Şimdi Ara

SORU: USB 3 üzerinden Windows 7 kurulumu (çalışan Windows 10 yanına, dual boot olarak)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni model AMD tabanlı masaüstü sistemim var. 2 adet SSD disk mevcut. Birinci diskte hali hazırda Windows 10 (64 bit - UEFI) çalışıyor. İkinci diske dual boot olacak şekilde Windows 7 (64bit - UEFI) yüklemek istedim.

USB 3.0 üzerinden flash bellek ile Win7 kurulumunu yaptım. Kullandığım iso’yu ünlü bir Türk forum sitesindeki linkten indirmiştim. Flash belleği de rufus ile hazırladım. İso’dosyasını hazırlayan kişi yoruma "USB 3 sürücüleri içerir" yazmıştı.

Kurulum sırasında USB klavye ve mouse çalışıyordu. Ancak dosyalar PC’ye kopyalandıktan sonra kurulum kendini yeniden başlatıp, bilgisayar adını girdiğimiz ekran gelince USB klavye Mouse çalışmadı. Anakartta USB 2 olmadığı ve elimde de PS2 girişli klavye mouse olmadığı için sonraki aşamaya geçemiyorum.

Sorunu çözmek için aklıma gelen ilk yöntem Windows 10’dan PC’yi açıp ikinci diskte kurulu olan Win7’nin ilgili klasörlerine USB 3 sürücülerini kopyalamak oldu. Ancak hangi dosyayı nereye kopyalayacağımı bilemiyorum. Hatta bu yöntem işe yarar mı emin de değilim. Bu yöntem işe yarar ise neyi, nereye kopyalamam gerektiği konularında, eğer ki bu yöntem işe yaramaz ise de USB 3’üzerinden flash bellek kullanarak nasıl Windows 7 kurabileceğim konularında bilginize ihtiyacım var.

Anakart modelim : asus prime a320m-e

Cevaplarınız için teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 30 Ekim 2019; 10:49:19 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.