Şimdi Ara

[Soru] Gittigidiyor Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gittigidiyordan ürün satmak istiyorum ama kafamı kurcalayan olaylar var.İlk olarak biyerden ucuza 0 kitap alıp gittigidiyorda satacağım.Ürün sıfır kategorisinde olduğu için fatura kesmem gerekir mi?2. olarak fatura kesmezsem eğer 0 kategorisinde satabilirmiyim.Ben bireysel olarak satış yaptığım için nasıl fatura kesebilirim? Bu satıştan kar elde edeceğim için vergi ödemem gerekir mi?

Teşekkürler
  • Bey. kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle senin ki bireysel değil.düpedüz t.c devletini kandırmak.yani ben 2 liraya alıyım ggde 5 tlye satıyım diyorsun bide fatura kesmeyip vergi kaçırayım diyorsun ki bu çok yanlış

senin durumuna gelince;
    illa fatura kesmek zorunda değilsin aylık kazancın 1200 Tl (Hatırladığım kadarıyla) geçmezse hiç birşey yapamazlar.Bireysel gözükürsün ancak sen yine askari ücreti geçirme.birde her ay ciddi anlamlarda 700-4000 Tl Kazanırsan devlet "ne iş ?"der.ancak 2-3 aralıklı satarsan evde boşduryo aldık ancak hiç kullanmadım dersin.

sana tavsiyem;
    bir kitapçıyla anlaş sen komisyonunla sat adam faturayı keser hem sen kazanırsın hem kitapçı ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: canreyiz06

hocam öncelikle senin ki bireysel değil.düpedüz t.c devletini kandırmak.yani ben 2 liraya alıyım ggde 5 tlye satıyım diyorsun bide fatura kesmeyip vergi kaçırayım diyorsun ki bu çok yanlış

senin durumuna gelince;
    illa fatura kesmek zorunda değilsin aylık kazancın 1200 Tl (Hatırladığım kadarıyla) geçmezse hiç birşey yapamazlar.Bireysel gözükürsün ancak sen yine askari ücreti geçirme.birde her ay ciddi anlamlarda 700-4000 Tl Kazanırsan devlet "ne iş ?"der.ancak 2-3 aralıklı satarsan evde boşduryo aldık ancak hiç kullanmadım dersin.

sana tavsiyem;
    bir kitapçıyla anlaş sen komisyonunla sat adam faturayı keser hem sen kazanırsın hem kitapçı ;)

çok teşekkür ederim.Yani ikinci el de satsak 0 da satsak vergi vermek ile yükümlüyüz gelir elde ettiğimizden.Tabii yüksek meblağlar olduğu sürece?
  • Bey. kullanıcısına yanıt
    "... tabi yüksek meblağlar oluduğu sürece?"hocam gittigidiyorda hobi olarak ufak tefek satılan şeyler için devlet vergi almıyor bununda belli bir limiti var tam bilmiyorum.
    hatta t.c. devleti tarafından vergiye yükümlümüyüm sorusuna cevap veren site bile var.

ancak;
    benim vadeli hesabıma giren 10 kuruş faizin 2 kuruşu devlete gelir vergisiyle gidiyor.
    ayrıca;
    gg yardım bölümünden bakablirisiniz vergi yükümlülüğüne.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canreyiz06

"... tabi yüksek meblağlar oluduğu sürece?"hocam gittigidiyorda hobi olarak ufak tefek satılan şeyler için devlet vergi almıyor bununda belli bir limiti var tam bilmiyorum.
    hatta t.c. devleti tarafından vergiye yükümlümüyüm sorusuna cevap veren site bile var.

ancak;
    benim vadeli hesabıma giren 10 kuruş faizin 2 kuruşu devlete gelir vergisiyle gidiyor.
    ayrıca;
    gg yardım bölümünden bakablirisiniz vergi yükümlülüğüne.

Teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.