Şimdi Ara

[ ÇÖZÜLDÜ ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kafayı sıyırıcam Lütfen yardım edin. İşim gücüm yarıda kaldı lanet teknoloji yüzüden delircem.

Asus tuf b450 plus pro gaming s anakart ve r7 3700x işlemci kullanıyordum yanında 2x8 remlerim vardı.

Gittim 4x8 corsair vengeance 3600mh ddr4 rem aldım

Gittim r9 3900x işlemci aldım

1 ve 2. slota remleri taktığımda görüntü geliyor. Ama 3 ve 4. slota taktığımda görüntü gelmiyor.

Remleri tek tek 1.2.3.4 taktığımda 1 ve 2 sorunsuz çalısıyor. 3ve4 geldiğimde hiç bir şekilde görüntü vermiyor.

Çok araştırdım Bios güncelledim Bios resetledim yetmedi anakartı garantiye gönderdim gittim b450 pro gaming 2 anakart aldım yine aynı sorun.

Sıvı soğutmanın fan girişlerinden olabileceğini düşündüm. tek tek denedim yine olmadı Lütfen ama lütfen bilen birisi varsa yardım etsin

TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN.

[ ÇÖZÜLDÜ ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spec1al -- 2 Kasım 2022; 17:15:23 >

• https://www.asus.com/tr/SupportOnly/TUF_GAMING_B450MPRO_II/HelpDesk_QVL/
    Desteklemiyor gibi görünüyor. Ramleri tam kodunu bilmediğim için net bir şey söyleyemiyorum. Ayrıca dikkatimi çekti o kadar üst seviye pc toplayıp neden giriş seviyesi bir anakart tercih ettiniz. O işlemciyi en az üst düzey bir b550 veya orta-üst bir x570 anakart ile kullanmanız gerektiğini düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • T_N_T_35 kullanıcısına yanıt

anakartım bu kitapcığında 4x8 slotu destekeyen bir bölüm görmüştüm ama detayını bilmiyorum. corsair veangence 3600mh cl16 lık remler. aklıma şu takıldı ben önceki işlemcim 3700x kullandığımda söküp 3900x takmıstım işlemci değiştirnce oldu bu sıkıntı. biosu komple sıfırlayıp biosu güncellesem düzelirmi. bir kaç kişi formda bunu söylemiş.

• Attığım linkteki en son güncelleme dosyasının RAM destek listesi mevcut. Oradan kontrol edebilirsiniz

• Öncelikle ramleri yanlış takıyorsunuz gibi görünüyor. Ramler çift olarak 2-4 veya 1-3 olacak şekilde slotlara yerleştirilmeli. Öncelikle 2-4 takıp PC'nin açılıp açılmadığını bir kontrol edin, sorunsuz açılıyorsa sonradan diğer 2 rami eklemeyi deneyin. Bunun dışında birçok orta karar anakart 4 slot rami tasarlandığı en yüksek hızlarda çalıştırmayı desteklemez, bu nedenle 4 slot ramleri sorunsuz görse de 2400mhz gibi oldukça standart hızların üzerine çıkmayabilir. 3200 ve üzeri için en garanti yöntem 2 ram kullanmaktır.

• Father Torque kullanıcısına yanıt

bunu tasarlayan mühendis neden 4 slot boşluk bıraktı ozaman. ben istediğim gibi kullanamıyacaksam ne anlamı kaldıki. 4x8 3600mh hızında çalıştırıp verim alabilmem için ne yapmam gerekli ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spec1al -- 18 Ekim 2022; 15:52:34 >
  • Sadece 3 *veya* 4 çalışmıyorsa Bellek Kontrolcüsünün Bellek Kanallarından biri ölüdür büyük ihtimalle. İşlemci Pinlerinin hepsi sağlam mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulukk -- 18 Ekim 2022; 18:10:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun açılmıyor [Çözüldü]
    18 yıl önce açıldı
    [ ÇÖZÜLDÜ ]
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fulukk kullanıcısına yanıt

evet işlemcinin pinleri sağlam. Fakat soru şurda başka kasaya monte edince anakartı başka bir işlemci ve remle çalısıyor o yuvalar.

kendi işlemcimi değiştirmeden öncede çalısıyordu. ne olduysa 3700x den 3900x geçince oldu

• Spec1al kullanıcısına yanıt

Dediğim gibi İşlemcinin Bellek Kontrolcüsün Bellek Kanallarından biri ölü büyük ihtimalle. Ya da soğutucu vidalarını çok sıktıysanız pinler tam bağlantı yapamıyor olabilir.

Söküp takarken ufak termal macun değmişti pinlerin ucuna belki ondan olabilir eğer doğruluk payı varsa. Sıvı Soğutucunun vidalarını bir tık gevşek sıkayım.

alt sekment işlemci takıp biosu güncelleyip tekarar 3900x takıp bios güncellemek işe yararmı ?

İşe yarayacağını pek sanmıyorum. İşlemcinin en kötü Tek Ram ile JEDEC ayarlarında açması lazım ama sizde sadece 3 ve 4. Slotlarda açmıyor. Daisy Chain yüzünden desen o zaman direkt 1 ve 3. Slotlarda sıkıntı olurdu

1.ve 2. slotta tek veya çift her türlü açıyor. valla bende anlamadım hocam kaldırıp atıcam zaten az kaldı :/

@T_N_T_35 Asus ROG STRIX B550-F GAMING AMD AM4 DDR4 ATX Anakart aldım hocam sen soktun aklıma umarım sorunum çözülür yoksa kulaklarını çınlatcam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spec1al -- 19 Ekim 2022; 16:57:37 >
    Hayırlı olsun öncelikle. Sorun olacağını sanmıyorum. Ancak umarım teknik dokümanları incelemişsinizdir

Teşekkür ederim. CMW16GX4M2Z3600C18 MODEL 4X8 REM UMARIM UYUM SAĞLAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spec1al -- 19 Ekim 2022; 18:6:56 >
  • https://rog.asus.com/tr/motherboards/rog-strix/rog-strix-b550-f-gaming-model/helpdesk_qvl_memory/

Burada tam olarak sizin ramler ile uyumsuz görünüyor. Ancak bir benzerinin 4*16 desteği bile var

• Sorun olacağını düşünmüyorum

https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/qgqs1f/my_ram_wont_go_to_3600mhz/
    Bu yazıyı inceler misiniz

anladığım kadarıyla ilk 2 ram takıp 3600 stabil sonra diğer 2 ramide 3600hz stabil yapmış. Zamanlama değerlerini ayarlamış Infinity fabricin saat hızınıda 1800mh çekmiş sorunu çözmüş.

paylaşımın için teşekkür ederim. yeni aldığım anakart gelir gelmez ilk önce biosu güncelleyip sonra bu adımları yapmak olucak umarım iş görür <3

• Sorunumuz R9 3900X işlemci kaynaklı çıktı. Kısa devre olmuş bir önceki cihazda. İşlemcinin bellek destekli pinlerinde sıkıntı varmıs. 3.4 slotları görmemesinin nedeni o çıktı. İşlemciyi değiştirdik sorunumuz ÇÖZÜLDÜ. Fikir ve görüşleriniz için Teşekkür ederim.

[ ÇÖZÜLDÜ ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spec1al -- 2 Kasım 2022; 17:16:27 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.