Şimdi Ara

Sorumsuzluğa bak! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ecrasniann

quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

quote:

Orijinalden alıntı: scandelos

Kesinlikle ZyXEL in kalitesi tartışılmaz ZyXEL kullanıyorsan hakkını vereceksin, ZULU123 bende VDSL hat aldım kendime ve bana 300 Mbps şuan piyasada satılmayan ZyXEL P-2812HNUF1 model modem verdiler modem inanılmaz kaliteli ve bir çok özelliğe sahip eğer bölgende VDSL veriliyorsa TTNETE başvurup özellikle ZyXEL P-2812HNUF1 iste veriyorlarsa VDSL hızından mahrum kalma derim.

bahsettiğiniz modemi 1 ay kadar önce zyxel'in sitesinde görmüştüm. ama hiç bir retail mağazasında bulamadım. sonra zyxel'i aradım. türkiye'ye sadece ttnet için getirdiklerini ve test için belrili sayıda modemin teslim edildiğini söylediler. normal kanallardan satışı olup olmayacağı henüz belli değil dediler. zaten 300tl üzerinde bir satış fiyatı olacağından servis sağlayıcılardan tahhütle almak daha mantıklı gibi. zaten modem değil sadece resmen medya üssü gibi birşey yapmışlar. günümüz ev aygıtlarının beyni gibi kullanılacak yani. tv, home theater, bilgisayar, harici disk, 3G ve ileride buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve diğer elektrik ve su gibi şeylerin kontrolü bu tür cihazlar üzerinden olacak. Akıllı ev olayı yani.

önceki gün ttnetten geldiler. eski huawei modemin yerine ücretsiz zyxel p2812 modemini verdiler. şimdi 2 modemim oldu. interneti kapatınca bu modemi geri verecekmişiz. yalnız cihaz baya kaliteli. internet kafemi işletcez dedim modemi görünce görevliye vdsl destekliyormuş. eski modemler kaldırmadığı için bunları dağıtıyorlarmış.

Sevgili forumdaşım anladığım kadarıyla modemi kurdun. Ben de aynı marka modemi bugün kuracağım (fibernet 20 Mbite kadar paket). Normal ADSL gibi mi mantık? Yani ana hattı splitter ile ikiye bölüp biri modeme biri telefona mı? Bir de kablosuz bağlantı kurulana kadar ilk önce LAN kablosu ile laptopa bağlıyacak mıyız gene? Macbook da sorun yaşar mıyım acep? Bu panik neye diyeceksin;
    Macbook da modem de çok yeni. Olası bi sorun durumunda sorun macde mi,ttnetde mi,modem de mi bende mi? anlaması çok zor olacak.
    Biraz bilgi paylaşırsan mutlu olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

quote:

quote:

quote:

Kesinlikle ZyXEL in kalitesi tartışılmaz ZyXEL kullanıyorsan hakkını vereceksin, ZULU123 bende VDSL hat aldım kendime ve bana 300 Mbps şuan piyasada satılmayan ZyXEL P-2812HNUF1 model modem verdiler modem inanılmaz kaliteli ve bir çok özelliğe sahip eğer bölgende VDSL veriliyorsa TTNETE başvurup özellikle ZyXEL P-2812HNUF1 iste veriyorlarsa VDSL hızından mahrum kalma derim.

bahsettiğiniz modemi 1 ay kadar önce zyxel'in sitesinde görmüştüm. ama hiç bir retail mağazasında bulamadım. sonra zyxel'i aradım. türkiye'ye sadece ttnet için getirdiklerini ve test için belrili sayıda modemin teslim edildiğini söylediler. normal kanallardan satışı olup olmayacağı henüz belli değil dediler. zaten 300tl üzerinde bir satış fiyatı olacağından servis sağlayıcılardan tahhütle almak daha mantıklı gibi. zaten modem değil sadece resmen medya üssü gibi birşey yapmışlar. günümüz ev aygıtlarının beyni gibi kullanılacak yani. tv, home theater, bilgisayar, harici disk, 3G ve ileride buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve diğer elektrik ve su gibi şeylerin kontrolü bu tür cihazlar üzerinden olacak. Akıllı ev olayı yani.

önceki gün ttnetten geldiler. eski huawei modemin yerine ücretsiz zyxel p2812 modemini verdiler. şimdi 2 modemim oldu. interneti kapatınca bu modemi geri verecekmişiz. yalnız cihaz baya kaliteli. internet kafemi işletcez dedim modemi görünce görevliye vdsl destekliyormuş. eski modemler kaldırmadığı için bunları dağıtıyorlarmış.

