Şimdi Ara

Sorularım var bi bakarmısınız (3 tane)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-Hoca karanlıkta yanan aydınlıkta sönen devre kurmamızı söledi led lamba ile bunu nasıl yapabilirim protoboard üstüne yapılcak hangi malzemeler lazım olur?
    2-internetten elektronik malzemesi alabilecegim sizin kullandıgınız güvenilir bir site var mı ?
    3-koridorlarda 2 anahtarlar oluyorda birine basınc yanıyor lamba digerinden kapanıyor tam terside oluyor bunun sistemi nasıldır ?

• 1.ldr devresi
    2.direnc.net
    3.vaviyen anahtar tesisati

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YalamaYapanCivata kullanıcısına yanıt
    ldr devresini biraz açarmısın hocam tam olarak nasıl bağlıcaz malzeme olarak ne alıcaz
  • 1 . Şekilde mevcut

3. Vavien ; http://forum.donanimhaber.com/m_36957448/tm.htm

Sorularım var bi bakarmısınız (3 tane)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 8 Kasım 2014; 10:41:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VRMS kullanıcısına yanıt
    hocam şekili tam anlayamadım devre nasıl tamamlanmış falan bide transistör 3 bacaklı dha bize onları bağlamayı göstermediler internettede basit devre yapmammışlar bana basit bişey lazım o yüzden sordum protoboard üzerine nasıl dizcez ve bu transistör nasıl bağlanır size zahmet anlatabilimisiniz ?
  • Transistörü bile göstermeden karanlıkta yanan led devresi kurmanızı istemeleri ilginç ...
    İnternet ortamında bulabileceğin en basit ve kurulumu kolay devrelerdendir.
    Transistörün bağlantı uçları burada mevcut,http://www.ece.usu.edu/ece_store/spec/BC547.pdf
    Led diyot,direnç,ldr ve pil konusunda sıkıntı yoktur sanırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VRMS kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam ben protoboarda nası lyerleştirecegimi anlamadım hepsini seri bağlı bir biçimde sırayla bağlıycam dimi transistörün bir ayagı boşta kalıcak ?
  • declan43 kullanıcısına yanıt
    Boardın iç yapısı bu şekildedir,,, önce transtörün nasıl çalıştığı,, sonra transtörün mantığını anladıktan sonra sağlamlık kontrolü,, transtörlü basit anahtarlamadan sonra size LDR devresini vermesi gerekir.
    http://www.wrighthobbies.com/image.php?type=T&id=131
    transtörü 4-5-6 ya yerleştiriniz (kafadan attım,, 11-12-13 de olabilir. Örnek şemaya göre; (önce ölçü aleti ile kendiniz, B-C-E uçlarını bulunuz)
    100 ohm drencin 1 bacağı +ya,, diğer bacağı transtörün 1. bacağına geleceği için, drencimizi 4 ve (+++) hattına bağlıyoruz.
    LDR mizide,, 1 bacağı (+++) hattına,, diğer bacağı transtörün orta ucuna geldiği için 5 ve (+++) hattına bağlıyoruz.
    Ledi ise transtörün 1. ve 3. bacağına geldiği için 4 ve 6 ya bağlıyoruz,,,, aynı zamanda transtörün 3 bacağı (----) hattına bağlanacak.
    bağlantılar bittikten sonra + ve -- hattına 9v güç veriyoruz.
    Şemada ilk başta benimde kafam karıştı; 9v yazan yerin ikiside +++,,, devrenin eksisi ise transtörün 3. E bacağı.
    Malzeme için BlueMavi sitesinede bakabilirsiniz,, ortalama 6tl kargo ücreti olduğu için, kendinize 1-2 sene devamlı lazım olacak devre şema kurulum listesini oluşturup, toplu alışveriş yaparsanız daha iyi olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 8 Kasım 2014; 15:18:05 >

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam 1-2 sene boyunca ne kullancagımı daha tam bilmedigim için almıyorum daha gidip bi elektronikciden alırım simdilik ldr ve transistörü sorum olursa arada rahatsız etsem olur mu :)
    Aradabir mi,,,, hep rahatsız edin.. biz buraya niye geliyoruz, çözüm için. Diğer arkadaşlarda söylicektir,, birazda siz nasıl yaparım demelisiniz.
    3.
    Devreyi breadboard üzerine kuracaksan, iki tane uç bacaklı swiç al. Şimdi iki swiç inde sağ ve sol bacaklarını karşılıklı birleştir. İkinci swiçin orta bacağına akım sınırlama direnciyle ledin artısını bağla. Birinci swiçin orta ucunu beslemenin artısına bağla. Ledin eksisini eksiye bağla. Breadboard üzerinde vaviyen devresi hazır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YalamaYapanCivata kullanıcısına yanıt
    küçüklüğümden beri o 2 anahtarlı lambaların nasıl çalıştığını anlamaya çalışırım allah razı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kromatit

küçüklüğümden beri o 2 anahtarlı lambaların nasıl çalıştığını anlamaya çalışırım allah razı olsun

artik sensorler hayatimiza girdi pek yapilmiyor artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    hocma bu gün alıcam malzemeleri akşam yapmaya çalısıcam yapamazsam sorarım teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Aradabir mi,,,, hep rahatsız edin.. biz buraya niye geliyoruz, çözüm için. Diğer arkadaşlarda söylicektir,, birazda siz nasıl yaparım demelisiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=mWRb1AslY80 hocam bu video daki gibi yapıcam devreyide ben video dan bakınca pek anlamadım sizden rica etsem bu admaın yaptıgını kaba taslak anlatırmsıın neyi nereye takıyoz hepsi serimi bağlı yardımcı olman dilegiyle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.