Şimdi Ara

Sorun Çözüldü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoWeR_TeCH -- 4 Ocak 2010; 11:48:35 >

• O sürücünün bir zararı yok ben cihazı hacklemek için o sürücüyü kullandım ve format atsam da update yapsam da hack gitmiyor aksine çok faydalı bir sürücü
  • Cihaza ait bir sürücünün cihaza zarar verebileceği fikrine nasıl kapıldınız ki "bu sürücünün sisteme ya da telefona bir zararı var mı" sorusunu soruyorsunuz? Bilgisayarınızdaki harddiskler bilgisayarınızı bozuyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

Cihaza ait bir sürücünün cihaza zarar verebileceği fikrine nasıl kapıldınız ki "bu sürücünün sisteme ya da telefona bir zararı var mı" sorusunu soruyorsunuz? Bilgisayarınızdaki harddiskler bilgisayarınızı bozuyor mu?

Tam olarak cihaza ait bir sürücü değil. Sanal sürücü gibi bir durum var ortada. Mesela bu Y sürücüsüne sistemi kilitleyebilecek hatalı bir exe dosyası ya da bir virüs bulaşsa ne formatla ne de yazılım güncellemeyle silinmeyeceği için telefonun ölümü demek olabilir. Yortumlar için teşekkürler. Bu şekilde kullanmaya karar verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoWeR_TeCH -- 2 Ocak 2010; 12:55:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoWeR_TeCH

Tam olarak cihaza ait bir sürücü değil. Sanal sürücü gibi bir durum var ortada. Mesela bu Y sürücüsüne sistemi kilitleyebilecek hatalı bir exe dosyası ya da bir virüs bulaşsa ne formatla ne de yazılım güncellemeyle silinmeyeceği için telefonun ölümü demek olabilir. Yortumlar için teşekkürler. Bu şekilde kullanmaya karar verdim.

Sanal sürücü değil, kendisi cihazın sahip olduğu NAND bellekler üzerinde tanımlanmış apayrı bir disk*. Varoluş amacı DRM lisansları için sürekli var olacak bir depolama alanı yaratmak.

Fakat hatalı bir exe veya virüsün ciddi bir sorun yaratabilmesi için dosyanın kritik klasörler içinde (private, resource, sys, system) bulunması ve bunun için de platform güvenliğinin devre dışı olması gerektiğini biliyorum

* Z:\sys\Data\ESTARTCOMP.TXT dosyasını incelerseniz sistem açısından C diskinden farksız bir yapısı olduğunu görebilirsiniz.

• @GeceBekcisi
    Ayrıntılı açıklama için teşekkürler. Peki telefon installserver kopyalama metoduyla hacklendiği zaman platform güvenliği devre dışı bırakılmış olmuyor mu?
  • Aslında tam olarak olmuyor, installserver ile yükleme esnasında sertifika üzerinden yetki kontrolü, bu mekanizmanın yalnızca ilk adımı.

Asıl önemli olan, yükleme sonrasındaki eylemler esnasında cihaza zarar verebilmek için gereken yetkilerin o uygulamaya tanımlanmış (veya platform güvenliğinin BiNPDA SecMan/ROMPatcher gibi uygulamalar ile geçici/kalıcı olarak devre dışı bırakılmış) ve o uygulamanın da çalıştırılmış ve eyleme geçmiş olması.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çözüldü.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aslında tam olarak olmuyor, installserver ile yükleme esnasında sertifika üzerinden yetki kontrolü, bu mekanizmanın yalnızca ilk adımı.

Asıl önemli olan, yükleme sonrasındaki eylemler esnasında cihaza zarar verebilmek için gereken yetkilerin o uygulamaya tanımlanmış (veya platform güvenliğinin BiNPDA SecMan/ROMPatcher gibi uygulamalar ile geçici/kalıcı olarak devre dışı bırakılmış) ve o uygulamanın da çalıştırılmış ve eyleme geçmiş olması.

