Şimdi Ara

sorum: Proxy nedir? nasıl kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
12.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar mesela "mega upload" sitesine proxy ile girilip indirme yapılıyormuş biliyorsunuz Türk kullanıcılara bu site kapatıldı.

sorum şu proksi ayarlarını nasıl yapabilirim? bende bu proksiyi kullanabilirmiyim? nereye neleri girmem lazım? proksi numaralarını nereden edinebilirim? rapid bu proksi olayını yiyormu :)

opera browser kullanıyorum? yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Mega.upload premium sorununu aşmak için önce şu programı kurun

Install:(Java yüklü ise bilgisayarınızda)

http://anon.inf.tu-dresden.de/win/japsetup.exe

Programı tam olarak kurup çalıştır ardından Anonymity'i -on yap!!!

Full setup :

http://anon.inf.tu-dresden.de/win/jap_all/japsetup.exe

........................................................

http://www.ip2location.com

bakarak konumunu test edebilirsiniz,proxy ayarları ile bağlanarak mega.upload premium sorununu çözer,istediğniz kadar download edebilirsiniz.serverlerden kaliteli bağlantılı vereni seçersin..

Uyarı:internet'e bağlanırken bu programı çalıştırmanız gerekir!!!,aksi takdirde internete bağlanamayabilirsin!!!Anonymity'i -on olacak!!!
    ..............................................................

Rapidde geçerli değil,rapiide sadece internet bağlantısını kesip yeniden bağlan yapıyorsun

Eğer proxy'i sonradan iptal etmek istersen F12 ye basarak(enable proxy servers) operada proxy iptal seçeneği ile iptal edebilirsin,explorerde sağ tıklayıp özellikler oradan bağlantılara girip proxiyi iptal edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIRIKKALE -- 19 Şubat 2006 4:54:12 >

• Teşekkür ederim dostum yatmaya hazırlanıyordum bende baktım yanıtlamışsın sağol.
    denemeye başlıyacağım.
    başka katkısı olacak arkadaşlarda varsa yanıt verildi diye boş geçmesinler. biraz fazla öğrenmenin mahzuru olmaz heralde.
  • megaupload sitesinin türk kullanıcılara kapatılması gibi bir durum yok ki.
  • megaupload da var bu durum. bende ancak proxy ile dosya çekebiliyorum ordan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aTi

megaupload da var bu durum. bende ancak proxy ile dosya çekebiliyorum ordan.

Yaa peki neden Türkiyeye böle bişiy yaptılar.Ençok hileyi hurdayı bizmi yaptık.?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bykanca

quote:

Orjinalden alıntı: aTi

megaupload da var bu durum. bende ancak proxy ile dosya çekebiliyorum ordan.

Yaa peki neden Türkiyeye böle bişiy yaptılar.Ençok hileyi hurdayı bizmi yaptık.?

hile hurdayla alakası yok
    hangi ülkeden daha cok premium account satıldıysa(parayla üyelik) onlara oncelik veriyorlar. Bizden kimse almayacağına gore normal
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TEAMSPEAK3 NEDİR NASIL KULLANILIR
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncehttp://www.samair.ru/proxy bu siteye tıkla bi tane proxy seç kafana göre.

Sonra masaüstünden internet explorer a sağ tıkla -özellikler -bağlantılar ı seç.
    ordan yerel ağ ayarları.

Sonra gösterdiğim yere tick at ve gelişmişe tıkla.

Gösterdiğim şekilde oraya proxyi oraya yaz "8080" kısmı yan tarafa yazılacak.yine tick at.
    ve tamam a tıkla

not : Her proxy çalışmaz ,ordakilerden deneyip çalışanı bulmaya çalışacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beckhir -- 18 Şubat 2006 13:04:41 >

