bildiğim kadarı ile derisinin altındaki sarı, yeşil ve kahverengi pigment hücrelerinin bazılarını genişletip bazılarını büzmesi ile gerçekleşiyor. Dolayısıyla bukalemun bu üç rek ve onun tonlarına girebiliyor, mesela bir bukalemun kırmızı ya da mavi olamıyor. Ancak derisini istediği desene sokabiliyor.

quote:

2) Mıknatıs nasıl ve neden çekiyor?

Mıknatısın nasıl çektiğini açıklayacak bilgi birikimine henüz sahip değiliz. Bu konuda bazı modeller oluşturulmuştur fakat hepsi varsayımdır. Tıpkı kütle çekimi yani gravitasyon gibi manyetizma olayı da doğanın bir hikmetidir.

quote:

3) Cıvayı dökünce toplanıyormuş, su kadar dağılmıyormuş. Bunun nedeni yoğunluğunun fazla olması mıdır?

Cıvanın dökülünce toplanmasının nedeni aynen dediğin gibi yoğunluğunun fazla olmasıdır.

quote:

4) Yumurtayı kutup noktalarından çift taraflı bastırınca kırılmıyormuş. Hatta Naim Süleymanoğluna vermişler kıramamış. Ben denedim, imkanı yok kırılmıyor! Bunun sebebi nedir? Yumurtanın şekli, basınç...?

Kubbelerdeki ve su kemerlerindeki prensibin aynısıdır.

quote:

5) Hipnoza inanmayanlar hipnoz edilebilir mi?

Hipnoza inanmayanlar hipnotize edilemez çünkü hipnoz diye birşey yoktur.

• quote:

Hipnoza inanmayanlar hipnotize edilemez çünkü hipnoz diye birşey yoktur.

İnanmayanlar hipnotize edilmeyebilir ama hipnozun var olduğu kesin.
  • kao.
    eline sağlık
    geç kaldık heralde
    bize yazacak birşey bırakmamışsın
  • civanın dağılmamasının sebebi yoğunluğu değil de yüzey geriliminin büyüklüğü olabilir belki..
  • evet cins. ben de onu yazacaktım şimdi. cıvanın oluşturduğu menisküs dışbükeydir. yani ıslatıcı değildir. o yüzden dökülünce toplanır. aynı şekilde suyu da apolar bir zemine dökerseniz o da aynı cıva gibi davanır.
  • cevabını bildiğin soruları sanırım bizim de bilgilenmemiz için sordun teşekkürler. (!)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Soru sor
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.