Peki bu devre dışı bırakma yöntemleri format ya da firmware update ile iptal oluyor mu yoksa y sürücüsü gibi korumalı mı? Eğer korumalıysa devre dışı bırakılıp bırakılmadığını nasıl anlarım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoWeR_TeCH -- 2 Ocak 2010; 18:00:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoWeR_TeCH

Peki bu devre dışı bırakma yöntemleri format ya da firmware update ile iptal oluyor mu yoksa y sürücüsü gibi korumalı mı? Eğer korumalıysa devre dışı bırakılıp bırakılmadığını nasıl anlarım?

Tüm yöntemler (formata update bile gerek kalmadan) cihaz yeniden başladığı zaman etkisiz hale gelir fakat bunun için ROMPatcher kullanılıyorsa ve başlangıçta çalışacak şekilde ayarlıysa cihaz yeniden başladıktan sonra tekrar platform güvenliği devre dışı kalmış olur.

Platform güvenliğini denemek için "AllFiles/DiskAdmin/TCB" yetkisi olmayan herhangi bir dosya yöneticisi ile sys dizininin (veya yukarıda saydığım diğer korumalı dizinlerin) içeriğini görüntülemeyi deneyebilirsiniz. Platform güvenliği etkinse, görüntüleyemeyeceksiniz.

Symbian, Sertifika ve Hack hakkında daha fazla bilgi içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_29468091/tm.htm adresindeki yazımı okumanızı öneririm.

• quote:

Symbian, Sertifika ve Hack hakkında daha fazla bilgi içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_29468091/tm.htm adresindeki yazımı okumanızı öneririm.

Yazınızı daha önce okudum ve birçok bilgiyi yazınızdan edindim. X-plore bu dediğiniz yetkilere sahip değilse eğer x-plore ile sistem dosyalarına erişemiyorum. O zaman Y sürücüsü de virüslerden korumalı diyebiliriz. Yardımlarınız için teşekkürler.
    Son bir soru daha. N82'de hack yapmadan önce yani telefon ilk alındığında da Y sürücüsü görülebiliyormuydu, yoksa hack yapıldıktan sonra mı görünür oldu?

• Korumalı olan sürücü değil, özel klasörlerdir; bunu karıştırmayın.

Platform güvenliği etkin olsa bile bir virüs kendini Y diskine kopyalayabilir, fakat amacı zarar vermekse korunan sistem klasörlerinden yaratıp sonra da kendini içlerine kopyalaması gerekli (sistem normal şartlar altında korumasız klasörlerden uygulama çalıştırmıyor). Hatta eğer buna gereksinimi varsa, kurulum (ya da yayılma) esnasında sisteme her açılışta kendisini başlatmasını da söyleyebilir. Tüm bunlar platform güvenliği etkin değilken olur, bu yüzden de ROMPatcher ile platform güvenliğini sürekli devre dışı bırakmaktansa SecMan ile geçici olarak devre dışı bırakmak daha mantıklı.

Y sürücüsü gizli diskleri görüntüleyebilen her programla hack yapılmadan da görülebilir.
  • quote:

Korumalı olan sürücü değil, özel klasörlerdir; bunu karıştırmayın.

Platform güvenliği etkin olsa bile bir virüs kendini Y diskine kopyalayabilir, fakat amacı zarar vermekse korunan sistem klasörlerinden yaratıp sonra da kendini içlerine kopyalaması gerekli (sistem normal şartlar altında korumasız klasörlerden uygulama çalıştırmıyor). Hatta eğer buna gereksinimi varsa, kurulum (ya da yayılma) esnasında sisteme her açılışta kendisini başlatmasını da söyleyebilir. Tüm bunlar platform güvenliği etkin değilken olur, bu yüzden de ROMPatcher ile platform güvenliğini sürekli devre dışı bırakmaktansa SecMan ile geçici olarak devre dışı bırakmak daha mantıklı.

Y sürücüsü gizli diskleri görüntüleyebilen her programla hack yapılmadan da görülebilir.

Anladım. Bütün sorularımın cevabını aldım. Teşekkür ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.