Şimdi Ara

Sorun Anakart mı? CPU mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımı çok uzun süre kullandıktan sonra ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım.. Bilgisayarı açtıktan sonra Windows XP başlama logosunda pc kitleniyor.. Başka bi arkadaştan aldığım hard disc i taktığımda ondada masaüstünde kitlendi.. İlk başta sorun hard disc de sandım ama değilmiş.. Ram leri de çok denedim başka Ram lerle yine sorunum çözülmedi.. Kesin sorun power dadır diye düşündüm yeni power aldım 400 watt lık yine sorun düzelmedi.. (Eski Power 250 wattlıktı). Ekran kartındada sorun yok denedim.. Tek denemediklerim Anakart ve CPU oldu acaba sorun hangisindedir yada başka bi çözüm yolu olabilir mi?? BIOS uda sıfırladım pili çıkarttım taktım yine aynı.. Format atıyım diyorum format yerine bile gelemiyorum kitlenip kalıyor.. Pc yi açtığımda hiçbişeyde sorun yokmuş gibi çalışıyor fanlar falan dönüyor herşey normalde biosdan ısıyada baktım herşey normal.. Anakarttaki kondansatörlere de baktım şişme falan yok herşey normal gözüküyor.. Card reader dvd rvter gibi birimleride söktüm yine fayda olmadı.. ekranı anakarta onboard olarak taktığımdada yani ekran kartını söktüğümdede bu sefer kitlendiğinde ekran kararıyor lütfen bana yardım edebilecek arkadaş varsa çok mutlu olurum.. Saygılar, Teşekkürler...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Arkadaşlar yardım edebilecek yok mu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: olmecass

Arkadaşlar yardım edebilecek yok mu??

anakartta olma ihitimali yüksek anakartın chipsetin de sorun olabilir yada kapasitörler şişmiş olabilir anakart üzerindeki condansatörlere bir bak şişen varsa değiştirmek gerekebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

quote:

anakartta olma ihitimali yüksek anakartın chipsetin de sorun olabilir yada kapasitörler şişmiş olabilir anakart üzerindeki condansatörlere bir bak şişen varsa değiştirmek gerekebilir

Cevabın için teşekkür ederim kondansatörlerde şişme olmadığını belirttim zaten ama chipset hakkında pek bilgim yok onu nasıl anlayabilirim ve tamiri yada değiştirmesi nasıl olabilir?
  • quote:

quote:

quote:

Cevabın için teşekkür ederim kondansatörlerde şişme olmadığını belirttim zaten ama chipset hakkında pek bilgim yok onu nasıl anlayabilirim ve tamiri yada değiştirmesi nasıl olabilir?

tüm parçaları test etmişin geriye birtek anakart kalıyor chip tamiri değişimi zordur ve masrafına değmez anakartı değişmen gerekir bahsettiğin tepkilere göre kuzey köprüsü arızalı olabilir
    uzun zamandır kullandığını söylemişin tahminde bulunacak olursam kuzey köprüsünün arıza yapma ihtimali yüksek ya emanet bir anakart bulup donanımları onda test etmelisin yada yeni bir anakart almalısın

• quote:

quote:

quote:

quote:

tüm parçaları test etmişin geriye birtek anakart kalıyor chip tamiri değişimi zordur ve masrafına değmez anakartı değişmen gerekir bahsettiğin tepkilere göre kuzey köprüsü arızalı olabilir
    uzun zamandır kullandığını söylemişin tahminde bulunacak olursam kuzey köprüsünün arıza yapma ihtimali yüksek ya emanet bir anakart bulup donanımları onda test etmelisin yada yeni bir anakart almalısın