• mega upload Tr den account alınmadığından girişi kısıtladı arasıra özellikle gece saatlerinde iniyor proxy siz
  • saol beckhir. ben bilmiyodum mesela.konuyu açan arkadaşada tşk.
  • ya bide firefoxda böle bi eklenti var diyorlardı. doğru mu???
  • Geç yanıt verdim ancak girdim nete.
    beckhir dostum çok sağol emek harcamışsın eğer rep olayı olsaydı teraziye tıklamıştım.
    tekrar teşekkürler sana ve tüm arkadaşlara
  • Proxy servisi, Internet üzerindeki yerel bir ağ (ya da Internet’ e bağlı bir bilgisayar) ile, dış dünya arasındaki ilişkiyi sağlayan bir yardımcı geçiş (gateway) sistemidir. İki amaç için kullanılabilirler :

Bir proxy servisi (sunucusu), sizin adınıza sizden aldığı bilgi alma isteklerini yürütür ve sonucu yine size iletir. Ancak, aynı anda, bu bilgilerin bir kopyası da (cache),bu proxy sunucusu üzerinde tutulur ve bir dahaki erişimde kullanıcının istediği bilgiler doğrudan ilgili siteden değil de, proxy servisinden gelir; dolayısıyla, iletişim daha hızlı olur. Internet’ e erişim için mutlaka bir proxy servisine ihtiyaç yoktur, ancak; size en yakın bir servis noktasındaki proxy servisini kullanmanız, Internet erişiminizi bir hayli hızlandıracaktır.
    Firewall güvenlik sistemlerinin kullanıldığı yerlerde, kullanıcıları çıkışları tek bir makine üzerinden olabilir. Bu durumda proxy servis makinesi sadece bir aracı olarak çalışır.
    Proxy servisi kullanmanın avantajı çoktur. Herhangi bir siteden istediğiniz bir bilgi (web sayfası, ftp dökümanı vb..) eğer kullandığınız proxy servisinde henüz depolanmamışsa, bu bilginin olduğu siteden alınır ve size iletilir. Ancak, daha sonra başka bir kullanıcı (ya da siz) aynı dökümanı/bilgiyi istediğinizde, ilgili döküman/bilgi proxy servisinde depolandığı (cache) için, doğrudan oradan size iletilir ve erişiminiz de çok daha hızlı olur.

Proxy servisleri, uluslararası Internet bağlantılarındaki yoğunluğu azaltmak, erişimleri hızlandırmak ve ağı daha etkin kullanmak için çok yararlı araçlardır. En popüler proxy servisleri, Web (http), FTP, Gopher ve Wais Internet araçları için tanımlıdır.

İstanbul’ daki Turnet’ e bağlı servis sağlayıcılarından hizmet alanların Turnet İstanbul, Ankara Turnet üzerinden çıkan Internet Servis sağlayıcılarından hizmet alanların Turnet Ankara, İzmir bölgesindeki Turnet’ e bağlı Internet Servis Sağlayıcılarından hizmet alanların Turnet İzmir Proxy servislerini kullanmaları en iyi performansı verecektir. Ulusal Akademik Ağ kullanıcıları ise, kendi durumlarına göre, ODTÜ ve EgeNet servislerini kullanmalıdırlar. İTÜ Proxy servisi şu an yerel (sadece kendi kullanıcılarına) hizmet vermektedir. Tüm proxy servislerin bir zincir oluşturarak ortak kullanımına yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Kardeşş işte proxy ve proxy server hakkında bilgi

• Merhaba arkadaşlar. Bi de bu proxy sayesinde eMule'den falan 2 MBPS hızında veri çekenler varmış (bağlantı hızları düşük olduğu halde) Mümkün mü bu?
  • abi ben proxy kurmuştum ben javascrift flan yüklü değildi ..
    proxy kurduktan sonra internet explorer aşırı yavaşladı sroya knight'a cabal'a falan giremiyorum 3 aydan beri ve coğu siteye giriyorum bir kaç siteye giriyorum oda bekletiyor baya bir süre giremiyor bana yardım edin?ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi punkunicorn -- 7 Aralık 2007; 20:49:49 >
  • @ beckhir

teşekkürler
  • 1,5 senelik konuyu hortlattığınız için teşekkürler...
  • yav bu kadar eski konuları nerden arayıp buluyonuz anlamadım... işiniz yokta bunlarımı arıyonuz... helal olsun valla...
  • 3 yıl sonra.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.