Sevgili forumdaşım anladığım kadarıyla modemi kurdun. Ben de aynı marka modemi bugün kuracağım (fibernet 20 Mbite kadar paket). Normal ADSL gibi mi mantık? Yani ana hattı splitter ile ikiye bölüp biri modeme biri telefona mı? Bir de kablosuz bağlantı kurulana kadar ilk önce LAN kablosu ile laptopa bağlıyacak mıyız gene? Macbook da sorun yaşar mıyım acep? Bu panik neye diyeceksin;
    Macbook da modem de çok yeni. Olası bi sorun durumunda sorun macde mi,ttnetde mi,modem de mi bende mi? anlaması çok zor olacak.

vdsl de adsl ile mantık aynı. splitter ile ikiye bölünüyor hat. modemin üstündeki vdsl ışığı yeşilden turuncumsu renge döndüğünde adslden vdsl ye geçiyormuş öyle dedi kuran arkadaş. bende masa üstü var evde, laptopla nasıl olur bilmiyorum. görevli gelip kuruyor zaten modemi. umarım sorun çıkmaz.

yalnız ttnet hız tesinde 23megabit ile indiriyor gözüküyor. yaptığım downloadlar veya youtube video gibi durumlarda yeterli performans halen yok. çok bir fark olmadı gibi. belki alt yapısistemi biraz daha oturunca fark hissedilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 4 Mayıs 2012; 19:45:38 >

• Ttnet modem kampanya kapsamında modem alınınca size stok'da hangi marka varsa o veriliyor. Seçme şansı yok diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: n€tw0rK

Ttnet modem kampanya kapsamında modem alınınca size stok'da hangi marka varsa o veriliyor. Seçme şansı yok diye biliyorum.

vdsl olan alt yapılarda eski tip modemler randımanlı çalışmadığı için bunları veriyorlarmış. bende ki bundan
    http://www.zyxel.com/products_services/p_2812hnu_fx_series_image2.inc
  • Zannetmiyorum modem ile alakalı birşey olduğunu, yani kalitesiz modem verme gibi bir olay yoktur, ben de 1 yıldır zyxel kullanıyorum, hız vs. eyvallah ttnet şartlarında iyi yarı yolda bırakmadı beni tabi, ama ttnet başlı başına bir felaket.
  • 5 yıldır elimde zyxel modme var taş gibi çalışıyor.daha tık demedi.ayrıca air tieslerin kimi modelleirnde güvenlikm açığı var.modem arayüzüne şifre yazmadan erişiliyor.bir daha erişirsem buraya resmini de koyarım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

quote:

quote:

quote:

vdsl de adsl ile mantık aynı. splitter ile ikiye bölünüyor hat. modemin üstündeki vdsl ışığı yeşilden turuncumsu renge döndüğünde adslden vdsl ye geçiyormuş öyle dedi kuran arkadaş. bende masa üstü var evde, laptopla nasıl olur bilmiyorum. görevli gelip kuruyor zaten modemi. umarım sorun çıkmaz.

yalnız ttnet hız tesinde 23megabit ile indiriyor gözüküyor. yaptığım downloadlar veya youtube video gibi durumlarda yeterli performans halen yok. çok bir fark olmadı gibi. belki alt yapısistemi biraz daha oturunca fark hissedilir.

Konu açık kalmasın. Hallettim ama tahmin ettiğim gibi modem kurulum cd sinden macbook a uygun setup dosyası çıkmadı ama telefonla web üzerinden arkadaşlar gayet hızlı bir şekilde kurdurdu. 7/24 call center var. Gayet başarılı. Sadece ttnet den kullanıcı adınızı ve şifrenizi öğrenmeniz gerekiyo,bize modemi verirken söylenmemişti. 20 Mbs bile inanılmaz hızlı. Ama bu modemde bağlantılar biraz farklı. Telefon hattı da dsl hattı da modeme geliyo modemden telefona hat gidiyo. Başka sorun yok. Fibere geçtiğim için memnunum.

• hediye ettiği modemin bile parasını gıdım gıdım alan şirkettir ttnet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DSM -- 5 Mayıs 2012; 0:40:45 >
  • Takip
  • Ne diyelim kardeş milleti kandırarak dolandıran bu adamlara milletten kazandıkları para haram zıkkım olsun.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.