Evet bütün parçaları test ettim ve eminim geriye sadece anakart ve cpu kaldı cpu yuda sökmek istemedim termal macunum yok oda zahmetli iş ama eğer onda bi problem olma ihtimali varsa onada bakıcam.. çoğu kişi onda sorun olsa makine hiç açılmazdı diyo görüntü alamazdın falan diyolar CPU da problem yoktur yani?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet bütün parçaları test ettim ve eminim geriye sadece anakart ve cpu kaldı cpu yuda sökmek istemedim termal macunum yok oda zahmetli iş ama eğer onda bi problem olma ihtimali varsa onada bakıcam.. çoğu kişi onda sorun olsa makine hiç açılmazdı diyo görüntü alamazdın falan diyolar CPU da problem yoktur yani?

cpu çok arıza yapan bir parça değildir düşük voltaj ile çalışır son ihtimal anakartı dene

• başka hdd taktığında yeniden kurulum yapmadın sanırsam.
    Windows xp yi baştan kurmayı dene buna benzer sorunla karşılaştım.
    power yandı hemen yeni power aldım 400 wat tı 500 aldım.
    pc açıldı kalıyor biosta bile bellli bir süre sonra kalıyordu bütün parçaları değiştirdim.
    kalma derken yazılar birbirine giriyordu , sonra işlemcinin hyper technolojisini devde dışı bıraktım bir format çaktım.
    düzeldi ve 1 2 gün sonra hyperide açtım suan sorunsuz kullanıyorum. şansın bol olsun inş anakart değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technical.assistance

başka hdd taktığında yeniden kurulum yapmadın sanırsam.
    Windows xp yi baştan kurmayı dene buna benzer sorunla karşılaştım.
    power yandı hemen yeni power aldım 400 wat tı 500 aldım.
    pc açıldı kalıyor biosta bile bellli bir süre sonra kalıyordu bütün parçaları değiştirdim.
    kalma derken yazılar birbirine giriyordu , sonra işlemcinin hyper technolojisini devde dışı bıraktım bir format çaktım.
    düzeldi ve 1 2 gün sonra hyperide açtım suan sorunsuz kullanıyorum. şansın bol olsun inş anakart değildir.

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.. Başka hard disc taktığımdada format atamama sıkıntım vardı çünkü makina çalıştıktan bir süre sonra kendini kitliyor.. Kendi hard disc im de windows xp logosunda takılı kalıyor her defasında.. Arkadaşımın hard discinde windows u açıp masaüstünde kitlenip kalıyordu.. Format atmayı çok denedim xp de denedim w7 de denedim hepsinde aynı belki cd dendir dedim usb flash disc den w7 kurmayı denedim yine aynı.. Ben problemi anlayamadım sorunun nerde olduğunu bi anlasam halledicem bi şekilde ama anlayamıyorum ilk power sandım gittim power aldım bi işe yaramadı malesef..

• dediğim gibi bios üzerinden işlemci ile oyna bütün herşeyini devre dışı bırak gerekirse mhz sini düşür
    hyper techlogiyi kapat.
    bir dene bakalım bunu yaptıktan sonra direk format at.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technical.assistance

dediğim gibi bios üzerinden işlemci ile oyna bütün herşeyini devre dışı bırak gerekirse mhz sini düşür
    hyper techlogiyi kapat.
    bir dene bakalım bunu yaptıktan sonra direk format at.

Dediğini uyguladım bios u kurcaladım baya ama sonuç yine aynı güvenli mod danda deniyorum o siyah yazıların çıktığı yerde kitleniyor bi türlü anlayamadım :(
  • quote:

makine üzerindeki harici donanımları çıkar ve minumum donanım ile bir dene bazen harici donanımlar makinenin donmasına sebep özellikle cd rom makinenin açılırken donmasına sebep olur dahili ekran kartın var ise harici olanı çıkar biostan dahili bazı donanımları kapat ses kartı ağ kartı com portu gibi birde böyle dene senin problemin yazılımsal değil donanımsal bir sorun
  • Hocam BIOS'ta bazı fanların bazı sıcaklıklarda durmasını ayarlayan bir kısım var, bende işlemci fanı tıkanmıştı post screen geçtikten sonra Windows yazısı gelmeden önce takılıyordu... Ama sizinki farklı bir şeye benziyor.. Birde Windows ekranında kitleniyorsa bir ihtimal Disk ayarlarında sorun olabilir diye düşünüyorum... Taktığınız harici diske bir XP kurup bir de öyle deneyin derim onun dışında zaten BIOS'u sıfırlamışsınız söylenecek birşey yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8D7B057F -- 23 Mart 2013; 1:39:21 >
  • quote:

quote:

makine üzerindeki harici donanımları çıkar ve minumum donanım ile bir dene bazen harici donanımlar makinenin donmasına sebep özellikle cd rom makinenin açılırken donmasına sebep olur dahili ekran kartın var ise harici olanı çıkar biostan dahili bazı donanımları kapat ses kartı ağ kartı com portu gibi birde böyle dene senin problemin yazılımsal değil donanımsal bir sorun

Cd rom falan hepsini çıkarttım zaten flopy falan çıkarttım.. Şimdi bişey denedim 2 ram kullanıyorum ben 2 gb 2 gb.. birini çıkarttım sorun yine aynıydı ama 1 tane takılıyken slotların yerini değiştirdim öbür slota taktım makina açıldı normal windows açtı hatta klavye falan herşey devredeydi sonra klavyeden alt f4 yaptım reset attım yine aynı şeyi yapıcak mı diye ama malesef yine aynı sorunu yaptı xp logosunda dondu kaldı bu çok tuhaf bişey ram lerle ilgili dicem ama ramler çalışıyor çalışan ram in slotunu değiştiriyorum makina normal çalıştı tekrar başlattım yine aynı sorun yaptı anlayan varmı arkadaşlar ya :(

• quote:

quote:

quote:

Cd rom falan hepsini çıkarttım zaten flopy falan çıkarttım.. Şimdi bişey denedim 2 ram kullanıyorum ben 2 gb 2 gb.. birini çıkarttım sorun yine aynıydı ama 1 tane takılıyken slotların yerini değiştirdim öbür slota taktım makina açıldı normal windows açtı hatta klavye falan herşey devredeydi sonra klavyeden alt f4 yaptım reset attım yine aynı şeyi yapıcak mı diye ama malesef yine aynı sorunu yaptı xp logosunda dondu kaldı bu çok tuhaf bişey ram lerle ilgili dicem ama ramler çalışıyor çalışan ram in slotunu değiştiriyorum makina normal çalıştı tekrar başlattım yine aynı sorun yaptı anlayan varmı arkadaşlar ya :(

hiren boot cd ile ram test yapmalısın ram lerin her ikisinde sıkıntı olabilir bazen açar bazen açmaz belli belirsiz bir arıza olabilir

• Tek Ram pc yi kurcalarken aklıma geldi o ram in slotunu değiştirdim pc normalce ilk defa çalıştı ve açıkken sorun yoktu sonra tekrar aynı şeyi yapacak mı diye klavyeden alt f4 yeniden başlat yaptım yine aynı sorunu yaptı Ram in slotunu yine değiştim yine aynı bi daha açılmadı nedendir bu yardım ederseniz sevinirim...
  • Ram slotlarını fırça ile temizleyip, ramlerin slotlarla temas ettiği yerleri de silmenizi tavsiye ederim. (Silgi güzel bir şekilde temizler)
    Genelde bu şekilde sorun çözdüğümüz olmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

Ram slotlarını fırça ile temizleyip, ramlerin slotlarla temas ettiği yerleri de silmenizi tavsiye ederim. (Silgi güzel bir şekilde temizler)
    Genelde bu şekilde sorun çözdüğümüz olmuştu.

Teşekkür ederim ama malesef işe yaramıyor kasa zaten tertemiz anakartta 1 tane toz yok temizledim ram slotların içinide fırçayla iyice temizledim tekrar denedim ve sonuç yine aynı

• kuzey köprüsünde sorun olabilir bir görüp bir görmüyorsa kuzey köprüsü çatlak olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.